Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5903 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם!

ייצעתם לי לפני כשבוע לגבי מיני-ואן. כעת אני מבקש להחליט ממש מה לקנות. מה דעתכם: האם ללכת על מיצובישי גרנדיס או על קאיה קרניבל? שנת המודל תהיה 2007 או 2008. בנוסף, האם בעניין רכב כזה הייתם ממליצים לקנות מליסינג או מלקוח פרטי?

תודה,

עודד

פורסם

בדרך כלל רכב פרטי שמור יותר מליסינג.

אם תלך על קרניבל, אז לך על הדיזל שחסכוני יותר מהבנזין וזה בעצם היתרון העיקרי שלו על הגרנדיס.

אם אתה מעדיף בנזין, אז הגרנדיס עדיפה לדעתי.

פורסם

מה התקציב שעומד לרשותך?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כפי שאמרו,הקיה קרניבל טורבו-דיזל 2900 סמ"ק 185 כ"ס,הרבה יותר מוצלח מאחיו לוגם הבנזין.

קח בחשבון שצריכת הלדק של הגרנדיס גבוהה,מפני שהוא צריך סל"ד גבוה כדי לספק כוח,מה שאומר שהמנוע צריך להתאמץ יותר,במיוחד כשלגיר הטיפטרוניק יש רק 4 הילוכים.

ברמות הגימור היותר-יקרות (של הקרניבל אני לא זוכר [LX או EX) ושל הגראנדיס Sport),מקבלים לא מעט פינוקים,כאשר במיצובישי יש הבדל - תהומי כמעט - בין הגימור הזול (קומפורט) ליקר (ספורט).

לקרניבל יש ביצועים טובים המשולבים בחיסכון בדלק,אך השורה השלישית שלו מעט צפופה.

לגראנדיס ביצעוים פחות טובים,אך הוא מרווח יחסית בשורה השלישית.

בכל מקרה,כשכל המושבים פתוחים,תא המטען מתאדה כמעט לחלוטין.

אופציות מעניינות נוספות:

מאזדה MPV "קראקורי" (הכינוי של פטנט סידור המושבים הייחודי של מאזדה),מודל 2007

שברולט אפלנדר EXT (הדגם הממש ארוך,5.2 מטר!),מודל 2007-8

לשני הרכבים הנ"ל צריכת דלק גבוהה מאוד עקב מנועים ענקיים (3000 במאזדה,3900 באפלנדר),אך הם מרווחים בכל השורות (הכניסה לשורה השלישית במאזדה לא ממש נוחה) ואפלנדר יש תא מטען ענק(!) כשכל המושבים פתוחים.האפלנדר,מבחינת המאפיינים שלו,כמעט זהה לקרייזלר וויאג'ר טאון אנד קאונטרי היוקרתי (והיקר משמעותית)

אופציית הדיזל הנוספת היחידה הינה יונדאי טארג'ט - שהוא בסיסי

פורסם
כפי שאמרו,הקיה קרניבל טורבו-דיזל 2900 סמ"ק 185 כ"ס,הרבה יותר מוצלח מאחיו לוגם הבנזין.

קח בחשבון שצריכת הלדק של הגרנדיס גבוהה,מפני שהוא צריך סל"ד גבוה כדי לספק כוח,מה שאומר שהמנוע צריך להתאמץ יותר,במיוחד כשלגיר הטיפטרוניק יש רק 4 הילוכים.

ברמות הגימור היותר-יקרות (של הקרניבל אני לא זוכר [LX או EX) ושל הגראנדיס Sport),מקבלים לא מעט פינוקים,כאשר במיצובישי יש הבדל - תהומי כמעט - בין הגימור הזול (קומפורט) ליקר (ספורט).

לקרניבל יש ביצועים טובים המשולבים בחיסכון בדלק,אך השורה השלישית שלו מעט צפופה.

לגראנדיס ביצעוים פחות טובים,אך הוא מרווח יחסית בשורה השלישית.

בכל מקרה,כשכל המושבים פתוחים,תא המטען מתאדה כמעט לחלוטין.

אופציות מעניינות נוספות:

מאזדה MPV "קראקורי" (הכינוי של פטנט סידור המושבים הייחודי של מאזדה),מודל 2007

שברולט אפלנדר EXT (הדגם הממש ארוך,5.2 מטר!),מודל 2007-8

לשני הרכבים הנ"ל צריכת דלק גבוהה מאוד עקב מנועים ענקיים (3000 במאזדה,3900 באפלנדר),אך הם מרווחים בכל השורות (הכניסה לשורה השלישית במאזדה לא ממש נוחה) ואפלנדר יש תא מטען ענק(!) כשכל המושבים פתוחים.האפלנדר,מבחינת המאפיינים שלו,כמעט זהה לקרייזלר וויאג'ר טאון אנד קאונטרי היוקרתי (והיקר משמעותית)

אופציית הדיזל הנוספת היחידה הינה יונדאי טארג'ט - שהוא בסיסי

ההמלצה שלי מאזדה MPV, אני חייב להגיד שתמיד שיש שרשור בנושא הMPV ורושמים צריכת דלק גבוהה זה קצת מכעיס ומפתיע אותי, הצריכת דלק לא גבוהה בטח לא בהשוואה לגרנדיס שאין לו כוח וגם לא הרבה מקוםהטענה כאשר פותחים את שורת המושבים השלישית, מה שבהחלט יש לMPV.

"הבעיה" של הMPV זה סחירות מאד גבוהה ויהיה לך קשה למצוא רכב נורמלי .90% מהרכבים ביד 2 זה ליסינג או ליסניג לשעבר.

אני אישית הייתי ממליץ לך לבצע נסיעת מבחן ולדבר עם עוד כמה אנשים ברחוב לגבי הרכב.

אביב8)

פורסם

אני מתנצל,אין לי מושג על צריכת הדלק של ה-MPV,אם כי אני משער שעם מנוע 3 ליטר V6 ו-200 כ"ס הוא לא צפוי להיות מאוד חסכוני.כמו כן,המחירון שלו גבוה מאוד.מצד שני,מקבלים פה הרבה.

בקשר אליך,פתוח השירשור: האם אתה צריך 7 מושבים "אמיתיים" (עם מקום למבוגרים ולנסיעות ארוכות)? האם חשובה לך צריכת הדלק?

מאזדה MPV

שבורלט אפלנדר קצר או ארוך (EXT),מנוע 3900 סמ"ק,240 כ"ס.

פולקסווגן טרנספורטר מולטיוואן/קארוול,טורבו-דיזל 2500 סמ"ק,130-174 כ"ס.

סאנגיונג רודיוס (פחות מומלץ: עיצוב פנים וחוץ בעייתי-מה,ציוד בטיחותי דל מאוד,ראייה לאחור מחפירה [פתרון חלקי בדמות חיישני חנייה או מצלמת רוורס; איכות חומרים לא מי-יודע-מה).

5 מושבים מרווחים +2 "נוספים":

לך על הקרניבל טורבו-דיזל.למה? חסכוני,חזק ומודרני יותר מהגראנדיס (הגראנדיס יצא לשוק ב-2003 העוד שהקרניבל החדש יצא ב-2005).איכות החומרים בקיה קצת יותר טובה.לעומת זאת,המיצובישי נראה הרבה יותר מיוחד וכאמור,בגרסאתו היותר-יקרה,הוא גם מאובזר.

• תוכן חדש...