Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חברים שלי ושבת שלום וחג שמח לכולם!

השאלה שלי היא פשוטה, קלה וחדה, ולכן אבקש שתשובתכם תהיה בהתאם לשאלתי:

צמיגים לשטח, של קופר, נחשבים לחברה מיטבית?

יש לי את הסיבות שלי, לא לרצות לקנות, לא ברידסטון/מישלין וגם לא מהזבל הסיני שמוכרים לכן אל תציעו לי את החברות האלה.

אני שואל כרגע, אך ורק על צמיגים של קופר (או כל חברה אמריקנית אחרת מלבד בריג'סטון או מישלין).

האם החברה הזו נחשבת לטובה? הצמיגים עמידים? לא מתייבשים מהר בשמש?

בטיול האחרון שערכנו באיזור ים המלח, עין בוקק, עין גדי וערד, הסתבר שהצמיגים הרגילים (כלומר לא של שטח אלא רק של כביש), לא עשו את העבודה כנדרש (בצדק לא? הרי הם לא של שטח)

אז מה דעתכם?

מהם העלויות פחות או יותר?

לא אכפת לי לשים עוד 100 - 150 שקל לצמיג, העיקר שיהיה טוב ואיכותי.

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

היו לי רבעייה כזאת על הג'מני של קופר.

צמיג מעולה, אחיזה מצויינת בשטח ונוסע גם טוב על הכביש. צמיג טוב וחזק יחסית (אולי דופן מעט רכה לא זוכר כל כך).

צמיג נוסף מעולה הוא צמיג 100% שטח של מקסיס 8060 Trepador.

אין כמעט הבדל בינו לבין הקופר על הכביש, חבל על הזמן בשטח בעיקר בבוץ קשה שעוד מעט יהיה.

פורסם

אני נוסע בג'ימני הנוכחי עם צמיגי יוקוהמה גאולנדר, עלויות סביב ה2000 שח סט, צמיג יפני, מרוצה ממנו עד הגג

בג'ימני הקודם היה לי LASSA ואחכ MAXXIS, שניהם 5050, שניהם זבל של סטים.

את הקופר אני לא מכיר.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
אני נוסע בג'ימני הנוכחי עם צמיגי יוקוהמה גאולנדר, עלויות סביב ה2000 שח סט, צמיג יפני, מרוצה ממנו עד הגג

בג'ימני הקודם היה לי LASSA ואחכ MAXXIS, שניהם 5050, שניהם זבל של סטים.

את הקופר אני לא מכיר.

אור ידידי ערב טוב!

בפרנציפ (אל תשאל למה, יש לי סיבה נצורה בליבי), לא נוסע על שום צמיג ביצור סיני או יפני.

אם כבר, אז אתן את כספי לאמריקניים.

ועכשיו ברצינות:

רציתי לנסות פעם את היצרנות האמריקנית, אז שאלתי קצת וביררתי ואמרו לי:

רוצה אמריקני? יש ברידגסטון, יש מישלין ויש אפילו קומהו (יודע שזה לא אמריקני)

קומוהו היה לי, אחלה של צמיג. ברידגסטון יש לי כעת (של כביש רגילים לגמרי ולא בא לי עליהם)

אז נשאר לי קופר (שהמליצו בחום ואמרו לי תקנה-תהנה.)

מה דעתך על הקופר אור?

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

שלום וערב טוב.

אני נוסע על קופר 50\50 במידה 205.75.15 כמעט שנה שהחליפו מקסיס שטח מלא במידה 205.70.15 (מידה מקורית של הג'ימני).

אחלק את התשובה לשתיים:

כביש:

האחיזה שלהם בכביש מעולה

צמיג שקט מאד (מרגיש קצת כמו צמיג כביש בשקט שלו)

חסכוני מאד יחסית למקסיס שהיו לי

שטח:

ההבדל באחיזה בשטח זעיר וממש לא מצדיק קניה של צמיג שטח מלא ברכבים שלנו.

לאחר שאני נוסע עליהם שנה (כ15 טיולים לא מרחמים) אני יכול להגיד לך שהם עדיין נראים דיי חדשים

הם עלו לי 470 ש"ח לצמיג

שהגעתי לאיש הצמיגים שלי לא הכרתי את החברה הזאת ואני מאד מרוצה מהם.

תמורה מצויינת למחיר.

שורה תחתונה קניה מצויינת.

שיהיה בהצלחה ונתראה בשטח

תום

פורסם

היי תום ותודה רבה על ההארה וההערה.

אכן אני שומע רק דברים טובים על הקופר, אשאל עוד קצת אנשים (לא רק פה, גם כאלה בשטח), ואחליט החלטות.

תודה רבה רבה על הכל.

פורסם
אז שאלתי קצת וביררתי ואמרו לי:

רוצה אמריקני? יש ברידגסטון, יש מישלין ויש אפילו קומהו (יודע שזה לא אמריקני)

מישלין היא חברה צרפתית, לא אמריקאית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
מישלין היא חברה צרפתית, לא אמריקאית.

אוהו בגירה ידידי, שאתה מחכים אותי.

הייתי בטוח שמישלין היא מתוצרת אמריקה.

אוקי, ישמע טיפה גזעני, אבל אני בעיקרון נותן (החלטתי פעם אחת לנסות, מקסימום נתאכזב) את כספי לאמריקנים.

אחרי כל כך הרבה סיוע כספי וביטחוני מצידם, החלטתי להכניס להם, עוד כמה שקלים לקופת המדינה.

אז מישלין ירד מהפרק.

אנשים אני ממבקש את המוח שלכם, זרקו לי (בחיי שחיפשתי, אבל מה לעשות, שאני אדיוט בדברים האלה?) את כל השמות של הצמיגים האמריקניים, מלבד קופר (שזה כבר בבדיקה)

(אנא התמקדו אך ורק ב50/50, לא בשטח מלא ולא בכביש שזה מה שהג'ימני שלי נועל כרגע)

פורסם

תראה, אני לא חושב שבריג'סטון זה אמריקאי אבל יש להם 5050 מצויין.

את הקופר אני לא מכיר, ומעבר לזה אתה מבלבל כל כך הרבה את המוח שזה לא יאמן, אם החברה היא אמריקאית זה לא אומר שהצמיג מיוצר באמריקה, ונראה לי שמשעמם לך אי שם בדרום הרחוק וכדאי שתגיע דחוף למרכז לסדנא.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

קופר הוא לא צמיג מהשורה הראשונה. כל הפידבקים החיוביים שאתה שומע דומים לפידבקים על סקודה- תמורה טובה מחיר זול אבל ברור שלא במרצדס עסקינן.

לגבי למי לתת את הכסף, אתה חי בסרט. הכי קרוב לזה זה בקשר לחברה סינית, אשר הממשלה אוהבת לנגוס שם בענינים. לתת כסף לאמריקאים? אולי בעלי קופר הוא אנטישמי? אולי 50 אחוז של גרמנים?

בקיצור, קנה את הצמיד בהתאם לתקציב. הטובים ביותר הם בריג'סטון ומישלין. אתה לא חייב את הצמיגי כביש שהיו לך יש בריג'סטון (חצי חצי)AT מעולים ויקרים. לגבי הבחור שאמר שאין הבדל בין שטח מלא לחצי חצי בכביש..

כנראה שלא שמת לב אבל צמיגי שטח מלא עושים רעש של טורבינת קיטור מתחנת הכוח חדרה, פשוט בלתי נסבל.

מקסיס צמיגים מעולים, על גבול ה"אקזוטיים" בחלק מהדגמים, הסיבה שחבר'ה חושבים שהם "חרא של סט" זה כי מדובר בצמיגים יעודיים וכמו כל דבר ייעודי הם נשחקים מהר יחסית (דוגמא מקבילה מעולם הכביש- צמיגי סמי סליק).

פורסם

סלח לי אדון יודע הכל, במידה של הג'מיני ההבדל בין שטח מלא ל-50\50 לא דרסטי בכלל על הכביש.

ההבדלים בהתנהגות, ברעש ובצריכת הדלק הם זניחים.

אני בניגוד אליך מדבר מניסיון הייה ברשותי ג'מיני גם עם 50\50 של קופר ואחר כך את ה-100% של מקסיס.

הצמיג הספציפי הזה של מקסיס באמת מצויין מכל הבחינות על אף היותו 100% שטח.

פורסם

מסכים בהחלט.

הפשרות שעושים בכביש עם ה-8060 זניחות יחסית לעומת הרגעים המדהימים שהוא מוסיף בשטח.

למי שמטייל הרבה הבחירה קלה.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מה נסגר בסוף? איזה צמיגים קנית?

אני גם לקראת קנייה, ועדיין מתלבט בין AT ל MT וכמובן לגבי החברה.

בכל זאת יש לי עוד תהייה. אני רואה שכולם מחליפים סט של 4 צמיגים ללא הרזרבי.

מה לגבי סבב צמיגים שיש לעשות עפ"י הוראות היצרן? זה בלתי אפשרי במצב כזה.

ומה לגבי תקר בצמיג. נסיעה עם שני צמיגים בעלי תכונות שונות לא נשמע לי בטיחותי בעליל.

דעתכם?

פורסם
מה נסגר בסוף? איזה צמיגים קנית?

אני גם לקראת קנייה, ועדיין מתלבט בין AT ל MT וכמובן לגבי החברה.

בכל זאת יש לי עוד תהייה. אני רואה שכולם מחליפים סט של 4 צמיגים ללא הרזרבי.

מה לגבי סבב צמיגים שיש לעשות עפ"י הוראות היצרן? זה בלתי אפשרי במצב כזה.

ומה לגבי תקר בצמיג. נסיעה עם שני צמיגים בעלי תכונות שונות לא נשמע לי בטיחותי בעליל.

דעתכם?

דבר מוזר קרה לי:

כל פנצ'רייה שהלכתי אליה וביקשתי להחליף אמרו לי: לא מחליף לך, הצמיגים שלך חדשים ואני לא לוקח ממך כסף, תחזור עוד שנה.

בינתיים עצרתי את הכל, בעוד כמה חודשים בחורף קר במיוחד, אולי אחליף. סך הכל 2000 שקלים והיה כבר מי שהציע לי 1700 על קופר 50/50.

נקרע קצת את הבריג'דסטון כביש רגיל, נפרק להם את הצורה ונלך להחליף, כשיתבלו.

בעניין הרזרבי שלך, אין טעם להחליף מה שממילא רזרבי. מה הטעם בלהחליף לרזרבי דנדש, ולתלות אותו על הרכב "שיעמוד"?

כשהרזרבי יתפוצץ או יתבלה, תגיד לו יפה תודה על השירות שנתן לך ותלך לקנות אחד חדש.

• תוכן חדש...