Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר ביונדאי אקסנט 2008 1.6 שנרכשה מחברת ליסינג לפני חודש, עשיתי לה את כל הבדיקות האפשריות והכול יצא תקין.

הרכב עבר 73,000. שמתי לב שכאשר אני נוסע עם חלון פתוח ונותן גז בעיקר בעליות בסל"ד של לפחות 2000-2500, אני שומע רשרוש.

מאוד קשה לשמוע את הרשרוש כאשר הרכב אינו נוסע אך גם אפשרי בסל"ד מעל 2000.

הייתי במוסך המרכזי של יונדאי, הם לא שמעו כלום ובגלל שהגעתי מאוחר הם לא לקחו את הרכב לסיבוב.

נסעתי למוסך בו הייתי מטפל ברכב הישן שלי, בעל המוסך שהינו מכר שלי עשה עליו סיבוב ואמר שלפי דעתו עפה חתיכה מהקטליזטור (ממיר קטליטי) וזה מה שגורם לרעש.

הרכב נוסע בסדר גמור, עבר טסט לפני כמה ימים כאשר רמת זיהום האוויר והלמדה היו על 0.0.

הרעש מציק לי מאוד, הרכב באחריות של ליסינג לשנה על מנוע, גיר ומכלולים.

מה עלי לעשות?

האם לפנות לליסינג, למכון הבדיקה של הרכב, לחברה?

אשמח לעצות.

תודה. 

פורסם
איזה רעש בדיוק?

אתה שומע כזה זמזום עם לחיצה על הגז?

קצת קשה להסביר את הרעש, נשמע אולי קצת כמו אבני חצץ קטנים פוגעים אחד בשני. אבל אני מתקשה להשוות במדויק לשום דבר. שומעים את הרעש טוב מאוד בנסיעה ברחובות צרים כשהסאונד חוזר אבל בקושי שומעים אם מרימים את המכסה מנוע ושמים גז למרות שגם ככה אפשר אם שומרים על סל"ד קבוע של 2000.

פורסם

גם אני באימפרזה יש לי רעש של זמזום בנסיעה בסל"ד כזה ושומעים רק בתוך רחובות צרים,

אבל זה ככה מאז שקניתי את האוטו ולא מפריע לכלום.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

רעש מממיר שהתפרק באמת נשמע כמו רישרוש ששומעים יותר מתוך הרכב ובעיקר כשפותחים את הדלת.

אתה יכול לנסות להתעקש עם חברת הליסינג על החלפת ממיר. מאחר ואין בעיות של זיהום אוויר והרעש קשה לאבחנה כנראה שזה לא ילך בקלות. מה גם שההחלפה כנראה תהיה לממיר תחליפי ולא בטוח שזה עדיף מלהשאיר את המצב כמו שהוא.

אני מציע שתחכה עוד קצת עם הסיפור. אם יהיה שינוי דרסטי או שתקופת האחריות תתקרב לסיומה תחשוב שוב מה לעשות.

פורסם

מנסיון עם כמה רשרושים-

זה יכול להיות ממיר, הפח שבין האגזוז לגוף הרכב, או גופים זרים בדוד המרכזי או האחורי.

אם הרישרוש נשמע גם בעמידה, ניתן לעלות על ליפט כאשר אתה בתוך הרכב ולוחץ על הגז. בצורה זו ניתן יהיה לזהות את הרעש בקלות יחסית.

אם זו חתיכת פח, כל מה שצריך לעשות הוא לעקם אותה למקומה.

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

הייתי פעם נוספת במוסך המרכזי של יונדאי ונסע איתי איש שלהם, הוא נסע כ10 דקות וטען שהוא לא שומע רשרוש ברור ושזה בטוח לא משהו רציני ושהאוטו נוסע מצוין. הוא אמר לי שבדיקה יותר מעמיקה תעלה לי כסף ושאני אצטרך להשאיר את הרכב לכל היום.

האמת שזה מאוד מתסכל כיוון שאני כן שומע את הרשרוש מאוד בבירור בעיקר כאשר אני נותן גז בעליות ונוסע בלילה כשהכביש ריק וזה מאוד מציק בעיקר בגלל שהרכב חדש.

אני מודה שאני מאוד רגיש לרעשים אבל אני חושש שלא לוקחים אותי מספיק ברצינות.

שמתי לב ששומעים יותר טוב כשנכנסים מתחת לרכב ולא כשפותחים מכסה מנוע (כשהרכב עומד ואני נותן סלד קבוע של 2000).

פורסם

בדיוק אותה בעיה בכריזמה,רק שאצלנו שומעים את הרשרושים מעל ל2500 סל"ד.

מבפנים לא שומעים את הרעש אלא אם כן פותחים חלון והרחוב צר-הרעש חוזר.

מבחוץ שומעים את הרעש ויש תחושה שהרכבה עומד להתפרק(רעש מאוד מעצבן)...

אשמח לדעת את עלות החלפת הממיר.

פורסם

לפי מה שפותח השרשור מתאר באמת זה נשמע כמו ממיר.

נסה למצוא מישהו שמתעסק עם זה על בסיס קבוע כדי לקבוע בוודאות.

בכל מקרה החלפת ממיר ברכבים כאלה נעה סביב ה 1000 ש"ח כולל הכל.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם
לפי מה שפותח השרשור מתאר באמת זה נשמע כמו ממיר.

נסה למצוא מישהו שמתעסק עם זה על בסיס קבוע כדי לקבוע בוודאות.

בכל מקרה החלפת ממיר ברכבים כאלה נעה סביב ה 1000 ש"ח כולל הכל.

אמרו לי שממיר מקורי עולה 8000 ש"ח

פורסם

אין סיכוי שהוא עולה 8000 ש"ח.

אני לא יודע מה אתה מתכוון מקורי, יש כמה חברות בעולם שמייצרות ממירים ואחת הגדולות הינה בוסל (BOSAL)

ורוב הסיכויים שיש לך ממיר "מקורי" שלהם.

אלא אם כן יש לך ממיר כפול או משהו כזה אז המחיר יכול להיות קצת גבוה ועדיין אין סיבה שזה יהיה כל כך יקר ובטח לא 8000 ש"ח.

אני אישית החלפתי במגאן וזה עלה 800 כולל הכל.

נ.ב - יש עוד חברה גרמנית שמייצרת ממירים, כרגע לא זוכר את שמה, אשר היתה יותר יקרה מהבוסל.

חפש אגזוזן טוב ותבצע את ההחלפה שם, כמובן בהנחה שהממיר נבדק ונמצא תקול.

בהצלחה.

כל עוד מפרקים שם 6 תימניות בלילה...המטרה מקדשת את האמצעים!
:roflmao:
פורסם

הממיר הקטליטי ביונדאי שונה מהממיר שיש ברנו מגאן .

ברנו מגאן הממיר מגיע כיחידה נפרדת , ביונדאי הממיר הקטליטי שתול בתוך הסעפת פליטה העבודה יותר מורכבת ולכן המחיר הוא שונה .

ליונדאי יש מחלה קשה מאוד עם הממירים הקטליטיים , אבל ביונדאי 2008 שכבר יילך הממיר עוד לא נתקלתי , אלא אם כן היתה בעיה בפלאגים או בקוילים בעבר שגרמו לשריפת הממיר .

בכל מקרה המחיר שאמרו לך על הממיר בחברה הוא קצת מוגזם . אני מאמין שמדובר על משהו בסביבות 5-6K לממיר מקורי .

ישנם בעלי מקצוע מומחים המייצרים ממירים חלופיים כאלה ברמה גבוהה .

פנה למוסך המתמחה בממירים קטליטים , שיציע לך פתרון שפוי יותר .

• תוכן חדש...