Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התאחדות אירדא מורכבת מכמה סוגי ספורט המאוגדים תחת מועדונים שונים

לכל עמותה המחזיקה בסוג ספורט מסויים יש אוטונומייה מלאה

זה אומר,תקנונים,זה אומר ניהול וועד עצמאי וזה אומר לשאת באחריות ולמנות דובר

אירדא זוהי התאחדות העל

"לכן יש לקבל תשובות אך ורק מאלה שהתכוונו להוציא אירוע בתחום הספורט שלהם דהיינו במקרה דנן "גימיקנה"

מאידך

הכל עוד טרי,חדש,ההתלהבות גדולה,כל העמותות כולל ההתאחדות בשלבי בנייה

לכולכם אצה רצה הדרך וסבלנותכם קצרה

דחילק

קצת פירגון

?רומא נבנתה ביום אחד?

מירוצי מכוניות

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רומא לא נבנתה ביום אחד.

מצד שני, כשבנו את רומא לא היו משאיות, מנופים הידראולים, פועלים סיניים ותאילנדים.

דני,

אפשר לתרץ מפה ועד תאילנד ולומר כל פעם מחדש ש"רומא לא נבנתה ביום", אבל פה לא מדובר על זה בכלל.

מדובר על כך שיש מידע שככל הנראה אמור להיות ידוע ל-IRDA, אבל משום מה נמנעים מלפרסם אותו בפורום פתוח של מוטוריקה.

כל התירוצים האלה של "תקבלו מידע דרך המועדונים" נשמע קצת מצוץ מהאצבע.

מה הסיבה ש-IRDA עדיין לא מסבירה למה האירוע בוטל ?

דרכו של אף אחד לא אצה ולא רצה, אבל כל פעם חוזרים על כך ש"IRDA היא התאחדות העל".

וואלה ?

שתתחיל להתנהג ככזאת.

אל תטעה, אני הראשון לפרגן על כך שמנסים להזיז דברים בארץ, אני חי בחו"ל ורואה מזה תרבות וספורט מוטוריים ומברך על כל דבר שקשור למוטוריקה בארץ.

אבל אי אפשר כל פעם "להשתיק" את מי שקם ושואל שאלות בכך שאומרים לו "המידע יועבר דרך המועדונים ולא על גבי הפורום" או "את רומא לא בנו ביום".

ההתנהלות כרגע מזכירה את ה-SMS שעושים לפני רייסים, הכל חשאי,רק שהפעם מסתירים את המידע דווקא מאלה שתומכים בספורט מוטורי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

דני תוותר...

על כל תשובה שתתן יקומו 10 לא מרוצים נוספים עם שאלות נוספות.

להבנתי כדי למנוע מצב זה, דובי צודק - צריך דובר מסודר להתאחדות.

חוץ מזה, פורסם ע"י ערן כל מה שהיה צריך להיות מפורסם - ההתאחדות לא צריכה לפרסם מדוע בוטל. נציגי הספורט העממי הם אוטונומיים - ירצו יפרסמו - לא ירצו לא יפרסמו. בכל מקרה - אני ראיתי שערן כבר נתן הסבר מדוע בוטל - במילה אחת - משטרה.

לסיום, דני היקר, גם אם תסביר אלף פעמים שהיה מתוכנן אירוע מועדוני רישמי ראשון עי המועדונים שמייצגים את הספורט העממי ובברכת ההתאחדות - לא יעזור! מי שרוצה לנגח - יכתוב "אני לא מנגח, אבל..." וימשיך בשלו. יש "נשמות טובות" שעשו דה לגיטימציה ל IRDA משך שנים (וימשיכו לעשות) ומה לעשות שיש חלק מסויים של אנשים העונים להגדרה של ציבור תמים שנופלים בפח הזה בלי לבדוק לעומק את הדברים. זה יהיה תמיד. אותן בעיות בכל תחומי הספורט (כדורסל, כדורגל, טניס, שיט, שחייה, טניס שולחן).

ת מ י ד יהיו: לא מרוצים, נעלבים, פגועים וגם סתם סקרנים תמימים עם כוונות טובות.

בקיצור, דני תוותר - צריך דובר מסודר.

אלון

נ.ב.

זה לא אומר שאין באמת מה לשפר ואכן, חלק מהביקורת העניינית פה נכונה. תמיד ניתן לעשות את הדברים טוב יותר.

אלון

פורסם

כאשר שאלתי כמה שאלות לגבי הפעילות בתחילת השירשור התגלגל הנושא לרמות אישיות, אני תקווה שעכשו זה לא יקרה שוב!

ולשאל השאלות למה בוטל?

בראשית (כך מתחיל אירוע בד"כ) היו מספר חברים שדחפו את הנושא, הדליקו את הרעיון וסחפו את כול שאר ההתאחדות - עד כאן מאד נחמד.

אופס! "שכחנו את החוק שכחנו את התקנות" הכול נשכח, גם הספורט העממי צריך לעמוד בתקנות ובחוק.

אילו תקנות?

- תקנות אירוע - לדוגמא: אישור הרשות לנהיגה ספורטיבית.

- חוק האלימות בספורט.

- אישור לרכבים המשתתפים.

לא חסרים דברים שצריך לעמוד בהם.

האנשים שעוסקים בענף יודעים בדיוק מה מידת הסיכון בג'ימקאנה = "אפס", צריך לזכור שוב את החוק, למשטרה ולרשות לא משנה מה מידת הסיכון, מה שמשנה הוא החוק ותקנותיו, יש חוק צריך לעמוד בו, כיום מתקיימות פעילויות בתחומים רבים מדוע לא עוצרים אותן? אין פירסום, אין קהל ואין עוד הרבה דברים, מה שלדעתי הוביל בנוסף לחוק, הוא הפרסום והקהל הרב שהיה צפוי להגיע, מספיק בכדי שיעצרו אירוע, אומרים אין חכם כבעל ניסיון, בסרט הזה כבר הייתי ולא פעם אחת.

עכשו רומא לא רומא זה לא משנה, ישנם מספיק חברים שיכלו לפנות אל יו"ר ההתאחדות ולעדכן אותו, האיש אין לו עדין מספיק "זמן מסלול" בכדי שידע את החוק, לחץ החרמנות פגע אף בו והרצון לקבל נקודות זכות על פעילות דוחפת אנשים לעשות טעויות, חבל על עוגמת הנפש של כול אלו שבאמת נתנו ידם (למרות שחלקם ידע על המגבלות מעצם היותם קרובים למערכת המשפט והחוק) לכול אלו שציפו לראות את האירוע הרשמי = חוקי הראשון, מזלם של המארגנים שהם ביטלו מספיק זמן מראש.

הצעה של איש רע! תמתינו קצת, צריך לסיים את כללי הנהיגה הספורטיבית שאומר איך אירוע מתנהל, צריך לסיים תקנונים והעבודה עוד רבה.

זאת דעתי, זה מניסיוני ואני תקווה שהדברים יפלו נכון על האוזניים הנכונות:twisted: וזה לפני שיאשה יעשה לנו פיצוצים:lol:

ברוך

פורסם
דני תוותר...

על כל תשובה שתתן יקומו 10 לא מרוצים נוספים עם שאלות נוספות.

להבנתי כדי למנוע מצב זה, דובי צודק - צריך דובר מסודר להתאחדות.

חוץ מזה, פורסם ע"י ערן כל מה שהיה צריך להיות מפורסם - ההתאחדות לא צריכה לפרסם מדוע בוטל. נציגי הספורט העממי הם אוטונומיים - ירצו יפרסמו - לא ירצו לא יפרסמו. בכל מקרה - אני ראיתי שערן כבר נתן הסבר מדוע בוטל - במילה אחת - משטרה.

מצד אחד אתה אומר שתמיד יקומו עוד כאלה שלא מרוצים (ובקיצור-תמיד יקומו המתלוננים), ומצד שני כתבת בדיוק את מה שכולם, כולל אנוכי, כתבנו, שהגיע הזמן שההתאחדות תתחיל להתנהג כמו התאחדות רשמית.

כשפיפ"א מחליטים מאיזושהי סיבה לבטל אירוע כדורגל, הם יוצאים לתקשורת ומודיעים על כך שהאירוע יבוטל והסיבות לביטול.

כשבליגת ה-NHL קורה דבר ביטול או שינוי, מודיעים על כך בצורה מסודרת כולל למה נעשה הביטול.

אז נכון, אנחנו לא ברמה של התאחדות הכדורגל העולמית ואפילו לא ברמה של מנהלת ליגת ה-NHL, לכן לא צריך לעשות דברים ברמה של לפרסם כתבות בעיתונות וראיונות טלויזיונים, אבל כן מן הראוי שימונה דובר מסודר להתאחדות שיבוא ויסביר למה בוטל או שונה תאריך האירוע בצורה מפורטת.

מה כל כך רע בבקשה הזאת ?

מה רע בכך שאנשים רוצים לדעת תקנונים מסודרים להתחרות (גם אם הם לא חברים בשום מועדון נכון לעכשיו) ?

IRDA זו התאחדות העל להגדרתכם ?

משמע היא אחראית בעצם ליצירת הכותרת המפוצצת "הג'ימקאנה הרשמית הראשונה" וב"סחיפת" משתתפי הפורום לקחת חלק באירוע הספורט המוטורי.

לא מגיע להם לדעת למה בוטל האירוע ?

ההתאחדות היא אוטונומיה ?

סלמתאק, גם הרשות הפלסטינאית היא אוטונומיה, אומנם אוטונומיה שעושה רושם שקצת פחות ממודרת,אבל אוטונומיה.

אתם שוכחים או מתעלמים מדבר מאוד חשוב, חלק מהגולשים כאן כבר לקחו חלק באירגון אירועים מוטוריים גדולים בעבר, זה שחלקכם היו נהגים בעבר וחלקכם נהגים בהווה לא אומר שכל היתר "ציבור תמימים".

ללא ציבור התמימים הזה, סלח לי שאני אומר זאת, אתם שווים כקליפת השום.

במקום להתעסק בלהעלב או להפגע מביקורת שאנשים מעלים, תנסו להבין שזו ביקורת בונה של אנשים שנמצאים באותו צד שלכם, גם אם אתם לפעמים בטוחים שזה לא כך.

הטענה המרכזית שהועלתה פה פעם אחר פעם היא ש-IRDA לא מספקת מידע,זה הכל.

בא לכם להמשיך להתנהג בצורה "אוטונומית" ? סלמתאק, קפה ובקלאוות עלי, במחסום כיסופים.

אני שוב אדגיש ואומר, גם אם זה לא נשמע כך, אני מפרגן לגמרי ואני בטוח שאנשים קורעים את התחת בשביל לגרום לדברים לקרות, פשוט תבינו שיש אנשים שרוצים גם לדעת מה קורה, לטוב ולרע.

פורסם
פורסם ע"י ערן כל מה שהיה צריך להיות מפורסם - ההתאחדות לא צריכה לפרסם מדוע בוטל. נציגי הספורט העממי הם אוטונומיים - ירצו יפרסמו - לא ירצו לא יפרסמו.

אלון, בלי קשר לניגוחים וכו' - אני בטענה הזו לא מצליח להבין את הלוגיקה שלך.

אם התאחדות מפרסמת שיהיה אירוע שלה (במיוחד שזה קורה בקול תרועה רמה) - אז למה התאחדות לא צריכה לפרסם סיבת ביטול אלא אתה מעביר את אחריות לזה אל גורם אחר?

אפשר להגיד שהתאחדות לא חייבת כלום לכל אלו שאינם חברים בה - אבל התנהלות שאתה מציע נראית לא טוב ולדעתי עדיף להימנע ממינה.

חוץ מזה, לגבי מה שערן אומר - אני חושב שהיה טוב אם ערן היה מפרט מה מעמדו בתוך IRDA - רוב מוחלט של אנשים לא יודעים ולא מודעים.

אולי זה גם היה נותן יותר משקל להודעתו הלקונית לגבי הביטול.

גנאדי

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

חברים נכבדים,

ההתאחדות לא פירסמה דבר - אני פרסמתי (באישור ההתאחדות).

כל הכוונה היא שזו הייתה אמורה להיות ג'ימיקאנה ראשונה של העמותות החברות בהתאחדות IRDA, ולכן היא נקראת הג'ימיקאנה הרשמית הראשונה של התאחדות IRDA.

כמו כן אני גם כתבתי למה האירוע בוטל.

מה תפקידי בהתאחדות?

יו"ר מועדון STI שיושב בוועד המנהל של ההתאחדות וביחד עם מועדוני PSI, LTDA ו- ALFA מובילים את הספורט המוטורי העממי שחלקו מורכב מג'ימיקאנות.

יש עוד משהו שלא מובן ?

TIG Motorsport - כשחלומות ומציאות נפגשים

רחוב החורטים 6, חולון. 03-5566608

http://www.tig-motorsport.com

פורסם
חברים נכבדים,

ההתאחדות לא פירסמה דבר - אני פרסמתי (באישור ההתאחדות).

כל הכוונה היא שזו הייתה אמורה להיות ג'ימיקאנה ראשונה של העמותות החברות בהתאחדות IRDA, ולכן היא נקראת הג'ימיקאנה הרשמית הראשונה של התאחדות IRDA.

כמו כן אני גם כתבתי למה האירוע בוטל.

מה תפקידי בהתאחדות?

יו"ר מועדון STI שיושב בוועד המנהל של ההתאחדות וביחד עם מועדוני PSI, LTDA ו- ALFA מובילים את הספורט המוטורי העממי שחלקו מורכב מג'ימיקאנות.

יש עוד משהו שלא מובן ?

אחרי תחנונים רבים מאנשים רבים התעוררת ולמרות הכל אין תשובה למה האירוע בוטל :-(

חבל

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

כן ערן, יש משהו לא מובן.

מה גרם לביטול האירוע ?

אולי אני מטומטם,אבל אני עדיין לא מבין טלפתיה.

(ולא, התשובה "משטרה" לדעתי לא ממש מספקת פה מישהו).

מעבר לזה, אתה אומר שההתאחדות לא פרסמה דבר, אבל הודעת הפתיחה של התר'ד הזה היתה "אנחנו בהתאחדות IRDA" קרי אתה חלק מ-IRDA (גם בהודעה האחרונה פה כתבת שאתה יו"ר מועדון STI שיושב בוועד המנהל של IRDA).

אתה חלק מ-IRDA ?

למה הכל חייב להיות כל כך מורכב וסודי ?

מה הבעייה שיקום X ויגיד שהוא דובר ההתאחדות ומעתה ואילך הוא מוציא הודעות מסודרות מטעם IRDA ?

אין בעייה עם זה שכתבתם שזו הג'מאקנה הרשמית הראשונה, זה בסדר גמור, אנשים התלוננו על השם המפוצץ מכיוון שכל כך הרבה רעש עשו כשהאירוע היה עדיין "חי", אבל כשהאירוע הפך לז"ל כולם נעלמו.

מזל שלא שמתם טישטוש על שמות המשתמשים שלכם כדי שלא יוכלו לזהות מי זה מי.

:wink: (קח את זה בהומור ידידי).

פורסם

בעבר עמותת IDRO ארגנו מרוץ מיאוץ-דראג, עברו את כל הוועדות, האישורים ואף היה מכתב חתום ע"י משטרת ישראל מחוז דרום המאשר את המרוץ.

ברגע האחרון המשטרה חזרה בה באומרה כי היא לא מכירה עדיין את התקנות ולכן לא יכולה לאכוף את המרוץ ובשל כך, האישור שנתנה בעבר, בוטל. אגב, בידי האישור היחיד שניתן מעולם ע"י משטרת ישראל לרכב בעל רישוי ישראלי לנסוע במהירות אשר אינה מוגדרת בחוק - משמע, מהר :). משהו להציג ל"דורות הבאים"... גם הוא כמובן, איבד כל תוקף עם ביטול המרוץ...

איני יודע אם כך המקרה גם היום, אך אין לי ספק שמשטרת ישראל עדיין לא ערוכה לאירועים כאלו...

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

מה לא ברור...?

מ ש ט ר ה!

נתנו אישור וחזרו בהם. כתוב 10 פעמים.

היה ביטוח - כולל לקהל.

היה מנהל אירוע.

עמדו בדרישות החוק לאלימות בספורט.

סדרנים, אישורים וכו'.

עמדו בכל דרישות התקנות שניתן לעמוד (למשל רישיון או מספר שחור - אין. הרשות עדיין לא מוציאה רישיונות אלו).

הכל היה ממלכתי ולפי מה שהתקנות מחייבות וניתן לבצע.

המשטרה חזרה בה (היה אישור ראשוני עקרוני).

גם קשה להאשים רק את המשטרה - יישום התקנות ביד הרשות וגם בידינו. אנחנו בהתאחדות דוחפים לזה כל הזמן. כלומר, כל הזמן שבו אנחנו לא נאלצים להתגונן פה בפורום... (בדיחה, להירגע).

:lol:

בשרשור הזה כולם מבכים את הביטול - אבל כידוע לרובנו, חלק מבכים באמת וחלק - בדמעות תנין.

כל אחד לעצמו - יודע לאן הוא שייך.

אלון

פורסם
בעבר עמותת IDRO ארגנו מרוץ מיאוץ-דראג, עברו את כל הוועדות, האישורים ואף היה מכתב חתום ע"י משטרת ישראל מחוז דרום המאשר את המרוץ.

ברגע האחרון המשטרה חזרה בה באומרה כי היא לא מכירה עדיין את התקנות ולכן לא יכולה לאכוף את המרוץ ובשל כך, האישור שנתנה בעבר, בוטל. אגב, בידי האישור היחיד שניתן מעולם ע"י משטרת ישראל לרכב בעל רישוי ישראלי לנסוע במהירות אשר אינה מוגדרת בחוק - משמע, מהר :). משהו להציג ל"דורות הבאים"... גם הוא כמובן, איבד כל תוקף עם ביטול המרוץ...

איני יודע אם כך המקרה גם היום, אך אין לי ספק שמשטרת ישראל עדיין לא ערוכה לאירועים כאלו...

ליאור.

amazing how the more things change, the more they stay the same

ביטלו אותנו לפני 5 -6 שנים ומרות כללל השינויים שחלו מאז - עדיין מקבלים ביטול

ערן , וכל העובדים למען ספורט מוטורי עממי - תודה !! אני הרמתי ידיים מזמן מול הביורוקרטיה - אבל אני כאן לחזק אתכם .

כולי תקוה לבוא בקרוב (כצופה) לארוע מוטורי חוקי במדינת ישראל!!

פורסם

לגבי מי שמתכנן בעתיד איזה אירוע להלן כמה פרטים שיש לקחת כאשר מקיימים אירוע:

1. חוק האלימות הספורט קובע:

1. סדרני ספורט - סדרנים שהוכשרו לכך ע"י גורמים מוסמכים, אין כיום סדרני ספורט לספורט מוטורי.
    2. מנהל אירוע - מנהל אירוע בספורט חייב אף הוא לעבור הכשרות במוסד שהוסמך לכך, אין כיום מנהלי אירוע שהוסמכו לכך, הרשות בקשה רשימה של אנשים שמעוניינים לעבור הכשרה זו העלות המשוערת עומד על כ-4000-5000 ש"ח לפי מיטב ידיעתי.
    3. [*]כבר נכתב לפני שבמספר דברים הקשורים לרכב הנושא לא עומד בדרישות התקנות.

[*]ביטוח - ביטוח אירוע - הלך אדם נקע רגלו אינו מכסה פגיעה של צד ג' רכב, וכול זמן שאין ביטוח כזה מי שנותן אישור לקיום אירוע כזה חזקה שיש לו "ביצי שור" אין כיום ביטוח אירוע לספורט מוטורי בוודאי לא על פי הגדרת התקנות.

אין זה סוד שביני לבין "אירדא" יש תהום, אבל! תרומתו של האירוע אם היה יוצא גדולה פי כמה מהתהום שיש בינינו, החוק ותקנותיו שמערימים קשיים במתכונתו הנוכחית לקיים אירוע חוקי/רשמי בוודאי כאשר מדובר בספורט עממי כמו ג'ימקאנה שהמחוקק העדיף להתעלם מכך שלא לומר אפילו לא התעמק בנושא מה זה ג'ימיקאנה.

צהל קיים בעבר תחרות הנהג המצטיין בתחרויות ג'ימקאנה, מאחר וצהל הוא גוף שיפוטי עצמאי יכול היה לעשות את הדברים, אין כול סיבה מדוע לא יצא ספורט זה ממסגרת "תחרות מהירות" ויהיה באמת זמין לכול אחד כ"תחרות עממית" על פי תקנון כאשר הפעילות היא בשליטה ברכב, במהירות יחסית נמוכה, ללא דרישות ביטוחיות מופרזות, לדעתי ניתן היה להשתמש בביטוח הרכב במסגרת הפעילות של "מיומנות נהיגה" אבל למי במגדל השן יש זין בכלל להתעמק בזה.

יעשו נכון לדעתי אנשי הספורט העממי ואירדא לו היו נאבקים מול הרשות לשנות מספר פרטים בתחום הספורט העממי כולל הפגנה מול משרדי הרשות אחרת הספורט העממי לא יהיה זמין לכולם. (כאילו שאין מה לשנות גם בספורט התחרותי):lol:

ברוך

פורסם

רבותי

עלה במוחי רעיון

למה שלא נעלה עם המכוניות על מעבורת נפליג לקפריסין לסוף שבוע ונערוך שם מירוץ ג'ימקנה?

ההד שיווצר פה לדעתי עשוי למנף את הענף.

אפשר למצוא נותן חסות,אפשר להעזר בהתאחדות הקפריסאית,יש לנו קשרים טובים שם

הזוי?

לא בטוח

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...