Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחר צהריים טובים לכם.(בעודי כותב את זה השעה רגע 16:51)

אז נתחיל עם רקע,

היום בשעת צהריים הלכתי עם משפחתי למוכר רכב מפרטי(או כך לפחות הוא הציג עצמו בטלפון) לביתו.

נתוני פתיחה אם כך עוד לפני שנתחיל עסקינן בעיניים מסובכים יותר:

Hyundai I30 Inspire שנת 2008, 44299 ק"מ ללא עבר תאונות(לפי המוכר) אחריות עד פברואר(עבר טסט בפברואר).

ברשיון הרכב מופיע המספר וכי זוהי יד ראשונה שם האדם הוא לפי מה שהציג אך ברוב חוסר אחריותי והזיכרון שלא תפקד(כנראה בגלל החום) שכחתי לבדוק ת.ז על מנת לבדוק התאמה(עד כמה זה חמור?).

הבחור חביב למדי אשר היה די פתוח לגבי רכבו.

הרכב נרכש לפי שיטת ליסינג מימוני ויש לו לשלם עוד את שאר חובותיו לחברה(ה1/3 האחרון). הסיבה שהוא מוכר ולא עושה טרייד אין כפי שאמר לי היא בגלל שההנחה שעושים לו כאדם שרוכש רכב חדש היא גדולה יותר מאשר הטרייד אין וקנייה רכב חדש(יש הגיון בדבר,האם דובר הוא אמת?)

נאמר לי כי עם הכסף שיימכור את הרכב יישלים הוא את חובו וייקנה רכב חדש(דגם מאובזר יותר).

השאלה המרכזית היא,האם החוב שלו מוטל כלפי הרכב?(כי ברשיון הרכב רשום שמו) או עליו?אם לא יישלם את החוב,ייעקלו לי את הרכב שרכשתי?

האם יש צורך לעשות זכרון דברים לפי העברת הבעלות?

האם יש צורך להוסיף לזכרון דברים סעיף על עניין הליסינג המימוני וחובו?

נוסף על כך דורש הוא 81 אלף ש"ח.זאת אומרת כ-6 אלף ש"ח מתחת למחירון,הסיבה היא השריטות בצד דלת הנהג ועקמומיות הפח ליד הגלגל האחורי בצד ימין(אם להסתכל ממבט אל עבר תא המטען) האם הורדה זו הגיונית או שנעשתה בגלל משהו חשוד אף יותר?

ביום ראשון הורי קבעו איתו פגישה במוסך שהם בחרו(וקיבלו עליו המלצות) לשם מעבר בדיקה,יש צורך לגשת איתו לפני לבדיקת ספר טיפולים?באם יינסה להתחמק מהעניין יש לוותר על כל העניין,לקחת את הרגליים וללכת?

להחתים איתו זכרון דברים לפני הבדיקה?(התחייב הוא בבדיקה ואף מוכן לשלמה אם יימצאו פגמי שלדה גיר ומנוע,באופן כספי)

ובכן לקחתי את הרכב לנסיעת קצרה בשטח החנייה(אין מאובטח הוא בנהג צעיר/חדש,אבא שלי לא נהג כבר 20 שנה,כמובן ייקח הוא שיעורים),החלפת ההילוכים הייתה חלקה,ההגה קליל והתגובה מהירה,נסעתי עם מוזיקה(חלשה אם כן) ומזגן מופעל על המקסימום וסובבתי את ההגה עד המקסימום,לשני הכיוונים,ביצעתי בלימת חירום חזקה וההגה תפקד באופן יעיל ביחס למאזדה 3 שנהגתי בה בעבר(ואף בלימה מרשימה ביחס לקורולה אשר עליה למדתי נהיגה),התרשמותי הייתה ייחסית טובה מאוד ואף הרגשה די חיובית.

מה לעשות,בבקשה תעזרו לי כי כל התהליך הזה חדש להורי ולי ואינני מעוניין שהורי ואני ניפול שולל?

אנא ענו לי באופן נקודי לכל שאלה כיוון שאינן מסודרות(סליחה על כך) ואף אם תוכלו לייעץ ולעזור בכל חלק אשמח נורא.

אריאל. :|

נ.ב

אני בן 18 והידע המכאני שלי ברכבים גובל בצורה אפסית,סה"כ עקבתי אחרי המלצותיכם.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אריאל שלום,

ראשית הייתי מציע לך לבדוק מהי בדיוק אותה רמת גימור בשם INSPIRE. אולי יש פה מומחי יונדאי שיעזרו לי.

למה זה חשוב? מכיוון שבליסינג ישנן רמות גימור "חסכניות" יותר והאבזור בהן דל.

מבחינתך זה אמור להוות בסיס להורדה בסיסית של 10% מהמחירון ואח"כ משם להתחיל את המו"מ.

ייתכן כי אתה עומד להכנס לעסקה שאינה משתלמת עבורך, מכיוון שניתן למצוא רכבים שכאלה בחברות הליסינג במחירים נמוכים בלא מעט אלפים.

שנית - יש לבדוק האם מוטל שיעבוד או עיקול על הרכב. על הרכב שלי שרכשתי דרך חברת מימון, רשום כי הוא משועבד למימון ישיר.

אין אפשרות להעביר בעלות עד להסרת השעבוד - דהיינו יש לחתום על זכרון דברים, לתת למוכר לשלם את השעבוד (על חשבונו) ואח"כ להעביר לו כסף תמורת המכונית.

פורסם

כשאני מכרתי רכב שנרכש באמצעות מימון, המוכרת העבירה את הכסף ישירות לבנק; הבנק הסיר את השעבוד (עניין של 5 דקות); הלכנו לדואר להעביר בעלות; נמסר לי שיק עם יתרת הסכום.

מה שהוא אומר לך לגבי הנחה גדולה יותר בהיעדר טרייד אין זה נכון לפי ניסיוני (בסוכנויות אחרות, מעולם לא רכשתי יונדאי).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
אריאל שלום,

ראשית הייתי מציע לך לבדוק מהי בדיוק אותה רמת גימור בשם INSPIRE. אולי יש פה מומחי יונדאי שיעזרו לי.זוהי הגרסא הפשוטה ביותר של I30 אם לזאת הכוונה.

למה זה חשוב? מכיוון שבליסינג ישנן רמות גימור "חסכניות" יותר והאבזור בהן דל.האבזור יחסית למאזדה 3 באותו שנתון הוא טוב בהרבה בהשוואה.

מבחינתך זה אמור להוות בסיס להורדה בסיסית של 10% מהמחירון ואח"כ משם להתחיל את המו"מ.לפי המוכר הרכב טופל על ידו במוסך מורשה,לא על ידי חברת הליסינג.

ייתכן כי אתה עומד להכנס לעסקה שאינה משתלמת עבורך, מכיוון שניתן למצוא רכבים שכאלה בחברות הליסינג במחירים נמוכים בלא מעט אלפים.הייתי במגרשי ליסינג,אישית הרכבים שם מבחינת החיצוניות נראים שחוקים אף יותר מהרכב הנ"ל,אך אקח לתשומת ליבי.

שנית - יש לבדוק האם מוטל שיעבוד או עיקול על הרכב. על הרכב שלי שרכשתי דרך חברת מימון, רשום כי הוא משועבד למימון ישיר.

אין אפשרות להעביר בעלות עד להסרת השעבוד - דהיינו יש לחתום על זכרון דברים, לתת למוכר לשלם את השעבוד (על חשבונו) ואח"כ להעביר לו כסף תמורת המכונית.

אוקי החלק האחרון הוא הכי קריטי מבחינתי,איפה אני בודק זאת?האם הרכב משועבד או שמוטל עליו עיקול?

זאת אומרת שאי אפשר להעביר בעלות לפני שהחוב כלפיו הוסר?זאת אומרת בדואר לא ייאפשרו זאת,מבחינה פיזית?

המוכר רוצה למכור ואז לסגור את החוב?האם אפשרי הדבר?חוקי?

יכול בסה"כ לדפוק אותי אם וכאשר ייתגלה כי הוא משועבד/מוטל עליו עיקול ?

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

פורסם
כשאני מכרתי רכב שנרכש באמצעות מימון, המוכרת העבירה את הכסף ישירות לבנק; הבנק הסיר את השעבוד (עניין של 5 דקות); הלכנו לדואר להעביר בעלות; נמסר לי שיק עם יתרת הסכום.

מה שהוא אומר לך לגבי הנחה גדולה יותר בהיעדר טרייד אין זה נכון לפי ניסיוני (בסוכנויות אחרות, מעולם לא רכשתי יונדאי).

תודה רבה על התשובה,גמרת לאבן גדולה מליבי ליפול ,תודה רבה!

חתמת על זכרון דברים?האם היה בו סעיף בנוגע לההליך הנ"ל?

לפני 5 שעות, falou כתב:

פורסם

אריאל ערב טוב

שעבוד חייב להיות כתוב על רשיון הרכב - שם לב לא ביטוח חובה אלא רשיון רכב.

בבנק הדואר לא יתנו לך להעביר בעלות אם יש שעבוד.

בעת חתימה על זכרון דברים תכתוב שהקניה מבוטלת במידה ויש שעבוד ואו משכון על הרכב שאינו הוסר לפני העסקה.

אני לא הייתי משלם לבחור לפני שיש לך בכתב אישור מהליסינג שהשעבוד הוסר והרכב בבעלותו הבלעדית.

inspire זה הדגם הפחות מאובזר אך הוא אינו יחודי לליסינג פשוט במחירון תציין את הדגם.

פורסם
תודה רבה על התשובה,גמרת לאבן גדולה מליבי ליפול ,תודה רבה!

חתמת על זכרון דברים?האם היה בו סעיף בנוגע לההליך הנ"ל?

אכן כן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שלום רב אריאל.

אני אנסה לעשות לך קצת סדר ברמות הגימור שיש ליונדאי I30, יש שלושה רמות גימור: 1.אינספיר פשוטה ובסיסית , 2.פרמיום הדגם המאובזר 3.וסופרים הדגם הכי מפואר.

הגירה הנ"ל שאתה בדקת היינה הגרסה "הפשוטה" יותר של I30 כלומר נפוצה לרוב בציי רכב ליסינג והשכרה.

במה היא שונה משאר הגירסאות שצייינתי?

1. הגה פשוט כלומר ציפוי גומי רגיל, ולא מצופה עור כמו בדגם -פרימיום/ סופרים.

2. קונסולה של איזור הרדיו והמזגן בצע שחור פשוט, לעומת כסופה בדגם -פרמיום/ סופרים.

3. מזגן עם שליטה מכאנית לעומת מזגן עם בקרת אקלים דיגיטאלי בשתיי הדגמים המפוארים.

4. חוסר של מישענת יד בין המושבים בדגם האינספיר אם זה חשוב לך לנוחות לעומת, דגמים פרמיום/ סופרים.

5. טאסום לעומת גלגלי מגנזיום לעומת שתי הגירסאות האחרות .אין פנסי ערפל בדגם שבחנת, בשתיי הדגמים האחרים יש.

6.ידיות בצבע שחור בדגם הפשוט לעומת ידיות בצבע הרכב בשתיי הדגמים היותר מפוארים.

7. יש חלון שמש אבל הוא קיים רק בדגם המפואר-סופרים.

מקווה שעזרתי.

רוני.

SWIFT 07' 2007-2010

NEW I20 SUPREME 1.6

פורסם

סיכוי גבוה מאוד שהגוף המממן היא חברת דביס.

יש נוהל מסודר למקרים כאלו בו אתה מעביר את יתרת החוב ישירות לגוף המשעבד (חברת המימון) והם מתחייבים להסיר את השעבוד מהרכב תוך פרק זמן קצר. אני לא יודע איך אתה מגן על עצמך כך שהמוכר לא יסרב פתאום למכור לך את הרכב לאחר שהשלמת את החוב, אבל אני מניח שיש פתרון חוזי לכך.

בכל עסקת רכב חדש אפשר לקבל הנחה במידה והיא אינה כוללת טרייד אין. טרייד אין כרוך בעלות מבחינת היבואן ולכן במידה ואין טרייד אין יש מרווח מסויים להנחה (מזומן\אבזור). מה שהמוכר אומר נכון מאוד ואינו שקר.

אגב, בניגוד למסלולי ליסינג מימוני אחרים, במקרה הזה הרכב רשום על שם האדם עצמו ואין ירידת ערך בגלל רישום על שם חברה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...