Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5867 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי כ-12 נקודות חלודה בתוך טנק הדלק, האם אני צריך לדאוג?

מה עושים במצב כזה?

האם יש תוסף/חומר מיוחד לבעיה הזו?

תודה רבה לעונים.

פורסם

תודה לך על התגובה,

הנקודות נמצאות בתחתית טנק הדלק,

ניתן לראות אותם רק אחרי הוצאת המשאבות,

מה עושים במקרה כזה?

האם יש תוסף נגד חלודה למנועי בנזין?

חשבתי שבנזין אוכל את החלודה ולא נותן לה להתפשט.

פורסם

לפי דעתי ונסיוני יש כמה דרכים להתייחס לזה:

1. להתעלם, ולהחליף פילטר דלק בתכיפות יותר מהוראות יצרן, נניח כל 5000 ק"מ במקום כל 10000.

2. לפרק ולנקות את טנק הדלק ביסודיות + ולהחליף פילטר דלק בתכיפות יותר מהוראות יצרן.

3. להחליף את טנק הדלק.

אני הייתי בוחר ב1 .

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם

בטנק הדלק יש ציפוי פנימי המונע חלודה, אם השתמשת בחומר חזק מידי שלא מתאים לניקוי מיכל דלק(כי הייתה לך בעיה עם דבק במיכל אז אני משער שאתה גרמת לנזק).

חומר ממיס שאינו מתאים יפגע בציפוי ולאחר זמן לא רב יופיעו סימני חלודה, לאט לאט זה יחמיר עד שיווצר חור.

עם מה ניקת את המיכל דלק?

יש בעלי מקצוע שמצפים מחדש את המיכל דלק, אבל אם המיכל במצב לא טוב הם לא יסכימו לבצע את העבודה מחשש לגרימת חור.

פורסם

אני לא מסכים עם המשפט הזה:

"ולאחר זמן לא רב יופיעו סימני חלודה, לאט לאט זה יחמיר עד שיווצר חור."

אגב,נקודה למחשבה: איך אתה יודע שלך ברכב אין נקודות חלודה במיכל או בשרוול המילוי של טנק הדלק?

אני יכול לומר לך ממה ששמעתי מבעלי מקצוע בתחום: "רוב האנשים בכלל לא מודעים לזה יש שיש להם חלודה במיכל הדלק".

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

פורסם
אני לא מסכים עם המשפט הזה:

"ולאחר זמן לא רב יופיעו סימני חלודה, לאט לאט זה יחמיר עד שיווצר חור."

אגב,נקודה למחשבה: איך אתה יודע שלך ברכב אין נקודות חלודה במיכל או בשרוול המילוי של טנק הדלק?

אני יכול לומר לך ממה ששמעתי מבעלי מקצוע בתחום: "רוב האנשים בכלל לא מודעים לזה יש שיש להם חלודה במיכל הדלק".

ולמה אתה מצטט רק חלק מהמשפט, קרא את כל התגובה מההתחלה ועד סופה.

במיכל דלק יש ציפוי מיוחד, פותח האשכול כניראה השתמש בחומרים לא מתאימים לניקוי מיכל הדלק כי אח שלו שפך לו בטעות מעט בי ג'י בונד למיכל...

פורסם

שלום חברים,

תודה לכולכם על התגובות,

נקודות החלודה נוצרו בגלל חומר מסויים שבעזרתו ניקיתי את טנק הדלק,

הייתי צריך להתשמש בו פעם אחת, ועשיתי זאת 3 פעמים בגלל כמויות הלכלוך.

https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=317493

מה ניתן לעשות במצב כזה?

אין איזה חומר שיכול לאכול את החלודה הזאת ולהחזיר אותה למצב הקודם כמו שיש למנועי דיזל?

https://www.creatix.co.il/cs/alexsander/product.aspx?p_id=7987

מישהו יודע מי עושה ציפויים לטנק הדלק?

מבחינת עלויות, לא שווה במקום לצפות להביא מיכל חדש מפירוק?

מישהו יודע אם קיימים מיכלי דלק מפלסטיק לסובארו אימפרזה טורבו?

גם כדי לחסוך משקל, וגם כדי למנוע בעיות כלו בעתיד.

תודה רבה לכולכם על העזרה התמיכה!

פורסם

לא בעיה להוריד את החלודה, הבעיה היא לצפות מחדש את המיכל מייד לאחר הסרת החלודה.

אפשר להסיר את החלודה בעזרת שיוף קל עם נייר זכוכית ומיד לבצע ציפוי למיכל.

גם חומר ניקוי של אסלות(החומר הנוזלי) מסיר חלודה טוב מאוד, אבל מיד לאחר השטיפה חייב לבצע ציפוי כדי שהחלודה לא תחזור.

ברוב המקרים עדיף להחליף את המיכל, אבל במקרה שלך עדיןן ניתן לתקן את המצב.

פורסם

לפי מה שאני יודע מעטים מאוד המקומות שעושים ציפוי מיכל, כמו כן,לפי מה שאני יודע ,הציפוי יכול להתקלף ואז זה צרות צרורות.

אני לא הייתי מתעסק עם זה בכלל.

פורסם

הבנתי אותכם חברים,

אתם יודעים אולי אם מייצרים מיכלי פלסטיק לסובארו אימפרזה טורבו GT 99?

פורסם

אני מתקשה להבין איך מיכל שמלא בבנזין יכול להחליד בכלל.

יכול להיות שהחלודה הופיעה בין הניקוי למילוי בטנק בפעם הראשונה? לאחר ניקוי בדטרגנטים ומים ברזל יכול להחליד תוך שניות באוויר.

אם כן שייף קלות את החלודה בעזרת נייר מים ומלא את הטנק. לא אמורה להתפתח שוב חלודה.

אם אתה חושב שהנזק למיכל בלתי הפיף החלף אותו.

אגב- לאחר הסרת החלודה אתה יכול לצבוע את המקום בעזרת ספריי עתיר אבץ. לפני כן תעשה ניסוי ותבדוק את עמידות הצבע בצנצנת עם בנזין. אם זה לא עמיד תקנה צבע שמתאים למיכלי דלק.

פורסם

צבע זה מתכון לצרות, אין לדעת כמה זמן הצבע יחזיק בטווח הארוך, נניח אחרי מספר חודשים/שנים.

בשלב כלשהו הצבע יתפורר יגרום לסתימה לכן לא הייתי חושב על זה אפילו.

• תוכן חדש...