Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב שלי (פונטו 2003 בעלת 183,000 קילומטר ברזומה :))כבר יומיים במוסך, לאחר שהיא שבקה חיים באמצע כביש מהיר. בזמן הגסיסה, מד החום עלה עד לשלשטרבע.

המוסכניק אמר שנשרף אטם ראש מנוע, ולכן היה צריך לשפצר את הראש מנוע.

המוסכניק סגר את כל העינינים וכשהוא התניע הרכב השמיע קולות מזוויעים- ומכאן נובע נהרסה בוכנה.

איך המוסכניק לא ראה את זה במשך טיפול הראש מנוע? הוא טוען שאי אפשר לדעת מה הבעיה אם המנוע לא עובד, ולכן היה צריך להחליף את האטם שנשרף ואח"כ להפעיל את המנוע, לשמוע את הצלילים ולגלות עוד בעיות.

הוא אמר לי שהבוכנה עובדת נהדר ברגע שהרכב כבר מספיק חם, ולדעתו אני יכולה לדחות את האוברול לעוד שבוע - שבועיים.

אני מדריכת חוגים בכל הארץ, אני נוסעת בממוצע כ90 קילומטר ביום ובד"כ יותר..

האם הרכב שלי ישרוד זאת? האם לנסוע עם שלוש בוכנות פלוס אחת מקרטעת , לא יגרום נזק ליותר חלקים??!

תודה רבה.

פורסם

כשהמנוע מפורק הכוונה לראש מנוע, ניתן למדוד בעזרת כלי מדידה את הצילינדר, שאין אובליות, ניתן למדוד את הבוכנה עצמה כרוך בפירוק אגן השמן.

מצב שחיקה של המנוע, עיוותים, דליפות, סדקים, שברים ובקיצור הכל.

המוסכניק לא ביצע בדיקות, חיפף בעבודה.

זאת התוצאה.

לא ממליץ להמשיך ליסוע כך אם את מתכוונת לשפץ, משום שיתכן נזק נוסף.

פורסם

קיבלתי עכשיו את הרכב, והמוסכניק אמר שהבעיה נבעה בגלל שנסעתי בלי לבדוק שמן מים, כמובן שהכחשתי.. אבל לצערי הדבר קצת נכון.

אין, זהו, מעכשיו אני מתחילה לבדוק שמן מים כל יום.

בכל מקרה, הנזק שנעשה הוא בטבעות סביב הבוכנה. כשאני נוסעת הרכב משמיע קול כמו ציוץ ציפורים (רק כשאני לוחצת על הגז) וממש ממש קשה להאץ עם הרכב.

מה כדאי לעשות?

פורסם

קודם כל ברור שעם הרכב במצב שאת מתארת אין מה לנסוע.

לדעתי אחריותו של המוסך הייתה לעשות את כל הבדיקות הנדרשות ע"מ לקבוע שהמנוע בר שיפוץ ויחזור לעבודה לאחר החלפת אטם הראש. אני לא אומר שאין מצבים שהם קשים לזיהוי והמוסך לא יכול ליפול מידי פעם אך בכל מקרה זו צריכה להיות אחריותו. לכל הפחות לפחות ליידע אותך מראש שיש כאן מידה של אי ודאות ולקבל את הסכמתך לתיקון שלא בטוח יעזור.

לא עושים מצליח על חשבון הלקוח, בטח לא בלי לומר לו מראש.

פורסם

בפיאט האלה יש מרימים הדראולים בעיתיים, זה שהמנוע לא סוחב רוב הסיכויים שזה משסתומים לקויים. בוכנה או שהיא שבורה או שהיא עובדת עם רעשים אבל האוטו אמור לסחוב. אם אין בריחות חזקות מהנשמים רוב הסיכוי שחוסר הסחיבה לא מהבוכנה.

אני לא יודע אם את יודעת להבדיל בין רעש שסתומים לבין רעש בוכנה. כנסי לעוד בעל מקצוע תראי מה הוא יזהה במבט ראשון.

אם הרעש מאוד חזק על מנוע קר ואחרי חמש דקות הוא משתתק, זה בוכנה מטוגנת, טוב טוב. וצריך להחליף אותה. לפני שפותחים ראש מנוע שוב, כשהמנוע קר צריך לנתק פלג פלג ולראות איזה בוכנה מרעישה.

המרימים בפיאט ניתנים לניקוי בלי לפתוח ראש רק חצי. הראש מתפרק לשניים.

פורסם

במידה ותסעי עם הרכב, וישנם חריקות, זה אומר שקיים חיכוך שלא אמור להיות, מה שאומר שכנראה המנוע יכול להתחמם

ולהיתפס, ואז סביר להניח שתצטרכי להחליף מנוע קומפלט.

איתי

פורסם

למרות הצער שבדבר, לנסוע ככה זה פשוט לא סביר.

גם צריך לדעת מתי להחליף מוסכניק, אבל זו חוכמה שלאחר מעשה.

מציע לגשת עם הקרטועים האלו לאחד המוסכים המומלצים בפורום, ולטפל. זה לא יהיה קל בכיס,

אבל לפחות הרכב ימשיך לנסוע ואולי המנוע לא יהרס לגמרי.

• תוכן חדש...