Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, זה קצת ארוך אז סליחה מראש

אחרי שרשורים קודמים שלי על כל מיני דגמים אני סגור על רכב שאני רוצה לרכוש, העניין הוא שאני מתלבט בין כמה גרסאות של מנוע בדגם הנ"ל.

הרכב הוא סיאט לאון, יש לציין שמדובר על רכב חדש מהסוכנות.

ההתלבטות היא בין הגרסאות הבאות:

לאון 1.2TSI ידני - 1.2 - 105 כ"ס ב - 5,000 סל"ד , מומנט 17.8 קג"מ בטווח 1,550-4,100 סל"ד (!) , 187 קמ"ש , 10.9 שנ' , 80 - 120 בהילוך חמישי - 13.6 שניות. צריכת דלק ממוצעת 5.7 ליטר ל - 100 ק"מ.

מחיר רגיל - 108,800 (במבצע של סיאט), מחיר שקיבלתי - 104,900.

לאון 1.4TSI ידני - 1.4 - 125 כ"ס ב - 5,000 סל"ד , מומנט 20 קג"מ בטווח 1,550-4,100 סל"ד (!) , 197 קמ"ש , 9.8 שנ' , 80 - 120 בהילוך חמישי - 10.6 שניות. צריכת דלק ממוצעת 6.2 ליטר ל - 100 ק"מ.

מחיר רגיל 114,900 (גם כן במבצע), מחיר שקיבלתי - 113,900

לאון 1.8TSI ידני/אוט - 1.8 - 160 כ"ס ב - 4,500 סל"ד , מומנט 25.5 קג"מ בטווח 1,550-4,100 סל"ד (!) , 213 קמ"ש , 7.9 שנ' , צריכת דלק ממוצעת 7.5 ליטר ל - 100 ק"מ.

מחיר רגיל 139,000 , מחיר שקיבלתי - 119,000 ש"ח.

מחיר שקיבלתי כולל תיבת DSG - ש 129,000 ש"ח.

אני צריך את העזרה שלכם כי מחר אני מתכוון לפתוח הזמנה, העניין הוא שאני צריך עזרה בשיקולי כדאיות לגבי רכישה של כל אחד מהגרסאות הבאות, דרך אגב רמת האבזור זהה בכל הגרסאות.

דגם ה1.2 - מחיר אטרקטיבי אבל המנוע יחסית חלש ובמידה ואני ארצה בעתיד לשפר אותו בצ'יפ מנוע זה כבר מוריד את כל עניין הכדאיות של המחיר הראשוני.

דגם ה1.4 - מחיר נחמד וביצועים נחמדים אבל אם כבר השלמתי עם גרסת ה1.4 כדאי להוסיף עוד 6K בשביל להנות ממנוע רציני יותר (ה1.8).

דגם ה1.8 - מנוע מצוין שיספק אותי מבחינת זמינות כח וזריזות, זוהי הגרסה שנראת הכי ריאלית מבחינתי העניין הוא שאני בהתלבטות קשה האם כדאי לרכוש את גרסת ה1.8 ב119K או להוסיף 10K ולקבל תיבת DSG מצוינת.

ההתלבטות היא קשה מיכוון שאני מתכוון להישאר עם הרכב כשנה או אפילו פחות ואז למכור אותו, העניין הוא שאני ממילא רוכש את הרכב בגרסת האוט' במחיר שהוא זול יותר ב20K ש"ח מהמחיר שהסוכנות מוכרת ויהיה הרבה יותר קל למכור רכב אוט' מאשר ידני.

השאלה היא מה הצפי של ירידת ערך לרכב כזה? האם רכב שעולה כ150K מהסוכנות יהיה הגיוני לבקש עליו אחרי שנה כ125K ש"ח?

**הרכב ישמש אותי יום יום לנסיעות לעבודה, יעשה כ50-100 קמ ביום, המחירים שמצוינים למעלה הם דרך חבר שעובד בסוכנות.

מה אתם הייתם עושים? ואיזה דגם הייתם מעדיפים בהשוואה של תמורה ביחס למחיר.?

-מצורף קטלוג רכב

74834853.jpg

96917561.jpg

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מחיר רגיל 139,000 , מחיר שקיבלתי - 119,000 ש"ח.

מחיר שקיבלתי כולל תיבת DSG - ש 129,000 ש"ח.

האם רכב שעולה כ150K מהסוכנות יהיה הגיוני לבקש עליו אחרי שנה כ125K ש"ח?

זה נשמע כמעט כמו הימור שזהו המבצע האחרון שסיאט יעשו בארץ, ושבעוד שנה הם לא ימכרו את הדגם הנ"ל ב-135K או ב-130K. בהנתן היסטוריה של שנים אחרונות... :roll:

בלי קשר, היחס עלות/תועלת בשלושת המקרים נראה מצויין.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

נסיעת מבחן הזמנתי למחר בצהריים על דגם ה1.8 שהוא כרגע הרלוונטי מבחינתי, מה גם שדגמי ה1.2 וה1.4 עדיין לא הגיעו לארץ כך שלא ניתן לעשות עליהם נסיעת מבחן.

השאלה שלי האם כדאי להוסיף 10K בכדי לקבל תיבת DSG במקום תיבה ידנית?

פורסם

לטעמי לא, משום שמי שיקנה ממך כזה רכב (1.8T, ופחות מ- 8 שניות למאה) - רוב הסיכויים שיעדיף ידני.

רוב הסיכויים, גם, שכמובן ישחט אותך במחיר. אגב, בכלל לא ברור שיהיה לך קונה, אלא אם תלך לטרייד-אין (לא כתבת מדוע תמכור בעוד שנה), ואז כמובן גם יורידו לך.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מי שקונה רכב חדש במטרה למכור אותו עוד שנה ומסתכל על שיקול כלכלי לא יקנה רכב חדש.

בוא נגיד שתפסיד עליו "רק" 25K ש"ח אם תמכור אותו עוד שנה וגם זה בהנחה שלא יהיו תאונות, שתמצא קונה שייתן לך את המחיר המבוקש.

עכשיו תוסיף לזה טסט שזה עוד 1600 בערך, ביטוח שזה עוד 5K וצפונה וטיפול בעוד 500 ש"ח לפחות.

יצא שהפסדת 31100 במינימום.

זה לא כולל ריביות על הכסף שהשקעת\לווית.

עכשיו בוא ונעשה חישוב על השכרת מאותה קבוצה להשכרה ארוכת טווח של שנה:

עלות חודשית להשכרה כזו היא באיזור ה3000 ש"ח לחודש כפול 12 חודשים שזה יוצא 36K ש"ח.

בשביל להרוויח 5K בשנה במקרה הטוב (כי ביננו? יש סיכוי שתפסיד יותר) עדיף לטעמי להשכיר רכב.

פורסם

גירסת ה-1.8T ידני ב-119K????

לא נשמע הגיוני,מאיפה קיבלת את ההנחה הזו?אבא שלך מנהל סיאט???

בכל מקרה הדגם הנ"ל הוא הממומלץ מכולם

לגבי מכירה עתידית,אז ברור שקהל היעד שלך הוא ממילא לא לפנסיונרים,

גיר רגיל יהיה מבוקש דווקא בזמן שהוא לא יהיה מייוצר יותר

לך על הידני!!!!

פורסם

לך על ה-1.8 אבל הגיר הוא לגמרי החלטה שלך , במה אתה נוהג היום? מה אתה אוהב יותר רגיל או אוטומט?

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

מי שקונה רכב חדש במטרה למכור אותו עוד שנה ומסתכל על שיקול כלכלי לא יקנה רכב חדש.

בוא נגיד שתפסיד עליו "רק" 25K ש"ח אם תמכור אותו עוד שנה וגם זה בהנחה שלא יהיו תאונות, שתמצא קונה שייתן לך את המחיר המבוקש.

עכשיו תוסיף לזה טסט שזה עוד 1600 בערך, ביטוח שזה עוד 5K וצפונה וטיפול בעוד 500 ש"ח לפחות.

יצא שהפסדת 31100 במינימום.

זה לא כולל ריביות על הכסף שהשקעת\לווית.

עכשיו בוא ונעשה חישוב על השכרת מאותה קבוצה להשכרה ארוכת טווח של שנה:

עלות חודשית להשכרה כזו היא באיזור ה3000 ש"ח לחודש כפול 12 חודשים שזה יוצא 36K ש"ח.

בשביל להרוויח 5K בשנה במקרה הטוב (כי ביננו? יש סיכוי שתפסיד יותר) עדיף לטעמי להשכיר רכב.

העניין הוא כזה, אני יכול לקבל רכב ממקום העבודה שלי (רמה 2) או לקבל תוספת של 2500 שח לשכר, חשבתי על זה ואמרתי אני קונה רכב חדש עם שיטת מימון של 100% על הרכב אבל בהחזר של 60%/40%, אתה ב48 חודשים הראשונים מחזיר רק 60% בלבד מערך הרכב ובסוף התקופה משלם את ה40% הנותרים (מעין בלון).

עשיתי חישוב ויצא לי החזר של 1600 ש"ח לחודש (הם מלבישים את הריביות על ה60%) + 400 ש"ח ביטוח מקיף, הגעתי ל2000 ש"ח החזר בחודש ונותרו לי 500 שח בחודש מהעבודה שזה 6000 שח בשנה על ירידת ערך וטיפולים.

אתה נהנה מרכב חדש ומתקדם יותר ממאזדה 2 שאני יכול לקבל, וכמובן החזר על דלק אני יקבל בנוסף.

גירסת ה-1.8T ידני ב-119K????

לא נשמע הגיוני,מאיפה קיבלת את ההנחה הזו?אבא שלך מנהל סיאט???

בכל מקרה הדגם הנ"ל הוא הממומלץ מכולם

לגבי מכירה עתידית,אז ברור שקהל היעד שלך הוא ממילא לא לפנסיונרים,

גיר רגיל יהיה מבוקש דווקא בזמן שהוא לא יהיה מייוצר יותר

לך על הידני!!!!

כן חבר, 119K על הכביש כולל רישוי וצבע מטאלי.

לך על ה-1.8 אבל הגיר הוא לגמרי החלטה שלך , במה אתה נוהג היום? מה אתה אוהב יותר רגיל או אוטומט?

אני נוהג היום על גיר טיפטרוניק, שאני רוצה אני משלב לידני, אין לי בעיה מיוחדת עם ידני אבל חשבתי שהשיקול שיהיה למישהו שקונה את הרכב בעוד שנה יהיה שאם יש לרכב גיר אוט' זה עדיף, מסתבר שלא לפי מה שאתם אומרים כי את גרסת ה1.8 שהיא חזקה יותר יחפשו אנשים שיעדיפו גיר ידני.

- אז במקרה של מכירה אחרי 8-12 חודשים, רכב שנמכר לאנשים היום בסוכנות ב139K ש"ח + 4K לרישוי וצבע = 143K ש"ח לדרוש על רכב כזה 113K ש"ח נראה לי היום כסביר, לא?

פורסם

- אז במקרה של מכירה אחרי 8-12 חודשים, רכב שנמכר לאנשים היום בסוכנות ב139K ש"ח + 4K לרישוי וצבע = 143K ש"ח לדרוש על רכב כזה 113K ש"ח נראה לי היום כסביר, לא?

הטעות שלך היא שאתה חושב שאתה מיוחד (אל תעלב). גם אנשים "רגילים" מקבלים הנחה על ה-143K הזה, והתוצאה היא שהמחירון האמיתי יהיה נמוך יותר. אני לא טוען שלא תצליח למכור ב-113K. אולי יהיה לך מזל. אבל רק אל תבנה על זה.

ובנוגע לאוטומט מול ידני - לנסוע בטיפטרוניק ולנסוע בידני זה ממש לא אותו הדבר. באחרון יש גם דוושה שלישית...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני מודע לזה, אנשים לא קונים במחיר שמוצג בסוכנות, מתמקחים מעט ונכון ישנם אנשים שמקבלים את ה1.8TSI ידנית ב130K ש"ח , פשוט חבר שלי קנה לפני חודש במחיר מלא (143K) אני לא אומר שלא ניתן יהיה לקבל הנחה, רק ההנחה המקסימלית שיוכלו לקבל תיהיה למחיר של 129,900.

אז אני מקבל הנחה שהיא מעט יותר משמעותית בגלל שהמנהל אולם תצוגה הוא מהמשפחה שלי והוא מוכן לוותר על עמלת מכירה שלו ולכן המחיר הזול יותר.

אני רוב היום נוסע על רכבים אוט', בAUDI אני מאוד נהנה מהתיבה האוטומטית עם התפעול ה"ידני" של 6 הילוכים, יש רכב נוסף בבית שהוא ידני ויוצא לי לנסוע עליו מדי פעם (רנו מגאן 2008 TDI) אני אומר שוב אין לי בעיה כלל עם גיר ידני (חוץ מלהתקע באיילון שעתיים בפקק) העניין הוא שחשבתי שאוטומט יהיה מבוקש יותר והבנתי מכם שלא, לכן אני יעשה היום נסיעת מבחן על ה1.8 ידני ויעדכן לגבי התוצאות, אם יהיה טוב נזמין אותה בצבע שחור/כתום.

פורסם

הבעיה שאם כל הבאז שנוצר סביב המבצעים של סיאט, מי שיחפש לקנות סיאט בעוד שנה לא ירצה לקנות רכב יד שנייה במחיר כזה אלא יחכה למבצע הקרוב של סיאט...

את ה"רווח" על ההנחה שקיבלת תוכל לממש רק אם תחזיק את הרכב לכמה שנים.

פורסם
הבעיה שאם כל הבאז שנוצר סביב המבצעים של סיאט, מי שיחפש לקנות סיאט בעוד שנה לא ירצה לקנות רכב יד שנייה במחיר כזה אלא יחכה למבצע הקרוב של סיאט...

את ה"רווח" על ההנחה שקיבלת תוכל לממש רק אם תחזיק את הרכב לכמה שנים.

אני מתכוון למכור את הרכב בעוד שנה ולקחת אחד חדש יותר לאו דווקא מאותו קונצרן, תמיד קיימת האופציה של טריד אין במחיר מחירון (ובסיאט יש לי התחייבות לקניה חוזרת דרך "אוטודיל").

• תוכן חדש...