Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין טופס סטנדרטי. כל אחד יכול לנסח זאת כראות עיניו, במסגרת חוזה/הסכם בין הצדדים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ובאותה הזדמנות תחפש את המוכר האידיוט שיסכים לחתום לך עליו.

אני הייתי מראה לקונה כזה בנימוס את הדלת ופשוט לא מוכר לו את הרכב, למה? כי לא בא לי להתחייב על משהו.

תתפלא, כלי הרכב שלנו שמורים בפנאטיות ועדיין אני לא חותם, לא על התחייבות ולא על שום דבר אחר.

פורסם

כנ''ל גם אני, התחייבתי פעם אחת בלב תמים, כי ידעתי שהכל נקי, ובגלל כסתח''ים מגעילים שאחר כך הוכחו במוסך שהם שקרים, כמעט והייתי משלם 500 ש''ח, נכוויתי פעם אחת , וזה לא יקרה שנית.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

זו דרך מקובלת לחתום על זכרון דברים לפני בדיקה , אני במכון מחזיק טפסים כאלה ללקוחות. תאמינו לי שדרך זו מונעת ריב וויכוחים מיותרים.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

ברזילי, תתפלא אבל גם אצלי אין שום ויכוח.

הקונה בוחן את הרכב, אנחנו ניגשים יחד למוסך המטפל כדי לקבל פרטים, אם אחרי זה הוא עדיין מעוניין ברכב - ניגשים לבדיקה כשמחיר הרכישה מוסכם מראש.

הבדיקה טובה - הוא קונה.

הבדיקה לא טובה - הוא לא קונה ואין מו"מ נוסף על מחיר הרכב.

פשוט וקל - המחיר הוא סופי ואיננו נתון למו"מ נוסף.

את הטפסים אני משאיר לאחרים.

פורסם

טופס התחייבות צריך להיות ערוך נכון, במעמד שני הצדדים נחתם כי הרכב נבדק ומוכר הרכב מתחייב שלא הסתיר דבר כמו כן שהקונה בחתימתו מאשר כי בדיקת הרכב ומצבו לשביעות רצונו.

פורסם

המשפט שלך נכון,

אבל הוא אינו טופס התחייבות לפני הבדיקה במכון (נושא הדיון).

המשמעות של "לא להסתיר דבר" יכולה להתפרש בצורות שונות.

למשל, "נקישות בהעברת הילוכים" בטופס בדיקה יכול להתפשר ע"י הקונה כבעיה בגיר, אשר המוכר הסתיר לפני הבדיקה, והדרישה להחזיר 500 ש"ח של עלות הבדיקה לא תאחר לבוא.

עכשיו לך ותשכנע את הקונה שהמשפט הנ"ל הוא לא יותר מכסת"ח של המכון כדי לא לקחת אחריות על הגיר.

ויש עוד הרבה משפטים מהסוג הזה בטפסי הבדיקה.

לכן אני מסכים עם dorki.

קוריוז:

הקונה האחרון שבא אלי בכלל לא רצה לגשת למכון, אני מצטט אותו מילה במילה: "אם אקח את הרכב שלך לבדיקה במכון, אחריה אתה עוד תהיה חייב להוסיף כמה אלפי שקלים, כדי שאני אקח את הרכב" :shock: (מכונית מודל 2007).

הוא היה אדם קצת מוזר - ביקש שאקח את הרכב למוסך שאני מטפל בו, ושהמוסך שלי יתן חוות דעת על מצב הרכב.

האמת, בסוף הוא קיבל רכב במצב נהדר בלי לבלבל לי את המח.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

האם כשאני קונה רכב המוכר חייב לדווח לי על תאונה (המוכר הוא יד ראשונה דהיינו קנה את הרכב מהסוכות)

אם אני קונה את הרכב ללא בדיקה במכון והוא לא סיפר לי על התאונה יש עילה לתביעה? (נגיד וחתמנו על חוזה שאני מאשר שאין לי טענות נגד האוטו וכו')

האם הוא מחוייב לפי חוק להגיד שהייתה תאונה?

תודה!

פורסם

לפותח השרשור,

טופס גילוי נאות במכירת הרכב:

http://www.iga.org.il/assets/forms/g_naot.pdf

318I - למרות שהחוק מתייחס ל"עוסק ברכב" (סוחר) ולא מוכר פרטי רגיל, יש תקדימים מבתי המשפט שונים.

תקרא כאן .

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הבנתי מהקישור שאם בחוזה היה כתוב שמצבו המכני של הרכב מקובל על הקונה, ואף הומלץ לבצע בדיקה

אין המוכר חייב להגיד שהיתה תאונה כזו או אחרת כי הוא בעצם הסיר אחריות

אז אפילו שהרכב יד ראושנה עם שאסי החוזה הזה מוציא אותו נקי

מוזר

פורסם

האחריות לבדוק את הרכב היא של הקונה. לי זה לא נשמע מוזר.

גם קניית הרכב ללא הבדיקה על אחריותו, במיוחד אחרי שחתם על כך, שמצב הרכב מקובל על ידו.

פורסם
הבנתי מהקישור שאם בחוזה היה כתוב שמצבו המכני של הרכב מקובל על הקונה, ואף הומלץ לבצע בדיקה

אין המוכר חייב להגיד שהיתה תאונה כזו או אחרת כי הוא בעצם הסיר אחריות

אז אפילו שהרכב יד ראושנה עם שאסי החוזה הזה מוציא אותו נקי

מוזר

ממש לא מוזר, אצלנו כלי הרכב שנמכרים הם מיד ראשונה בלבד כיוון שאנחנו רוכשים אותם חדשים, אז מה?

האם אני יודע על משאבת מים שעלולה להתחיל לנזול בעוד שבוע? אולי הגיר עומד למות? יתכן שמחשב יקר ברכב עומד להשרף וזה יקרה בימים הקרובים, אז מה אתה רוצה ממני אחריות למשהו?

קח את הרכב תבדוק אותו היכן שאתה רוצה וכמה שאתה רוצה - קנית מאותו רגע נא לא לפנות אלי יותר בעניין הרכב כי העסקה סגורה וחתומה.

שים לב שאינני מדבר כלל על תאונות שאולי היד השנייה עשה והוא מנסה לגלגל אותן על מוכר הרכב, כתבתי רק על תקלות שעלולות להתרחש, היום, מחר ואולי בכלל לא.

• תוכן חדש...