Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5838 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

אני יודע שהנושא נטחן עד דק, אך מחיפושי בפורום לא העליתי תשובה לבעיה הנ"ל:

דיברתי היום עם מוסך יבואן טויוטה לגבי הכנסת היאריס שלי לטיפול ראשון של שנה/15000. הרכב עבר 8100 ק"מ בלבד.

ציינתי בפניהם שאני מעוניין להביא שמן עצמאית אליהם (RP סינטטי 10w30). למיטב ידיעתי, השמן מהצוברים שלהם הוא חצי סינטטי (או לטענת המוסכניק שטיפל בי בריקול: "מינרלי מתוסף") :| .

איני מעוניין לשים את השמן שלהם ברכב שלי, כי אני מעוניין לעבור לשמן סינטטי.

הצעת המחיר שהם נתנו לי לטיפול השנתי (ללא השמן) היא 302 ש"ח.

ברצוני לדעת האם ההצעה הגיונית במחיר, והאם הפקידה שציינה בפניי ש"אם אתה מביא שמן למוסך,האחריות מתבטלת" צודקת מבחינה חוקית. מחיפוש בפורום ראיתי שיש עוד מוסכי יבואן שמאיימים בביטול האחריות במידה והלקוח מביא שמן. לא נתקלתי בפורום בתשובה לשאלה האם חוקית המהלך הזה מותר (האם יש סימוכין לעניין?), והאם יש איזושהי דרך להכריח את המוסך לקבל את השמן שהבאתי?

אשמח לעזרה בנידון.

פורסם

אם שמן המנוע שאתה מביא יגרום בעתיד לתקלה כלשהיא במנוע והיבואן יוכל להוכיח שהשמן שלך גרם לזאת, אז הוא יוכל להתנער מהאחריות לנזק במנוע שגרם השמן שלך.

כמובן שהאחריות על יתר מכללי וחלקי הרכב תימשך כי הם אינם קשורים לשמן המנוע.

מוסך מורשה היבואן יציין בכרטיס העבודה ובחשבונית המס, נוסח כזה או דומה: שמן המנוע סופק ע"י הלקוח ובאחריותו.

בברכה - רפי לין

פורסם

רפי שלום ותודה על התשובה,

כשדיברתי עם מוסך יבואן אחר הם ציינו שהם מאשרים לי להביא שמן,ואפילו עלות הטיפול עם השמן שאני מביא היא יותר זולה מאשר ההצעה של המוסך הקודם.הם לא ציינו בפני שהאחריות מתבטלת.

השמן תקני ומוכר ע"י API,פשוט אני מעדיף שמן סינטטי על פני ה"דלקול" או "עזרא ובניו" ששמים שם.

בנוסף,ראה את השוני בין המוסכים-מוסך יבואן אחד סירב לשים שמן אחר וציין שמבטל אחריות, והשני היה מוכן בכיף ולא שאל שאלות.

• תוכן חדש...