Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5771 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאשתי יש סקודה פאביה 1400 אוטומט שנת 2005. הרכב יקר לדעתי לאחזקה - ביטוח מקיף למעלה מ-4K, לאחרונה התחילו קלקולים פה ושם והחלפים לא זולים. אני מעוניין להחליף לרכב באותה קטגוריה שיעשה את המטלות היומיומיות בצורה סבירה ושיהיה זול יותר לאחזקה מבחינת תצרוכת דלק, עלויות ביטוח, אמינות וכו'. חייב להיות אוטומט ורצוי קומפקטי במידותיו.

אשמח לכל המלצה,

תודה מראש,

אודי

פורסם

דייהטסו סיריון זה ירידה מבחינת הגודל.

לצערי הסקודה נותנת שילוב מצויין של שנתון גבוהה, תמורה טובה ואמינות סבירה. בשביל באמת לעשות צעד קדימה אני ממליץ לך להתקדם לרכב משנתון הרבה יותר חדש, גם אם זה בא על חשבון הגודל של הרכב (כל עוד אין לכם יותר מילד אחד).

האם ידני בא בחשבון?

יש היום מגוון תוכניות מימון (וגם מבצעים לפעמים) שיכולים לעזור לך להתקדם לרכב חדש שיתן לך שקט מוחלט ל-3 שנים ותוכל גם לדעת עלויות אחזקה מדויקות.

אין מה לעשות, כל רכב בן 5 שנים יצטרך (במוקדם או במאוחר) החלפת מצבר, צמיגים, ברקסים, בולמים, רצועות וכו'. כאשר אתה קונה רכב חדש ומשתמש בו 3 שנים (ונוסע נסיעה ממוצעת של כ-20K ק"מ בשנה) אתה יודע שתצטרך כל שנה לעשות טיפול רגיל שעלותו כ-500 ש"ח, פעם אחת להחליף נוזל קירור, פעם אחת להחליף שמן ברקס, פעם אחת החלפת ברקסים (מקסימום פעמיים אם הנסועה שלך בעיקר בעיר) וזהו.

ב-3 שנים הראשונות לא עושים טיימינג, לא מחליפים צמיגים, בד"כ לא מחליפים מצבר וכל תקלה שצצה מטופלת במסגרת האחריות. זו (לפי דעתי) הדרך היחידה להמנע מהשארת סכומים גדולים במוסך.

כמובן שמהצד השני יגידו לך שהרכב מאבד מערכו הרבה יותר כסף וזה נכון, בעיקר בשנה הראשונה, לאחר מכן זה מתמתן ומתאזן.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לגבי עלות הביטוח - נסה לבדוק אפשרות לביטוח אצל סוכן או חברת ביטוח אחרים. אמנם יתכן שהפאביה יקרה לביטוח אבל יותר סביר שמי שמיקר את הביטוח הוא אתה - אם אתה נהג חדש, צעיר או בעל עבר של הרשעות בעבירות תנועה ו\או תביעות ביטוח שגורמות הגדלת הפרמיה.

נסיוני בשבוע האחרון: ביטוח מקיף לרכב חדש (SX4) עולה כ-2200 ש"ח לנהג מעל גיל 50, למעלה מ-5000 ש"ח לנהג צעיר וקרוב ל-6000 ש"ח לנהג חדש. סוכנות אחרת נתנה מחיר קצת יותר זול, אבל ההפרש התבטא בעשרות שקלים בלבד לנהג הותיק ומאות שקלים בודדות לנהג חדש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אין שום דבר אצלי שגורם לייקור הביטוח - אני לא נהג צעיר ואין לי תביעות מרובות. יתירה מכך, אני עובד מדינה ואפילו כשבדקתי שם (לכל מי שיודע ביטוח של עובדי מדינה לא מתחשב בכמות תביעות קודמות והוא גם זול יחסית) זה יצא מעל 4,000 למקיף, לא כולל ביטוח חובה. תריצו חיפוש ב-www.b2bit.co.il ותקבלו את אותה תוצאה. הביטוח יקר נורא ללא סיבה נראית לעין. לא שווה להחזיק פאביה. מקיף לגטס או לסיריון היה בסביבות 1500 כשבדקתי עבור עובדי מדינה וגם ב-b2bit. חשוב מאוד לקחת את זה בחשבון כי זה חלק נכבד מהעלויות השוטפות.

לגבי קניית רכב חדש - אמנם אני יוציא פחות כסף על אחזקה שוטפת אבל אצטרך להוסיף בטווח הקרוב עוד הרבה לצורך הרכישה. אני רוצה לחסוך, לא להוציא יותר, בייחוד בטווח הקרוב.

המחשבה שלי זה לעבור לסיריון משנתון נמוך יותר (איך המנוע 1000 סמ"ק אוטומטי?) או לגטס מאותו שנתון.

אני חייב אוטומט כי לאשתי אין רישיון על ידני.

פורסם

אם להשוות בין הביקורות שהפאביה והגטס קיבלו פה בפורום נשמע שלעבור מפאביה לגטס זה רעיון גרוע :\

נשמע לי ממש יקר הביטוח שלך.

אני נוהג על יונדאי אלנטרה (GLS הדגם המפואר יותר) שנת 2005/6 (לא זוכר בדיוק) נהג חדש פחות משנה על הכביש והביטוח שלי זול משלך (מקיף), איך זה יתכן?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
אני רוצה לחסוך, לא להוציא יותר, בייחוד בטווח הקרוב.

תחליף חברת ביטוח. אני משלם מקיף על פאביה 2005 כ-1600 ש"ח.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

הביטוח של הפביה יקר באופן יחסי בכל החברות ביטוח , גם אם יש לך מנוע בנזין וגיר אוטומטי וזה משהו שצריך לחשוב עליו כי זה הוצאה קבועה כל שנה , כנראה שהרכב גניב בגלל המוניות שצריכות חלקים (כמו אוקטביה ).

• תוכן חדש...