Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גומיות שסתומים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5852 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום.

אני סקרן לדעת מי משתמש בשם שלי ברוב חוצפה!!!

אני לא כתבתי את ההודעה הזו ואני מצרף את מה שכתבתי.

שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

אז מיד תשאלו מה עושות הגומיות האלה? :lol:.

הרי לכם הסבר מה הם עושות.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

אגב אם תרצה אולי יש לי שסטומים אוברסיז חדשים

בני ל. היקר

חתרתי אל המקור,מסתברא שאיש לא העז להמרות את מוצא מקלדתך,בבקשה ידידי.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59892&highlight=%D7%9C%D7%90+%D7%A7%D7%A8%D7%90%D7%94+%D7%A9%D7%95%D7%9D+%D7%93%D7%91%D7%A8.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ולשמחתי גם מצאתי את הרעיון של חנן מג'יפולוג להשחיל חבל אל הגליל ולהפוך את העבודה לאפשרית בחניית הבית.

==================

כדי שהשסתום לא ירד למטה לצילינדר לאחר שתוציא את הקסוות, והוא ישאר למעלה כך שתוכל לשים את הקסוות בקצהו לאחר שתחליף את הגומיה.מה שאתה מכווץ זה את הקפיץ של השסתום, לא את השסתום.

ניתן גם להכניס חוט עבה דרך הפתח של המצת, ליצור בתוך הצילינדר ערימה קטנה של חוט, וכמובן שאתה משאיר את קצה החוט בחוץ על מנת שתוכל לשלוף אותו לאחר העבודה. לאחר שהצטברה שם ערימה אתה מרים את הבוכנה למעלה ,היא דוחפת את השסתום כלפי מעלה בתיווך של הערימה, וכך השסתום יושב בצורה הדוקה למעלה, בלי לחץ אוויר.

צביקה !

כל יום לומדים משהו חדש,איזה כייף זה נכון ?הנה בניגוד לטענתך שחייבים מוסך,אז לא במקרה הנל המדובר,רק ג'פקת כיווץ תספיק ללא לחץ אויר.

בברכה לכולם

פורסם
ולשמחתי גם מצאתי את הרעיון של חנן מג'יפולוג להשחיל חבל אל הגליל ולהפוך את העבודה לאפשרית בחניית הבית.

==================

כדי שהשסתום לא ירד למטה לצילינדר לאחר שתוציא את הקסוות, והוא ישאר למעלה כך שתוכל לשים את הקסוות בקצהו לאחר שתחליף את הגומיה.מה שאתה מכווץ זה את הקפיץ של השסתום, לא את השסתום.

ניתן גם להכניס חוט עבה דרך הפתח של המצת, ליצור בתוך הצילינדר ערימה קטנה של חוט, וכמובן שאתה משאיר את קצה החוט בחוץ על מנת שתוכל לשלוף אותו לאחר העבודה. לאחר שהצטברה שם ערימה אתה מרים את הבוכנה למעלה ,היא דוחפת את השסתום כלפי מעלה בתיווך של הערימה, וכך השסתום יושב בצורה הדוקה למעלה, בלי לחץ אוויר.

צביקה !

כל יום לומדים משהו חדש,איזה כייף זה נכון ?הנה בניגוד לטענתך שחייבים מוסך,אז לא במקרה הנל המדובר,רק ג'פקת כיווץ תספיק ללא לחץ אויר.

בברכה לכולם

לדעתי הג'פקת כיווץ לא תעזור ברוב המיקרים שרוצים לעשות את העבודה עם ראש מורכב ,יש לייצר כלי יעודי.

דורון

פורד אסקורט ‏‎Mexico MK1 RS ,

פורסם
שלום.

אני סקרן לדעת מי משתמש בשם שלי ברוב חוצפה!!!

אני לא כתבתי את ההודעה הזו ואני מצרף את מה שכתבתי.

שלום.

הגומיות שהרכבה נכונות מתאימות וכך צריכות להתנהג. כלומר הם אמורות להיות למעלה ולא נעוצות על המוביל.

אז היכן הבעיה? חופש במובלי השסטומים מיכיון שמובלי השסטומים הם יצוקים אם הראש ולא ניתנים להחלפה מה שצריך לעשות זה להרכיב שסטומים חדשים אם קנה עבה יותר בשפה המיקצועית "אוברסייז".

עקב שהמובלים הם מיצקת ברזל הם נוטים להשתחק בצורה אובלית ואז מתאפשרת יניקת שמן דרך המוביל.

אני מוכן להמר שמי ששיפץ לך את הראש לא מכיר את הראש הזה וביכלל לא יודע את עקרון הפעולה של הגומית האלה.

כאשר המנוע עובד שמן מטפף מהנדנד על קצה העליון של קנה השסטום ובאותו זמן השמן מחלחל דרך הקונוסים שמחזיקים את השסטום בגביע העליון, ואז כתוצעה של ברירת מחדל הגביע העליון הוא דמוי כיור והשמן מחלחל בין הקונוסים לאורך קנה השסטום.

לגומיה יש פרופיל קונוס כדאי שהשמן שיורד מהקנה מלמעלה יוסט לצדדים ולא ימשיך לאורך קנה השסטום לתוך הראש בזמן יניקה.

בתמונה המצורפת תוכלו לראות שיש גומיות עגולות פשותות {0 רינג} והמנוע לא אוכל שמן!!!

הראש בתמונה הוא ראש מוריס ופעם כול המכוניות היו מורכבות באותו עקרון אמרקאיות ארופאיות וכו'

מי שאמר לך להדביק את הגומיות אם דבק פשוט אהבל כי זה לא יחזיק מעמד ביכלל דבק יבוש מהיר הוא טוב זמני אם תוכלת חיים קצרה ביותר.

בברכה בני ל.

לבני ל. (האיכפתניק),אם תוכל כשתתפנה להגיב על הדיון כאן ולסכם,תודה מראש, צבי.

פורסם

לאייל צבי שלום רב !

ראשית כתשובה לשאלתך, בהודעה פרטית:

צביקה ידידי,משהו כאן לא ברור לי ואני רוצה להבין עד תום את סוג הגומי ותכונותיו,כתבת כך:"נסיעות קצרות ברכב, גורמות ליבוש הגומיות,"

שאלתי,למה זה גורם ליבושם,שהרי גם בנסיעה קצרה מגיע שמן,הלא כן ? זה לא החום הרב הוא זה שמקשה אותם ומיבשם ? וחום רב יווצר בנסיעות ארוכות במאמץ,הלא כן ידידי ?

אענה לך כאן, כדי שכל חברי הפורום יהנו מהתשובה:

ברכב הנוסע נסיעות קצרות, נוצרת בוצה, בגלל עבודה לא יעילה של המנוע, בגלל שהמנוע לא מגיע לטמפרטורת עבודה אפקטיבית, וצורך דלק בגלל העשרת דלק במנוע קר, ושמן מנוע, המתפייח, וגומיות שסתומים שמתייבשות בגלל שימוש לא יעיל של המנוע.

בנוגע לגומיות שסתומים , וסימני לוואי של עשן הנפלט מצינור הפליטה, שמקורו בשמן שחדר לסעפת היניקה ומשם לתא השריפה, קרא בבקשה את השרשור הבא, והתמקד בעיקר על תגובה מספר עשר של אורן בן סימון, ותגובה מספר 12 של דניאל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=131046

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום רב,

מנצל את השרשור לשאלה למומחים (צביקה בני וכל השאר, תחזיקו חזק...):wink:

מה ההבדל בכמות השמן בין המינימום למקסימום במדיד השמן שבאסקורט? כלומר, אם אני רוצה לעקוב אחר צריכת השמן של הרכב, האם זהו כלי נכון לשימוש? ואם כבר בשאלה זו עסקינן, מה היא הכמות הסבירה של צריכת שמן ל 100ק"מ ברכבים הישנים הללו וברכבים תקינים בכלל? (לא במנועים גמורים כן?).

האם שריפת שמן כתוצאה מגומיות שסתומים או מובילים לא תקינים תגרום לשמן להיות שחור מאוד או שצבע השמן לא ישתנה?(לי נראה יותר שהוא יהיה שחור דווקא כשהרינגים שחוקים).

תודה מראש לעונים!

פורסם

צביקה,קראתי את תגובת בן סימון-דניאל,מסתבר שכבר עברתי עליהן,כרגע חשובה לי תגובתו של בני ל. על המאמר שלו מ2005 בו הוא מסביר על שסתומי הפליטה ואי חשיבות הגומיות בפליטה במקרה והלכו.

אם תוכל לבקש ממנו כשיתפנה להגיב זה יהיה מעולה כי בני מעיד על עצמו כאיכפתניק.חוץ מזה טוב לשמוע דעת מומחה כבני ל.

אני מודה לך על תשובתך על הגומיות במנוע שנסע רק קצרות.

ממתינים לבני ל.

פורסם

מה אתה רוצה מבני?

הוא כתב כבר ,

גומיות השסתומים חיונית בעיקר בשסתומי היניקה.

לרב שסתומי הפליטה אינם זקוקים כלל לגומיות.

אבל אם המהנדס של אותה חברת מכוניות קבע שיש צורך גם בגומיות שסתומים לשסתום הפליטה , המנע מלבצע שינוי על דעת עצמך.

ועכשיו לתשובה מדוע ניתן לוותר על גומיות לשסתומי הפליטה:

כאשר הבוכנה נעה מנמ"ע לכיוון נמ"ת בפעולת היניקה , שסתום היניקה נמצא במצב פתוח.

בסעפת היניקה יש וואקום.(בסל"ד נמוך תת הלחץ הינו חזק מבסל"ד גבוה).

התערובת "נשאבת" אל חלל הצילנדר וע"י כך נותר מצב של מאין "שאיבה" כללית גם מכיוון קנה השסתום.

ומה יש בקצה קנה השסתום? -גומיה המונעת כניסת שמן לחלל הצילנדר ,(מראש המנוע אל חלל הצילנדר) אשר שואפת להיכנס ע" כח השאיבה .

על כן ישנה חשיבות רבה לגומיה זו בשסתום היניקה על מנת שמהאגזוז לא יצא עשן בעיקבות השמן הנכנס לצילנדרים.

ואילו מאידך כאשר הבוכנה נעה מנמ"ת לכיוון נמ"ע בפעולת הפליטה ,שסתום הפליטה נמצא במצב פתוח.

בחלל הצילנדר שורר לחץ גם בעיקבות דחיפת הבוכנה מעלה (דמיין משאבת אופניים ישנה)וכתוצאה מכך שהבוכנה נעה מעלה היא דוחפת את הגזים השרופים החוצה מבעד שסתום הפליטה לכיוון סעפת הפליטה.

כשאר ישנה גומיה בשסתום הפליטה , היא מונעת מהגזים השרופים מלהגיע אל ראש המנוע (חלל מכסה השסתומים).

ואילו אם אין גומיה זו, חלק מהגזים השרופים עוברים דרך קנה השסתום אל חלל מכסה השסתומים.

גזים שרופים אלו עושים אחר כך את דרכם אל אגן השמן והם מוצאים עצמם החוצה דרך נשם המנוע.

ירון מאיר

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם
שלום.

בברכה בני ל.

בני/אודי וכל שאר המגיבים שוב שלום.

כמו שכתבתי בשרשור אחר שלי הראש ירד וחזר חזרה למשפץ.הבדיקה העלתה חופש גדול מדי במובילים כמו שבני ציין מחיפוש "בעולם" לא מצאתי שסתומים אוברזייז אני רוצה להזכיר שהשסתומים (הפיטריה) אינו סטנדרטי אלה מוגדלים.ספקי החלקים שלי בחול טוענים שמה שיש לי זה כבר אוברסייז ומה שצריך לעשות זה לקדוח את המוביל הקיים ולשתול תותב/מוביל חדש אני שוב מזכיר לכם הראש הוא ראש ברזל יצוק כאשר במובילים הם חלק מהראש.

תודה למגיבים.

דורון

פורסם
בני/אודי וכל שאר המגיבים שוב שלום.

כמו שכתבתי בשרשור אחר שלי הראש ירד וחזר חזרה למשפץ.הבדיקה העלתה חופש גדול מדי במובילים כמו שבני ציין מחיפוש "בעולם" לא מצאתי שסתומים אוברזייז אני רוצה להזכיר שהשסתומים (הפיטריה) אינו סטנדרטי אלה מוגדלים.ספקי החלקים שלי בחול טוענים שמה שיש לי זה כבר אוברסייז ומה שצריך לעשות זה לקדוח את המוביל הקיים ולשתול תותב/מוביל חדש אני שוב מזכיר לכם הראש הוא ראש ברזל יצוק כאשר במובילים הם חלק מהראש.

תודה למגיבים.

מה קורה? תגובות.......

דורון

• תוכן חדש...