Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיימים אצלי ברכב קומפוננט של Infinity, אני לא יודע את הדגם המדויק. מחיפושים באינטרנט אני רואה שרוב הרמקולים, גם אלו מהסדרות הפשוטות, מוצהרים על כ-90RMS.

אני מחפש להגביר אותם, כרגע אני לא חושב על הגברת סאב מכיוון שהוא בעל התנגדות סופית של 2OHM וכנראה שארכוש בשבילו מונובלוק בהמשך.

עכשיו לשאלתי, האם חייב למצוא מגבר שיספק את כל ה90RMS, או שמגבר פשוט יותר כמו kicker zx150.2 שנותן 60RMS ליציאה יכול להגביר את הרמקולים כראוי?

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

מותקן על רנו קליאו 98' :lol:

פורסם

לא אתה ממש לא חייב לספק לרמקול את כל ההספק שהוא מוצהר לספוג.

כשמדובר ברמקולים שהם מידבאסים ומעלה, קוטר 7 אינטש ומטה - ברוב המקרים, הרמקולים כבר יגיעו לשיא היכולת שלהם לזוז קידמה ואחורה בשליש מההספק שהם מוצהרים עליו.

יש רמקולים יוצאי דופן שאכן יזללו כל מה שתיתן להם - וופרים\מידבאסים של מוראל, פוקל K2P ומעלה למשל.

מגבר של 60 וואט RMS אמור לעשות את העבודה היטב על הסט שלך.

אפרופו - המקרה ההפוך של מגבר יותר חזק מהרמקולים - לא גורע אלא רק מוסיף כל עוד אתה מגביר תחום תדרים שבהם הרמקול נשמע נקי.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הבנתי, תודה.

נורא חבל לי לקנות מגבר בלי לדעת איך הוא יגביר את הרמקולים, זה מרגיש כמו חתול בשק.

אוסיף לשאול מה הדעה לגבי קניית מגבר שני ערוצים? הסאב שברשותי הוא קיקר CVR בעל 2 סלילים של 4 אום.

חשבתי שאולי יהיה יותר יעיל וכלכלי למכור אותו ולחפש סאב אחר בעל התנגדות סופית של 4 אום, שאותו אוכל להגביר בעזרת מגבר 4 ערוצים בתקציב גבוה יותר (שבתקווה יהיה זול יותר מ2 מגברים שונים לסאב ולרמקולים)

HU: Pioneer 1450UB / Comp: Rainbow SAX 265.20 / Sub: Kicker CVR12" / Amp: Kicker ZX150.2 / Mono: JBL 3501

פורסם

במקרה הזה אני דווקא מעדיף תמיד להפריד בין הסאב לשאר הרמקולים היות והוא אלמנט מאוד גדול גם צריכת הזרם שלו מאוד גדולה וגם מאוד מהירה, דבר שמתבטא באופן ישיר כשהפעה על ספק הכוח של המגבר.

מגבר שמרים ארבעה רמקולים והוא נמצא בד"כ כלל בטווח מחיר, נקרא לזה - עממי... גם בד"כ יהיה עם ספק כוח אחד לכל ארבעת הערוצים שלו ולכן "שאיבת" זרם גדולה של הסאב עלולה להשפיע על מה שהמגבר יוכל לספק עבור זוג הרמקולים השני שיש לו על שני ערוצי ההגברה האחרים.

למכור את הCVR זה רעיון לא רע לאור מה שאמרת אבל לקנות מונובלוק במקום מגבר שני ערוצים לסאב הזה גם יהיה רעיון רע לא פחות.

אם תמצא מגבר 4 ערוצים עם שני ספקי כוח נפרדים (בין אם ההפרדה היא בתוך המגבר או הפרדה פיזית לחלוטין במחברים של המגבר) זה כבר סיפור אחר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יהיה רעיון טוב למצוא מגבר בעל הפרדה, אבל אני מניח שמגבר כזה יגיע לסכומים שלא אוכל להרשות לעצמי, או שמא אני טועה ותוכל להמליץ על מגבר בטווח מחירים "זול" יחסית (סביבות ה1200-1500 ש"ח, עם אופציה ליד שניה כמובן).

וזאת לאור הטענה שהפעולה תהיה עדיפה על רכישה של שני מגברים נפרדים, האחד 2 ערוצים לקומפוננט והשני מונובלוק בשביל הסאב.

פורסם

בוא נאמר כזה דבר - תפתח שרשיר לבקשת עזרה לרכישת מגברים ותיתן את התקציב שלך - בוא נראה מה יהיו ההמלצות של חברי הפורום.

לדעתי אם אתה היית מוכן להשקיע יותר לכוון ה2K סאן דאון 120.4 עד כמה שזכור לי הוא עם שני ספקי כוח וארבעה ערוצים

תבדוק עם אליקו... הוא היבואן.

אין לי מושג כמה סלסטרה RA475 אפרופו עולה אבל הייתי בודק מול DANNYG

אם יש לך כרגע מגבר ארבעה ערוצים אז היה רצוי שתאמר איזה ומה הסאב שאתה שוכל לרכוש - אולי כל הנושא הזה בכלל זניח מידי בכדי שתשדרג מעבר להחלפת הסאב.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...