Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5958 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום כולם,

החודשים עוברים ובקרוב אני והקסארה נהיה שנתיים יחד.

אחח, הקסארה הקסארה - עברנו טוב, עברנו רע - אבל אחרי שנתיים אני יכול לומר שהיא פשוט... גאד דאםם.

מצד שני, השמועה מדברת על 265,000 ק"מ, היא משנת 98' ונפשי חושקת ברכב.. חדש יותר. נעים יותר.

לפיכך - גם כל מני תיקונים שיש לבצע, כמו מזגן ורדיאטור חימום נמצאים "און-הולד" לקראת ההחלטה על הרכישה.

ואחרי ההקדמה, נעבור לעניין. אני מחפש רכב שיחליף את הקסארה.

אני ארשום את הדרישות (למרות שכפי שתראו, אין ממש דרישות, אלא יותר - העדפות)

ובהמשך את הרכבים עליהם אני מסתכל.

לפי המלצותיכם אבצע חיפוש ואנסה להתמקד.

העדפות:

הדגש הוא על התנהגות. לא "רכב ספורט" - אבל רכב שאפשר בשיפור קל להנות מהנהיגה עצמה וההתנהגות. לקסארה שלי היו במקור 109 סוסים כמדומנית היום הרבה פחות - ולמרות שהיא לא חורכת אספלט - אני לא מרגיש שחסר לי כח. אבל כן חשובה לי ההתנהגות. היכולת לעשות פניות חזקות, פרובוקציות קלות ולזרוק תחת ימינה ושמאלה. (לא, לא בצומת העירונית הקרובה למקום מגוריך. גם לא איפה שיש הולכי רגל)

גודל: הגודל של הוולקן / קסארה הוא מעולה מבחינתי. לא גדול מדי ולא קטן מדי. מעבר לזה - אני מעדיףלא רכבים קטנים מדי.

תצורה: 5 דלתות היא העדיפות. זו פשוט תצורה מנצחת בעיניי.

גיר: כמובן שמעדיף ידני - אבל בחלק מהאפשרויות שרשמתי - פשוט אין כזה.

שנתון: מינימום 2002, משם כמה שיותר גבוה, יותר טוב.

תוצרת: אני לא אגיד לא לשום תוצרת, אבל אני מעדיף רכב אירופאי - ולא מצ'כיה.

איכות חומרים: אני פשוט רוצה להרגיש נחמד בתוך הרכב.. זו לא צריכה להיות יצירת פאר. אבל גם לא מכונה ספרטנית...

תקציב (רשום בכותרת):50 אלף לפני ביטוח ויישור קו. אני מניח שאפשר למתוח ב10% (אך לא יותר כרגע) וכמובן שעודף תמיד יהיה נחמד - למרות שאני מעדיף לשלם יותר עכשיו ולקבל משהו קצת יותר מפנק, קצת יותר חדש - מאשר לחסוך.

צריכת דלק: לא רכב ספורט, לא רכב היברידי.

תוספות: מת לסאן-רוף.

הרכבים שחשבתי עליהם:

אלפא 147 1600 ידנית או 2000 סלספיד. לא בדיוק מתאימות ל5 דלות (חלקן) לידניות (חלקן) ולגודל - אבל אמורות לתת את כל השאר. הייתי מעדיף *משמעותית* 156 - אבל אני חושב שהיא יקרה לי מדי ומזגן חלש באמת ובתמים מפחיד אותי.

פיג'ו 206 XS - נותנת יתרון מבחינת שנתון, "נוחות" אחזקה - אך רק 3 דלתות, בכ"ז קצת יותר חלשה מהאלפא (הרבה במקרה של ה2 ליטר) - ואולי יתרון במחיר.

פיג'ו 406 - גדולה מדי ואוטומטית - אבל מבחינת הנאה מניהוג, פינוק וכו'.. כנראה לא רעה.

סיאט איביזה. אין לי אפילו מושג איזה דגמים וכו'... ואיך היא מבחינת ניהוג.

אשמח להמלצות וחידודים ואתחיל לחפש....

תודה!

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אם אתה כל כך אוהב את האוטו למה להחליף? עדיף כבר לקנות מנוע חדש וזהו

חוץ מזה הערך שלו בטח כמו של נערת בושת תאילנדית תאמין לי השנתון זה שטויות

נתקלתי בהמון רכבים שדווקא הם משנתונים נמוכים עולים על השנתונים החדשים ויהי מה

פורסם

האלפא תהיה לדעתי הרפתקה שיכולה להסתיים בטוב או ברע. מכיוון שהצליח לך עם סיטרואן אז אולי הגיע הזמן גם לנסות עם אלפא, או שהמזל ישחק לך פעמיים או שיגמר לך המזל. אני רק אוסיף שלדעתי לשלם כ"כ הרבה כסף ולהתקדם רק ב-2 שנתונים לא כ"כ מצדיק את השדרוג (למרות שמדובר ברכב ספורטיבי יותר, מאובזר יותר וחזק הרבה יותר) במיוחד כפי שאתה מציג את הניסיון המצויין שלך עם הסיטרואן.

אם ניהוג מעניין אותך אז איביזה היא ממש לא הכיוון. היא כן נורא חזקה ואפשר במחירים מגוחכים לשפר אותה לרמות מטורפות אבל גם אם תשים כמה אלפיות על שיפורי התנהגות עדיין תשאר עם הגה אילם.

אם כבר פזלת לכיוון פיז'ו אז למה לא ללכת על 307 XSI? אומנם לא מכונת הניהוג האולטימטיבי אבל היא נורא מאובזרת, לא חסר כח, ידנית, מרווחת ובטוחה. לפי דעתי היא תתן לך שילוב מצויין למה שאתם מחפש.

האוטו היחיד שמתקרב לדרישות שלך זה אופל אסטרה ופורד פוקוס. מדובר ב-2 משפחתיות עם הגה שיכול לבייש ספורטיביות מודרניות. אז נכון שלא מדובר בחורכות אספלט אבל אפשר בהחלט להנות מ-2 הרכבים האלה בכביש מפותל.

האופל נופלת בין הכסאות כי בתקציב שלך תוכל להכניס את הדור החדש מהשנתונים הראשונים (2003-2004) אבל לא היו גרסאות ידניות (רק רובוטיות ב-1600 ואוטומטיות ב-1800). הדור הישן והטוב אומנם עדיפה מבחינת ניהוג (ונחותה מבחינת איבזור ומראה) אבל גם פה תתקשה למצוא ידניות (רוב הידניות הם דיזל, אולי עדיף למישהו עם נסועה גבוה כמו שלך).

לכן לדעתי הפוקוס תהיה האופציה המושלמת. יהיה לך נורא קשה למצוא כאלה ידניות ובמיוחד אם תתעקש על מרכב האצ'בק, אבל בהחלט קיימים אקזמפלרים בשוק ואם אתה לא לחוץ בזמן הייתי מנסה כמה חודשים טובים לדוג אקזמפלר שמור כי בהחלט מדובר פה ברכב שנותן תמורה מדהימה למחיר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ברשות, אשמח לרעיונות נוספים (אם יש) ותובנות על הדגמים שברשימה?

תודה, ושבת שלום.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=296034&highlight=206+xs זה הסיכום שנה שלי עם ה206 xs שהייתה לי, (כמו כן תריץ חיפוש יש מלא חומר כתוב על הרכב הזה).

אני כבר אספר לך את השורה התחתונה: הייתי בערך באותה התלבטות כמו שלך, לבסוף בחרתי ב206 וממש לא הצטערתי- יותר מזה: אפילו נהנתי מאוד.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

אני חושב שההמלצה על 307 xsi היא טובה מאד,רכב חזק בדי הרבה מהרכב שלך,התנהגות כביש טובה ונטרלית,תא נוסעים יפה ומרווח ואחזקה די זולה.

פורסם

הבנתי שההיגוי וההתנהגות של ה307 לא מדהימים ומהווים ירידה משמעותית מול ה206...

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

!Family man

פורסם

מבחינת ניהוג ה-206 טובה יותר. אם הגודל לא מפריע לך אז היא תהיה בחירה טובה יותר מה-307, אני חשבתי שאתה מכוון לגודל של משפחתית. אם כך אז הייתי שוקל גם יאריס TS, היא אומנם לא תהיה חזקה מדיי וגם לא מרווחת מדיי וגם השנתון יהיה נמוך אבל לפי דעתי ההתנהגות שלה טובה יותר מהפז'ו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...