Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5719 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם רכשת רכב חדש ואת צריכה להשלים את התשלום תוך זמן נתון ולא הצלחת עדיין למכור את הרכב קחי הלואה קטנה בבנק והחזירי אותה מיד עם מכירת הרכב. עשיתי כך לאחרונה כיון שאני מתקשה להשאר בלי רכב יותר מיום-יומיים. נכון שלהלוואה יש עלות מסויימת (הן בעמלות והן בריבית) אבל מאידך היא תפתור לך את בעית מימון הביניים.

לגבי מכירת הרכב הישן - מודעת חלון היא אמצעי מצויין, אני מכרתי בשיטה זו לפחות 6 מכוניות במהלך השנים, 4 מתוכן בתוך שעות בודדות ועוד אחת בתוך יומיים. העמידי את הרכב עם המודעות במקום בולט בחניון, כגון ליד קניון, אוניברסיטה או מוסדות ציבור הומים. שימי לב רק לבעיה אחת - יש חוק האוסר העמדת רכב המוצע למכירה בדרך, ולפעמים המשטרה אוכפת אותו, חבל לקבל קנס מסיבה זו.

בחיפה, למשל, יש בסופי השבוע מספר ריכוזים של כלי רכב המוצעים למכירה ובשישבת המשטרה גם לא אוכפת את אותו חוק (באמצע השבוע מדי פעם עשוים מבצעים, גם לא לעתים קרובות). אם במקום מגורייך יש ריכוז כזה - נצלי אותו.

וכמובן - לא לשכוח את אחד מחוקי מרפי - הרכב לעולם אינו נקי יותר מאשר כאשר הוא מוצע למכירה. רחיצה טובה וקצת וקס (השקעה של כמה עשרות שקלים ו-15-30 דקות עבודה) יכולים לעשות נפלאות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הי,

יש לי פולו יד ראשונה שנת 97 במצב מעולה ועם גיר משופץ, 190 אלף ק"מ (טופלה רק במוסך מורשה כל השנים).

ערב טוב לך (מיכל ?)

שוק המכוניות המשומשות בישראל הוא שוק שיש לו הגדרות משלו.

מכוניות שנושקות לאיזור ה 200,000 ק"מ הן בד"כ "שרופות" אצל רוב המחפשים, הם פשוט לא מסתכלים עליהן (אלא אם המחיר מאוד אטרקטיבי). מאידך, מכונית שמורה עם מעט קילומטרים אבל ישנה + תג מחיר גבוה, אנשים בד"כ לא ששים לקנות (הרי במחיר הזה אפשר לקנות מודל יותר גבוה !).

לראייה: כמוך יש עוד הרבה עם ק"מ של 200K וצפונה והמכוניות עדיין עומדות ומחכות לקונה המאושר. מאידך, שימי לב שגם ישנם כאלה עם מעט קילומטרים ויד ראשונה שדורשים 19K ש"ח. אני מניח שאת מבינה בעצמך שמחיר של 19K שח על רכב בן 14 זה לא בדיוק העסקה הטובה ביותר בשוק - לכן המודעה עדיין קיימת והרכב ממתין לקונה.

במצב הנוכחי אין הרבה ברירות אלא לנסות לקדם את המכירה ע"י הוספת תמונות והקפצת המודעה + נסיעה עם הרכב ותליה של מודעות על החלונות ! כמו שכבר המליצו לפניי, ישנם רחובות ספציפיים בכל עיר שבהם מעמידים כלי רכב למכירה, מניסיון עם רכב ישן שמכרתי לפני כחודשיים (לאחר כמעט 3 חודשים של ניסיונות מכירה) זו היתה הדרך להיפטר מהרכב (זה היה רכב בן 17-18 יד שניה במצב שמור מאוד ומחיר מחירון מופקע שממנו חתכנו 40% בשביל למכור).

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

עוד הערה לגבי מודעת חלון: היא לא צריכה להכיל יותר מדי מידע: בחלון האחורי בקטן המילה "למכירה" ובגדול מספר טלפון. - בפונט הגדול ביותר האפשרי (כלומר יתפוס את כל רוחב הדף של גליון A4 במצב landscape), כדי שיהיה קריא גם מרכב שנוסע אחרייך . בחלונות הצד אפשר להוסיף את שנת המודל והקילומטראז'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
הי,

יש לי פולו יד ראשונה שנת 97 במצב מעולה ועם גיר משופץ, 190 אלף ק"מ (טופלה רק במוסך מורשה כל השנים).

שמתי מודעה ביד 2 ובהומלס שאני רוצה למכור, ושמתי מחיר שהוא אפילו נמוך מחיר המחירון (אני מבקשת 11500 ש"ח על האוטו).

הייתי בטוחה שיהיו הרבה קופצים על המציאה, אבל למרבה ההפתעה בשבוע שלם שהמודעה בלוחות לא היה אפילו טלפון אחד! :-( (ואני מקפידה להקפיץ אותה למעלה כל יום...)

ביד 2 יש בערך 100 רכבים מאותו דגם למכירה מאותו השנתון, וזה די מתסכל, למרות שרק אני ועוד אוטו אחד יד ראשונה.

מה אתם מציעים לי לעשות כדי לקדם את המכירה של האוטו?

קניתי כבר אוטו חדש ואני מאוד צריכה את הכסף.

האם יכול להיות מצב שאף אחד לא ירצה לקנות את האוטו? מה עושים במקרה כזה?

(עוד מעט הביטוח שלו יגמר והוא גם יצטרך לעבור טסט וממש אין לי כסף להוציא עליו עכשיו כשיש לי הוצאות על הרכב החדש שקניתי).

תודה מראש לכל העונים

:-)

שלום לך

כנסי לכתבה שכתבתי, ונותנת טיפים מה לעשות כשממש לא מצליחים למכור את הרכב:

http://www.yad2.co.il/Cars/Article.php?ArticleID=225

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

אני מבין את התסכול שלך . ואת אפילו צודקת בקשר למחיר שנתת - הרכב שלך כנראה מצויין

פשוט השוק מת ! אני חייב לספר פה ולתת לך עצה

גם אני עמדתי באותו המצב כאשר הוצאתי למכירה את המזדה 323 שלי , שאך 4 שנים לפני כן הייתה

נחטפת מייד עם מכירתה בשל סחירותה הגבוהה , ומיעוט הרוצים למכור אותה .

השקעתי במכונית צביעה חדשה של גג , ובגז' , הוספתי מע' אזעקה , ומע' חלונות ננעלים עם שלט

המכונית נראתה כל כך טוב- בונבון , וללא שום בעיות מכאניות , כאילו חדשה .

הוצאתי אותה למכירה עם תמונות מהממות , במחיר מחירון - ושום דבר , אף פנייה !

חשבתי שאולי יש בעיה עם הפרסום , עם המס' טל - אך לא ! שום פנייה

אני זוכר איך עצרו אותי בעבר אנשים ברחוב , וביקשו לקנות אותה , ולא הסכמתי

בינתיים נשארו לי עוד 6 חודשי טסט ורישוי , ופרסמתי אותה שוב בכל לוח אפשרי , אך כלום !

הבנתי שלמרות מצב המכונית ששווה את המחיר 9500 שח' יש להוריד למחיר שוק . הורדתי

ל 8500 שח' אך שום פנייה כאילו אני לא קיים , הורדתי שוב ל- 8000 שח' למרות כל התוספות

וקיבלתי אולי שתי פניות . בינתיים עברו כבר חודשיים ללא מכירה . ניקיתי אותה והעברתי ממקום

למקום באזורים פוטנציאליים עם מודעת למכירה . בינתיים התחלף השנתון במשומשות ומחירה ירד

בקרוב ל- 1000 שח' . למזלי לא נזקקתי לכסף מכירתה . אך אם הייתי מגיע לסף הטסט , הייתי

צריך לשלם עוד 870 שח' לרישוי + 69 שח' לטסט + תיקינים , מי יודע ?

לבסוף קנה אותה בן מיעוטים שראה אותה ברחוב . ללא שום לוחות ולא בבל"ת

אשר אנס אותי להוריד בעוד 300 שח' ל- 7700 שח' במזל גדול , האחרים הציעו ברוב חוצפה מחירים מגוחכים .

המסקנה - זה המצב ! השוק מת ! צריך הרבה מזל ואורך נשימה ! זה עצוב וחבל .

אבל תצטרכי להוריד במחיר כדי למכור . מצב עגום למדי למי שבנה על המכירה הזאת.

תמיר

פורסם

תשמעי לי רוצה למכור את האוטו?

1. תצלמי תמונות באיכות ואפילו עריכה קטנה בפוטושופ לא תזיק

2. תפרסמי אותו בקלאב של פולקסווגן

3. מחיר זול לא בהכרח מראה על מציאה

מצד אחד נכון זול אבל יותר מדי זול מחשיד את הלקוח דבר שני מוריד מערכו של האוטו

אני לא יודע בדיוק כמה הערך של האוטו אבל תשימי מחיר ב1000-2000 שקל מעל המחירון

חוץ מזה את מוכרת יד ראשונה שהמחיר יהיה בהתאם

יעזור אם תביאי לי את הלינק לפרסומת אני יוכל לעזור לך.

• תוכן חדש...