Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה (אחרי שמשכתי את זה חודש שלם..) החלפתי את זרוע המגב האחורי ברכב, וכמובן שאתם זוכים לקבל הסבר מצולם.

כמה הערות לפני שמתחילים:

• הרכב שעליו זה בוצע הוא פג'ו 206 - אך עם זאת זה כנראה יהיה דומה בחלק גדול מההאצ'בקים האחרים.
  • כמובן שמה שהלך לי קל וטוב יכול להתפקשש לכם לגמרי לכן אני כמובן לא ממליץ לאף אחד להמנע מהאופציה ההגיונית יותר של מוסך.
  • מתנצל על איכות הצילום - שכחתי את המצלמה ונאלצתי להשתמש בטלפון... :oops:

קצת הסבר על החלק שאנחנו עומדים להחליף:

הווישר האחורי מורכב מ2 חלקים: זרוע ומגב. המגב תפוס ע"י קליפס לזרוע, שהיא כולה 2 חלקי פלסטיק על ציר עם קפיץ ביניהם (הקפיץ הוא זה שמאפשר להרים את המגב מהשמשה)

מצדה הפנימי של דלת תא המטען נמצא המנוע שמסובב את המגב, וממנו יוצא מוט הנעה ממתכת מצופה פלסטיק החוצה.

בקצה המוט יש חלק מחורץ ומשופע כקונוס ואחריו הברגה לאום שמהחזיק.

לפניכם איור שלי של החלקים המדוברים:

rearwiper.jpg

זמן לביצוע: 5-20 דקות

רמת קושי: קלה עד כדי גיחוך אם יש מזל, דורשת ידיים יציבות אם אין.

כלים נדרשים:

• מפתח שוודי\מפתח אומים בקוטר המתאים
  • ספריי שחרור חלודה (WD40)
  • פלאייר שטוח גדול
  • משורית [במקרה וצריך ניסור]
  • מברג שטוח חזק\אזמל [במקרה שצריך ניסור]
  • משור דיסק\דרמל חשמלי [אופציונלי - במקרה שצריך ניסור]

לפני שמתחילים

קחו חתיכת מסקינטייפ, והדביקו על השמשה ע"מ לסמן איפה הזרוע אמורה לשבת במצב "מנוחה".

נתחיל בשחרור האום

ישנו מגן פלסטיק מעל האום שנראה כך:

dsc02433c.jpg

הוא תפוס ע"י קליפסים ואנחנו נרצה להוריד אותו לגמרי כדי שלא יפריע, מהצד, בצורה כזו:

dsc02484m.jpg

מתחתיוו יתגלה האום. את האום יש לרסס קלות ב WD40, לתת לו להספג מספר דקות ואז לשחרר. רצוי עם בוקסה בקוטר המתאים ומפתח ראטצ'ט, אבל אם אין אפשר להשתמש במפתח שוודי ("אוניברסלי").

כעת ננסה לשחרר את הזרוע בדרך הקלה והנחמדה

אם יש לנו מזל והזרוע לא תפוסה חזק מידי (בגלל חלודה ומשקעים אחרים) נוכל להפעיל לחץ ולהסיר את הזרוע בשלמותה מהציר.

נשאיר את האום מוברג על הציר באופן חלקי - כך שקצה הציר לא יבלוט ממנו. כך נמנע מנזק להברגה שעל הציר:

dsc02437bm.jpg

כעת בעזרת פלאייר נתפוס את קצה האום שעל הציר ואת הסרח העודף של הפלסטיק על הזרוע וננסה ללחוץ חזק, ע"מ למשוך את הזרוע מעלה לקצה ההברגה, כך:

dsc02438i.jpg

תשימו לב שאני משתמש פה בשפיץ פלאייר אבל עדיף אחד שטוח וכבד. התמונה הזו רק להדגמה כי אצלי היה ברור ששיטה זו לא תספיק

אם זה לא הולך מנסים להשפריץ קצת WD40 לחיבור של הזרוע עם הציר ומנסים שוב.

חשוב מאוד לא להשתולל עם הפלאייר. אתם לא רוצים לתלוש מהמקום את הציר או המנוע, או גרוע מזה לשבור את השמשה...

אם זה לא הלך בדרך הקלה, נביא ארטילריה

אז המגב יושב במקומו כבר 9 שנים והחליט שהוא לא מתפנה? בוא נכסח אותו.

השיטה תהיה ניסור של הפלסטיק, הסרה של זרוע המגב כך שנשארת רק טבעת המתכת, ואז ניסור שלה (בעדינות, רבאק!) והסרה גם כן.

נתחיל בניסור של הפלסטיק מ2 צדדים של הציר בעזרת משורית ידנית פשוטה, תוך כדי שאנחנו נזהרים לא לנסר שום דבר אחר או לשרוט את הצבע!

dsc02487b.jpg

נשתמש במברג שטוח כדי להרחיב את החריץ ובסופו של דבר להסיר את הזרוע או פשוט לשבור את אזור החיבור:

dsc02491s.jpg

dsc02493n.jpg

כעת שהסרנו את הפלסטיק נשארנו עם טבעת (כנראה מאלומיניום) שתקועה על הציר.

אנחנו רוצים לנסר אותה אבל לא יכולים לנסר עד הסוף כי נפגע בהברגה!

מה עושים? מנסרים גם כן מ2 צדדים מנוגדים באופן חלקי, ואז בעזרת מברג או אזמל פשוט שוברים את הטבעת ל2 חלקים.

אני השתמשתי בכלי חשמלי (לא בדיוק דיסק או דרמל, אלא מולטי-טול שפועל על רטט)

dsc02496l.jpg

dsc02498f.jpg

כאן אתם רואים את הטבעת אחרי שלא בדיוק שברתי אותה ל2 אלא רק הרחבתי מספיק כדי שתרד מהציר. זה הולך לפח כמובן:

dsc02502b.jpg

כעת שהציר שלנו חשוף, נשפריץ עליו WD40, ניתן לזה כמה דקות לפעול ובעזרת סקוצ'-ברייט ננקה אותו משאריות של חלודה ומשקעים אחרים.

dsc02503b.jpg

ולסיום הרכבה של הזרוע החדשה

החלק הזה לא מצולם כי כבר היה חשוך והטלפון לא מתמודד עם זה מי יודע מה, זה די פשוט אבל חשוב לעשות את זה נכון.

מלבישים את הזרוע החדשה על הציר, מבריגים את האום באופן חלקי.

חשוב למקם את הזרוע בזווית הנכונה כדי שטווח סיבוב המנוע יספק ניגוב באזור שבאמת חשוב לנו לנגב ע"מ לשמר ראות בשמשה האחורית.

אם סימנתם את המקום זה יעזור..

כעת צריך להבריג בחזרה את האום, הלחץ שהוא יפעיל על הזרוע אמור לדחוף אותה על החלק המחורץ המתרחב וזה מה שיקבע אותה למקום ויגרום לה לנוע יחד עם הציר.

סוגרים את הכיסוי, מרכיבים את המגב על קצה הזרוע, מנקים את השמשה וסעו לשלום.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

כל הכבוד, עבודה באמת לא מורכבת יותר מדי ולמי שיש את הכלים המתאימים זה לא לוקח הרבה זמן.

מי שרוצה ללכת על בטוח אז בשביל עבודה כזו לא חייב ללכת למורשה כל מוסכניק הכי חאפר לא יסתבך עם הדבר הזה תמורת סכום סימלי כמובן.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

צביקה-פיק: כי הקליפס שמחזיק את הציר של המגב נשבר, כנראה היה ממש ישן. וכל הזרוע היא יציקת פלסטיק אחת.

שחכתי לציין משהו שאולי יעניין את מי שרוצה גם: הזרוע ל206 עלתה בערך 80 שקל במוסך מורשה פג'ו (שרתון בראשון).

סביר להניח שאפשר להשיג זול יותר בחנות חלפים אבל לא היה לי זמן (שרתון ממש בין הבית שלי לבסיס)

המחיר זה לזרוע בלבד ולא כולל את המגב שעולה עוד כמה עשרות בודדות. בכל מקרה לא הרבה כסף להחליף את זה.

• ספונסר פורום
פורסם

עבודה מיותרת,חולץ 2 רגלים משחרר את הזרוע ב5 שניות ללא חיתוכים ועבודה מיותרת שעם קצת חוסר תשומת לב יכולה לגרום לסדק בשמשה,ובכלל,עוד לא נתקלתי בכל שנותי בזרוע שלא השתחררה במשיכה חזקה.

ומצטרף לשאלה,למה להחליף זרוע?

אורן

פורסם

יש חולץ אוניברסלי יעודי לחילוץ זרועות מגבים תקועים.

באמצעות כלי זה, פירוק זרוע מגב הופך לעניין של שניות ולכן הייתי קורה לשרשור "מדריך מצולם - חבלת זרוע מגב אחורי".

אגב, גם אפציר מכונאים קטן יעשה את העבודה בקלות מבלי "להשאיר פצועים בשטח".

פורסם

תמיד יהיה לבעלי המקצוע מה להגיד ,לכם יש יותר ידע יותר כלים יותר תנאים .

האדם פה עשה את זה ללא כלים יעודיים , ללא תנאי מוסך בתנאים בייתים ועם כלים שניתן למצוא כמעט בכל בית.

כל הכבוד על היוזמה .

Seat Ibiza Cupra 07:twisted:

פורסם

Nakamichi - לא התעניינתי. רציתי לעשות את זה לבד מכמה סיבות:

1. זה נראה לי כמו משהו שלחלוטין אפשרי לעשות לבד

2. לא מצאתי באינטרנט מדריך ראוי לשמו, גם באנגלית, לביצוע של מטלה כ"כ פשוטה

3. אין לי זמן לשהות במוסכים, אבל אני כן אוהב להתעסק קצת עם האוטו בשבת כשכן יש לי זמן.

לכן קיבלתי הסבר מאחד המכונאים במוסך, הוא והמחסנאי היו מאוד נחמדים ועוזרים (אולי כי הגעתי על מדים, אולי כי אני דובר רוסית, ואולי כי ככה הם תמיד) והחלטתי לעשות מזה מדריך מצולם שיעזור לבנאדם הבא.

לdanniel וננס לבן: אני מודה - כלל לא ידעתי על הכלי הייעודי (למרות שבמקרה שלי זה היה תקוע כל כך חזק שבספק אם הוא היה עוזר) אך הפואנטה היא שאפשרי לעשות את זה עם כלים ביתיים (השתמשתי בכלי החשמלי רק כי אני עצלן וכי יש לי כזה, אפשר להסתפק במשורית) מבלי להסב שום נזק לרכב. מי שאוהב לעשות דברים בעצמו יקבל מעבודה כזו סיפוק גדול ואולי יחסוך כמה שקלים, לא רואה מה רע בזה.

פורסם

האדם פה עשה את זה ללא כלים יעודיים , ללא תנאי מוסך בתנאים בייתים ועם כלים שניתן למצוא כמעט בכל בית.

כל הכבוד על היוזמה .

יש לנו, בעלי המקצוע, את הידע ואת הפלטפורמה "להרביץ תורה" ואתה מצפה שנשתוק? מחר ירצה מישהו אחר לפרק את המנוע מגבים כדי לתקנו או להחליפו, הוא יתקל במדריך הזה ויבין שהוא חייב לפגוע בזרוע מגב, שעלולה להיות יקרה מאוד בדגמים מסוימים !

הזדמן לי להסביר איך לעשות זאת יותר טוב ויותר מהר וחבל שבמקרה זה עשו את השיעורי בית מול איזה מחסנאי/מכונאי שלא ממש מבין עניין, במקום לשאול בפורום.

פורסם

כל הכבוד על היוזמה .

תגובה סרת טעם בצורה קיצונית. כל הכבוד לפותח השרשור על היוזמה שלקח, אבל מכאן ועד להגדיר את הדבר הזה כ"מדריך מצולם", ועוד בהתחשב בנזק שהיה עלול להיגרם, המרחק עוד רב.

מבלי להעליב - היה לו יותר מזל משכל. אתה ממש לא צריך לכעוס על כך שבעלי המקצוע מעבירים ביקורת, נהפוך הוא: אתה צריך לברך על כך שיש מישהו שמכיר את העבודה בצורה מקצועית ומוכן גם לשתף את שאר הקוראים בדרך ביצועה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כל הכבוד על היוזמה והניסיון, אבל זה בסדר לקבל ביקורת בונה מאנשי מקצוע כל עוד היא בטעם טוב, לכן אני לא מבין מה הבעיה עם הביקורות שנרשמו כאן, הן נכונות בהחלט

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...