Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

צריך את חוות הדעת שלכם בנושא רכב חדש.

אני נהג חדש,בערך שנה על הכביש היה לי פיאט פונטו 95' למספר חודשים ואז מכרנו אותה

היום אני עומד בפני רכישת רכב חדש, תקציב של 30 אלף ואני מעונייין לקנות גולף 2001-99 שראיתי שזה הטווח מחירים בערך.

מצאתי גולף יד 2 שנת 99 150 אלף קילומטר אוטומטית מנוע 1600

ב-28,500

רציתי לדעת מאלו מכם שמבינים יותר ממני,

האם האוטו הזה מומלץ?אמין? שמעתי על חלקי חילוף וטיפולים יקרים...עד כמה זה נכון?

אני לא מחפש רכב בשביל לקרוע תכבישים, פשוט לנסיעות שהן ברובן גבול תלאביב-רמת גן בלבד.

חשוב לי מאוד האוטומט, יש לי טראומות מגיר ידני בגלל הפיאט:p

הרצתי חיפוש בפורום בנושא הגולף, לא ממש מצאתי תשובות לשאלות שלי.

טיפים המלצות וחסרונות לגבי הרכב יעזור מאוד:)

תודה לכולם:)

פורסם

מומלץ לעשות חיפוש. דגם עם גיר ידני עדיף.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

ידני אמין יותר, חסכוני וחזק יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

האם האוטו הזה מומלץ?

מומלץ? מה זה אומר? ע"י מי הוא צריך להיות מומלץ??

אמין?

יש לי גולף 2002 ידנית, אני מאוד מאמין לה. לגולפים אחרים אני מאמין פחות..

שמעתי על חלקי חילוף וטיפולים יקרים...עד כמה זה נכון?

תלוי יחסית למה. לפונטו? יותר יקר. לאאודי-יותר זול. חפש בפורום הכללי סיכום שנה שלי עם גולף, תקבל קנה מידה יותר מדוייק.

אני לא מחפש רכב בשביל לקרוע תכבישים, פשוט לנסיעות שהן ברובן גבול תלאביב-רמת גן בלבד.

חשוב לי מאוד האוטומט, יש לי טראומות מגיר ידני בגלל הפיאט:p

ידני, ידני ושוב ידני (בעיקר אם הקטע הכספי חשוב לך- גם בדלק וגם במקרה תקלה בגיר)

הרצתי חיפוש בפורום בנושא הגולף, לא ממש מצאתי תשובות לשאלות שלי.

חפש תחת השם משתמש שלי נושאים שפתחתי.

טיפים המלצות וחסרונות לגבי הרכב יעזור מאוד:)

תודה לכולם:)

תשובותי באדום.

פורסם

היי,

תראה נתחיל קודם כל שתהיה מוכן שעלויות החזקה של רכב גרמני יעלו לך יותר מעלויות של כל רכב אחר אז זה בקשר לשאלה שלך על חיסכון,מבחינת תצרוכת דלק אני אצטרף להצעה של כל קודמיי ואציע לך תיבת הילוכים ידנית הבדל של שמיים וארץ,יש לי גולף 99 1.8 ל' ידנית כל פעם ששואלים אותי על תצרוכת הדלק לא מאמינים לי כי הגולף האוטומטית ידוע בחסרונה בחלק הזה (במיוחד גירסת ה1.6).

בקשר לאמינות יש לי את הרכב שנתיים פלוס עם 130 אלף קילומטר וחוץ מבעיית חשמל קטנה שאפילו לא הייתה באשמת הרכב אלא באזעקה לא היו לי תקלות(טפו טפו..) הרכב אחלה רכב עם התנהגות כביש מצויינת,

וגם עומדת לפני מכירה אבל קצת חורגת מהתקציב שלך אם תתעניין תשלח לי בה"פ,אבל אסור לשכוח שגם אם הרכב שמור לגמרי ובלי הרבה קל' יש את עניין הבלאי וההזדקנות וגם צריך הרבה הרבה מזל לא פעם נתקלים גם ברכבים חדשים מהחברה שמלאים בתקלות אז,

בכל מקרה שיהיה בהצלחה ואני מקווה שתהנה מהרכב החדש.:mm_yeah:

פורסם
עלויות החזקה של רכב גרמני יעלו לך יותר מעלויות של כל רכב אחר

הדבר לא מדוייק. יש מכוניות תוצרת אנגלייה, איטלייה ועוד מדינות בעלות אחזקה יותר גבוהה בהרבה.

מבחינת צריכת דלק של 1.6 אוטומט, עם מזגן במשולב מדובר על 1 ל-9.5 עם מזגן. צריכת דלק רגילה פחות או יותר יחסית לקטגורייה.

פורסם

היא לא כלכך יחסית לקטגוריה של 1.6 חסכונית במיוחד לגודל שלה וגם אי אפשר להתייחס לנתוני היצרן בהקשר לשנתון שהוא מתייחס אליו אל תשכח שהרכב כבר יותר מ10 שנים על הכביש,ולא צריך ללכת לקטנות:evil: שאתה אומר שיש יצרן אחד איטלקי ואחד בריטי שיעלו יותר יקר באחזקה מהגרמני אתה מבין את רעיון אני מקווה שמול רוב הרכבים היום עלויות האחזקה של גרמני יקרות יותר.(בטוח יותר מפיאט:wink:)

פורסם

גולף שוקלת כמו משפחתית סדאן אירופאית (יותר מיפנית ממוצעת מאותה תקופה), ותאמין לי גם אחרי 10 שנים, אם היא מתוחזקת, צריכת דלק תהיה כמו שציינתי - עם מזגן לרכב 1.6 אוטומט זה לא רע בכלל, הבדלים לאומת רכבים אחרים זניחים עד לא קיימים בכלל (אשמח אם תתן דוגמאת של רכבים 1.6 שצורכים משמעותית פחות).

אני לא הולך על קטנות, פשוט לא אוהב הכללות כאלה. (השוות למשל אחזקה של רנו מגאן עם גולף?)

פורסם

הונדה סיויק,אימפרזה,קורולה,והרשימה ארוכה.

לא היה לי ניסיון עם רנו אבל עם פיג'ו כן וחוץ מהניסיון יש לבן דוד שלי פירוקייה ואני מודע טוב מאוד להבדל המחירים בין חלפים גרמניים לאחרים אולי לעומת הצרפתיים זה לא בהבדל עצום אבל קח יפניות\קוריאניות אפילו פיאט האיטלקית ועוד רבים שמחירי חלפים וביקורים במוסך שמיים וארץ,ממה שקראתי בפורום קנית לא מזמן את הV5 שלך אז טפו טפו מאחל לך הכי טוב בעולם אבל תתחיל להרגיש את הנושא יותר מאוחר.

יש לי 3 אחים לכל אחד מהם רכב וגם הרבה שהחליפו בעבר וגם להורי רכב שמתחלף כל 3 וחצי שנים כך שיש לי ניסיון עם הרבה סוגי רכבים ואני מודע להוצאות השוטפות שלהם גם,כל מה שאני אומר בא מניסיון ולא על גבי שמועות.

פורסם

אני מסכים איתך שאחזקה של רכב גרמני ממוצע תיהיה יותר יקרה מרכב יפני ממוצע (מחירי חלפים וכד'). למרות שמתוך ניסיון 10 שנים עם רכב שמבוסס על מכלולי גולף 1.6 (אוקטביה), מדובר על רכב אמין מאוד ובכל השנים האלו היו בעיות קטנות מאוד.

בטווח ארוך, אני יכול לומר שאחזקה עיקרית שרכב הזה נדרש אלו טיפולים שוטפים. מבחינת דלק הרכב גם בסדר, במיוחד עם תמורה פרקטית שהוא נותן (תא מיטען כימעט ללא תחרות בקטגורייה - מאוד נוח למשפחה).

סיויק לפי פרוספקט אוכלת 9.8 ליטר ל-100 קמ בעיר (נתון מאוד אופטימי לדעתי, בכל אופן לא בדקתי באופן אישי, אם מישהו יכול לאמת אשמח). גולף 1.6 מאוד קרובה לזה מבחינתי (11.2 בעיר).

הונדה שוקלת 1090, גולף 1.6 1155. הפרש של 1.4 ליטר ל-100ק"מ. זה ממש מאט ובנסיעות משולבות ההפרש מתקזז עוד יותר. מצש שני, אני רואה בזמן אחרון טנדנצייה של אנשים להקטין נפח מנוע ולחסוך אפילו ברמה של מיליליטרים - לכם מי שמחפש חיסכון נטו בלי כל ערך מוסף של רכב (נוחות, בטיחות, יציבות, אבזור), רכב יפני בשבילו עדיף.

נ.ב. תודה על האיחולים על גולף :)

פורסם

אין ספק שרכב גרמני הוא מאוד טוב ואמין מאוד על זה אין וויכוח בכלל אני מרוצה משלי עד השמיים,הבעיה פה היא שהוא מדבר על רכב שנתון 99-01 שלמרות שיהיה שמור ויד ראשונה מ"רופא" יש את עניין התיישנות החומר והבלאי של השנים וכאן נכנסת למשוואה האחזקה השוטפת של הרכב ועלות חלפים גם אם מדובר רק בחלקי פלסטיק שנשברו או משאבת דלק לדוגמא שהלכה אצלי אבל החזיקה 11 שנים לפני.

דרך אגב סיויק מהצורות החדשות יש לאחי ולפני זאת הייתה לו את הצורה לפני אחרונה בגלל והרבה יותר חסכונית מגולף 1.6,אמנם הנפח מנוע אותו נפח אבל תבדוק את הכ"ס.

וזה הגורם בכל החברות שמקטינות את המנועים היום אמנם הם מוקטנים אבל ההספק עולה,וכאשר שמים מנוע קטן מידי על רכב דיי כבד התוצאה היא זלילה של דלק,אני אתן לך עוד דוגמא חוץ מהגולף לאחי הצעיר יותר הייתה פג'ו 307 קופה גם נפח 1.6ל' והיא ממש בלעה דלק.

חוץ מהעניין הזה הגולף רכב שאני אמליץ לכל אחד פשוט תענוג לנהוג בו ובכלל להסתכל(לדעתי יותר בצורה שלי ולך יש:wink:)ובאמת באמת שמאחל לך רק טוב מהאוטו.

• תוכן חדש...