Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5729 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא ביקש רכב אמין ורכב פאן, לכן גולף GTI כמו גם ה-147 לא מתאימות.

אם אתה יכול להסתפק ברכב קטן עם מנוע חלש על הנייר אבל בפועל רכב מהיר מ-147 גם בגרסת ה-1.6 120 כ"ס לך על יאריס TS, אמרת שאתה אוהב רכב קטן? זו צריכה להיות הבחירה. היא תהיה גם זולה משמעותית לאחזקה מכל האחרות בשרשור.

הגולף GTI אחד הרכבים האמינים בנמצא, שאל את מוסך רון.

בקשר לפאן - לפי הפאן שהוא הגדיר זה מתאים.

קודם כל אני לא יודע מה זה פאן שבילך.

בשבילי רכב פאן הוא:

1.רכב מהנה לנהיגה.

2.רכב שהשוק שלו לא מלא במכוניות יד 10 וכדו', לפי דעתי רכב שהשוק שלו יד 5+ומעלה, זה רכב שלא מהנה לנהיגה, למה?כי אם החליפו את הרכב כל שנה וקצת כנראה שיש פה משהוא.

את האלפות ראיתי שבקושי יש יד 3 כולל קליאו לאומת מכוניות אחרות.

איו לי בעיה אם יד פשוט בשבילי יד גבוה היא סימן שכנראה לא אהבו את הרכב במיוחד.

סלח לי אבל סעיף 2 הוא גיבוב של שטויות.

אני מסכים איתך שאסור לקנות רכב מעל יד 2-3 , אבל זה שהשוק מלא באקזמפלרים עם יד גבוהה לא אומר כלום.

חובבי רכב הם בדרך כלל לא כאלה שנוסעים באותו רכב 10 שנים. אנשים אוהבים לגוון, לראות דברים אחרים. לפעמים יש אילוצים שמחייבים למכור , לפעמים ההוצאות יותר גדולות מהמשוער (תחזוקה, ביטוח ) ואז מוכרים.

יש רכבים שלא מתאימים ליום יום ולכן משתמשים בהם תקופה ומוכרים.

עכשיו נשאלת השאלה מהי הנאה מנהיגה עבורך.

לפתוח את החלון בלילה ולנסוע רגוע זו לא הנאה מנהיגה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי מה שאמרת לגבי לא להתייחס ליד גבוה, הסיאט שהייתה לי הייתה יד 7 שהיא הייתה אצלי, והיום היא אחת השמורות שיש, אני יודע שזה לא מעיד מניסיון אישי!אבל בכל זאת אני מעדיף רכב שלא עבר הרבה יידים, מה לעשות ככה זה אני.

טוב, אז עכשיו לרשימת הרכבים:

אלפא רומיאו 147 גירסת ה-120 כ''ס.

סיאט איביזה טורבו 2001-2002.

גולף GTI

רנו קליאו ספורט 2, למרות שאני רוצה לפסול אותה לאור דלק 98.

(כמובן שאם יש עוד אופציות אפשר להוסיף)

עכשיו אפשר לקבל קצת נתונים על הרכבים?

מבחינת אחזקת הרכב, דלק, הנאה מנהיגה וכדו'.

אני פשוט מחפש רכב שאני ירצה לנהוג בו כל יום, ולא היה אכפת לי כ''כ על הדלק כמו שהיה אכפת בסוברו.

אם אפשר להוסיף צריכת דלק ממוצעת לכל רכב בעיר וכדו', חלקים וכדו'.

תודה.

פורסם

אז מה אתה מבזבז את זמנך בקשקושים אתנו, הרי לכל אחד מאתנו יש דעות שונות. קבע לעשות נסיעת מבחן על כל אחד מהרכבים שמוצאים חן בעינייך (רצוי אפילו 2 או 3 כדי לפסול אופציה של רכב פגום) ותחזור אלינו עם הממצאים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אז מה אתה מבזבז את זמנך בקשקושים אתנו, הרי לכל אחד מאתנו יש דעות שונות. קבע לעשות נסיעת מבחן על כל אחד מהרכבים שמוצאים חן בעינייך (רצוי אפילו 2 או 3 כדי לפסול אופציה של רכב פגום) ותחזור אלינו עם הממצאים.

אני לא חושב שאני מבזבז את זמני, קודם כל רציתי שהיה לי כמה רכבים לאופציות.

ואת הדעות של כל אחד אני כן רוצה לשמוע!הפעם אני רוצה לדעת שאני בוחר נכון את הרכב.

שתהיה לי רשימה כמה שיותר מצומצמת של רכבים שאני חושב.

אחרכך אני יריץ אליהם חיפוש ויצמצם את הרשימה להכי קטנה שאפשר.

כמו שבנתיים הרצתי חיפוש על כל סוגי הרכבים שרשמו פה, והם התאימו לי, השאלה האם יש עוד רכבים או דעות שונות על רכב מסווים שלא מצאתי.

והמשלב הזה אני יוכל להתחיל לחשוב על חיפוש, נסיעות מבחן וכדו'.

אם לא הייתי מתייעץ פה איך הייתי יודע להרכיב לעצמי את הרשימה הנ'ל?

אלפא רומיאו 147 גירסת ה-120 כ''ס

סיאט איביזה טורבו 2001-2002.

גולף GTI

רנו קליאו ספורט 2, למרות שאני רוצה לפסול אותה לאור דלק 98.

ולמי שיש עוד אופציות שלא רשמתי כאן מוזמן לרשום אליהם ולהוסיף.

פורסם
כמו שכבר רשמו כאן, הפנים של הדור ה-2 הוא החלט מודרני ונחמד, המושבים הם מעור אלקנטרה איכותיים מאוד ובכללי, ה-interior דיי יפה.

צריכת הדלק של הקליאו מעולה ! אני לא מתייחס כרגע לנושא ה-98 אלה לצריכה עצמה שבנסיעה רגועה אפילו חסכונית מאוד ויכולה להגיע ל 1 ל14-15 בנסיעה בין עירונית.

נכון שצריך לשלם קצת יותר על טיפולים תקופתיים אבל מצד שני אתה מקבל רכב עם התנהגות מעולה, נוחות לא רעה בכלל, ביצועים מדהימים ואמינות טובה.

עלות התחזוקה השוטפת ברכב כזה משמעותית נמוכה מאימפרזה GT לצורך העיניין.

במגבלות התקציב והדרישות זה כפפה ליד.

אין מה להשוות את הקליאו לGT בשום פרמטר. :roll:

הפנים של הקליאו דור שני אמנם שידרוג משמעותי לעומת הזוועה של הדור הראשון אבל עדיין לא ברמה סבירה.

רוב חלקי הפנים ברכב מקרקשים במקרה הטוב וחלקם גם נושרים במקרה הרע, ההגה עדיין מתקלף בחלק מהרכבים גם בדור השני, את תנוחת הנהיגה המזעזעת הם לא שיפרו וגם לא את זווית ההגה המעצבנת. בידוד הרעשים לוקה בחסר גם לרכב ספורטיבי, הג'אנטים מאוד רגישים למכות, עלות הטיפולים הגדולים היא אסטרונומית, אפשר לספור על יד אחת את המוסכים שהייתי סומך עליהם לטפל בקליאו הנ"ל, כמעט ואין חלפים תחליפיים וגם חלקי פח קשה מאוד להשיג במקרה של מכות חניה שדורשות החלפת חלק.

אהה כן, ואני לא יודע מה איתכם אבל לי אישית הבדל של יותר משקל לליטר זה מאוד משמעותי :?

ולא, לעשות כרטיס תידלוק ולשלם "רק" 30 אגורות יותר מבחינתי זה לא פיתרון.

כמו כן לעשות טיפול טיימינג ופולי בעלות של 30% ממחיר הרכב ממש לא נישמע הגיוני.

עכשיו אני בטוח שיבוא "הגאון" שימליץ לקנות קליאו רק בתנאי שהיא שמורה בטירוף, אין סיכוי שמישהו נהג בה באגרסיביות והכי חשוב:

יבטל את הטענה של טיפולים יקרים בקח ש: "מה הבעיה, פשוט תקנה אחת שכבר עברה את כל הטיפולים היקרים" :?

או שתזמין חלקים מהאינטרנט, תחכה שבוע שבועיים במקרה הטוב, תקווה שמשרד התחבורה והמכס לא יעשו לך בעיות וששלחו לך את החלק הנכון ואז טיפול גדול יעלה לך רק הרבה כסף במקום המון כסף :lol:

ועכשיו לחלק הכי חשוב בהודעה שלי:

אני הראשון שימליץ לך לקנות קליאו במידה ואהבת את הרכב, היא מתגמלת מאוד ופשוט מעלה חיוך ברגע שאתה נכנס אליה.

אבל, וזה אבל גדול: נמאס לי חוסר האובייקטיביות בפורום, אנשים ממליצים בפה מלא על רכב מסויים ומשמיטים חסרונות כל כך גדולים שיכולים להכניס את בעל הרכב למפולת כלכלית שהוא לא יידע איך לצאת ממנה.

אם תרצה סקירה של כל החסרונות הידועות לי על האיביזה, גם את זה אני ירשום לך בשימחה (ויש המון :twisted:)

אגב, רק לא להפוך את התרד הזה לעוד שירשור קליאו נגד האיביזה (יש מספיק כאלו פה בפורום)

פורסם

למה תמיד מי שהכי מחרטט בנושא הקליאו ספורט הם אלו שבחיים לא החזיקו אחת?

קבל קצת קונטרה לגיבובי השטויות שנכתבו פה.

כמו שכבר נאמר, פנים הרכב בקליאו MK2 יפה ומודרני יותר מבדור הראשון.

אין קרקושים יתר על המידה ושום דבר גם לא מתפרק וצונח ממקומו.

תנוחת הישיבה לא מהמוצלחות בעולם, בידוד הרעשים חלש וההגה מתכונן רק למטה ולמעלה.

נכון, הרכב שותה 98 אבל גם עושה 12 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת.

להלן חישוב פשוט שגם ילד בכיתה א יבין:

האלפא (לא איביזה כדי שלא יהיה שירוש איביזה VS קליאו :) ) עושה 9 ק"מ לליטר.

נסעת 400 ק"מ, כלומר 400/9= 44.4 ליטר כפול 6.3 ש"ח (מחיר הדלק) = 279.7 ש"ח ל400 ק"מ

הקליאו עושה 12 ק"מ לליטרץ

שוב נסעת 400 ק"מ, 12/400 = 33.3 ליטר כפול 7.4 (המחיר שבו אני מתדלק) = 246.6 ש"ח ל400 ק"מ.

במילים אחרות, הקליאו חסכונית יותר למרות ה98!

הטיפולים בקליאו זולים, גם התקופתיים לא כאלה נוראיים.

קיט טיימינג עולה 1250 ש"ח, פולי הרבה פחות, אתם מוזמנים לבדוק בקרסו.

עבודה בשאפט על טיימינג וכל הירקות מסביב עולה 800-600 ש"ח, עוברים את זה פעם ב5 שנים.

אם מזמינים מחו"ל היא זולה יותר לאחזקה ממזדה 121.

אבל אם אתה גר בצפון הרחוק או בדרום דע לך שתצטרך להגיע למרכז אם אתה רוצה טיפול נאות באוטו, יש רק 2 - 3 מוסכים שמתמחים בדגם מא' עד ת'.

אתה חייב להחליט אם חשוב לך הכוח או שאת הפאן שלך אתה מקבל בכבישים מפותלים.

האיביזה ואולי גם הGTI ישאירו את הקליאו מאחור בקו ישר וירגישו יותר חזקות בסל"ד נמוך.

הקליאו תעלה חיוך על פניך בכבישים הנכונים ותשפר משמעותית את מיומנות הנהיגה שלך.

האלפא תפנק אותך אך לא בפן הספורטיבי.

כמובן גם המראה החיצוני קובע, פה טעמך האישי משחק תפקיד חשוב.

נ.ב

אתה מודע לכך שיש הרבה יותר איביזות למכירה מקליאו כי יש בקושי 70 קליאו שנשארו על הכביש (דור1+דור2).

האיביזה נמכרה יותר ויש יותר אקזמפלרים על הכביש, זה שיש הרבה למכירה לא אומר שמשהו דפוק בהן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אז ככה, את הפאן שלי אני מקבל מי כבישים מפותלים בגלל זה כנראה אהבתי את האיביזה.

אבל באיביזה היה חסר לי כוח, בסובארו זה היה הרבה יותר מידי כוח.

לגבי 98 אני לא יודע, בגלל זה אני חושב להוריד את הקליאו מהאפשריות למרות שאני יכול להשיג 98 בפחות מי 7 ש''ח (בדור אלון, הנחה של שקל ו-10 אגורות יש לי ל-98)

בגלל הסובארו יש לי טראומה גדולה בעניין של הדלק.

אני פשוט רוצה רכב שאני לא ירצה להיפטר ממנו והיה לי לכמה שנים טובות!

למה התכוונת שהלפא תפנק אותי אבל לא בפן הספורטיבי?אז איזה?

אני לא מחפש רכב שאחרי 3 חודשים אני ירשום הודעה בפורום שיפורים על התקנת ציפים, שיפורי כוח וכדו'.

אני רוצה רכב פשוט אני יוכל לשים לו דלק, לטפל בו כמו שצריך, לנקות אותו פעם בשבוע באהבה!

ולא לחפש כל פעם לעשות אותו יותר חזק או שיפורים.

פורסם

אם הפאן שלך הוא סיבובים\פניות ונהנת עם איביזה טורבו כנראה שאתה נוסע בכביש הסרגל.

לאיביזה כסטנדרט התנהגות נוראית,היא מהירה בקו ישר בעיקר!

האלפא תפנק אותך מכיוון שהיא מאובזרת ומעוצבת מבחוץ ומבפנים,היא גם מהנה לנהיגה אבל אל תצפה לכוח כמו במוגדשות או בקליאו.

אני מחזיק בוולקן שכוח זה ממנה והלאה אבל ההתנהגות מדהימה,במיוחד בפניות וסיבובים.

הקליאו מועמדת מתאימה,רק עשה לעצמך טובה תמצא אחת שמורה ותתחזק אותה כמו שצריך,תעשה לך איזה קורס נהיגה כדי להוציא ממנה את המירב.

ואם יש לך הנחה משמעותית ב98 אז אני לא רואה סיבה לא ללכת עליה.

פורסם

קודם כל הייתה לי איביזה רגילה לא טורבו.

יש לציין שהתחלתי לאהוב לפנות אחרי שהתקנתי במוסך רון תותבי משולש מקורים השיפור היה מדהים!

בקשר לתגובה שלך,תודה רבה באמת עוזרת לי כל תגובה פה.

עכשיו חבר רחוק הציעה לי את הרכב הבא:

גולף - HIGHLINE 2.0 קבריולט כמובן ידנית אם 67 אלף ק''מ.

יש למישהוא פה פרטים עליה?פשוט לא מצאתי פרטים עליה בפורום וחיפוש בגוגל שבדרך כלל אני מוצא, הפעם נאדה.

פורסם

**הקפצה**

אז אפשר עזרה לגבי הגולף שרשמתי למעלה?

בנוסף לגבי הרנו קליאו, אחרי החישוב שהמשתמש הנחמד נתן לי, זה נשמע לי מאוד נחמד.

השאלה האם באמת כל בוקר שאני יכנס לאוטו באמת ירצה לנסוע בו?אפילו עוד כמה ק''מ שבאמת לא הייתי צריך לנסוע.

כמו בנסיעות הלילות אם האיביזבה, שמשכתי עוד כמה ק''מ עד ליעד שלי, לאומת זאת בסובארו לא רציתי לעשות ככה, מכיון ביזבוז הדלק האדיר שממש הקשה עלי את האחזקה שלה, והרבה פעמים שקלתי אם לצאת מהבית או לא, בקיצור יצאתי פחות, נהנתי פחות, נהנתי פחות גם מהרכב.

שוב אני רוצה רכב שאני יכנס לרכב, האיבזור הפנימי היה נעים ויחסית מודרני. תנוחת הישיבה באמת פחות חשובה לי כי אני אוהב תנוחות מיוחדות אפילו כמו במאזדה 5MX.

אני פשוט לא רוצה לעשות טעות, ובנוסף לזה רכב שישרת אותי הרבה זמן ולדעת שהיה לי כיף לטפל בו, לנקות אותו וכדו', ולא מתוך צורך!

פורסם
גולף - HIGHLINE 2.0 קבריולט כמובן ידנית אם 67 אלף ק''מ.

יש למישהוא פה פרטים עליה?פשוט לא מצאתי פרטים עליה בפורום וחיפוש בגוגל שבדרך כלל אני מוצא, הפעם נאדה.

**הקפצה**

אז אפשר עזרה לגבי הגולף שרשמתי למעלה?

בנוסף לגבי הרנו קליאו, אחרי החישוב שהמשתמש הנחמד נתן לי, זה נשמע לי מאוד נחמד.

השאלה האם באמת כל בוקר שאני יכנס לאוטו באמת ירצה לנסוע בו?אפילו עוד כמה ק''מ שבאמת לא הייתי צריך לנסוע.

כמו בנסיעות הלילות אם האיביזבה, שמשכתי עוד כמה ק''מ עד ליעד שלי, לאומת זאת בסובארו לא רציתי לעשות ככה, מכיון ביזבוז הדלק האדיר שממש הקשה עלי את האחזקה שלה, והרבה פעמים שקלתי אם לצאת מהבית או לא, בקיצור יצאתי פחות, נהנתי פחות, נהנתי פחות גם מהרכב.

שוב אני רוצה רכב שאני יכנס לרכב, האיבזור הפנימי היה נעים ויחסית מודרני. תנוחת הישיבה באמת פחות חשובה לי כי אני אוהב תנוחות מיוחדות אפילו כמו במאזדה 5MX.

אני פשוט לא רוצה לעשות טעות, ובנוסף לזה רכב שישרת אותי הרבה זמן ולדעת שהיה לי כיף לטפל בו, לנקות אותו וכדו', ולא מתוך צורך!

לגבי הקליאו התשובה חיובית.

לגבי הגולף , חסר פרט שולי ובלתי חשוב ,שנת הייצור.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הגולף שנת 2001 יש אותה ביד 2.

עריכה:לא משנה

בסוף הבן אדם מוכר אותה במחירון של לוי יצחק, ולא יד 2.

אז אני מחקתי את הגולףגולף - HIGHLINE 2.0 קבריולט מהרשימה.

פורסם

נכנסתי ליד 2 רק 179 גולף שנת 2001 מנוע 2000.

מזל שהמודעה שלו ראשונה.

אתה מחפש רכב ב 50K הבחור רוצה 78K. אז...

בקליאו 172 סוסים בגולף הזו 115

להמשיך?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא לא אל תמשיך, רק אם רצף התגובות יכול להמשיך.

בקשר לאלפאה אני פוחד שהתחזוקה שלהם יקרה, יש יותר מידי שמועות (ביצעתי חיפוש), שזה יקר יחסית.

אני פשוט מבולבל, אגב איו לי בעיה שתביאו לי רכבים בפחות מי 50K.

פורסם

קיה סיד בפחות מ50K ש"ח?

חוץ מזה הבחור רוצה משהו קצת יותר ספורטיבי ממזדה 3 או קיה סיד.

תעשה נסיעת מבחן על קליאו ספורט ואיביזה טורבו ותחליט מה עושה לך את זה.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

• תוכן חדש...