Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח השרשור,

כפי שכבר נוכחת כנראה להבין הפורום הטכני תומך בעבודה מקצועית ובטוחה. הרבה מהאנשים כאן מחזיקים כלים טובים ומתאימים ולעיתים אף מחזיקים כלים ייעודיים לרכבם יותר משיש במוסך כללי. ע"פ רוב העבודות נעשות ע"פ מדריכים טכניים מקצועיים לאחר שנרכש ידע בסיסי.

מעבר לזה שבלמים הם עניין בטיחותי, אם אינך רוצה לבצע עבודה מקצועית ובטוחה כאן לא המקום לקבל עזרה. אם תבחר בדרך האחרת רשום את פרטי הרכב כנדרש, קרא את כללי הפורום הטכני ולאחר מתן כל הפרטים אני בטוח שיוכלו לסייע לך. לחילופין גש למוסך.

פורסם

איזה תגובות .

יש לי כלים מתאימים וזו לא הפעם הראשונה שאני מחליף את הפריטים הנ"ל .

בקולט זו הפעם הראשונה שאני מנסה ומה לעשות לא בכל רכב זה אותו ראש, מלבד מפתח 16 שוואלה חוק מרפי שזה מה שאני צריך, יש לי את כל הכלים המתאימים, גם כן כלים, בדיוק 2 מפתחות 14 ו 16, את ההתנסות שלי עברתי עוד ברכב הראשון שלי שהיה לפני שנתיים וחצי.

סה"כ ניסיתי עם פלייר פטנט לפתוח את הבורג וברגע שראיתי שזה לא הולך הפסקתי כדי לא להרוס את הראש, אז אל תדרסו אותי ישר כי קצת יצאתם מפרופורציות, רק לידע כללי, יש לי רשיון ג', מעל 15 טון ולכן בטיחות והבנה של נושאים כאלה זה בין הדברים הראשונים שאני חונכתי לעשות וזה למה אני גם פתחתי את האשכול בשביל ייעוץ, אחרת מה לי ולפה? פשוט הייתי שובר תראש וממציא איזה משהו שיפתח.

הרפידות אצלי, הג'אנט היה בחוץ, הבורג העליון מפורק, ונתקעתי בתחתון, אז במקום ישר לרוץ לסגור הכל וללכת למוסך, באתי לפה לשאול אם יש אפשרות אחרת, "לא" היה מספיק דיי והותר.

בנוגע לבחור שאמר שאני לא יודע לפתוח פילטר שמן, פעם הבאה תקרא הכל, סה"כ רשמתי שהנגישות שם ממש גרועה והייתי צריך לפרק מגן סעפת וכו' כדי איכשהו להגיע אליו, למטה לא הצלחתי למצוא גישה נוחה ולכן השאלה בנוגע לזה הייתה לאנשים שמכירים את תא המנוע שאולי יש איזה מיקום שאני יכול דרכו להגיע, ניסיתי הכל עם כפפות גומי וכו', אבל אין לי נגישות מלאה לכף היד כדי שתתפוס את הפילטר.

זה קחו דברים בפרופורציות ואל תתקפו כאילו אתמול קיבלתי רישיון ואני מנסה להחליף מנוע, בלמים זה הדבר האחרון שאני ישחק איתו ומשום שאין לי מושג אם יש דרך חלופית שתחליף לי מפתח 16 אז התייעצתי פה.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

בנוגע לבחור שאמר שאני לא יודע לפתוח פילטר שמן, פעם הבאה תקרא הכל, סה"כ רשמתי שהנגישות שם ממש גרועה והייתי צריך לפרק מגן סעפת וכו' כדי איכשהו להגיע אליו, למטה לא הצלחתי למצוא גישה נוחה ולכן השאלה בנוגע לזה הייתה לאנשים שמכירים את תא המנוע שאולי יש איזה מיקום שאני יכול דרכו להגיע, ניסיתי הכל עם כפפות גומי וכו', אבל אין לי נגישות מלאה לכף היד כדי שתתפוס את הפילטר.

ממתי פותחים פילטר שמן עם הידיים ?

יש כלים גם בשביל זה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=318403&highlight=%D7%9E%D7%A4%D7%AA%D7%97+%D7%A4%D7%99%D7%9C%D7%98%D7%A8+%D7%A9%D7%9E%D7%9F

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

*דרור הקדים אותי:)

בתור אחד שלא נוהג להגיב בפורום, תגיד אתה עושה צחוק?!

מפתח פילטר שמן, נעים מאוד

http://www.cromwell.co.uk/static/products/z/graphics/jeeps/s/syk/500/5031605d.eps.jpg

ומפתח 16 אתה אומר שאתה יודע איך נראה.

לפני שאתה מתחיל לעבוד, תמיד תוודא שיש לך את כל הכלים, להתחיל ולסיים את העבודה, כמו שצריך.

פילטר שמן לא פותחים עם היד! איפה אתה חי תגיד לי? בשביל מה המפתח?

זה שהיית עושה משהו לא נכון לא אומר שיש לך ניסיון.

ומה הקשר לזה שיש לך רישיון ג'?

פורסם
שלום, היום החלטתי לפנק את הרכב שלי למרות שנשאר לו עוד 2K לטיפול אבל בגלל שקניתי אותו לפני 4 אלף ק"מ ואני לא באמת יודע אם הוא עבר טיפול או לא כמו שהבעלים אמר אז הקדמתי קצת.

קניתי פילטר שמן ייעודי, שמן פריסטון 10/40 חצי סינטטי ורפידות ברקסים.

את מהלך העבודה אני יודע אך נתקלתי בבעיות, תחילה פירקתי את הג'אנט, ובקליפר יש 2 ברגים, אחד גודל 14 למעלה ולמטה משהו כמו 16, אני אומר זאת משום שניסיתי לפתוח עם פטנט פלייר ומפתח שוודי ופשוט לא הצלחתי, מפתח 17 גדול, מפתח 15 קטן, לכן 16 זו המידה. אין לי מפתח 16, הכי גדול שיש לי זה 15

בכל אופן לאחר כמה ניסיונות ראיתי שהראש מתחיל להחליק ואני פשוט מתחיל לעשות אותו כמו פלסטלינה הוא משנה את הצורה, הפסקתי מיד כדי לא לגרום נזק בלתי הפיך.

אמרתי טוב נו לפחות נסיים עם השמן, לפני שריקנתי את כל השמן מהקרטר אמרתי ננסה קודם לבדוק שאני יכול לסובב את הפילטר שמן.

מי שמכיר את תא המנוע, יודע שהפילטר יושב צמוד למדחס מזגן, מתחת צמוד לסעפת וצמוד לוונטה של הרדיאטור! בקיצור צריך ידיים של ילד בן 4 כדי להכנס לשם.

אמרתי לא נתעצל, פירקתי את מגן הסעפת, הוצאתי את הוונטה ופתחתי מרווח אך עדיין לא מספיק בשביל לתפוס כמו שצריך את הפילטר, אלא לתפוס אותו עם האצבעות רק ולכן אי אפשר לנצל את הכוח בידיים כדי לפתוח, ניסיתי עם כפפות גומי אבל שוב אני לא מצליח לנצל כוח כי אין מקום.

למישהו יש פתרונות? או שפשוט להרים ידיים ללכת לבעל מקצוע ושיקח את זה כמו פיצוחים ויוציא לי עוד כמה מזומנים מהכיס על העבודה.

איזה תגובות .

יש לי כלים מתאימים וזו לא הפעם הראשונה שאני מחליף את הפריטים הנ"ל .

בקולט זו הפעם הראשונה שאני מנסה ומה לעשות לא בכל רכב זה אותו ראש, מלבד מפתח 16 שוואלה חוק מרפי שזה מה שאני צריך, יש לי את כל הכלים המתאימים, גם כן כלים, בדיוק 2 מפתחות 14 ו 16, את ההתנסות שלי עברתי עוד ברכב הראשון שלי שהיה לפני שנתיים וחצי.

סה"כ ניסיתי עם פלייר פטנט לפתוח את הבורג וברגע שראיתי שזה לא הולך הפסקתי כדי לא להרוס את הראש, אז אל תדרסו אותי ישר כי קצת יצאתם מפרופורציות, רק לידע כללי, יש לי רשיון ג', מעל 15 טון ולכן בטיחות והבנה של נושאים כאלה זה בין הדברים הראשונים שאני חונכתי לעשות וזה למה אני גם פתחתי את האשכול בשביל ייעוץ, אחרת מה לי ולפה? פשוט הייתי שובר תראש וממציא איזה משהו שיפתח.

הרפידות אצלי, הג'אנט היה בחוץ, הבורג העליון מפורק, ונתקעתי בתחתון, אז במקום ישר לרוץ לסגור הכל וללכת למוסך, באתי לפה לשאול אם יש אפשרות אחרת, "לא" היה מספיק דיי והותר.

זה קחו דברים בפרופורציות ואל תתקפו כאילו אתמול קיבלתי רישיון ואני מנסה להחליף מנוע, בלמים זה הדבר האחרון שאני ישחק איתו ומשום שאין לי מושג אם יש דרך חלופית שתחליף לי מפתח 16 אז התייעצתי פה.

אתה צריך כלי שפותח פילטר שמן, עולה בסביבות 40-50 ש"ח, וגם במוסכים משתמשים בו ולא מנסים לפרק פילטר-שמן בעזרת כפפות.

פורסם

חברים זה מספיק!

מעתה תגובות ענייניות בלבד. אני בטוח שהוא הבין את הרעיון.

לפותח השרשור,

כמו שכבר אמרתי- אין את פרטים הנדרשים בהתאם לכללים:

www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=217228

אם ברצונך להמשיך בשרשור נא רשום את הפרטים כנדרש. אם לא אין טען להמשיך והשרשור ינעל.

פורסם

זה בסדר אפשר לנעול אותו האמת, פשוט בגלל התגובות לא עדכנתי, הלכתי לחבר שפתח לי את הפילטר עם כפפות גומי של הכלים לא החד פעמיות, ולקחתי ממנו מפתח 16 והחלפתי את הברקסים.

אין פה עניין של ויכוח, מן הסתם שצריך כלים וצריך לבדוק, אבל אין, הראש - מה הסיכוי שדווקא מפתח 16 אני יצטרך.

לא נורא את שלי למדתי ואין שום קשר לניסיון פה.

אגב ההקשר לרישיון הוא כזה שברשיונות האלה טוחנים את עניין הבטיחות וכמה חשוב תקינות מערכות כמו ברקסים במיוחד עם כושר ההעמסה של המשאיות, ולכן ציינתי את העובדה בכך שאת שלי למדתי כבר מאשר ילד בן 17 שעבר טסט אתמול.

העניין הוא לא היה בהקשר של ידע או לא, פשוט הרכב כבר היה בלי ג'אנט על בוק העצלנות להרכיב הכל לנסוע עד אייס או משהו בשביל המפתח זה מה שגרם לי לפתוח את האשכול

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

• תוכן חדש...