Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5853 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מסיים השבוע את התואר הראשון שלי (B.A) , אני חושב כיצד להמשיך בחיים שלי (בן 29) ,

יצא לי לראות את הסרטון המצורף להודעה זו וחשבתי לעצמי,

כל כך הייתי רוצה לעבוד במקום כזה כמו הסדנה הזו בסרט, זה נראה לי כל כך מעניין, לבנות מנוע של רכב כזה, לשפר, להגדיר הגדרות במחשב ניהול מנוע או מה שזה לא יהיה שהם עושים .

מכיוון שיש כאן בפורום הרבה אנשים מהעולם הזה אני שואל אתכם (ואני רציני לגמרי):

- האם לדעתכם יש בכלל סיכוי לעבוד במקום כזה בישראל ? (אני יודע שיש את טיג-ארט בארץ אבל זהו פחות או יותר , ומי ייקח אותי לשם?)

- מה לומדים כדי לעסוק במקצוע הזה ?

- איפה לומדים את זה ?

- האם ניתןו להרוויח כסף טוב מזה ?

אני מצרף את הסרט -

אשמח לתשובות כנות ואמיתיות .

http://www.youtube.com/watch?v=kTB6tpnmveo&playnext_from=TL&videos=Ku8MvRRXrHI דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

במידה ולא הדבקתי את הסרטון כראוי - זהו הלינק: http://tinyurl.com/2fqusmy

תודה לעונים,

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אני חושב שכדאי לך להתייעץ עם היועצי לימוד של אפקה.

לפני מספר חודשים שמעתי שיש כוונה להתחיל ללמד לתואר "מהנדס רכב", השבוע הבנתי שבאפקה התחילו עם הנושא ובקרוב יצא מחזור ראשון של מנהדסי רכב בארץ.

*עכשיו כשראיתי את הסרטון אני לא בטוח שזה מה שאתה צריך.

קובי

פורסם

אני לא ממש יודע , אבל אני בספק אם זה "מהנדס רכב" ,

יש כל כך הרבה סדנאות בחו"ל בכל תחום: אודיו\וידאו לרכב, מנועים , קוסמטיקה ואלוהים יודע מה ;

איפה לומדים את זה ? לא נראה לי הגיוני שאין תעודות מסודרות לעניין, מצד שני "מכונאי רכב" לא נראה לי כמו משהוא שלומדים כדי לעשות TUNING למחשב מנוע של פורש ..

פורסם

גם אם תמצא סדנה כזאת בארץ, סביר להניח שרמתם המקצועית של עובדיה תהיה נמוכה משמעותית מזו של סדנאות דומות בחו"ל.

נכון להיום, עבודה בתחום הזה בחו"ל תהיה צעד פרקטי יותר מכל בחינה אפשרית.

פורסם

באמת יפה...

מוסך ללא גריז, שמנים ופיח. העובדים מצוחצחים למשעי עם בגדים וידיים נקיות.

צמיגים חדשים לגמרי שלא מלכלכים את הידיים כאשר מסירים אותם מהרכב (גם אני לא מלכלך את הידיים כאשר אני מחליף גלגל מפונצר, אך אני עובד עם כפפות).

מנוע מבריק שיצא רק לפני שנייה מהמפעל.

סרט מצוין...

פורסם

זה נראה נפלא בסרטון, המציאות לעומת זאת דיי שונה.

כשהייתי מכונאי אופנועים מתחיל, התחלתי לעבוד במוסך ענק בת"א במחשבה שזה מה שאני אעשה, אוברולים כל היום, אבנה מנועים, ת'כלס, זה כיף, זה סיפוק אדיר, בפועל כל היום החלפתי פלגים, שמן ופילטרים ועשיתי אוברול לקטנוע פעם בחודש במקרה הטוב.

מוסך כזה בארץ זה חלום, יום יבוא וזה יקרה. גם אם זה קרה, סביר להניח שפעם בשנה במקרה הטוב תבנה טורבו למנוע ותשדרג בלמים ושאר הזמן תדביק כנפיים וספויילרים לפיאט פונטו ודייהטסו אפלהוז. אה, וכמעט שכחתי את העובדה שתצטרך לשכב עם כמה מוסכניקים כדי להתקבל לעבודה במקום כזה. :lol:

פורסם

הסיבות שהועלו פה בהודעות הן הסיבות שבגללן אני שואל את מה ששאלתי למעלה,

הרי יש סדנאות "נקיות" יחסית שבהן עובדים בצורה מסויימת, אני רואה את זה גם בערוץ דיסקברי על תוכניותיו השונות,

וברור לי שלא כל יום אבנה טורבו או אתכנן מחדש את יחס האויר - דלק או לא יודע מה של הונדה S2000 משופרת ..

אבל השאלות שלי עומדות עדיין כרלוונטיות:

- איפה לומדים את זה ?

- האם יש כאלו סדנאות בארץ ?

- האם ניתן לעבוד בזה בכלל בארץ או שמא עלי לפגוש כמה מוסכניקים אחרי שעות העבודה כפי שנרמז פה :wink: ?

- האם בארץ יש בזה כסף ?

- האם בכלל יש עבודה בתחום, משמע, אני יודע שיש משפרים, ולא מעט, השאלה האם זה מספיק כדי ליצור ביקוש לעבודה ?

פורסם

1. אם היה בזה כסף - היית רואה מלא סדנאות כאלה

2. יש סדנאות בארץ - לרוב פרטיות, לרוב של אדם אחד או שניים, לרוב זו לא העבודה העיקרית שלהם, כי זה פשוט לא מכניס יותר מידי כסף.

3. כדי לרדת קצת לאדמה - אל תחפש ללמוד מדיסקברי \ ערוץ המדע \ סרטון יו טיוב של קן בלוק איך משפצים רכב \ בונים מנוע \ משחקים בלשפר מכוניות.

כדי לבנות מפות הצתה \ לתכנן יחס אוויר דלק \ להתחיל להתעסק בדברים הכבדים אתה צריך נסיון, והרבה ממנו.

כדי לרכוש נסיון אתה יכול להתחיל בתור שוליה באיזה מקום רציני, ומקביל להתחיל לקרוא חומר תיאורטי וללמוד את הנושא - לא רק דלק והזנה, כל הנושא - מתלים, בולמים, קפיצים, חלוקת משקל, עומסים וכו'

כשיהיו לך את כל אלה - תוכל לפתוח סדנא ראויה בעצמך.

בלי כל אלה תוכל לפתוח סדנא ולהעסיק אנשים שיודעים - אבל לא נראה לי שלשם אתה מכוון.

בכל מקרה, הרבה דברים גדולים התחילו מחלום של מישהו נאיבי, ככה שלמרות הסקפטיות הרעיון שלך נראה לי כמו שאיפה מרשימה בהחלט.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

תחום הרכב הוא תחום מותרות בארץ במדינות בהן יש לאנשים הרבה זמן פנוי וכסף כאן בארץ אין הרבה מקום לסדנאות משוכללות

כי השוק מצומצם! למרות כל הנאמר עדיין למי שיש את תשוקה לעשות דבר כזה יש סיכוי עובדה שקיימות כמה סדנאות שיפורים בודדות בארץ. לפי דעתי תתחיל את זה בתור תחביב ע"י שיפור הרכב של עצמך מי יודע לאן תגיע?

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם

אשתדל לענות לכל מה שנכתב ,

ראשית, ל"נסיך" :

1- יש בזה כסף לא רע מכיוון שישנם הרבה אנשים שמכניסים את הרכב שלהם לשיפור כזה או אחר, כפי שרשמת בסעיף אחר (שאליו אתייחס..) זה כולל גם קויילאוברים ושאר ירקות לא רק משחקי מנוע וטורבו וכו' .. אז אני חושב שחוקיותו של העניין מעיבה על הפירסום של הרווחים של העניין - שוב, אולי אני נאיבי.

2- האם לדעתך אפשר לקרוא לחבר'ה מטיג-ארט "קטנים", או פיט-סטופ למשל.. אני לא מכיר הרבה מקומות ולכן שאלתי על העניין הזה..

3- אני לא רואה סיבה למה לא ללמוד מתוכניות על התחום, אני מבין ורוצה ללמוד בצורה רצינית, אבל גם אתה (וגם השאר..) עדיין לא ענית לי היכן אני יכול לעשות זאת ?, ברור שללמוד מכונאות רכב זה עניין אחד ומה שאני מדבר עליו הוא פי כמה יותר מקצועי ומסובך, הייתכן שאין מקום מוסדר ללמוד על בוריים את כל הנושאים המעניינים האלה ?

4- צדקת, אני רחוק מפתיחת סדנא בעצמי :wink: אם כי זה יכול להיות נחמד - אם היה לי את הידע.

ל"מאזדה F2":

אני מסכים שבאירופה העניין נפוץ פי כמה , האם לדעתך עצם העובדה שאנו חיים בישראל זה משנה ?

עם כל השנאה שלי (ויש ממנה בטונות) לתרבות הליסינג, אני יודע וראיתי בעיניים די הרבה רכבים משופרים מכל טוב בכמה וכמה מפגשים , אני מסכים שזה אחוז קטן, אבל הוא קיים, השאלה היא מה יעזור לי לשפר את הרכב שלי (שכרגע הוא לא מועד לשיפורים כי הוא אוטומטי ורגיל מידי) אם אדם אחר עושה זאת עבורי, כיצד ארכוש ידע בנושא ?

שוב תודה לכל המגיבים .

:-)

• תוכן חדש...