Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום

יש לי פונטו ספייס שנת 2003 לפני כשבוע היא עשתה טיימינג.

כאשר יצאנו מהמוסך הכל היה כרגיל ולאחר יממה התחיל רעש מתכתי בסל"ד 2000-2500.

חזרנו למוסך ואמרו לנו שזה ממיר קטליטי, ולאחר בדיקה המוסכניק הבין שזה המיסב של המותחן טיימינג.

הוא כנראה לא החליף אותו כאשר הוא עשה טיימינג ולאחר שהוא החליף אותו הרעש נפסק.

תודה ויום נפלא.

אור

פורסם

הממיר המדובר לאקסנט עולה נכון להיום בחברה - 5308.53 ש"ח לפני מע"מ.

כאחד שעבודותו היא ייבוא חלקים ליונדאי, אני יכול לומר לך שעוד לא נתקלתי בממיר לשנתון הזה שיתקלקל.

צריך להיות בטוח שזו אכן הבעיה ע"י ביקור במוסך מורשה מקצועי.

ליאור

פורסם

אני קצת מתקשה למצוא מומחה שיאמר לי בדיוק מה הבעיה כי במוסך המרכזי של יונדאי לא מצאו בעיה וטענו שלא ניתן לדעת כאשר הרעש לא נשמע בתוך האוטו כשהחלונות סגורים אלא רק מוחזר מבחוץ.

אני באמת לא יודע מה לעשות... מצד אחד הרכב באמת נוסע טוב ואני לא מזהה בנסיעה בעיה כלשהי, ומצד שני זה מדאיג והייתי רוצה לוודא שבאמת הכול בסדר.

ד"א אני מירושלים ואשמח להמלצה למומחה.

פורסם

נסעתי למוסך אגזוזים, הם "שמעו" במשך כדקה ושלחו אותי למוסך לידם בטענה שמדובר במנוע.

במוסך הורידו את הרצועות מנוע (לא טיימינג) כדי לשמוע את הרעש יותר טוב וקבעו בבירור שהרעש מגיע מהטיימינג או מהמיסב, הם טענו שהטיימינג אוטוטו הולך להיקרע (הרכב עבר 74,000) ושהמיסב עושה את הרעש.

הם היו מאוד נמרצים להחליף לי טיימינג אבל מן הסתם לא הסכמתי, הם לקחו ממני 150 ש"ח על הבדיקה ורשמו את הממצאים. לפני שיצאתי התעקשתי לשמוע לבד את הרעשים כשהאוטו על ליפט ואיש שלהם נותן גז של 2000 סל"ד, שמעתי את הרשרוש בבירור מתחת לאוטו ולי הרעש נשמע כאילו מגיע מצינור הפליטה עם דגש על אזור של חלק לא מתכתי (כמו בד עבה) שמחבר בין צינור מתכת שיוצא מהממיר להמשך צינור הפליטה.

נסעתי למוסך המרכזי של יונדאי בפעם ה5, הם הביאו לי הפעם את המנהל, העלה את הרכב על הליפט ולמרות הרשרוש החזק הוא ניסה להתחמק באופן ברור וטען שזה בכל המכוניות כשהאוטו חם וכו.

בסופו של דבר כשהראיתי לו בדיוק את המקום, הוא אמר שהוא יחליף לי את הצינור ואם הרשרוש ימשיך אז אין מה לעשות. רצוי לציין שב3 פעמים הראשונות שהייתי אצלם, הרכב עדיין היה באחריות יבואן אך הם לא טרחו לבדוק אותו כמו שצריך ואפילו לא העלו אותו על הליפט והוא אמר שההחלפה הזו תהיה ללא עלות.

האמת היא שאני כבר ממש מיואש... הרשרוש הזה קיים ומאוד קל לשמוע אותו גם כשהרכב עומד ולא על ליפט ובהחלט אינו נשמע כמו רעש נורמלי שאמור להיות!!!

המוסך שבדק את הטיימינג אומנם מאוד הפחיד אותי אבל ההיגיון הבריא אומר שרצועת טיימינג לא אמורה להיקרע אחרי 74,000 ק"מ סתם כך בעוד אני באמת לא שמתי לב לשום רעש לא תקין מהמנוע.

מלבד זאת, אני כבר לא יודע מה לעשות אבל בכל מקרה אני מרגיש התחמקות ברורה מהסוג הגרועה ביותר מצד המוסך המרכזי של יונדאי.

פורסם

לאחר שמוסך יונדאי דרשו שאבצע בדיקה במוסך בדיקות מורשה כך עשיתי, הבודק נסע על הרכב דקה וזיהה ישר את הרשרוש ואמר שמדובר בצלצולים במנוע (דטונציה). הוא הסביר לי שהדלק נשרף בצורה לא נכונה בגלל פחם שהצטבר במערכת הזרקת הדלק עקב שימוש בדלק לא טוב.

לפי עצתו קניתי תוסף להזרקת דלק ומילאתי 98 אוקטן, ביינתים לא שמעתי שינוי.

אשמח אם מישהו יפרט יותר על הבעיה ויאמר כמה זמן לוקח עד שזה נפתר, והאם זה הגיוני שרכב משנת 2008 סובל מבעיה כזו.

פורסם

לגבי רצועת טיימיניג הייתי ממליץ לך לפנות למוסך אחר על מנת לקבל חוות דעת כי עם טיימיניג לא הייתי משחק ואם יש חשד עד עדיף להחליף.

לגבי רעשים מכיוון הממיר או לא הפתרון הכי טוב תיגש לאזור שמרעיש [מכיוון הדוד החשוד,ותנסה בעזרת מוט ברזל או חלק שיעמוד בחום], לנסות לקבע אותו למקום ולראות אם אין רעש מהכיוון המדובר לאחר שאתה מניע,

או לחלופין כשהצינור קר לנסות לגרום לו לרעידות קטנות ולשמוע האם יש רעש מהכיוון.

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...