Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5849 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רקע:

הרכב אמור לשמש את האשה ("רכב שני"). הנסיעות יהיו עירוניות ובין-עירונית (קו מודיעין-ירושלים). התקציב כ-50 אלף ש"ח.

יש לקחת בחשבון ילד קטן ותינוק מאחור. יש לנו כבר רכב משפחתי אחד (מגאן II) לנסיעות ארוכות, טיולים וכו'.

ההתלבטות:

פיג'ו 206 XT מנוע 1400 אוטו' מודל 2006

או

פיג'ו 206 XT מנוע 1600 אוטו' מודל 2006

פיג'ו 307 XR מנוע 1600 אוטו' מודל 2005

או

פיג'ו 307 XT מנוע 1600 אוטו' מודל 2004

(אלה המודלים שנכנסים לתקציב פחות או יותר ע"פ מחירון יד2)

אשמח לקבל התייחסותכם והמלצתכם. הדילמה נובעת מהבדלים בשנת המודל (שנתיים), בנפח המנוע (על רקע הנסיעות בבקרים לירושלים), ברמת הגימור (כזה הבדל גדול?), במרווח, תא מטען, בטיחות וכמובן צריכת הדלק. לכל רכב יתרונות וחסרונות מן הסתם ודעתכם מעניינת וחשובה להחלטה הסופית.

תודה מראש!

פורסם

אני מקווה שאני לא מטעה אבל לידיעתי החלקים של ה206 זולים יותר מאשר של ה307.

זוהי התרשמות שלי לאור השוואה בעבר בין 206 ל 306.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

מוזר, אותו יצרן ואותו יבואן אז למה ההבדל? אפילו את מנוע של ה-1600 שניהם חולקים...

מישהו יכול להוסיף לגבי שאלותיי בהודעת הפתיחה של האשכול?

תודה

פורסם

דני,

אני לא אכנס לניואנסים לגבי רכב כזה או אחר, מכיוון שאני לא מכיר את הפג'ו.

מה שכן אני יכול לומר לך, זה שנהיגה ממודיעין לירושלים וחזרה היא נהיגה לא נעימה שמחייבת רכב שיודע להאיץ חזק בעליה כדי להתחמק ממפגעים (mefag'im) ומפגעים (mifgaim) בכביש (בטיחות אקטיבית). כמו כן, אני הייתי שם דגש גם על בטיחות פאסיבית, במיוחד עם צאצאים ברכב.

אנחנו פתרנו את המשוואה כך - מזדה 2 לאשתי (זריזות, בטיחות) וסיטרואן C5 בשבילי (בטיחות, בטיחות).

במדור נייס טו הב, הייתי בוחר גם ברכב עם מזגן חזק שיידע לקרר כאשר השמש בדיוק בפנים שלך (בעליה לירושלים בבוקר ובחזרה למודיעין אחה"צ).

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

לפי התיאורים שלך, אתה נוהג לא מעט על 443.... 8)

לא הבנתי - לטענתך צריך רכב שיכול להאיץ עם בטיחות אקטיבית/פסיבית וכו'. האם מאזדה 2 עונה על הקריטריון? שנינו עובדים כרגע בירושלים ולכן היא צריכה רכב מתאים, כמוני, אבל מיותר לדעתי להחזיק 2 משפחתיות לשם כך.

אגב, במאמר מוסגר, כשיגיע היום למכור את המגאן, אני בהחלט שוקל לרכוש C-5 במקומה, ככה שהשילוב שלה עם המאזדה 2 יכול לקרום עור וגידים גם אצלי...

אם נתעלם רגע מיצרן הצרפתי - אתה אומר שסופר-מיני תעשה את העבודה? אגב, בתא המטען של המזדה 2 יש בכלל מקום לעגלה?! במושב האחורי יהיה מקום לסלקל לתינוק ומושב לפעוט?

פורסם

אם תחליט להמשיך עם הבחירה של ה-307 אז לדעתי תקח את הדגם עם מנוע 2.0.

צריכת הדלק לא מושפעת מהמנוע הגדול. להפך, הרכב מרגיש זריז יותר וכוחני יותר. גם ההפרש במחיר לא כזה גדול ושווה את ההשקעה.

אגב, לי יש רכב כזה ויוצא לי לעלות לירושלים הרבה מכביש 443 - האוטו אוכל את זה בלי מלח.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפי התיאורים שלך, אתה נוהג לא מעט על 443.... 8)

לא הבנתי - לטענתך צריך רכב שיכול להאיץ עם בטיחות אקטיבית/פסיבית וכו'. האם מאזדה 2 עונה על הקריטריון? שנינו עובדים כרגע בירושלים ולכן היא צריכה רכב מתאים, כמוני, אבל מיותר לדעתי להחזיק 2 משפחתיות לשם כך.

אגב, במאמר מוסגר, כשיגיע היום למכור את המגאן, אני בהחלט שוקל לרכוש C-5 במקומה, ככה שהשילוב שלה עם המאזדה 2 יכול לקרום עור וגידים גם אצלי...

אם נתעלם רגע מיצרן הצרפתי - אתה אומר שסופר-מיני תעשה את העבודה? אגב, בתא המטען של המזדה 2 יש בכלל מקום לעגלה?! במושב האחורי יהיה מקום לסלקל לתינוק ומושב לפעוט?

אני ואשתי נוסעים המון בכביש הזה. לגבי הפתרון האפשרי: אם שניכם עובדים בירושלים ויכולים לתאם שעות מה טוב - סעו ברכב אחד.

אם לא, הכל שאלה של תקציב. עם רכב קטן, לא בטיחותי, חלש ושאינו נוח אשתך תרגיש רע מאד בכביש הזה, וגרוע מזה, מנסיון מר.

לכן כשחיפשנו רכב לאשתי לא חסכנו והשקענו ברכב חדש כמו המזדה 2 מכמה סיבות: בטיחות אקטיבית ופסיבית (כח זמין, זריזות, איזופיקס וכן 6 כ"א), נוחות נהיגה ונסיעה (הכביש הזה מעיק) וכן סחירות במכירה עתידית.

מבחינת מזדה 2 וילדים, יש מקום לעגלה ו2-3 שקיות קניות בבגאז', וזהו. את העגלה יהיה לך קשה להכניס ולהוציא (לנו יש צ'יקו קורטינה). לגבי בוסטר וסל קל במושב האחורי אני מניח שאין בעיה, יש 3 אפשרויות עיגון לאיזופיקס מאחורה, אאל"ט.

לגבי רכישת C5, ובכן, אם זה יהיה אקטואלי אני מציע שתעיין בת'רדים הרלוונטים כאן בפורום ותגבש החלטה האם זה מתאים לך.

בהצלחה ונסיעה בטוחה ונעימה,

אודי

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...