Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

זוהי הודעה ראשונה שלי כאן, אז כנראה שיש כבר שירשור בנושא או דביק (בלבלתם אותי עם כל המונחים האילו....:lol:).

חיפשתי חוות דעת על מגרשי רכב טרייד אין או סוכנויות (לא כל כך משנה, הם אותו הדבר בערך).

קראתי את השירשורים בנושא אבל קשה לעקוב אחרי כולם.:shock:

אני מנסה להחליף את הרכב הקיים (רנו מגאן 2001 אוטומט), קניתי אותו בסוכנות אלון בטבריה. (קניה לא חכמה !!!)

לאחר שהאוטו די שיגע אותי עם קלקולי גיר וחלקים שצריכים להחליף בגלל הזנחה של בעלים קודמים,אני מנסה לעשות

עסקת טרייד אין לרכב יפני קוראני שיהיה אמין וטוב (האחרונה הייתה קיה פרייד 97 שנסעה ונסעה ונסעה.....).

אולי אם יש למישהו את הסבלנות והזמן לעשות רשימה של סוכנויות רכבים שאסור ולא מומלץ להתקרב אלייהם.

לשם התחלה אני יכול להעיד מניסיון אישי על אלון סוכניוות רכב, שהייתה עד לא מזמן בשותפות עם אוטוסטארט.

(המוכר היה מוטי בזמנו היום זה אלון)

עצתי היא : לא להתקרב לא להתקרב ושוב להסיר ספק ....טוב הבנתם.

על מנת לא להלאות אתכם בכל הפרטים (למי שירצה אפשר לפתוח בנושא חדש) אכלתי קש עם החברה האלה.

למי שירים את הכפפה, יהיה מועיל למצוא רשימה מעודכנת, גם עבור מקומות טובים שמומלץ לקנות מהם.

קראתי על אילון שחר ונכון הוא לא ממש ישר. יש עוד הרבה מהם ומרגיז איך הם מצליחים לעבוד על אנשים שלא ממש מבינים ולצאת עם זה בשלום.

פורסם
שלום לכולם.

זוהי הודעה ראשונה שלי כאן, אז כנראה שיש כבר שירשור בנושא או דביק (בלבלתם אותי עם כל המונחים האילו....:lol:).

לשם התחלה אני יכול להעיד מניסיון אישי על אלון סוכניוות רכב, שהייתה עד לא מזמן בשותפות עם אוטוסטארט.

(המוכר היה מוטי בזמנו היום זה אלון)

עצתי היא : לא להתקרב לא להתקרב ושוב להסיר ספק ....טוב הבנתם.

.

אני חייב לאומר שקצת קשה לי לקבל את החוות דעת הזאת ממי שיש לו שתי הודעות בפורום.

הניסיון שלי עם אלון הוא מאוד טוב -רכשתי ממנו בחודש שעבר מאזדה 5 2008- וכל ההתנהלות איתו היתה מאוד הוגנת,כולל "קפיצה למוסך מורשה" בטרם הלקיחה לבדיקה.

בנוסף לפני הקניה עשיתי בדיקות עם המון חברים שלי בטבריה שאמרו לי שיש לו שם טוב.

פורסם

זה ידוע שרוב הסוחרים ברכב נבלות, אבל זו הפרנסה שלהם, לקנות רכב גמור במכיר זול משמעותית ממכיר המחירה, לצבוע את הצמיגים בספריי שחור שיראה חדש, נקיון אצל הערבים ליד השוק, ויאללה פרר פרר, דורשים מחירון על אוטו ששווה בקושי לעשות פיפי על הצמיג שלו. ומה שמעניין זה שזה עסק רווחי! כי אותם לקוחות שמגיעים למגרשים הצבעוניים האלה, זה אותם אנשים חסרי מושג ברכב שמתיאשים בקלות מחיפוש בשוק הפרטי והולכים למגרש רכב כמו לסופר לקנות מכונית. זה שילוב מנצח של ספק ולקוח. ספק שמוכר זבל ללקוח תמים שלא יודע מה לחפש ובולע כל חנטריש שמאכילים אותו.

ולמה זה קורה? כי האזרח הישראלי הוא לא פרייר, ואני שוב אומר: (לרוב), כשאזרח במדינת ישראל מוכר רכב פרטי במצב טוב שמור ועם נתונים טובים, אז הוא נצמד למחירון כמו תינוק לאמו. וכאשר יש לו רכב מסריח והוא יודע שהוא יעשה הרבה רונדלים עד שהוא ימצא את הפראייר שיקנה אותו, הוא מעדיף לא להתעסק עם העבודה השחורה ולמכור אותו למגרש, כי שם מתאספים כל הפריירים שבאים לקנות רכב. בקיצור, הגישה שלנו היא שיצרה את התופעה, אם היינו טיפה יותר הגיוניים גם במכירה וגם בקניה של רכב פרטי, מוכנים להודות בליקויים ולא להסתנוור מזה שרכב 2001 עבר רק 60000 ק'מ ולבקש על זה כפול מהמחירון, אז לא היינו מפילים את עצמנו בפח של הסוחרים.

אני הלכתי עם חבר לסוחר לפניי חודשיים. למה? כי היינו באזור, חיפשנו בישבילו רכב והוא ביקש שנקפוץ לראות. הרבה היה יפני בן 9 מאוד פופולרי בזמנו וגם היום יד 2 140 אלף נראה שמור- כשאני אומר שמור זה אומר צבוע בספריי שיהיה יפה.

לאחר בדיקה ויזואלית ישר התגלו מספר ליקויים שוליים, אני כבר אז אמרתי לחבר שיעזוב בוא נחפש בפרטי, הוא התעקש לקחת את הרכב לבדיקה, הבדיקה הראתה ליקויים לפחות בשווי 6 אלף שקל, אמרתי לו שאפשר לדבר על על זה רק עם הוא מוריד לפחות 10 אלף מהמחיר שהוא ביקש מהתחלה, באמת הרכב היה זקוק להרבה השקעה. הסוחר הממולח הצליח לשכנע את החבר, והוא יצא עם רכב גמור במחיר מחירון למרות כל הבקשות שלי שלא יעשה זאת. עכשיו אנחנו חודשיים אחריי, הרכב נמכר, יום אחריי המחירה הוא היה על גרר כנראה מנוע גמור.

בשורה התחתונה

לא קונים רכב מסוחר או מגרש!

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

אני קניתי רכב במגרש,הרכב טפו טפו אני ממש נהנה ממנו אך תמיד יש בי הרגשה שהנה עוד מעט זה נגמר,לא יודע למה אולי בגלל שקניתי את הרכב בלחץ של זמן,אני ממש לא טיפוס פזיז,אפילו חשדן,אך במקרה הספציפי הזה אני לא שקט.

פורסם

אני לא מסכים על הקביעה הזאת.

ראה מגרשים כמו אוטו סנטר, טרייד מובייל, אוטודיל, אלה חברות גדולות בעלות מוניטין שמבצעות עיסקאות טרייד עבור היבואנים הגדולים בארץ וגם מול לקוחות פרטיים. יש שקיפות, אין רמאות, המחירים הוגנים ומותאמים למצב הרכב.

אני אישית חושב שהרבה יותר קל לקנות כך רכב במקום לרוץ מהצפון למרכז לאדם פרטי, להתאכזב מהבדיקה, לחזור הבייתה בידיים ריקות, זה יום עבודה שלם.

בימנו נכנסים לטרייד מובייל לדוגמה, אומרים שלום, אני מעוניין ברכב X במצב כך וכך, יש במלאי? נהדר נלך לרואת אם יתאים ניקח לבדיקה, אם לא נחכה שיכנס רכב למלאי וכבר יודיעו לי, מה יותר קל מזה?

צריך פשוט לדעת מאיזה מגרשים להתרחק.

כמובן שגם חלק מהמגרשים של חבורת הליסינג נופלים בדיוק להגדרה הזאת והרבה יותר נוח ככה להחליף את האוטו, רק שהם מעוניינים למכור את המלאי שלהם בלבד ולא לבצע עיסקאות טרייד אין.

חברות גדולות יכולות גם להציע הלוואות נוחות אשראי אטרקטיבי וכדומה.

לא קונים מסוחרים קטנים וחשודים עם מגרשים קטנים ומוזנחים - זו מסקנה יותר הגיונית.

פורסם

הפרסום השלילי שלך הוא סטיגמה ולא יותר מזה בדיוק כמו שיהיו כאן שיאמרו לך:מי קונה מגאן אוטומטית ועוד ממגרש וידוע,שיש ברכב הזה המון תקלות.(כי אפשר ליפול על פרטית/מטרייד אין שטופל ומוצלח)

יש כאן באמת חברי פורום,שנפלו קורבן לנוכלויות של ממש (הורדות ק"מ/מכונים שהתקמבנו עם סוחרים על שילדה (בעיקר באיזור נתניה -זו דווקא לא סטיגמה,ערוך חיפוש בתת הפורום רמאויות בקניית רכב מיד 2.)

אני אישית,קניתי רכב מאילון שחר ובוא אני אומר לך משהו- נכון הרכב עבר תאונה לא קלה (ללא פגיעת שסי אבל לא קלה) אבל

אני לקחתי איתי מכונאי,שיבדוק את המכניקה של הרכב (למעט מצבר לא היו בעיות קריטיות) חוץ מבדיקת מכון.

מבחינה מכנית לא קרו לי קטסטרופות (הרכב אצלי שנה וחצי) וחוץ מזה אני יודע,שיש לי אפשרות לחזור אליו לעסקת טרייד אין ואני לא אצטרך לשבור את הראש במכירת הרכב הזה.(שהיד הראשונה שלו היתה השכרה של חברת פרי ואני יד 2).

רכב הוא לא אשה,שמתחתנים איתה ומחזיקים לכל החיים (גם זה לא תמיד קורה עם אחוז הגירושין הגבוה אבל לא זה ענייננו) ומי שרוצה לרכוש רכב ל 2-3 שנים קונה גם מסוחרים וחוזר לטרייד אין (אם הרכב היה מוצלח כמובן).

כמובן,שיש נוכלים שיש להיהר מהם אבל שוב ההכללות שלך מסוכנות ועלולות להוביל אותך למצב בו תחטוף תביעה כזו שלא תדע מה קורה איתך-אתה נשעו על דברים של "שמעתי ש" ולא דברים בדוקים לגבי מגרשים כאלו ואחרים.

כמובן שמגרשי הטרייד אין הטובים ביותר הם אלו של היבואנים (טופ טרייד של מאזדה,אלדן /אוויס/אלבר /טרייד מוביל וארז (שמתעסק רק בהונדה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
אני מנסה להחליף את הרכב הקיים (רנו מגאן 2001 אוטומט), קניתי אותו בסוכנות אלון בטבריה. (קניה לא חכמה !!!)

לאחר שהאוטו די שיגע אותי עם קלקולי גיר וחלקים שצריכים להחליף בגלל הזנחה של בעלים קודמים,אני מנסה לעשות

עסקת טרייד אין לרכב יפני קוראני שיהיה אמין וטוב (האחרונה הייתה קיה פרייד 97 שנסעה ונסעה ונסעה.....).

אז רגע, שאני אבין: רכשת רנו מגאן דפוקה שבעליה הקודם אנס אותה והסוחר גרם לך לשלם מחיר מפולפל תמורתה. הרכב, כיאה לרכב שלא טופל ולא תוחזק כיאות כשל פעם אחר פעם, והמסקנה שלך מכל הסיפור היא... שצריך לעבור ל"יפאני או קוריאני אמין וטוב"?

ניסית לרגע לעצור ולבחון את קו המחשבה שלך? :roll:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הבהרה קלה .

לאלעד, הכוונה הייתה שקשה למצוא רכב שטופל יפה ויתנהג גם בהמשך כך.

אני לא אומר שכל רכבי הרנו לא טובים . אני במקרה נפלתי על רכב במצב לא מי יודע מה.

רשימת הקלקולים שקרו במהלך חצי השנה די ארוכה (החלפת גיר,מנוע ממתחיל לקרקר,אלטנטור,חיישנים לרוב,משאבת מים).

עם אלון לא הייתה לי בעיה(עושה רושם של בחור ישר) כי הוא לא ניהל את העסקה,מוטי היה המוכר שהוא חלק מאוטוסטארט מסוכנות רנו ניסן (בתקופת השותפות שלהם), עלייהם אין טעם להרחיב כאן כי הפאדיחות שהם עשו עם האוטו ואחר כך מתנערים מאחריות זה ממש גובל בביזיון.

בעיניין הכוונה לרכב יפני ואחר, אם אתה נופל איתם אז התיקונים לא בשמים והחלקים גם לא יקרים כמו בצרפתיות

זו הכוונה.

פורסם

ל magic .

כשאתה מגיע למגרש שמוצהר שהוא חלק מסוכנות רנו ניסאן (לשעבר עד לפירוק השותפות)והמוכר מצהיר שהרכב טופל בחברה ושמור וכ"ו וכ"ו , נו טוב אז אתה קצת נוטה להאמין.( במציאות האוטו פיספס 2 טיפולים אחרונים )

בנוסף קיבלתי המלצה על המקום ממישהו שקונה ומוכר רכבים בתדירות די גבוהה.

אחרי הקלקול הראשון (מנורת גיר נדלקה ) יצא לי להיות שבועיים בלי אוטו עד שהם החליפו את הגיר.

הקטע המעניין הוא זה : אחרי שכבר שבעתי משעות מוסך רבות וארוכות, רציתי להחזיר את האוטו ולבטל את העסקה. מנהל המוסך זיו שמו אומר לי בזו הלשון " האוטו שלך בסדר גמור , הכל אצלך בראש אתה מדמיין אין שום תקלה באוטו." ואני לא צוחק בכלל, אני חטפתי שוק + עצבים + חצי ווריד מתנפח מהצד המרוקאי . בקיצור לא אחריות ולא בטיח.

הרכב מצרצר ומרעיש לא סוחב בעליות לוקח לו להגיע עד K50 סיבובי מנוע לפני שהוא נאות להחליף להילוך נמוך יותר.

בקיצור לא משהו של אחריות ובכלל שרות ויחסי אנוש.

האשם האמיתי הוא כמובן ...... אני.

סמכתי על אנשים אחרים במקום להקשיב לאינסטיקט הפנימי שבטח צעק בפנים לא לקנות.

לכן אני לא מאשים או משהו, הכוונה המקורית הייתה למצוא רשימה עדכנית של מקומות מכובדים שניתן להגיע אלייהם בלי לפחד יותר מדי ולמצוא קצת יושר ומכירה הוגנת.

עכשיו שאני רוצה להחליף את האוטו, אני מקבל עלייו מקסימום 50% מערך המחירון אצל רוב המגרשים (סוחרים טרייד אין ועוד)

חשבתי לחזור לאלון (התחייבות לרכישה עתידית במחיר מחירון ) אבל משהו אומר לי שלא כדאי.

אני אשמח להצעות אם יש.

פורסם

ל colauti 9 .

בקשר למה שאמרת לגבי תביעות, יש בזה משהו.

אולי במקום רשימה שחורה יכולה להיות רשימה לבנה.

אם אתה לא שם סימן שיש סיבה טובה לכך(או שטרם עידכנו אותה.....:?).

ככה לא צריך להתעסק עם תביעות ואפשר וללכת ישר למי שהוא אמין מוכר וטוב.

אני בכל אופן לא מחפש להשמיץ סתם מתוך שמועות, כל מה שנכתב הוא מניסיון אישי.

צריך לקחת בחשבון שרכב זה עיניין אישי, ככה אנחנו הנהגים. כשמישהו מסדר אותך עם הרכב אתה לוקח את זה אישי

ואז נכנס לעסק עצבים כעס ועוד.... אנחנו אוהבים להתייחס לאוטו שלנו כחלק מאיתנו, זה לא משנה על מה אתה נוסע

רכב מושקע או טרנטה.

נ"ב : כנראה בגלל זה יצא רושם של קצת כועס ומאשים . :2gunfire:

• תוכן חדש...