Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני התשעשעתי ברעיון לשדרג את הרכב שנמצא ברשותי שנה, לגירסת ה-2 ליטר היותר חזקה שלו.

ראיתי מודעה בסוכנות הטרייד-אין שקניתי אצלם אותו שנה שעברה, סה"כ השירות היה סבבה.

הכוונה שלי היא לתת להם את הרכב שלי, להוסיף קצת ולקחת את החדש.

כאשר התקשרתי אליהם היום, הם המליצו לי לגהץ להם 1000 ש"ח על מנת שהרכב שאני מעוניין בו ישמר בשבילי,

(כביכול הוא יגיע אליהם רק בימים הקרובים, לא יום שישי הזה) כמו כן הם אומרים שאם האוטו לא ימצא חן הכסף יוחזר במלואו.

אני בדיוק נזכרתי בשיטה של "שלמה סיקסט" שפורסמה לפני חודשיים בערך על מישהו שרצה לקנות מהם רכב,

שילם להם פקדון של 1000 ש"ח שבסוף לא הוחזר לו.

אני יודע שהטקטיקה של הרבה מקומות כאלה זה להלחיץ אבל מה אם מישהו אחר ישריין את האוטו לעצמו?

יהיה מבאס להפסיד אקסמפלר (צבע וק"מ) כמו שאני רוצה.

מה אתם הייתם עושים?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

אני שריינתי לעצמי את הגולף במגרש ע"י תשלום מקדמה. אז לשאלתך: באופן אישי כן הייתי משריין.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

השאלה היא אם ראית את הרכב או לא לפני ששיריינת, יש הבדל בין פקדון (לשמור כביכול על הרכב) או מקדמה (לפני קניה)

פורסם

כן, ראיתי את הרכב, נתנו לי לבצע נסיעת מבחן ורק אחרי התרשמות, חתמנו על זכרון דברים ונתתי את המקדמה.

לפי שאלה שלך, אני מבין שלא ראית עדיין את הרכב. זה באמת חתול בשק ומזכיר סיפור רועש של "אתה לא יודע איך ניראית טויוטה?". זאת כבר שאלה אחרת. מה האינטרס שלהם לשריין לך את הרכב תמורת 1,000ש"ח אם תחליט שאתה לא קונה להחזיר כסף? הם הרי כביכול מפסידים קונים אחרים.

יש לך אפשרות ליראות את הרכב לפני התשלום או לפחות דו"ח בדיקה שלו?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש לי אפשרות לראות אותו גם לפני התשלום - בתנאי שהרכב יהיה שם, הנציג פשוט אמר לי, שאם מישהו אחר ישריין אותו לעצמו אז אני בבעיה.

ברור שלכאורה אין להם אינטרס "לסחוט" ממני קנייה של הרכב - מישהו הזהיר אותי שהם יכולים לאלץ אותי לקנות את הרכב

כי לא סוכם בכתב (רק טלפונית) על מה יופקדו 1000 ש"ח - אם לשריין או כמקדמה לקנייה - זה נכון?

פורסם

אם הייתי חולם על רכב ספציפי שאני יודע שמאוד קשה למצוא אותו או יש דיל מטורף שבדרך אחרת לא הייתי יכול לקנות אותו, כניראה הייתי בכל זאת משריין את הרכב.

הכל מסתכם בשאלה עד כמה אתה רוצה את הרכב הספציפי הזה.

פורסם

אחרי שראיתי את התחקיר על חברות הליסינג - פיקדון רק בתמורה למסמך רשמי וחתום, בלי אותיות קטנות, שאומר שאם אתה מתחרט אתה מקבל את הכסף במלואו.

Auto Emoción

פורסם

קל מאוד לתת למגרשי המכירה כסף אבל לקבל אותו בחזרה ברוב המקרים זה הרבה יותר קשה. הסוחרים במגרשי הרכב יודעים את זה, ולכן מנסים לשכנע את הלקוח לשלם מקדמה על רכב שלא ראה (ולפעמים אפילו לא קיים) רק כדי "לתפוס אותו בביצים" ולמנוע ממנו להמשיך הלאה למגרשים אחרים.

לצערי הרב רוב מגרשי הרכב הגדולים עובדים ככה בתקופה האחרונה, לא רק אלו של החברה שצויינה בתחילה השרשור. אין לך הרבה ברירות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במידה ואתה חותם על מסמך שבו מתחייבים להשיב לך את הכסף, אז מה הסיכון הגדול?

לפני כחודש רכשתי רכב משלמה סיקסט. צריך לומר לזכותם שהם לא מתיימרים להבטיח להחזיר את הכסף אלא מתחייבים להעביר אותו כמקדמה לרכב אחר. אני לא מבין את הטענות של האנשים בכתבה שהסתמכו על אמירות בעל פה ולא על מה שהם חתמו.

פורסם

עדכון - הייתי אצלם בסניף וחתמתי על מסמך "שריון רכב" בלבד, קראתי את כל הסעיפים ושם תואר שהכסף יוחזר

במידה ואתחרט ולא ארצה לקנות את הרכב. רק אז מסרתי להם שיק פיקדון (גם פירטתי על השיק) בלבד.

בשום פנים ואופן לא הייתי מוכן למסור אשראי בטלפון.

הרכב יגיע יום ראשון לסניף וכנראה שבאותו היום אני אלך לראות אותו.

• תוכן חדש...