Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך לי מנוע.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5911 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לפני 3 ימים התחמם לאשתי האוטו והיא נכנסה לתחנת דלק ומילאה מים. ומיד נסעה למוסך 5 דקות נסיעה משם, כי התחיל רעש של גריסה. במוסך הוא החליף 2 מאווררים ומשאבת מים ותרמוסטט וטיימינג. למחרת בבוקר נסענו והיה בסדר אבל בצהריים פתאום עלתה הטמפרטורה לקצה הסקלה, קפצתי אליו מיד והוא מסביר שיש לי סדק במנוע וזה לא דבר שיכל לראות קודם, האוטו הוא פיג'ו 306 סדאן מנוע 1.8 8 שסתומים, שאנחנו מאד אוהבים.

רציתי לשאול ,א. האם זה נכון שהוא לא יכל לדעת את זה כשאשתי הגיעה אליו?

ב. אם זה סדק איפה אני קונה מנוע טוב אבל בלי לקרוע את הכיס?

ג. איך אני בודק מנוע בקניה לפני התקנה?

ד. האם אני יכול לשים מנוע יותר גדול או לפחות מנוע 16 שסתומים?

בתודה מראש

פורסם

אני ממליץ לך לפנות לאורן חבר הפורום, יש לו מוסך לרכבים האלו.

תישה חיפוש "אורן שירותי רכב"

הוא נמצא ברחוב המרכבה 15 חולון.

קובי

פורסם

איך הוא קבע שיש לך סדק במנוע ? אולי פשוט הלך לך ראש מנוע ?

קשה לי להאמין שהוא יכל היה לקבוע שזה סדק במנוע ללא פתיחה של המנוע, אא"כ זה סדק חיצוני ואז ניתן לראות את זה בקלות, דבר שהוא היה צריך לראות כבר בפעם הראשונה.

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

היה לי את אותו הרכב בדיוק וגם לי הלך מנוע.

אני לא מכונאי ולא קרוב להיות , אני פה בפורום בשביל לקרוא ולהחכים ואני יכול להגיד לך שאצלי לפחות לא היה מצב לפספס את החור

בבלוק מנוע - מים ירוקים שזרמו מכל כיוון.

למען הסר ספק - גם במנוע שהוחלף במסגרת ההרצה היה חור בבלוק מנוע וגם שם זה לא היה קשה לפספס את החור.

אני החלפתי במוסך ליטל בתל אביב למרות שאני מאיזור חיפה - החליפו לי מספר מנועים עד שמצאנו אחד שעבד בצורה תקינה.

הם היו מעל ומעבר בשירות שלהם.

מאיפה אתה בארץ?

פורסם

הצרה במנועים הללו היא שהבלוק מאלומיניום ושימוש, אפילו מועט, במי קירור שאינם מתאימים גורם לקורוזיה ובמשך הזמן לסדק שכזה. התרופה האמיתית היחידה היא מנוע אחר, אם כי ישנה אפשרות לנסות ולסתום את הסדק. זו האחרונה גם אם תצליח, לא תחזיק זמן רב. עצתי לך לפנות למוסך "שאפט" בתל אביב. שווה, גם אתה בירושלים.

פורסם

בירושלים יש לך את מוסך ראנדן מומחה ברכבי פיגו' וסיטרואן, אני מטפל כבר שנים ברכב שלי שם וכך גם כל המשפחה

המוסך נמצא בתלפיות ברח' בעלי המלאכה 2 בקש את רן.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
מי יודע כמה עולה מנוע כזה בערך

אם אתה מירושלים (משלנו :-D) פנה אל "גל מערכות רכב" ברחוב בית הדפוס 30 ירושלים.

הטל' שלהם 02-6513484. בקש את פטריק או אייל.

אמור להם שבועז מהמוסך שלח אותך.

יש מצב לבצע גם את העבודה אצלם.

בהצלחה בועז.

פורסם
שלום לפני 3 ימים התחמם לאשתי האוטו והיא נכנסה לתחנת דלק ומילאה מים. ומיד נסעה למוסך 5 דקות נסיעה משם, כי התחיל רעש של גריסה. במוסך הוא החליף 2 מאווררים ומשאבת מים ותרמוסטט וטיימינג. למחרת בבוקר נסענו והיה בסדר אבל בצהריים פתאום עלתה הטמפרטורה לקצה הסקלה, קפצתי אליו מיד והוא מסביר שיש לי סדק במנוע וזה לא דבר שיכל לראות קודם, האוטו הוא פיג'ו 306 סדאן מנוע 1.8 8 שסתומים, שאנחנו מאד אוהבים.

רציתי לשאול ,א. האם זה נכון שהוא לא יכל לדעת את זה כשאשתי הגיעה אליו?

ב. אם זה סדק איפה אני קונה מנוע טוב אבל בלי לקרוע את הכיס?

ג. איך אני בודק מנוע בקניה לפני התקנה?

ד. האם אני יכול לשים מנוע יותר גדול או לפחות מנוע 16 שסתומים?

בתודה מראש

שלום רב

חובה על המוסך לבדוק את המכלול המתוקן ולוודא שהוא תקין לפני שהוא מוסר אותו ללקוח. במקרה שלך היה עליו לבדוק אם אין נזילות מים תחת לחץ. אם היה עושה זאת היה מגלה את הסדק בזמן.

מומלץ אם יש צורך להחליף את המנוע לקנות מנוע מיבוא. מנסיוננו מנועים מיבוא אינם אכולי קורוזיז ובדרך כלל הם נראים כמו חדשים.

המוסך שיבצע את העבודה יוודא לפני ההרכבה שהמנוע תקין ואפשר לתת עליו אחריות, אצלינו נותנים אחריות להחלפת מנוע לשנה,

אחרי שאנחנו מחליפים מחזירי שמן ומערכת טימינג ומש. מים.

יש לך מנוע 1.8 סמ"ק למה להחליף ליותר גדול? סתם בלגן עם משרד הרישוי.

אני ממליץ לך להוריד רדיאטור ולשלוח לניקוי כדי להבטיח עבודה תקינה של המנוע החדש , ולא לעמוד לפני הפתעות בעתיד.

חג שמח

פורסם

חובה על המוסך לבדוק את המכלול המתוקן ולוודא שהוא תקין לפני שהוא מוסר אותו ללקוח. במקרה שלך היה עליו לבדוק אם אין נזילות מים תחת לחץ. אם היה עושה זאת היה מגלה את הסדק בזמן.

אמת ויציב - ולא הייתי חוזר למוסך הנ"ל

מומלץ אם יש צורך להחליף את המנוע לקנות מנוע מיבוא. מנסיוננו מנועים מיבוא אינם אכולי קורוזיז ובדרך כלל הם נראים כמו חדשים.

נכון לחלוטין - עוד סיבה שאינני מסכים לשפץ מנוע בארץ היא שבארץ לעולם לא מבצעים איזון דינמי למנוע אחרי התקנת החלקים הסובבים. כל מנוע מקורי עובר איזון דינמי אצל היצרן, וכל מנוע משופץ בסדנאת מירוץ סבירה בחו"ל כנ"ל. איזון דינמי - MUST

המוסך שיבצע את העבודה יוודא לפני ההרכבה שהמנוע תקין ואפשר לתת עליו אחריות, אצלינו נותנים אחריות להחלפת מנוע לשנה,

אחרי שאנחנו מחליפים מחזירי שמן ומערכת טימינג ומש. מים.

אמת ויציב, אין סיבה שהמוסך לא יתן לך אחריות על העבודה והמנוע, back to back. שנה אחריות זה הרבה, והיה גורם לי לחשוב לנסות מוסך נתון (מוסכו של המשיב במקרה זה!), משום שהנורמה בשוק היא בין 3 ל 6 חודשים.

יש לך מנוע 1.8 סמ"ק למה להחליף ליותר גדול? סתם בלגן עם משרד הרישוי.

לא מסכים לחלוטין! הסיבה היא שמנוע ה XU10 (מנוע השני ליטר) ידוע כאמין הרבה יותר, מלבד תוספת חביבה במומנט בסל"ד ביניים והספק מירבי במחיר דומה לחלוטין. - אנא התיחס להשוואה באמינות בין XU9 לבין XU10

אני ממליץ לך להוריד רדיאטור ולשלוח לניקוי כדי להבטיח עבודה תקינה של המנוע החדש , ולא לעמוד לפני הפתעות בעתיד.

מחשבה נכונה בראיה קדימה - מקצוען שרוצה שהלקוח שלו יחזור אליו ולא יכתוב עליו השמצות בפורום (כמו על המוסך הקודם שלך).

למי שהמליץ כאן על מוסך ליטל בתל-אביב (רח' האחים מסליאנטה) - אני מצטרף להמלצתך בחום. צירוף מקרים מעניין, אף אני נוסע מחיפה לזה המוסך בתל-אביב לטפל במכוניותי! חחחח... אבל בלב כבד אני חייב לציין שמאז שיוסי עזב זה לא ממש אותו הדבר.

עומר

פורסם
הצרה במנועים הללו היא שהבלוק מאלומיניום ושימוש, אפילו מועט, במי קירור שאינם מתאימים גורם לקורוזיה ובמשך הזמן לסדק שכזה. התרופה האמיתית היחידה היא מנוע אחר, אם כי ישנה אפשרות לנסות ולסתום את הסדק. זו האחרונה גם אם תצליח, לא תחזיק זמן רב. עצתי לך לפנות למוסך "שאפט" בתל אביב. שווה, גם אתה בירושלים.

ישנם חומרים שמסוגלים לאטום להרבה מאוד זמן אם לא לתמיד.

מציע לבעל התקלה ממש לא למהר כי הפזיזות מהשטן.

כדאי לך לחפש דיונים על חומרי אטימה כולל בבלוק,יש פתרונות כאלו והם טובים.

פורסם
ישנם חומרים שמסוגלים לאטום להרבה מאוד זמן אם לא לתמיד.

מציע לבעל התקלה ממש לא למהר כי הפזיזות מהשטן.

כדאי לך לחפש דיונים על חומרי אטימה כולל בבלוק,יש פתרונות כאלו והם טובים.

אפשרי, ואף עשינו כן למנוע המכונית של אקסתי (במוסך ליטל). העניין הוא שזה טוב רק לסדק חיצוני במקום לא בעייתי. שיש לקדוח את ראשי הסדק למנוע את התפשטותו ויש למלא בחומר מתאים ולקוות שהצלחת... נחוץ קצת מזל - אבל שווה לנסות. בעיקר אם המנוע לא עתיד להתאמץ בלהגחע למגבלות המעטפת בהמשך חייו.

עומר

פורסם
איך הוא קבע שיש לך סדק במנוע ? אולי פשוט הלך לך ראש מנוע ?

קשה לי להאמין שהוא יכל היה לקבוע שזה סדק במנוע ללא פתיחה של המנוע, אא"כ זה סדק חיצוני ואז ניתן לראות את זה בקלות, דבר שהוא היה צריך לראות כבר בפעם הראשונה.

מדובר על סדק חיצוני ולכן אין קשר לפירוק ראש מנוע.

• תוכן חדש...