Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לחלקכם אני בעלים גאה של גולף V5. היום נפרדנו, אני רואה הרבה שרושרים נפתחים לאחרונה בקשר לגולף MK4. אני רוצה להתחלק איתכם ברשמים שלי מהרכב הזה לאורך זמן, בתקווה שזה יעזור לאנשים ששוקלים לקנות את הרכב.

עברתי עם הרכב כ-3,000 קילומטר במשך חצי שנה. סה"כ מאוד נהניתי עם הרכב. עברתי למשהו שיותר מתאים לצרכים שלי (המנוע שלו בסמלון :wink:).

במשך הזמן שהרכב היה אצלי, הוא הפגין אמינות מוחלטת וצריכת הדלק שלו הייתה מעולה. האקזמפלר שלי עבר כ-194K ק"מ, עבר אצלי טיפול כל הנוזלים במוסך מורשה ופרקתי ממנו אזעקה וקודנית. צריכת השמן מאוד נמוכה באקזמפלר שלי.

מאוד אהבתי את ההגה. הגה קטן מימדים, מצופה עור, אינפורמטיבי מאוד (יחסית לרכבים אחרים שנהגתי עליהם) וקל. ההיגוי והתמרון קלים, אינטואיטיביים ומאוד קל להתחבר ולהתידד עם הרכב.

הרכב מאוד ידידותי למשתמש, כיסאות נוחים עם תמיכה מעולה, איכות החומרים לשביעות רצוני, אני הייתי מאוד מרוצה מאחיזת הכביש (אצלי היו צמיגים רחבים). הרכב יציב, מוצק ומאוד נוח לנסיעות ארוכות, הנסיעה בו לא מעייפת. המנוע שקט והבידוד מצויין.

בגיר יחסי העברה קצרים, זה מאפשר במהירות ובקלות לעלות את המהירות, נוח מאוד לתמרון. הבלמים מעולים, חזקים ואינפורמטיביים, הדוושה קלה יחסית. הגיר שלי היה אוטומטי, העברת הילוכים הייתה לא חלקה, החלפת שמן במוסך מורשה שיפרה באופן דרמטי את המצב.

בגירסא שלי (HIGHLINE) הרכב מאובזר, כולל בקרת אקלים, מראות, פסים וידיות בצבע הרכב. יש תאורה נפרדת ליושבים מאחור, התאורה נכבית עם השהיה אחרי סגירת הדלתות. עם נעילת הדלתות התאורה נכבית מיד (פטנט חכם מאוד!).

יש אנשים שאומרים V5 מנוע לא מוצלח, בעייתי וכד'. טוב שלא הקשבתי להם. אנשים שאני מכיר והם בעלי V5 לא נתקלו בבעיות מיוחדות למנוע הזה. אבל אנשים שלא היה בבעלותם מספרים כל מיני סיפורים שניראים לי כסטיגמות. אלפות כמובן עדיין לא אמינות, מחלידות (במשך 20 שנה אחרונות הן מגולוונות ונדיר למצוא אל אלפא חלודה, מכוניות כמו אלפא 164 עוברות מעל 400,000ק"מ, אבל עדיין אומרים שאלפות לא אמינות) ועוד כל מיני דברים משעשעים.

בנסיעה מתונה הרכב חסכוני מאוד בדלק, בנסיעה בין עירונית הצריכה של גולף V5 אוטומטית אצלי הייתה 1 ל-12, בנסיעה משולבת עם מאט נסיעות בעיר 1 ל-11. הרבה עיר ופקקים צריכת הדלק עלתה ל-1 ל-9 (מקסימום 1 ל-8 ). הרכב חזק ונותן להאיץ מהר, זה כמובן מעלה את צריכת הדלק. מדובר על מנוע גמיש מאוד, בטווח 1500~5500סל"ד יש לו מומנט גבוה - מאוד שימושי, פגשתי מאט מאוד מנועים אטמוספריים שהם כ"כ גמישים. אני חושב שהמנוע מאוד מוצלח. זה שהמנוע לא מוצלח (לא משתלם אם יותר נכון להגיד) ליצרן כי יקר לייצר אותו ולכן הפסיקו, זה לא אומר שהוא לא מוצלח לצרכן.

הפרש מחירים בין דגמים אחרים של גולף לא גבוהים ואני חושב שכדאי לקחת גולף V5, מדובר על רכב נהדר עם מנוע מאוד נעים.

עלויות טיפולים במוסך מורשה לפי ניסיוני סבירות לחלוטין. מי שרוצה לחסוך דלק, גירסת הדיזל עדיפה, מנוע עם הרבה מומנט ומאוד חסכוני. מי שרוצה לחסוך ולנסוע על בנזין ויש לו הרבה נסיעות בעיר, מנוע 1600 הוא בחירה טובה - המנוע אמין (מניסיון 10 שנים על אוקטביה).

V5 זה לא רכב ספורט. אנשים שחושבים כך טועים. הבעייה שיש אנשים שנוהגים ב-V5 כאילו זה היה רכב ספורט, קורעים לו את הצורה ועושים תאונות. למצוא גולף V5 ללא שלדה לא קל (לדברי מנהל מכון בדיקה שיצא לי לדבר איתו על כך). קצה שלדה ברוב המקרים ללא משמעות בטיחוטית, אלא מסחרית, לכן אני חושב שלא כדאי לפסול רכב כזה על הסף.

1600 מרגיש סוס מת לאומת ה-V5 (מתוך ניסיון עם אוקטבייה בעלת אותם מכלולים ואותו משקל), ה-V5 מרגישה נמרצת ובכל זמן נתון למנוע הזה יש מה להציע בלי לסחוט את דוושת התאוצה.

אני מאוד ממליץ על V5, עד היום זה הרכב הטוב ביותר שהיה לי אי פעם והיו לי רכבים טובים (BMW 730, אלפא 164, וולוו 940 טורבו). כחבילה של כל הפלוסים ומינוסים הגולף יותר טובה (לוולוו הגה יותר טוב, נוסעת חלק יותר, ל-BMW אחיזה ובידוד טובים יותר אבל בכללי הגולף לוקחת בגדול, רכב הראשון שלא הוצאתי אליו הרבה כסף על תיקונים, טיפול בלבד במחיר סביר לחלוטין), מדובר על רכב מאוד פרקטי.

סה"כ מאוד נהניתי עם הגולף.

אשמח לענות על שאלות ספציפיות אם למישהו יש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
והיו לי רכבים טובים (BMW 730, אלפא 164, וולוו 940 טורבו).

אהמ אהמ :roll:

טוב אני מניח שכל אחד וההגדרה שלו לטוב...

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

benjah, הבימר הייתה שנת 91. הוצאתי עליה המון כסף, היא נסעה מדהים. הגולף זריזה יותר ואמינה יותר. גם בנהיגה הרכב יותר נעים, ההגה יותר אינפורמטיבי. לבימר היה הגה כמו של אוטובוס.

הוולוו הייתה נחמדה, אבל בהחלט זה לא הסגנון שלי (אני קניתי את הרכב בשביל אבא שלי והוא התאים לו), מעבר לזה השקעתי עליה מנוע.

אלפא 164 הייתה מאוד נחמדה, אבל הגולף טובה בהכל ומודרנית יותר.

אני ציינתי שבמכלול של יתרונות וחסרונות הגולף טובה יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לצאת בהצהרה "טוב שלא הקשבתי למי שאמר לי לא לקחת V5 כי הוא לא אמין" היא קצת לא לעניין בהתחשב בעובדה שהחזקת את הרכב 6 חודשים וגמעת רק 3,000 ק"מ. כנראה שהיית אומר את אותו הדבר גם אם הייתה לך טרנטה שנת 84.

לא אהבתי את סיפור הרכישה של הרכב הזה וההיסטורייה הלוטה בערפל, אני מקווה שהרכב החדש יהיה בעל נתוני פתיחה קצת יותר מרשימים. תתחדש ותהנה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הוא רשם שהוא רכש רכב שהתאים לצרכים שלו, כנראה הגולף לא.

אתה יכול לומר על איזה רכב הלכת הפעם?

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

אתה יכול לומר על איזה רכב הלכת הפעם?

איזה רכב קנית עכשו?

תשובות לשאלה הזאת אפשר לימצוא בשרשור הבא:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2784584#post2784584

אם הרכב היה לך כל כך טוב ,למה מכרתה אותו??

גולף לא מתאימה לטיולים בשטח ואני בכלל חולה על מנועים גדולים, לכן בחרתי את הרכב הספציפי.

פורסם

3000 ק"מ בחצי שנה ? זה מה שאני עושה בחודש וחצי ומעולם לא הייתי מעלה על דעתי לרשום סיקור מקיף, שלא לדבר על סיקור מסויים אפילו, על אמינות הרכב לאחר 3000 ק"מ... בכל מקרה תודה שחלקת עימנו את תובנותיך, מקווה שלהבא תבוא עם קצת יותר וותק ונסועה בשביל לספר על זה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לא אהבתי את סיפור הרכישה של הרכב הזה וההיסטורייה הלוטה בערפל, אני מקווה שהרכב החדש יהיה בעל נתוני פתיחה קצת יותר מרשימים. תתחדש ותהנה.

תודה, איתמר.

אין שום ערפל מסביב לגולף שלי. אני מבין שאם מישהו מחפש רכב במשך חצי שנה עד שמוצא אקזמפלר סביר זה יותר מוערך מבחינתך מאשר שבן אדם הולך לסוחר וקונה ממנו את הרכב. ההיסטוריה של הגולף שלי מסתבר שמתועדת בצ'מפיון לאורך השנים.

אני מודע לכך שיש סיפורים מעוררי צמרמורת על סוחרים שרימו את הקונים שלהם. אבל לא כל הסוחרים הם כאלה.

לפסול מגרש על סף לדעתי מעשה לא חכם במיוחד. אם יש רכב טוב, בודקים אותו ולוקחים.

אני קיבלתי על הגולף שלי מחירון מלא של יצחק לוי בלי להתחשב בכמות ידיים וקילומטרז'.

יש סוחרים אמינים שהם הרבה יותר אמינים ממוכרים פרטיים.

קנייה/טרייד-אין מסוחר חוסכת ה-מ-ו-ן בריאות, אנרגייה וזמן. כל פעימת לב שהייתה, היא עברה ולא תחזור.

למכור רכב זה סיוט: באים קונים, חלק סתם לעשות טסט דרייב, אחרי מתלבטים, כ"א לוקח לבדיקה, מתמקח. כל זה ימי עבודה, זמן ובריאות. אני צאיך את כל זה?

לקנות רכב זה עוד יותר סיוט: לטייל בכל הארץ, להתקשר לעשרות אנשים, לבדוק עשרות רכבים. זה המון זמן בריאות וכסף.

למה לעשות את כל זה כאשר יש מגרש ליד הבית שמוכר את הרכב שאני רוצה? אם הסוחר אמין - הכל מעולה. בגלל זה בונים אימון וחוזקים לאותו סוחר פעם אחר פעם.

בקשר לסיקור שנתתי על הרכב, זה מבוסס על ניסוני האישי שציינתי אותו. זה שאני לא נוסע הרבה זה לא אומר שאני לא מבין את המצב שרכב שלי נימצא בו. יש לי קצת ידע ואינטואיציה, אני מרגיש את הרכב. כתבי רכב נותנים סיקורים על הרכב עם פחות מזה.

הרכב היה ברשותי חצי שנה, אני יכול להבדיל אם אני נוסע על רכב גמור ומתפרק לבין רכב שמרגיש טוב. בשבילי מספיק נסיעה אחת של רבע שעה בשביל להבין איך הרכב "מרגיש".

פורסם

צבי, אני סתם סקרן, יצא לך לנהוג ברכב שנחשב לכיפי באמת (לדוגמא קליאו ספורט, 306XSI, וולקן,מיאטה, 206 וכו') ?

כל מה שתעשה בחיים, יהיה חסר חשיבות.

אך חשוב מאוד שתעשה אותו,

כי איש לא יעשה אותו מלבדך.

פורסם

תלוי מהו כיף בשבילך. לא נהגתי ברכבים שציינת, גם אם הייתי נוהג לא הייתי "נהנה" איתם בדרכים הבאות: בשבילי הכיף לא נחשב לקחת פנייה יותר מהר מאחרים, להאיץ ראשון ברמזור או לעשות דריפטים, ג'ימיקאנות וכד'.

• תוכן חדש...