Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יעוץ ממבינים בוויסקי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

קיבלתי לפני כמה ימים בקבוק וויסקי Chivas Regal 12.

העניין שהבקבוק עצמו נקנה לפני 30 שנה ושאלתי היא האם הוא אמור להיות "תקין" או שיש סיכוי שהוא התקלקל לאורך 30 השנה שהוא עמד בהם או שאולי הוא רק המשיך להתיישן והוא אמור להיות טוב יותר ?

הבקבוק ישב במזנון והוא ולא נפתח מעולם במשך כל השנים האלו.

תודה.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

קיבלתי מתנה מחבר לפני כמה חודשים בקבוק שיבס 12 בעצמי, שניתן לו גם במתנה לפני כ-8 שנים, והוא פתח אותו כדי לטעום (סיפור ארוך, הנקודה שאני אוהב וויסקי, והחבר לא).

הבקבוק ישב פתוח כמה שנים טובות על מדף, בתוך הקרטון המקורי שלו, והיה יותר טעים מאחד טרי שקניתי לפני כשנה בדיוטי פרי...

30 שנה נשמע קיצוני, אבל אני מאמין שאין פה בעייה. הרי הוויסקי מיושן בתוך חביות פחות אטומות לאוויר מהבקבוק הזה (למיטב ידיעתי). לא אמורה להיות בעייה.

ENJOY!:drinking:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

טכנית הוא לא עובר יישון במהלך העמידה על המדף. מדובר במשקה איכותי מאוד ועל כן אתה לא צריך לדאוג לכך ש"התקלקל".

תהנה ממנו.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מצטער שאני מתעלק על השרשור אבל גם ככה כל המבינים בוויסקי נכנסים לפה.

יסלח לי פותח השרשור אבל גם לי יש שאלה.

לאחרונה גיליתי שאני ממש אוהב וויסקי עם קולה, Jack & Coke בשפה מקצועית יותר.

אני יודע שהחובבים האמיתיים שותים את הוויסקי נקי אבל תשדלו לא לקטול, ככה אני אוהב את זה.

בקיצור, איזה וויסקי מומלץ למתחילים? הכוונה שלא יהיה יקר מידי...

אני פשוט לא מבין כלום בוויסקי ואני מתאר לעצמי שזה המקום לשאול,

איזה סוגים יש? מחירים? איכות? וכו'.

אשמח אם תעזרו לבחור שנמאס לו מוודקה-רדבול... :wink:

פורסם

בעיקר ג'ק דניאלס הוא מומלץ עם הקולה.

יש כאלה שממליצים גם בושמילס, בכל אופן הייתי הולך לפי השם על ג'ק וקולה.

מצטער שאני מתעלק על השרשור אבל גם ככה כל המבינים בוויסקי נכנסים לפה.

יסלח לי פותח השרשור אבל גם לי יש שאלה.

לאחרונה גיליתי שאני ממש אוהב וויסקי עם קולה, Jack & Coke בשפה מקצועית יותר.

אני יודע שהחובבים האמיתיים שותים את הוויסקי נקי אבל תשדלו לא לקטול, ככה אני אוהב את זה.

אני פשוט לא מבין כלום בוויסקי ואני מתאר לעצמי שזה המקום לשאול,

איזה סוגים יש? מחירים? איכות? וכו'.

אשמח אם תעזרו לבחור שנמאס לו מוודקה-רדבול... :wink:

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

טיפ קטן לכל חובבי הויסקי ה"נקי".

תנסו פעם הבאה שאתם מוזגים לעצמכם כוס לשים טיפ טיפה של מים (בערך פקק של בקבוק) לכוס ולערבב - זה ממש פותח את הטעם והריח של הויסקי

פורסם

לשאלה המקורית: אם הבקבוק נשמר בתנאים סבירים, הוא יחזיק מעמד עוד 30 שנה. זה מה שטוב ב-40% אלכוהול.

לגבי יישון בתוך בקבוק: יש על זה ויכוח. בכל מקרה, מה שהוכנס לבקבוק לפני 10 שנים הוא שונה ממה שמכניסים היום

(מזקקות נסגרות, סוגי שעורה משתנים, בקיצור, גם אם השם זהה הטעם לא יהיה בהכרח דומה).

לגבי ערבוב עם קולה: אפשר מה שאתה רוצה, בעיקרון. גם ג'ים בים בסדר (גרסת השיפון אחלה),

או כל ויסקי שהוא לא יותר מדי מעושן/כבולי.

לגבי הוספת מים: כל ויסקי לגופו. יש כאלה שהוספת מים סתם מדללת אותם,

ויש כאלה שתוספת מים ממש עושים להם טוב. בקיצור, לבדוק בהתחלה רק עם כמה טיפות.

נ.ב.

שדרוג משמעותי ביותר לג'ק וקולה יהיה שימוש ב-wild turkey, שהוא מהאמריקאים המוצלחים יחסית למחיר (50.5 אחוז :twisted:)

לא למתחילים...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

:wink:

ג'וני ווקר בלאק לייבל, שיבס ריגל,ג'ק דניאלס, כל אלה יעשו לך את העבודה, הם ה"עממיים" יותר.

אל תלך על גלנפידך ושות' שיהיו לך כבדים יותר.

גם המקאלן אחלה.

אם בא לך משהו יותר "מתקתק" לך על הג'וני ווקר גולד לייבל, הוא כמובן יקר יותר, אבל יותר מתקתק.

אם הוויסקי עדיין כבד לך מדי בשוט, אתה יכול להוסיף טיפה דבש, זה מעדן אותו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא שותים וויסקי עם קולה.

שותים בורבון עם קולה.

ולזה יש את הג'ק דניאלס הכי מפורסם, וכמובן ווילד טוורקי והדומים.

ולא שמים פקק של מים בוויסקי, אלא מזליפים.

צריך כמה טיפות בודדות, וככה שותים סינגל מאלט.

וזה לא "פותח" אותו, אלא מדגיש את הטעמים של היישון.

יין צריך להיפתח, לכן מוזגים אותו דרך דקנטרים, או שמשאירים את הבקבוק פתוח למשך 30-45 דקות(תלוי ביין), זה מה שמשפיע על הטעם.

הסיבה לזה, היא החמצן שיש באוויר, הוא זה שמשנה ביין את הטעם, כי הטעימה הראשונית מהבקבוק היא שונה מאוד מטעמו לאחר מגע עם החמצן.

וזה בגלל הליך התסיסה של היין.

וויסקי, לא משנה את טעמו עם החמצן שנמצא באוויר, לכן, גם אם ניקח לגימה ישר אחרי פתיחת הבקבוק יהיה לו את אותו הטעם בדיוק.

ההזלפת מים בוויסקי, נועדה להדגיש את הטעמים של היישון עצמו, כי הליך ההפקה של הוויסקי היא בזיקוק.

השינוי בגלל המים ,נעשה רק בגלל מרכיב החמצן שיש במים, שהוא שונה פיזיקלית ממרכיב החמצן באוויר(O2 מול O בודד).

זה בגדול.

ולעופר, לא תמיד וויסקי שנשאר בבקבוק לכלכך הרבה זמן, שומר על טעמו.

כבר טעמתי כאלו שהיו כלכך מרים, שלא היה ניתן לשתות אותם.

מה גם, שלא תמיד יש לנו מושג איך הוא הוחזק, ומספיק שהוא ישב על השיש במטבח מול החלון שפונה לצד של השמש, למשך אפילו שנה, לגמור את הוויסקי ולהפוך אותו למשהו פשוט לא טעים.

אבל מה אכפת לך לנסות?

under construction..

פורסם
בכל מקרה, מה שהוכנס לבקבוק לפני 10 שנים הוא שונה ממה שמכניסים היום

(מזקקות נסגרות, סוגי שעורה משתנים, בקיצור, גם אם השם זהה הטעם לא יהיה בהכרח דומה).

זה בהחלט יסביר שהשיבס הישן (כולל זה שקניתי לעצמי איפה שהוא בשלהי 2002) היה הרבה הרבה יותר טעים ו"חלק" (SMOOTH) מהטרי שקניתי לעצמי לפני שנה . הטרי היה יחסית ממש מגעיל ביחס לישן שאני זוכר, והבקבוק הישן שהחבר הביא לי הוכיח לי שאני זכרתי נכון- 2 טעמים ומרקמים שונים לגמרי.

לגבי וויסקי עם קולה, אני עשיתי את זה רק עם J&B.

אבל אני זה אני וזה הטעם שלי.

אני לא אוהב "ללכלך" וויסקי יוקרתי יותר עם קולה (אני אוהב שיהיה לי וויסקי בוויסקי, וקולה בקולה, ולא בשום סדר אחר), או באופן כללי כבר לא שותה וויסקי עם קולה- ראה סוגריים.

אנקדוטה.

פלאשבק לגיל 18. הולך לפאב של חבר המשפחה, מרגיש גבר-גבר (יותר נכון להגיד, אדיוט-אדיוט, בגיל ההוא) ומזמין וודקה מרטיני. מנוער, כמובן. נו, ילד מתלהב.

הבחור הביא לי אכן וודקה מרטיני,

אבל המנ**אק שם בו מטרייה קטנה ולפלפית, עם זיגוג של סוכר על הכוס.

אין לכם מושג כמה התבאסתי באותו רגע.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מטרייה על המרטיני... שעשעת אותי קשות.:-D

האמת? J&B היה אחד מהוויסקי הראשונים שטעמתי, אם לא הראשון.

די מהר עברתי הלאה, בלי להביט לאחור.

זה לא שהוא מגעיל, הוא פשוט תפל ומימי, מין העתק חיוור של ויסקי,

ויש לפחות 15 אופציות טובות יותר בדיוק באותו מחיר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...