Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הבנתי, תודה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לסיכום קצר:

כל מצלמת DSLR משלוש השנים האחרונות תוציא יופי של תוצאות גם ב-1600. החדשות יותר יתמודדו לא רע עד 6400 אם מעבדים נכון את הקובץ.

מצלמות קומפקטיות של הדור האחרון יכולות להתמודד עם 1600, אבל זה עדיין לא ברמה של DSLR. זה תוצאה של חיישן קטן.

פוג'י באמת בטופ מהבחינה הזו, אבל אישית אני יותר אוהב את האופי של תמונות קנון. כן, אפשר להבדיל. לא, זה לא ממש קריטי. קנון סוגרת את הפער במצלמות הנוכחיות, וודאי בסדרות המקצועיות יותר, קרי G11, S90. הסיבה העיקרית - חיישן גדול יותר מהמקובל בקטגוריה, והמעבד החדש Digic IV.

אני לא מוצא אף מצלמה של פוג'י שמתמודדת עם ההיצע של קנון מבחינת ביצועי עדשה, ממשק משתמש ואיכות בניה.

אגב גם פנסוניק לא רעים בכלל בסדרות ה-TZ שלהם, יחסית למתחרות המקבילות. בצילום באור יום הן מצויינות.

במצלמה קומפקטית עדיין הייתי משתדל לעצור ב-800 אסא, ורק במקרים קיצוניים לעלות מעל.

הדבר הבא (האמת כבר הנוכחי) - פורמט ביניים הנקרא MFT. מצלמות כמו פנסוניק GF1 ואולימפוס Pen, נקראית גם ep-2.

חיישן הנמצא באמצע מבחינת גודל בין DSLR לקומפקטית, עדשות מתחלפות באיכות גבוהה מאוד, אך עדיין מימדים ומשקל המזכירים יותר מצלמה קומפקטית מDSLR.

כאחד שמחפש מצלמה קומפקטית איכותית אני פוזל לכיוון הזה, למרות שאני די נעול על הקנון S90.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אני שמח שהתפתח פה דיון פורה לגבי המצלמות והחיישנים השונים,אני בטוח שזה יוכל לסייע למי שחושב על קניית מצלמה חדשה.

אנלוגי תודה רבה על הטיפים שנתת,

ישבתי אתמול ושיחקתי קצת עם המצלמה,ניסיתי לצלם תמונות בתנאי תאורה ירודים במצב שהמלצת לי עליו ואכן התמונות השתפרו מאוד!

אמנם יש עדיין את הבעייה שגם אם המצלמה יציבה לחלוטין והאובייקט המצולם סטטי עדיין התמונה לא תציג את החדות של מצלמת DSLR,אבל אני מניח שאין מה לעשות,אי אפשר לקנות מאזדה ולצפות ממנה להיות מרצדס.

אשמח לעוד טיפים כאלה ואחרים לגבי "צילום נכון" ואני באמת חושב שכדאי לעשות איזשהו מאגר מונחים שכזה לענייני צילום כי שאלות כמו שלי עולות לא פעם בפורום.

ישר כח על העזרה.

עידן

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
לסיכום קצר:

כל מצלמת DSLR משלוש השנים האחרונות תוציא יופי של תוצאות גם ב-1600.

נכון מאד ולא רק זה - לא תראה גם שום הבדל בין הפלט של החברות השונות.

הסיבה העיקרית - חיישן גדול יותר מהמקובל בקטגוריה, והמעבד החדש Digic IV.

בנוסף לגודל החיישן, בקנון למדו סופסוף שהמרוץ אחרי המגהפיקסל עושה להם (ולכולם) רק רע כשהוא לא מלווה בהגדלת החיישן.

ה G11 למשל ירדו מ 14 מגה פיקסל ל10 מגה והתמונות נראות הרבה יותר טובות

כל כך טובות שיש אינסוף השוואות ברשת למצלמות DSLR שמראות חד משמעית שהמצלמה הזאת מוציאה תמונות טובות יותר מניקון D300 למשל.

ועוד משהו בנוסף - העדשה ששודכה ל G11 היא פנינה אמיתית. למעשה זו עדשת L מוקטנת על כל היתרונות.

הדבר הבא (האמת כבר הנוכחי) - פורמט ביניים הנקרא MFT. מצלמות כמו פנסוניק GF1 ואולימפוס Pen, נקראית גם ep-2.

המצלמות האלו באמת מדהימות. צריך לראות את התוצאות כדי להאמין. לא מזמן ראיתי צילומים של מישהו שהחליט לקחת לטיול במזרח הרחוק את האולימפוס הזאת עם עדשת הקיט בלבד במקום להסחב עם DSLR וכמה עדשות. התמונות שהוא הוציא משם כמעט גרמו לי למכור את כל הציוד שלי ולקנות אחת כזאת.

תוסיף לזה את חיישן ה 3/4 שנותן את הפרופורציות ה"אמיתיות" לתמונה - כמו הפילם והגעת לנוסחה מנצחת.

אגב, זה הסגנון של מצלמות משנות ה 60 - כמו לייקה למשל (שהיום משתמשת בחיישנים ובפלטפורמות של פנסוניק.)

הן היו מבוססות על מנגנון בשם rangefinder שעזר למקד אפילו שלא מדובר ב SLR.

NikonSPw_with_1150.jpg

פורסם

בקשר לפרופורציות - 3/4 זו לא פרופורציה של פילם 35 מ"מ (פילם רגיל). זה האחרון הוא בפורמט 2/3, כמו כל ה-DSLR.

לי אישית כמי שצילם (ועדיין) הרבה בפילם קשה להתחבר לפרופורציה הזו.

בקשר למצלמות ה-MFT, אני משוכנע שזה הפתרון המושלם עבורי. איכות מדהימה, כל האופציות לשליטה ידנית+צילום RAW, עדשות מעולות וניתנות להחלפה - רק צריך להשיג מימון (אתמול בלילה שוטטתי קצת באתרי המכירות השונים והייתי קרוב מדי לבצע הזמנה, אבל עדיין - כמעט 4000 ש"ח, גדול עלי. בעיקר כשיש לי מערכת DSLR מצויינת).

לגבי G11, האמת אני בהלם מה היא מוציאה. יש לי חבר עם G10, אני מצלם בה מדי פעם וגם היא מעולה. אבל הורדת הרזולוציה ב-G11 מיקסמה את החיישן הזה. בגלל זה אני מפנטז על ה-S90 - אותו חיישן, אותו מעבד, אריזה קומפקטית הרבה יותר. מימון! אני חייב עוד מצלמות! המחלה מבעבעת בעורקים.

אגב לגבי ריינג'פיינדר, יש לי שלוש מצלמות פילם כאלה - מינולטה, קנונט וקודאק, כולן בגילי ואפילו יותר (אני בן 30). מת עליהן! עדיין בשימוש תדיר. זה כמובן בנוסף לשתי הפנטקס והאולימפוס. אצלי הפילם עדיין רלוונטי. אנלוגי, נו...

ר. פרסקי

פורסם

עדכון....

נפלה הזדמנות ורכשתי מחנות צילום שאני עובד איתה גוף של ניקון D3000 משומש (כמובן לאחר בדיקה מדוקדקת של בעל החנות שהכל בגוף תקין),הגוף במצב חדש לחלוטין (אין סימני שחיקה אפילו על הכפתורים) וניכר שמי שעשה שימוש במצלמה מאוד שמר עליה,אפילו מגן למסך כבר היה עליה.

לגוף שידכתי עדשת ניקון AF-S 18-105VR חדשה כי רציתי טווח יותר גדול מהטווח של עדשת הקיט, ורכשתי תיק נשיאה מתאים.

מחיר התענוג- 2000 זוזים.

את ה-S3IS אני אמכור (סביר להניח) באיזור ה-600 שקלים כי גם היא במצב מצויין,כך שבסה"כ המצלמה והעדשה תעלה לי כ-1400 שקלים (פילטר UV קיבלתי מתנה).

נראה לי שעשיתי עסקה משתלמת שתוכל גם לשפר את יכולות הצילום שלי וגם תדרבן אותי ללמוד יותר על צילום,מה גם שזו כניסה לעולם ה-DSLR.

פורסם

תתחדש ותיהנה!

אחת המצלמות האחרונות של ניקון עם חיישן CCD, מעניין.

מחיר טוב לחבילה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא יכולתי להתאפק,התחלתי להשתעשע עם המצלמה ו.....

הבדל של שמיים וארץ באיכות התמונות בינה לבין הקנון שהיתה לי.

ניסיתי תמונות בתנאי תאורה שלשמם נפתח השרשור והתמונות יצאו מצויינות,בלי גירעון וכו',חדות וברורות.

ממה שקראתי לגבי המצלמה זה היום הדגם כניסה של ניקון,דגם לא מיושן (יצא באיזור אוגוסט-ספטמבר 09).

משהו אחד שכבר אהבתי במצלמה:

יש בה מצב "הדרכה" מובנה שפשוט שואל אותך באמצעות תפריטים מה אתה רוצה לעשות ואחרי שאתה בוחר מה אתה רוצה לעשות (נניח לצלם בתנאי תאורה נמוכים) הוא מדריך אותך איך להגדיר את הכל בצורה ידנית או לחילופין פשוט עושה לך את העבודה וכותב לך על הצג "המצלמה עתה ערוכה לצילום במצב שרצית".

פשוט מושלם עבור מישהו שפחות מבין.

ככה גם לומדים את המונחים השונים ומה הם עושים כי הוא מציג על המסך סידרת תמונות שמציגה מה יקרה אם למשל תשנה את הערך של חשיפה\צמצם וכו'.

יכול להיות שיש מצלמות אחרות שיותר טובות (מבחינת איכות תמונה) ברמת הכניסה,אבל הפרקטיות שלה עבורי כ"צלם חדש" פשוט קנתה אותי.

רק עכשיו הבנתי שהעדשה שקניתי זו העדשת קיט של ה-D90,נראה לי שבתור התחלה היא תספק אותי בהחלט.

פורסם

אני כבר כמה שעות משחק עם המצלמה בבית,אני ממליץ עליה בחום מלא למי שהוא מתחיל בענייני צילום ולא כל כך בקיא במשמעות כל המושגים והשפעתם על התמונה המתקבלת.

המצלמה כל כך ידידותית למשתמש שפשוט תענוג ללמוד ממנה (אני אשכרה יושב וקורא את כל הטיפים לצילום של מצב ה"מדריך" שבמצלמה),אני גם לומד וגם משפר מעשית את רמת הצילומים.

יופי של מצלמה למתחילים והרעיון של לעשות מצב כזה שפשוט מדריך אותך-פשוט אדיר!!!.

אני נהנה.

:lol:

פורסם

לא יודע. לא מאמין לך עד שאני אראה צילומים. נכון לעכשיו?

אצלנו אומרים "proof or STFU" 8)

אה! לא לשכוח אבטיח בפריים! ממש כעסו עלי כשלא הכנסתי אבטיח לפריימים.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם

היי

אני לא רוצה לפתוח שירשור חדש,אז אני מבקש את עזרתכם

כרגע אני מחפש מצלמת DSLR,ואני חושב שאני אלך על CANON 500D

ואני רוצה בשבילו עדשה.

אני לא כ"כ מבין בעדשות

לרוב זה צילומי פורטריט (אנשים) וגם שתעשה עבודה בתנאי תאורה ירודה,כי כרגע עם מצלמה שלי POWERSHOT S5

בצילום ללא פלאש במוד AV יש המון רעשים,וגם מהירות הצילום מאוד איטית.

אשמך לקבל המלצות

תודה

ECLIPSE 7200 MK II

AUDISON VRX 4.300CS @ BRAX MATRIX 6.1PP,BRAX MATRIX 1.1

CELESTRA FA2150X @ IMAGE DINAMICS IDMAX 10

פורסם

עידן - תתחדש! בחירה מצויינת במחיר מעולה. לא מכיר את מצב ההדרכה המובנה אבל אם הוא מעודד אותך ללמוד, כנראה שהוא מוצלח.

אל תשכח - כמו נהיגה - לומדים את הבסיס התיאורטי, אבל ההשתפרות באה משפשוף ונסיון.

ר. פרסקי

• תוכן חדש...