Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5907 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעבר לכך, השוטר ספר את הפסים נכון - הוא פשוט ספר את אי התנועה כפס יחד עם השניים שצמודים אליו.

כמובן שגם אם הוא ספר לא נכון את מספר הפסים, זה לא ממש ישנה מבחינת האשמ

 

לפי הכתוב למטה, הוא לא ספר נכון, ויש לכך משמעות:

 

תקנה 67 ב-"מעבר החצייה המחולק ע"י שטח הפרדה, יראו כל חלק ממעבר החצייה כמעבר נפרד"

 

לכן: אם צויר שטח הפרדה על גבי הכביש, גם אם אינו בנוי, מעבר החציה מחולק ל2 ולכן אם הולך הרגל היה מעבר לשטח ההפרדה אין חובת עצירה על הנהג.

 

כך ע"פ החוק.

ע"פ חובת הזהירות הכללית יתכן והיה ראוי לאפשר להולך הרגל לחצות בנסיבות ההן.

 

יש מקום לערעור על הדו"ח מבחינה משפטית.

 

תודה לאייזיק על הפירוט, המהווה החרגה ואכן, לפי פותחת השרשור, מתאים לעובדות המקרה. חובת הזהירות הכללית, כבודה במקומה מונח, אבל אם המחוקק בחר להחריג מצב מסויים, אי אפשר לבוא ולטעון שמי שפועל בהתאם להחרגה איננו זהיר!

 

אין מקום לערעור.

 

אז לאור מה שאייזיק הביא, אני מסכים איתו, משפטית יש מקום.

מעשית, אני חושב שזה סימון לא ראוי של מעבר החצייה (עם האי הצר והמגוחך הזה באמצעיתו), ואני, כנהג, חושב שיש מקום לעצור שם, כך שהדוח של השוטר לא מופרך, למרות שניתן לתקוף אותו.

 

אישית, הייתי מוריד את הראש ומוריד לעצמי כאפה, ומשלם.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

תודה רבה לכל המגיבים!

 

דבר אחד טוב בטוח יצא מכל זה, אם הסיפור שלי גרם למישהו חוץ ממני מחשבה נוספת בנושא הזהירות בדרכים. ופחות חשוב כרגע שמקרה ספציפי זה היה אכן יותר אדיבות מבטיחות והאם הקנס מוצדק או מופרך - כל זה יטופל בנפרד, אבל זה לא מבטל את העובדה שגם אם כתוב בחוק, זהירות יתר בדרך כלל אינה מזיקה. בעיקר בכבישים שלנו.

 

בברכת נהיגה זהירה ורגועה לכל האוחזים בהגה!

 

ושוב תודה, בעיקר על הציטוטים של תקנות תעבורה.

 

קטיה.

×
×
  • תוכן חדש...