Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5940 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

יש לי נעליים שלא מתאימות לריצה וכל הליכה מהירה/ריצת ערב אני מרגיש כאבים באזור עצם השוקה (חלק תחתון של הרגל מקדימה), אני כמעט בטוח שהנעליים לא טובות כי הם מאוד רכות ולא מותאמות לריצה בכלל.

אני שוקל כ 85 ק"ג ומשטח הריצה שהיה עד עכשיו הוא אספלט (לצערי כנראה שזה לא ישתנה במידה רבה) אך אני בהחלט מתכוון בזמן הקרוב להתחיל לרוץ בשטח , לא חול רך , לא דשא אדמה לא רכה במיוחד אבל עדיפה בהרבה על אספלט.

כך שאצטרך נעל שתתמוך במשקל שלי ותתאים פחות או יותר גם לאספלט וגם לשטח שבו אני ארוץ.

התקציב הוא בערך עד 600 ש"ח.

למישהו יש המלצות\צעדים ראשונים מה צריך לדעת לגבי נעלי ריצה?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

סאוקוני

אחרי שרצתי על נייק, פומה, אדידס, ניו באלנס ועוד כל אחד מכמה וכמה דגמים

לריצה נטו - בשבילי רק סאקוני.

פורסם

ברוקס

יש להם דגמי שטח מעולים כמו האדרנלין 6.

גם הסאוקוני מעולות אבל אני ממליץ לך לנסות את שניהם לפני שאתה בוחר ולהרגיש מה נוח לך יותר.

אצלי הברוקס היו נוחות לי משמעותית, למרות שהן טיפה יותר יקרות מחלק מהסאוקוני.

פורסם

מה לגבי נעלי מותג כמו נייקי, אדידס וכל החבר'ה - איך הם לעומת הנעליים שהמלצתם?

איך הניו באלנסים לעומת הנ"ל?

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

לקנות נעליים ריצה דרך המלצות אחרים זה טעות שלא תשפר לך את כאבי הרגל

לכל בן אדם דריכה שונה על הקרקע בעת ריצה ,ואת צריך לבדוק המאפיינים שלך ,

לדוגמה קריסה כף הרגל עם נטייה לקריסה פנימית\חיצונית או נטראלי .

מבנה קשת כף הרגל

תלך לעשות בדיקה של המאפיינים שלך בחנות של נייקי בהרצליה ,ואם התובנות האלו תוכל להתאים לך אחלה נעל שתהיה נוחה

חיה בסכנת הכחדה 205 GTI

פורסם

אם אתה מאזור המרכז גש לסקוני ליד קניון אילון.

יש שם נעליים לפי צורת הרגל שלך,נעליים לריצת שטח ריצה רגילה וגם הליכה.

נעליים מאוד נוחות וקלות מאוד.

אני ואתה שוקלים אותו דבר ואני 1.96 ואני גם סובל מכאבי רגליים מידי פעם,מאז הסקוני השתפר פלאים.

בן.

Got To love It

פורסם

בזמנו שהייתי רץ הרבה(60-80ק"מ בשבוע) הייתי עושה ריצות בשטח עם ניו-באלאנס, וכאשר הייתי רץ על אספלט או על הליכון בחורף זה היה רק עם BROOKS.

סאקוני לא אהבתי בגלל שיש לי פלטפוס רציני, ולא מצאתי דגם שנוח לי אישית אבל הם גם נעליים מעולות.

כיום לשלושת החברות הללו יש אפשרות להתאמה אישית של נעליים לפי מדרך שלך תוך כדי ריצה.

במקרה הזה BROOKS וסאקוני מאוד מפותחים.

והשירות שלהם נהדר.

תנסה את שלושתם, תראה מה הכי נוח לך ומה שחשוב זה שתרוץ איתם(יש להם שירות כזה על הליכונים).

under construction..

פורסם

לפני כ 3-5 שבועות שאלתי את הפיסוטרפיסט (או איך שלא כותבים את זה :shock:) שלי מה הנעל הכי טובה לריצה. לידו היה חבר שעובד איתו, התשובה של שניהם היתה- זה עניין מאוד אינבידואלי, לכל אחד מתאים משהו אחר. הוא אומר שלא היה לו נוח בנייקי אבל החבר שעמד לידו אמר שהוא יכול לרוץ רק בנייקי.

אישית אני רץ בסאקוני ולפני זה בפומה, לפני כן בנייקי. אישית נייקי להליכה יומיומית וסאקוני לריצה. פומה ויתרתי לחלוטין (הן יותר טובות מנייקי בריצה אבל לא טובות כמו סאקוני).

בהצלחה.

פורסם

הייתי רץ עם נייק,אח"כ תקופה ארוכה עם NB

אח"כ קניתי את הדגם הזה של סאקוני ומאז אני מבסוט לאללה,אני רץ בעיקר על אספלט ולפעמים קצת שבילים מהודקים

V5

פורסם

מצטרף להמלצות על בדיקה אינדיבידואלית. אם תשאל אנשים שרצים מרחקים ארוכים בשבוע כולם בלי יוצא מן הכלל יאמרו לך לגשת לבצע ניתוח של תנועת כף הרגל ולהתאים נעל. מנסיוני האישי מצאתי דגמים של נייקי ושל אסיקס שעשו אחלה של עבודה עם הרגל שלי (והרגל שלי בעייתית) ואני רץ בממוצע 60 ק"מ בשבוע ולעיתים יותר)

החנויות המומלצות הן: פרו ספורט ברחוב החשמונאים בת"א וטיים טריאל שפזורים בכמה מקומות. שם תהיה בטוח שתקבל המלצה נכונה לדגם ספציפי ללא תלות בחברה ולאחר בדיקת תנועה. כלומר אם תכנס לנייקי תוכל לבדוק רק נייקי ובסאקוני רק סאקוני. ישנם הרבה שמות גדולים ולכולם יש נעליים מעולות אך לא כולן יתאימו לך וחלקן אף יגרום נזק.

לריצות בשטח מציע לבחון דגמים ספציפיים לשטח שלהם יש מאפיינים שרלוונטיים לשם. גם כאן, לכל החברות ישנם דגמים לשטח השאלה היא "מה מתאים לך?!"

הערת אגב מעניינת (ולא כהמלצה), ישנה גישה חדשה שטוענת שבכלל הכי נכון לרוץ יחף. נשמע מוזר בהתחלה אך כשמסתכלים על מחקרים מהעבר מגלים שיש משהו בדבר. חיפוש על Barefoot Running בגוגל יניב הרבה תוצאות מעניינות. חברות רבות החלו לפתח נעליים ל"ריצה יחפה" החל בנייקי שפיתחו את NikeFree ו-VIBRAM שהוציאו את ה-Vibram FiveFinger.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

• תוכן חדש...