Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ברצוני לקבל את חוות דעתכם לפני שאני פונה לאנשי מקצוע.

הרכב ברשותי כבר מספר חודשים, ואני חושב שהגיע הזמן לסיים את יישור הקו. מהרגע הראשון שנהגתי ברכב שמתי לב לתופעות הבאות :

1) ההגה מעט חופשי - כלומר ניתן לסובב אותו ימינה או שמאלה כסנטימטר מבלי שזה משפיע על ההיגוי(על הגלגלים). לא סוף העולם, אבל בהחלט מורגש למי שנהג על רכב צרפתי לפני :)

2) במהירות של כ 100 קמ"ש ההגה מתחיל לרעוד - המנוע ב 2800-3000 סל"ד(כלומר לא מתאמץ יותר מדי).

* הצמיגים הקדמיים ישנים למדי, בני כשנתיים - שלוש, אבל לא שחוקים מדי

* למיטב הבנתי כיוון פרונט לא בוצע בשנתיים באחרונות

----

א. האם לדעתכם יכול להיות קשר בין התופעות ?

ב. האם כיוון פרונט יכול לפתור את הבעיות ?

תודה ושבת שלום !

פורסם

אני מציע שלמען בטיחותך תתחיל בבדיקת גיל ומצב הצמיגים, וכמובן תחליף אם צריך ו/או תעשה איזון גלגלים.

חשוב מאוד לבדוק גם את הצמיגים האחוריים. גם צמיגים אחוריים יכולים לגרום לרעידות בהגה. מנסיון עבר, צמיגים אחוריים ישנים באחד הרכבים שהיו לי "גידלו" בליטות ובכך גרמו לרעידות בהגה במהירויות באזור ה100 קמ"ש.

אחרי הבדיקה, תיגש למוסך אמין שיבדוק ממה נובע החופש בהגה בדיוק. זה יכול להיות גם משילוב של מספר גורמים.

אצלי ברכב בוטל חופש בהגה ע"י חיזוק בורג והחלפת מפרק כדורי (Ball Joint), חופש בהגה יכול להגרם מסיבות נוספות כולל מסרק הגה שהגיע זמנו.

כיוון פרונט תעשה רק לאחר ביטול החופש בהגה,

אם תעשה את כיוון הפרונט תחילה ואח"כ תטפל במערכת ההיגוי, תיאלץ לחזור על הכיוון.

פורסם

תודה על תגובתך !

אשתדל לפנות זמן כבר השבוע כדי לבדוק את העניין.

אגב, מישהו יכול להמליץ על מקום לביצוע כיוון פרונט ו/או החלפת צמיגים בראשל"צ ?

כי המקום האחרון בו הייתי לא הרשים מבחינת היחס ואיכות השירות..

תודה !

פורסם

לפי דעתי:עדיף שתתקן קודם כל את החופש בהגה,אח"כ תחליף צמיגים ,ולבסוף תעשה כיוון פרונט.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...