Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לחברי הפורום,

שמי אלק, בן 28 מהנדס ומפרנס וכו' וכו' ...

וברשותי פורד טאונוס משנת 81, דגם אשר זהה לפורד קורטינה סדרה 80 או MK5 (דגמי הטאונוס יוצרו בגרמניה ואילו הקורטינות בבריטניה). הרכב אצלי מגיל 17 ואני אוהב אותו מאד, לכן החלטתי כי הגיע הזמן לשיפוץ מקיף (במושגים שלי) שעיקרו פחחות וצבע

אם כי האוברול מתוכנן כבר להמשך.

כבר שנים אני מדפדף בין דפי הפורום, צובר חלומות ופנטזיות על שיפוצים ואוברולים...ולמרות שהטאונוס רחוק מלהיות בעל ערך אספני, החלטתי בכל זאת לשתף בתהליך השיפוץ על-מנת לקבל הערות והארות ואולי גם להוות השראה לאנשים כמוני שעד עתה פינטזו...

מצורפת תמונה להמחשה.

מעט פרטים טכניים:

פורד טאונוס שנת 80 סלון, מנוע 1600, תיבה ידנית (4 הילוכים).

הרכב היה עד עתה בשימושי הפרטי ולכן נמצא במצב נסיעה עם ביטוח וטסט.

מרגע רכישתו (לפני 11 שנים!) הרכב טופל על-ידי לחלוטין. והביקורים היחידים במוסך כללו אך ורק מתן אישורי רכב מיושן...

לצורך כך רכשתי במהלך השנים מספר ספרי מכונאות למכונאי הביתי (Haynes,AUTODATA וכד').

הרכב נמצא כעת אצל פחח שעובד עליו באופן אישי ובלעדי, והעבודה מתוכננת להימשך מספר חודשים.

עיקר העבודה הינו טיפול בריקבונות החלודה הלא מעטים אשר התפתחו עם השנים והיא כוללת שיחזור המקומות הרקובים על-ידי טלאים בריתוך CO2.

לפני מסירת הרכב לפחח השתדלתי לפרק את מירב החלקים הניתנים לפירוק אשר אינם חיוניים לתנועה בכביש. בסופו של דבר הפחח קיבל אותו במצב פח+מכאני בלבד. מצורפות מספר תמונות.

אסיים להיום, תמונות מפורטות בהמשך...

3003109452_64791709a6.jpg

30_10_10 093.jpg

30_10_10 074.jpg

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ולמרות שהטאונוס רחוק מלהיות בעל ערך אספני, ..

ברוך הבא לפורום,

יש לך אוטו עם בעל ערך אספני ביותר, לא נשארו הרבה כאלו בארץ והרכב מאוד מיוחד,

תמשיך לשתף אותנו בתמונות של השיפוץ באוטו שרשור,

בהצלחה,

אגב למה "הקורטנה הכחולה" ולא "הטאונוס הכחולה" ?

אף פעם לא בהבנתי מה ההבדל בינהם במודלים האחרונים.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

למעשה, משנת 76' אין שום הבדל בין הפורדים הגרמניים לאלו הבריטיים.

הן הטאונוס והן הקורטינה יובאו לארץ מגרמניה בגירסת L פשוטה יחסית ובגירסת GL מהודרת יותר שכללה חישוקים נאים, לוח מחוונים מדופן עץ, משענת יד במושב האחורי וריפודים מהודרים יותר.

בהצלחה בשיפוץ !

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אחלה אוטו! רק חבל שרובם בארץ הוזנחו וננטשו בגלל ערכם הנמוך! יש עוד כמה קורטינות כאלה שמסתובבות, אפילו במצב לא רע- טאונוס לא ראיתי אף פעם, למרות שזהו למעשה אותו האוטו, ועדיין! בהצלחה בשיפוץ, נשמח לעדכונים ותמונות!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

למיטב זכרוני בשנים 1981-1982 הגיעו לארץ גם רכבים עם מנועי 1300, בגלל מיסוי. מעניין אם יש כאלו ששרדו.

בסוף שנות ה 70, תחילת שנות ה80 הקורטינה נחשבה לרכב יוקרתי.

רוב רובן היו בגרסת L, ה GL היו בודדות והיו גם שהגיעו ביבוא אישי התחילת שנות ה-80 ברמת גימור גיאה.

שיהיה בהצלחה בשיפוץ.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הייתה לנו ביחידה קצינה- בלונדינית יפה, שבנוסף לכל הייתה "נהגת שודים"- אז הייתה לה קורטינה בדיוק כזאת כחולה, עם גיר רגיל, ואני חושב שדווקא 1300 (מה שלא הפריע לה לנסוע איתה מהר:twisted: )! אחרי זה החליפה לרנו קליאו אדומה, לא יודע מה קרה לקורטינה...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לבן גרעין שלי מחולון, היתה כזו 2000 אוטומטית מודל 1982 שנישמרה במצב מדהים.

(טוב הרכב היה אז רק בן 6-7) אז גם היה מקובל להחליף מנועים מ-1300 ל-1600 ו-2000

של הטרנזיט.

הרכב שלך גיר רגיל ומנוע 1600 מאד נחמד ושווה שימור, אמנם לא בעל ערך כספי גבוה

אבל יתן לך תמורה נהדרת בחיי היום יום.

וכבר אין כאלה על הכבישים הרבה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
למיטב זכרוני בשנים 1981-1982 הגיעו לארץ גם רכבים עם מנועי 1300, בגלל מיסוי. מעניין אם יש כאלו ששרדו.

בסוף שנות ה 70, תחילת שנות ה80 הקורטינה נחשבה לרכב יוקרתי.

רוב רובן היו בגרסת L, ה GL היו בודדות והיו גם שהגיעו ביבוא אישי התחילת שנות ה-80 ברמת גימור גיאה.

לדגם הגיאה היה מנוע 1.6 בעל מאייד כפול שפיתח הספק של 90 כ"ס במקום 75 בדגמים הפשוטים, ולכן ביצועיו היו עדיפים.

בשנת 82' הגיעו לארץ קורטינות 1.3 שצויידו במנוע פינטו בעל הספק אימתני של 60 כ"ס וביצועים מעוררי רחמים.

כמה שנים מאוחר יותר הן קיבלו אישור להחלפת מנוע ל 1.6.

בנוסף לכל רמות הגימור שהוזכרו, היתה גם גירסת S שצויידה במיתלים מוקשחים ששיפרו במשהו את התנהגות הכביש הרופסת של הקורטינה.

גירסאות ה S לא יובאו לארץ.

למעשה ההבדלים בין הקורטינה MK4 ל MK5 היו מינוריים בהחלט, והסתכמו בפנסים אחוריים רחבים יותר ובגריל שונה מעט.

השינוי נעשה בעיקר על מנת להרוויח זמן, מאחר ובאותה תקופה היתה פורד עסוקה בפיתוח האסקורט החדשה.

פורסם
לדגם הגיאה היה מנוע 1.6 בעל מאייד כפול שפיתח הספק של 90 כ"ס במקום 75 בדגמים הפשוטים, ולכן ביצועיו היו עדיפים.

בשנת 82' הגיעו לארץ קורטינות 1.3 שצויידו במנוע פינטו בעל הספק אימתני של 60 כ"ס וביצועים מעוררי רחמים.

כמה שנים מאוחר יותר הן קיבלו אישור להחלפת מנוע ל 1.6.

בנוסף לכל רמות הגימור שהוזכרו, היתה גם גירסת S שצויידה במיתלים מוקשחים ששיפרו במשהו את התנהגות הכביש הרופסת של הקורטינה.

גירסאות ה S לא יובאו לארץ.

למעשה ההבדלים בין הקורטינה MK4 ל MK5 היו מינוריים בהחלט, והסתכמו בפנסים אחוריים רחבים יותר ובגריל שונה מעט.

השינוי נעשה בעיקר על מנת להרוויח זמן, מאחר ובאותה תקופה היתה פורד עסוקה בפיתוח האסקורט החדשה.

חן, תקן אותי אם אני טועה, קורטינות יוצרו עד 1982 ובשנת 1983 הגיע ''בסערה'' הסיירה עם מנוע 1.3 (בזחילה)... ושנתיים מאוחר יותר אמנם הוחלפו למנוע 1.6

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

אין מה לתקן..

הוקטינה הגיעה רק בשנת 82' עם מנוע 1.3 ובשנת 83' היא אכן הוחלפה בסיירה, שגם היא הגיעה עם מנועי 1.3 רבי עוצמה (:-P) עד סוף 86'.

בתחילת 87' בוטלה הפליית המיסוי המטופשת הזו והמכוניות ששווקו מאז כללו מנועים הגיוניים שהתאימו לגודלן ומשקלן של המכוניות.

פורסם
אין מה לתקן..

הוקטינה הגיעה רק בשנת 82' עם מנוע 1.3 ובשנת 83' היא אכן הוחלפה בסיירה, שגם היא הגיעה עם מנועי 1.3 רבי עוצמה (:-P) עד סוף 86'.

בתחילת 87' בוטלה הפליית המיסוי המטופשת הזו והמכוניות ששווקו מאז כללו מנועים הגיוניים שהתאימו לגודלן ומשקלן של המכוניות.

היו לי 2 סיירות, מודל 86 ו-92 עם מנועי 1.8 שהיו די בסדר. החלפתי למונדאו 1994

עם הרבה בעיות שהרחיקה אותי מפורד אירופה לשנים רבות, עד לחזרתה בגדול עם הפוקוס של רעייתי.

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

פורסם

יש לך רכב מאוד מיוחד שמזכיר בי נשכחות..

ובנימה אישית:

לאבא שלי היה קורטינה שנת 78 או 79, בצבע לבן שנהב עם גג סקאי בצבע חום. יפיפיה אמיתית.

ממש ממש אהבתי את האוטו הזה, בזמנו עוד הייתי זאטוט אבל עד היום אני זוכר את הרכב היפה הזה.

יום אחד, אבא שלי מכר אותה, ואני זוכר שבכיתי, ממש דמעות על שזו הלכה..

מעניין מה עלה בגורלה..

מאחל לך הנאה מרובה

מאיר

• תוכן חדש...