Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5451 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפתח בזה שאני לא בטוח בכלל שיש בעייה.

בקצרה

אני מנסה לבדוק האם המאוורר של הרדיאטור נכנס לפעולה מעצמו והוא לא גם כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה. האם תקלה?

אין בעיית התחממות.

בארוכה

היה איבוד מים ממיכל העודפים ואחרי חיפוש ראיתי נזילה קטנה מחיבור הרדיאטור לטרמוסטט. פירקתי את הצינור, בדקתי אותו והרכבתי שוב (מצורפות תמונות של לפני ואחרי שמתי עוד באנד ליתר ביטחון). הצינור יוחלף למקורי ללא קשר (כמה צריך לעלות?).

תוך כדי ניקזתי את מי הקירור ומילאתי שוב (היה נקי). הנזילה כנראה תוקנה.

עפ"י ההוראות רציתי לבדוק שהכל מנגן וחיכיתי למאוורר הרדיאטור שייכנס לפעולה, חיכיתי וחיכיתי מעל 20 דקות וכלום.

קראתי קצת כאן וראיתי שלפעמים יש בעייה במגעים, פתחתי את הפלג ובאמת היתה שם בעייה של מגעים הוצאתי את שני החוטים של המאוורר מהפלג וחיברתי ישירות.

עכשיו אם אני מדליק מזגן שני המאווררים נכנסים לפעולה (לפני תיקון הפלג רק המאוורר הקטן של המזגן עבד אז היתה בוודאות בעיה של מגעים).

אבל - המאוורר הראשי עדיין לא נכנס לפעולה מעצמו, עם מזגן כאמור הוא עובד והאויר שהוא זורק ממש חם ולאט לאט מתקרר, אני מכבה את המזגן ושני המאווררים נכבים אחרי כמה שניות.

יצויין שלרכב לא היו בעיות התחממות לא לפני ולא אחרי התיקון המחט מעולם לא עלתה מעל החצי.

האם תקין?

before.JPG

after.JPG

פורסם

אוקי אז איך אני מנקז את האויר?

במכונית אחרת (סיטרואן AX) היו כל מיני פתחים (3) שצריך לפתוח, פה (בפוקוס) אין פתחים.

עבדתי לפי הספר של צ'ילטון, רשום שם לנתק את הצינור העליון של הרדיאטור תוך כדי המילוי, את זה עשיתי אבל מטבע הדברים ככה לא ניתן לנקז כך לגמרי כי אחרי שסוגרים נשאר קצת אויר.

תודה על העזרה.

פורסם

נסה להעזר בקובץ המצורף המסביר כיצד לרוקן/למלא ולנקז אוויר בפורד פוקוס 1.4L/1.6L Zetec-SE engine.

מנסיוני ברכבי קונצרן VAG המאוורר נכנס לפעולה כאשר מעלים את הסל"ד ל-1500 סיבובים לדקה למשך 2 דקות לפחות.

Cooling System Draining, Filling and Bleeding-Ford Focus.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה, האם הכווונה פה:

Disconnect the heater supply hose from the engine.

Using a funnel, fill the cooling system with a 50/50 coolant/water solution through the supply

hose until fluid starts to come from the engine.

לצינור שהולך מהטרמוסטט לקיר האש?

פורסם

עדכון: מצאתי את הצינור הנ"ל ומילאתי דרכו נוזל קירור עפ"י ההוראות (תודה!).

השאלה בעניין המאוורר עדיין עומדת, יותר נכון אני די בטוח עכשיו שזה לא בסדר והוא צריך לעבוד, השאלה איך בודקים אם הנגד תקין ומה צריך לבדוק בנוסף?

ניסיתי להחזיק טורים ל-3 דקות על 2000 סל"ד ולא עבד גם לא אחרי נסיעה בשכונה. גם לא מתחמם מעבר למידה.

פורסם

במסמך שציפרתי לך כתוב לפרק את הצינור של הרדיאטור הפנימי שמתחבר למנוע ולמלא דרכו נוזל קירור. לפני ההתנעת הרכב וביצוע ניקוז אוויר יש להעביר את בורר הטמפ' למכיסמום חום.

במסמך כתוב שיש לעלות את הסל"ד ל-2750 סיבובים לדקה עד אשר שני המאווררים נכנסים לעבודה פעמים לפחות.

Warm the engine up at 2750 RPM for two fan cycles

בקישור שצירפת בעניין נגד המהירויות ששולט על מהירות המאוורר נדמה לי שהעניין לא פשוט מכיוון שהנגד לא נמכר בנפרד אלא כחלק מהמאוורר.

ראה פה...

http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=114907&highlight=hot+idle

ייתכן שלא קיימת בעיה מכיוון שרשמת שהמנוע לא מתחמם מעבר לטמפ' הרגילה וגם לא מאבד מים.

איזה כייף לי :)

פורסם
במסמך שציפרתי לך כתוב לפרק את הצינור של הרדיאטור הפנימי שמתחבר למנוע ולמלא דרכו נוזל קירור. לפני ההתנעת הרכב וביצוע ניקוז אוויר יש להעביר את בורר הטמפ' למכיסמום חום.

זה מה שעשיתי

במסמך כתוב שיש לעלות את הסל"ד ל-2750 סיבובים לדקה עד אשר שני המאווררים נכנסים לעבודה פעמים לפחות.

Warm the engine up at 2750 RPM for two fan cycles

הם לא נכנסים מעצמם. היום נסעתי הרבה ולמיטב שמיעתי הם לא נכנסו.

בקישור שצירפת בעניין נגד המהירויות ששולט על מהירות המאוורר נדמה לי שהעניין לא פשוט מכיוון שהנגד לא נמכר בנפרד אלא כחלק מהמאוורר.

ראה פה...

http://www.focusfanatics.com/forum/showthread.php?t=114907&highlight=hot+idle

ייתכן שלא קיימת בעיה מכיוון שרשמת שהמנוע לא מתחמם מעבר לטמפ' הרגילה וגם לא מאבד מים.

ייתכן, אני אבדוק את הנושא.

הנגד כן נמכר בנפרד, המק"ט (מתוך הקישור שנתת) הוא F5RZ-8L603-AC, מחיר לא זול.

אני ממשיך לבדוק את הנושא, אפרסם תובנות חדשות כשיהיו.

פורסם

עדכון:

בדקתי את הנגד, הפיוזים והממסרים והכל תקין.

קיצרתי את 2 הרגליים של מוצא ממסר מהירות נמוכה והמאוורר מסתובב במהירות נמוכה (זה גם אומר שהנגד והחיוט תקינים).

בדקתי את הממסר ע"י חיבור 12V לשתי רגליים ומדידת התנגדות במוצא ונראה תקין.

מה ששולט על המאוורר זה המחשב (PCM) שמקבל מידע על הטמפרטורה מחיישן הטמפרטורה (CHT).

שאלות:

האם חיישן הטמפ' קובע גם את חיווי שעון החום בלוח? איך ניתן לבדוק את החיישן? במילים אחרות אם החיישן היה תקול לא הייתי רואה שינוי במד הטמפ' נכון?

יש דרך לקרוא תקלות ללא סורק תקלות?

• 9 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

עדכון:

מאז לא נגעתי במערכת הקירור ולא היו כל בעיות. האוטו עשה כמה נסיעות כולל כביש הבקעה ב-40 מעלות והמון נסיעות בעיר.

למיטב הבנתי (ובניגוד לאינטואיציה הראשונית ולניסיון הקודם) אין בעיה עם זה שהמאוורר לא נכנס לפעולה מעצמו כל עוד הרכב לא מתחמם (ואני מזכיר שהמחוג לא עבר מעולם את קו האמצע).

היתה בעיה של נזילת נוזל קירור מחיבור הצינור לטרמוסטט, ירידה של 1-2 ס"מ בשבוע, הבעיה נפתרה על ידי פירוק הצינור וניקוי האבנית כמו שתארתי למעלה, מאז גם לא נדרשתי להוסיף נוזל קירור.

• תוכן חדש...