Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחזור Dodge D500 1983

dj naor
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,,

התחלתי בשחזור D500 יש מקומות מסויימים שיש בהם רקבון וחלודה (בעיקר במסילה בעליונה של החלונות)

אני זקוק לייעוץ בפחחות וצבע בעלות לא יקרה כל כך תקציב עד 6000 ש"ח יש לי ידיים טובות ויש סיכוי שאני יצליח לבד לעשות את זה רק רציתי להתייעץ מה התהליך ובמידה ומישהו מכיר פחח שיוכל לעשות את העבודה אני אשמח לשמוע

תודה רבה לכל העוזרים .

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

קודם כל- אני מבין שאתה מדבר על הגרסת "אוטובוס", ואני חושב שאני מכיר את האוטו. תשמע, בעלות כזאת אני ממליץ לך לפחות לפרק הכל לבד, לשייף ולראות מה בדיוק צריך לרתך ומה אפשר רק למלא בחומר- ואז לתת למסגר לעשות את העבודה המסובכת. תמונות מאד יעזרו לראות מה קורה שם. ובכלל- בהצלחה, ותשים תמונות, שגם אנחנו נראה!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

אני יעלה תמונות יותר מאוחר אבל יש לי כמה שאלות

1. איך משייפים

2. מסגר יוכל לתקן לי את המסגרת של החלונות?

3. זה אוטובוס ירושלמי אתה בטוח שאתה מכיר?

4. איך אני אמור לצבוע את האוטובוס באופן עצמאי?

פורסם

נראה לך שיש רכבים בגודל הזה שגנדי לא מכיר?

ירושלים קטן עליו, הוא אינציקלופדיה או גי. פי. אס. מהלך לרכבים מסוג זה נוסעים או נטושים.

רכב מגניב תשייף עם דיסק אבל תחבר ראש מברשת ברזל.

או הכי טוב קומפרסור שיכול לבצע התזת חול.

פורסם

היא נמצאת אצלי כמעט 20 שנה אבא שלי קנה אותה ממכרז צבאי בתחילת שנות ה90 ועשה ממנה קראוון

לשייף את כל הרכב בדיסק או רק את האזורים החלודים?

פורסם
אני יעלה תמונות יותר מאוחר אבל יש לי כמה שאלות

1. איך משייפים- תלוי ברמת החלודה: אם שטחית- עדיף עם מברשת פלדה המסתובבת, ניתן ליקנות בגדלים שונים שמתלבשים על הדיסקים. אם יותר רצינית- לפעמים עדיף לחתוך ולרתך טלאי- הכל תלוי לאיזו רמה אתה רוצה להגיע?

2. מסגר יוכל לתקן לי את המסגרת של החלונות? -וודאי שכן- זה בדיוק העבודה למסגר! אתה לא מדבר על החלונות עצמם, שמאלומינום, נכון?

3. זה אוטובוס ירושלמי אתה בטוח שאתה מכיר? -דווקא את הספציפי הזה אני לא מכיר- היו כמה אחרים שכן, לא יודע מה איתם עכשיו. אתה מראשון במיקרה? (עריכה- הבנתי שגם אתה ירושלמי- היה אחד כזה גם בראשון)

4. איך אני אמור לצבוע את האוטובוס באופן עצמאי? -שאלה יהיו הצרות שלך:-o- עם הקומפרסור ופיסטולט צבע, אבל חכה- קודם כל תשפץ!

עניתי בכחול... עכשיו יש לי שאלה הרבה יותר אקטואלית: כמה זמן אין טסט לאוטו, ובתור מה הוא רשום: אוטובוס או משאית? -כי בזה תלוי עם איזה רישיון תצטרך לנהוג בו! ואם הוא יותר משנתיים ללא טסט- אתה גם לא תוכל להחזירו לכביש לפני 2013, שאז תוכל להפוך אותו ל"אספנות"! בכל אופן- בהצלחה!

וחכה עם השיוף, בטח עם הדיסק- איפה שהצבע נראה טוב ושמור ואין חלודה- אל תוריד סתם- זה יישמש כבסיס לצביעה! רק איפה שיש חלודה, ובעדינות! הוא לא עשוי מאלומיניום בכלל? דווקא נראה במצב לא רע בכלל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מחמם את הלב לראות עוד פיסת היסטוריה תעבורתית מקבלת סיכוי לחיים חדשים!

בהצלחה עם הפרוייקט, זה אחד שווה.

דרך אגב באוטובוסים היה גם סרן אחורי עם שתי מהירויות כמו במשאיות (כפתור הפעלה חשמלי על ידית ההילוכים)?

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

ברור שאני קודם כל ישפץ

למה אתה מתכוון חלונות מאלומניום?

יש פלח ברזל בצד מעל כל החלונות ובינו לבין המרכב יש חלודה ונכנס מים לאוטובוס אולי אפשר לגרד את זה ולהשים חומר?

אין לו טסט שנתיים ומאז הוא מוקפא

וכן הוא עשוי מאלומניום ואם אני יצבע על הצבע הקיים הצבע החדש יתקלף לא?

הוא רשום כמשא אחוד

פורסם

אם אין לו טסט יותר משנתיים- אתה לא תוכל להחזירו לכביש לפני 2013. רק אז תוכל להפוך אותו ל"אספנות"!

הצבע לא חייב להקלף אם תנקה ותעשה עבודות ההכנה כמו שצריך!

אם החור לא גדול מדי- אפשר בהחלט לנקות את החלודה ולשים חומר!

פורסם

אין לו טסט שנתיים בדיוק 2 אגרות לא שולמו ומאז הופקד הרשיון

זה לא חור ספציפי זה חלודה ונקבובים קטנים לאורך כל החלונות למעלה

פורסם

איפה שאפשר- עדיף שתעבור עם מברשת פלדה המסתובבת על הדיסק או מקדחה (כמובן אחרי שתוריד את החלונות), תצבע בהמרייט, תשים חומר, ואחרי זה תצבע בצבע הרגיל, ה"סופי"! תבדוק- לדעתי חלק מהנזילות עקב הגומיות היבשות או קרועות, לא חייב להיות בגלל החורים!

בכל אופן אני שוב מזכיר לך- יש לה הרבה זמן להתאמן על השיפוץ, כי עד 2013 לא תוכל להחזיר את האוטו לכביש! אם חשבת לפני- מצטער לבאס אותך, אבל משאית ישנה יורדת מהכביש (לצמיתות, אפילו ללא אופציית בדיקת מעבדה, שיש לפרייבט!) אחרי שנתיים ללא טסט, ולא משנה אם הפקידו רישיונות או לא, והדרך היחידה שלה לחזור- בגיל 30 ללכת להפוך אותה ל"אספנות", ואז גם מתבטלות החובות, ומשלמים אגרה וניגשים לטסט (כמובן אחרי שעוברים במוסך לבדיקות וקבלת אישור רכב מיושן רגיל!)!

פורסם

וואוו כייף של פרוייקט, אני הייתי הולך על קראוון גם, גם אספנות וגם טיולים כייף אמיתי!

היה עוד מישהו שחילץ משאית דומה התחיל שירשור מעניין שגווע, מישהו יודע מה קרה איתה?

בכל מקרה נדמה לי שראיתי את הקרוואן הזה בפסגת זאב פעם, בהצלחה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

יש מצב שראית אותו בפסגת זאב

נתתי אותו למישהו שאני מכיר לגור בו זמנית

אני לא מוצא לה פנס רוורס מישהו יכול לעזור?? פנס עגול כמו של הטייגרים

• תוכן חדש...