Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום אמא שלי כרגיל חוזרת מהעבודה ואני מקבל את המשוב היומי לגבי הרכב כאילו עשיתי תואר במכונאות,

אבל ככה אני לומד חח..

בכל מקרה להלן הבעיה:

היום בזמן הנסיעה נדלקה לה נורית המצבר והאוטו קרטע לפי דבריה ואף נכבה לה בשלב מסויים

או לפחות לא הגיב(היא טוענת כי ההגה היה קשה ולא היה אפשר לסובב אותו, מה שאומר שכנראה האוטו כבה).

קראתי קצת ולפי מה שהבנתי ייתכן ומדובר בסיבות הבאות:

* חוסר טעינה - אלטרנטור.

* אחד החוטים שמובילים למצבר (שניתן לבדוק בסל"ד מעל 3000 אם המתח שיוצא יציב).

* פלטינות(?) שרופות.

* הדיזות

* הפלגים

* הקרבורטר - לא הבנתי איך ולמה הוא קשור?

* כבל מקצר.

מצב הרכב כרגע - הוא מניע בלי בעיה, לא נדלקת שום נורה - לפחות לא בנסיעת מבחן של 10 הדקות שעשיתי לו.

השאלה שלי היא מה מציעים לי לעשות, האם לפנות למוסך שירוץ ויחליף את האלטרנטור או קודם לבחון אצל חשמלאי את מצב החשמל ברכב.

כמו-כן הבנתי שכרגע לפחות לא כדאי לנסוע מכיוון שייתכן והמצבר לא נטען ולכן הנסיעה היא על "חשבון" המצבר.

תודה מראש לכל העוזרים\מנסים לעזור.. :-D

פורסם

לא הבנתי איך קשורים חצי מהדברים שרשמת (כי הם לא קיימים ברכב הזה או בכל רכב מודרני אחר לצורך העניין)

זה מנוע אורכי,לא? בתור התחלה צא החוצה ותסתכל על האלטרנטור, תראה אם על הפולי שלו יש רצועה.אם אין,מצאת את הבעיה. :lol:

V5

פורסם
לא הבנתי איך קשורים חצי מהדברים שרשמת (כי הם לא קיימים ברכב הזה או בכל רכב מודרני אחר לצורך העניין)

זה מנוע אורכי,לא? בתור התחלה צא החוצה ותסתכל על האלטרנטור, תראה אם על הפולי שלו יש רצועה.אם אין,מצאת את הבעיה. :lol:

מתנצל אם לא הייתי ברור, יש לי ידע אבל רק מהניסיון שלי עם הרכב הזה שנמצא אצלינו מהיום הראשון שיצא מהניילונים(יד 1). בנוגע לאותם הדברים שציינת איזה מהם אין? שכחתי לציין את הפרטים על האוטו:

פאסאט 2002, טורבו דיזל, מנוע 1900.

אני אבדוק את מה שאמרת, שבעצם אומר שאם אין רצועה כלומר היא נקרעה ולכן הבעיה בהטענת המצבר?

אחזור עם תשובות אחרי שהגיע מהעבודה.

תודה רבה על העזרה!!!

פורסם

התופעות שאתה מתאר נשמעות כמו אלטרנטור תקול (היה לי כמעט אותו הדבר לפני כחודשיים)

אם יש לך רב מודד תבדוק מה מתח הטעינה על המצבר .

מתח 14 וולט בערך הוא מתח תקין מתח בסביבות ה 12 הוא לא תקין.

בהצלחה

פורסם
* פלטינות(?) שרופות.

* הדיזות

* הפלגים

* הקרבורטר - לא הבנתי איך ולמה הוא קשור?

כל זה לא קיים ברכב שלך.

אם אתה לא רואה רצועה,סימן שהיא נקרעה. לחילופין יכול להיות שהיא קיימת אבל רופפת או בלויה.

או שיכולה להיות בעיה באלטרנטור עצמו.

בסופו של דבר אתה לא חייב לבוא למוסך עם אבחון משלך, זה התפקיד שלהם.

V5

פורסם

מה שאתה מתאר קרה לי כבר 3 פעמים. אני נוסע, הכל טוב ויפה ואז נדלקת נורית המצבר.

בכל 3 המקרים היה מדובר באלטרנטור.

אני חושב שגם אצלך מדובר בזה.

פורסם

כל פעם מחדש אני נזכר למה אני כל-כך אוהב את הפורום הזה!!!

שוב תודה רבה, רבה על העזרה!!

התופעות שאתה מתאר נשמעות כמו אלטרנטור תקול (היה לי כמעט אותו הדבר לפני כחודשיים)

אם יש לך רב מודד תבדוק מה מתח הטעינה על המצבר .

מתח 14 וולט בערך הוא מתח תקין מתח בסביבות ה 12 הוא לא תקין.

בהצלחה

תודה על התמיכה,

האמת שקראתי בדיוק משהו בעניין - אין לי רב מדד, יש לך מושג עלות של דבר כזה, או שאני כבר "אגגל" ת'עניין

נראה מה יצא.

הרעיון הוא לבדוק את מתח הטעינה של המצבר בזמן שהאוטו מונע ובסל"ד של 3000 - פשוט לחבר

ל + וה - של המצבר את הרב מדד? במידה ו-12 אז בעצם יש בעיה עם הטעינה של המצבר וזה כנראה האלטרנטור או הרצועה?!?

כל זה לא קיים ברכב שלך.

אם אתה לא רואה רצועה,סימן שהיא נקרעה. לחילופין יכול להיות שהיא קיימת אבל רופפת או בלויה.

או שיכולה להיות בעיה באלטרנטור עצמו.

בסופו של דבר אתה לא חייב לבוא למוסך עם אבחון משלך, זה התפקיד שלהם.

הבנתי! תודה רבה!

יש לך מושג על מיקום האלטרנטור בסוג הרכב שלי?

ידוע לי שאין לי צורך לבוא עם אבחון משלי, אבל בלי להישמע פאסימי יש לי טעם כל-כך מר ממוסכים,

שזה פשוט עצוב, עברתי עם הרכב הזה אין ספור בעיות, איבחונים, כשבסופו של עניין נאלצתי לבחון לפני כל פניה למוסך ולהגיע מוכן כדי שלא "יערבבו" אותי עם בעיות נוספות וזה נאמר בלי שום כוונה לפגוע באף בעל עסק, אבל לצערי זה הניסיון מדבר...

מה שאתה מתאר קרה לי כבר 3 פעמים. אני נוסע, הכל טוב ויפה ואז נדלקת נורית המצבר.

בכל 3 המקרים היה מדובר באלטרנטור.

אני חושב שגם אצלך מדובר בזה.

תודה!

כן כך מסתמן, לא זכור על החלפת האלטרנטור לאחרונה לכן ייתכן מאוד ומדובר בו.

הבנתי כי עלות של אלטרנטור נעה בין 500 - 1500 וכי גם ב"מורשים" מחליפים במשופץ מכיוון שבעצם

מחליפים את כל החלקים הפנימיים ורק "העטיפה" נשארת, וכמו-כן אורח החיים של חדש ומשופץ דומה!

עלות שיפוץ נעה בסביבות ה-200 ש"ח.

המלצות על מוסך\חשמלאי אמין יעזרו לי מאוד - שוב מדובר בפאסאט 2002, טורבו דיזל, 1900.

תודה רבה.

פורסם

זה תמונה של אאודי, אבל לא חשוב כי אצלך זה אותו דבר.

car_id_12_8.jpg

מעל החצי השמאלי של המדבקה האדומה אתה רואה קצה של משהו עגול מציץ? זה הוא.

בחלק הקרוב אליך מולבשת הרצועה על הפולי שלו.

המלצה מוסך - באיזה איזור בארץ אתה צריך?

V5

פורסם

רב מודד פשוט עולה בין 50 שקלים ל 100 שקלים . לי יש אחד פשוט שקניתי לפני 18 שנה קבוע באוטו על כל צרה שלא תבוא ,

אכן מה שרשמת נכון ,הרכב צריך להיות מונע , לא חשוב הסל"ד כי טעינה צריכה להיות גם בסל"ד נמוך ,

טעינה תקינה היא בדר"כ בין 13.5 ל 14 מה שמתחת ל 13 הוא לא תקין .

רב המודד צריך להיות על המצבר .

ולגבי מה שרשמת על עלות השיפוץ זה תלוי מה הלך באלטרנטור , אם זה הפחמים אז הגיוני אם העוגן הלך המחיר יהיה גבוה יותר.

אם אתה באזור המרכז הייתי ממליץ לקפוץ למוסך רון בת"א

פורסם
כל פעם מחדש אני נזכר למה אני כל-כך אוהב את הפורום הזה!!!

שוב תודה רבה, רבה על העזרה!!

האמת שקראתי בדיוק משהו בעניין - אין לי רב מדד, יש לך מושג עלות של דבר כזה, או שאני מחליפים את כל החלקים הפנימיים ורק "העטיפה" נשארת, וכמו-כן אורח החיים של חדש ומשופץ דומה!- הלוואי שאורך החיים של אלטרנטור משופץ היה כמו חדש. החלקים שמשתמשים איתם לשיפוץ אלטרנטורים מקורם מסין ולכן אורך החיים קצר מאוד.

לא מחליפים את כול החלקים הפנימים אלא רק את הווסת או גשר הדיודות שהם בדרך כלל נשרפים+מיסבים+צבע חיצוני.

עלות שיפוץ נעה בסביבות ה-200 ש"ח. - איפה שמעת על המחיר הזה ?

המלצות על מוסך\חשמלאי אמין יעזרו לי מאוד - שוב מדובר בפאסאט 2002, טורבו דיזל, 1900.

תודה רבה.

פנה/י למוסך המתמחה במכוניות קונצרן VAG גולף/אודי/סיאט "מוסך רון" שברח' המסגר 31 ת"א,

טל' 03-5373204 ובקש/י את רון שהנו גם חבר פורום זה. אתרו הנו www.rongarage.co.il

איזה כייף לי :)

פורסם

טוב אז כבר אחרי שקיצרתי את יום העבודה שלי,

אני די מגבש סיבה לבעיה - שזה בעצם מה שאני חשדתי בו עוד לפני הקריאה על הבעיה.

בכל מקרה:

רכשתי רב מודד כדוגמת זה:

Multimeter.jpg

שמתי את הגלגל מצביע לכיוון ה-20 בצד השמאלי העליון מתחת ל - V עם הקו המקווקו.

חיברתי ליציאת ה- COM את החוט השחור(שלילי) וליציאה בדיוק מעליו את החוט האדום(חיובי).

הנחתי את הכיוון השני של החוט האדום ב + של המצבר ואת החוט השחור פעם אחת על היציאה של ה -

של המצבר ופעם אחת על המנוע - בשניהם הקריאה הייתה זהה - 14.38 לערך...

מה שאומר לפי הבנתי כי אין בעיה בהטענה של המצבר!?

לכן מה שחשדתי בו מלכתחילה הוא כי ישנו משהו מקצר, פשוט היה לי מקרה דומה שחיברתי לחבר רדיו-דיסק תוך

כדי נסיעה ואז איכשהו שרפתי לו פיוז והאוטו נכבה לו באמצע הנסיעה ולא התניע יותר.

במקרה שלי המערכת שנמצאת באוטו - הפאנל איבד את הקליפס שמדביק אותו ל"מוח" ולכן השתמשתי בחתיכת נייר

שתעזור לתפוס אותו במקום - כך זה הרבה זמן אבל כשנסעתי לפני כמה ימים באוטו המערכת לא רצתה להידלק..

בקיצור אחרי כל החפירות והתיאורים שאלתי היא האם ייתכן והמערכת היא המקצרת ולכן הנורית של המצבר נדלקה ונכבה הרכב, והאם במקרה כזה לא אמור להישרף פיוז כמו שקרה באותו המקרה שניסיתי להרכיב את המערכת לחבר ואז לא אמורה להיות אפשרות להתניע?

איך לבדוק אם אכן מדובר במערכת שמקצרת?

תודה רבה!

מצטער על הפירוט הארוך אני פשוט מאמין שזה יכול לתרום לאחרים ללמוד מהעניין :)

** 2 דברים נוספים - אכן יש רצועה על האלטרנטור לפי הבדיקה שעשיתי...

** אני מאזור המרכז, מכיר את מוסך רון, טיפלתי אצלו מספר פעמים, תודה על ההמלצה.

פורסם

תפעיל מפשיר אדים אחורי+מזגן+אורות גבוהים ולאחר מכן תעלה את סיבובי המנוע ל-2000 סל"ד ובו זמנית בדוק את המתח על פני קטבי המצבר למספר דקות.

איזה כייף לי :)

פורסם
תפעיל מפשיר אדים אחורי+מזגן+אורות גבוהים ולאחר מכן תעלה את סיבובי המנוע ל-2000 סל"ד ובו זמנית בדוק את המתח על פני קטבי המצבר למספר דקות.

אהלן,

שמת לב לתגובה האחרונה שרשמתי?

אם כן אז במה או איך זה אמור לעזור לי? איזה טווח וולט נחשב "בסדר"\"מקובל" במצב הזה?

כמו-כן יש לך אולי מושג איך לבחון האם אכן מדובר ברדיו שמקצר?

תודה :-D

• תוכן חדש...