Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5882 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

עשיתי חיפוש ואני די מבולבל. יש דיעות לכאן ולכאן. יש אנשים אומרים מנוע בעייתי ולא אומרים מה הבעיות הספציפיות. יש כאלה שאומרים גיר בעייתי, יש כאלה שאומרים התקנת קולר פותרת את הבעייה. יש כאלה אומרים לא חסכוני ואחרים מציגים צריכת דלק סבירה.

דיעות מאוד חלוקות וקשה לי מאוד לגבש את דיעתי. יש לי הרגשה שחלק מאנשים שאומרים שלגולף הזאת יש בעיות מתבססים על שמועות. דווקא, תגובות של בעלי גולפים האלו ניראות יותר חיוביות.

יש לי אפשרות להתחלף BMW שלי על גולף V5 כזאת שנת 2002. ראוי לציין שאני מתקדם 11 שנים בשנתון אם העיסקה יוצאת לפועל בתוספת מחיר לא גדולה.

צריכת דלק לא ממש מרגשת אותי, גם אוטו שלי בעיר לא הכי חסכוני, בנוסף גם כימעט בלתי אפשרי להחנות אותו בגלל גודלו. מה שכן חשוב לי, שאוטו הזה לא יסבול על כביש מהיר גם אם מהירות תלת ספרתית (לא מטורפות) ושלא יהיה רועש מידי.

סיכום שלי משירשורים שקראתי על גולף V5 (תקנו אותי אם אני טועה):

• מדובר על בלוק של גולף V6 שבמקום בוכנה שמו לו משקולת.
  • למנוע יש 170 סוסים, 20 שסתומים ותזמון משתנה.
  • למנוע יש שרשרת תזמון.
  • צריכה בעיר 1 ל-7 (עדיין הרבה מאוד לאוטו 4 מטר אורך).
  • גיר אוטומטי 5 הילוכים.
  • בעיות סטנדרטיות לגולף: חלונות נופלים וכד'.
  • בדגם הזה אמורה להיות מצערת אלקטרונית ו-ESP.
  • 6 כריות אויר.
  • אין שוק.

מישהו יכול להגיד לי מה בעיות מכניות ספציפיות שיש לרכב הזה? מעוניין לשמוע חוו"ד מבעלי רכבים האלה. עד כמה באמת רכב הזה בעייתי. תענה הכי פופולארית זה שמדובר על מנוע לא יעיל עם צריכת דלק גדולה יחסית.

מה שמצא חן בעני בגולף כזאת, יש לה גרגור מיוחד למנוע.

מישהו יודע על כמה סל"ד רכב הזה נוסעה 100~120?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש גם כאלו עם 150 כ"ס. לא כולן 170.

באופן עקרוני חשוב לבדוק את מצב הגיר ואם הוא במצב טוב להתקין לו קולר חיצוני למען יאריך ימים.

צריכה בעיר 1-7 זה נתון טוב למנוע הזה, הייתי הולך יותר בכיוון של צריכה משולבת 1:7-1:8.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תודה על התגובה אייל.

ברשותך כמה שאלות:

1. האם גיר אוטומטי הוא אכן 5 הילוכים? זה גיר מתוצרת VAG?

2. היו במקביל דגמים עם 150 ו-170 סוסים? לפי מה שהבנתי החל מ-2001 זה 170. איהז מנוע עדיף, הישן עם 150 סוסים או החדש?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
תודה על התגובה אייל.

ברשותך כמה שאלות:

1. האם גיר אוטומטי הוא אכן 5 הילוכים? זה גיר מתוצרת VAG?

2. היו במקביל דגמים עם 150 ו-170 סוסים? לפי מה שהבנתי החל מ-2001 זה 170. איהז מנוע עדיף, הישן עם 150 סוסים או החדש?

בתור בעלים של V5 150bhp כארבעה שנים אין לי משהו רע לומר לגביי המנוע הנ"ל, אבל תיבת ההילוכים האוטומטית מזעזעת לפחות בדגם שלי - 4 הילוכים, בעיטות בהעלת הילוכים, דיליי מטורף בשילוב רוורס.

לאחר שהגיר "הלך" הסבתי את הרכב לגיר רגיל, הרכב אמין ונעים לנסיעה מתמיד.

בדגם שאתה בודק מדובר בתיבת הילוכים טיפטרוניק לגביי התיבה הזו אני לא יכול לומר כלום בגלל שאני לא מכיר אותה בכלל.

לגביי מנוע למיטב ידיעתי יש בעייה עם הדגם של 170 כ"ס, נשרפים שם כוהלים חופשי.

דלק, באמת יש פה מחלוקת אבל מבחינתי הצריכה שלו תקינה לנפח.

לגביי מהירויות ב 3 ספרות, אל תדאג המנוע "נפתח" רק במהירויות גבוהות יחסית, ולא שומעים אותו כלל.

לסיכום - הרכב מהנה, אמין, מפנק מאד, רמת גימור הכי גבוהה HI LINE.

שיהיה בהצלחה.

פורסם

תודה רבה אסף.

כלומר, לפי מה שאני מבין, מנוע 150 סוסים עדיף מבחינת אחזקה.

מה בערך עלות הסבה לגיר ידני (במידה וגיר ברכב ימסור את נשמתו)?

פורסם
תודה רבה אסף.

כלומר, לפי מה שאני מבין, מנוע 150 סוסים עדיף מבחינת אחזקה.

מה בערך עלות הסבה לגיר ידני (במידה וגיר ברכב ימסור את נשמתו)?

קשה לי לומר לך מה עדיף מבחינת אחזקה, פשוט ל 170 כ"ס יש בעיות בכוהלים ובמנוע שלי אין בעיות בכלל כבר 4 שנים.

עשיתי אינדקציות גם עם הדגם של 170 כ"ס, הבורה לקחה גולף V5 עם 170 כ"ס שביסוד הגולף יותר קלה, נכון אין הפרש ענק במשקלים בין השתיים אבל בכל זאת ( נ.ב - האינדקציה בוצעה כשהייתי עם גיר אוטומט, היום הרכב יותר זריז ).

עלות ההסבה עומדת על 8K-10K תלוי איפה אתה עושה זאת, אגב זה המחיר שנכון גם לגביי לגיר אוטומט של V5 מפירוק \ ייבוא ( כך שעלות כל ההסבה + עבודה = לגיר אוטומטי של V5 ) לגביי גיר לצערי תוכל להשיגו רק בייבוא, למצוא גיר כזה בארץ לא פשוט בכלל.

לדעתי אתה צריך להתמקד על הדגם של 170 כ"ס ( הרי עליו מדובר ) להבין אם המנוע אמין מעבר לשריפת הכוהלים, צריכת דלק וכו'.

מבחינת מנוע עם 150 כ"ס, באמת שהמנוע אמין בלי בעיות בכלל.

פורסם

תודה על היעוץ אסף, עזרת לי מאוד (לאור כמה שרשורים שקראתי, היו לי חששות שפתרת לי אותן). מחר אני לוקח את הרכב למכון בדיקה ואם הכל טוב, חותם זיכרון דברים. אני לא בטוח ב-100% אם יש לה 150 או 170 סוסים, מוכר אמר לי שזה אותו מנוע שהיה עד סוף סדרה גולף MK4. בכל מקרה, אם יתעוררו בעיות גיר, אני יתקין גיר ידני.

לדעתי אתה צריך להתמקד על הדגם של 170 כ"ס ( הרי עליו מדובר ) להבין אם המנוע אמין מעבר לשריפת הכוהלים, צריכת דלק וכו'.

פורסם

היתה לי v5 170 כ"ס מבין הדגמים של הגולפים הוא הפגין יותר אמינות משאר הדגמים למעט החלפת מאורר+2 כויילם

הרכב היה נכנס רק לטיפולים שוטפים, הרכב די חזק במיוחד בגבוהות בגלל הנפח הגדול,הרכב צורך יותר דלק עקב משקל עמי גבוהה מנוע די כבד,לבחור אם הבורה 150 כ"ס אין מצב שתיקח את ה-v5 170 כ"ס אולי אותו רכב שלחץ איתך היה לא תקין

או אם esp לא מכובה,מניסיון.

הרכב מאוד מפנק רמת גימור היילין הרמה הכי גבוהה שיש בגולף :6 כריות אויר,esp+edl,6 כריות אויר,גיר טיפטרוניק 5 מהירויות

סאנרוף,גאנטים מגנזיום.

הרכב הספצפי שלי נמכר ב-5 אלף מעל המחירון עקב היותו יד ראשונה וק"מ נמוך.

רק אם אתה מוצא אקזמפלר שהיד נמוכה וק"מ נמוך ובדוק היסטורית טיפולים,אז תשקול לקחת לבדיקה,

הרבה רכבים שבורים נמצאים בשוק לא שווה לבדוק .

בתור רכב אוטמט ה-v5 לשנתון ולתמורה של המחיר שלו,שווה את הכסף.

פורסם

חברים יקרים. תודה על היעוץ. לצערי האוטו משועבד, לכן בינתיים אין טעם לקחת אותו לבדיקה והעסקה לא תצא לפועל בזמן הקרוב אלא אם כן ישחררו את האוטו משעבוד.

פורסם

עדכון קצר:

הייתי היום במכון בדיקה עם רכב הזה לאחר שהוסר ממנו שעבוד. אין בו מקום אחד בריא. שלדה: מולחמת חזית משני מכוניות, קיבל מכות מכל הצדדים, מנוע עם בריחת קומפרסייה. בקיצור, טוב מאוד שיש מכוני בדיקה.

בנוסף, מסתבר שזה דגם 150 סוסים שנת 2001 עם גיר 4 הילוכים :(

• תוכן חדש...