Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין כמה סוגי רכב ואשמח אם תכוונו אותי לרכב שהכי משתלכם וכדאי לקנות מבחינת מחיר,חסכון בדלק, אמינות ושוק.

ההתלבטות היא בין:

אופל קורסה שנת 2002 אוטומט/טיפטרוניק

פורד פוקוס האצ'בק שנת 2000-2001 אוטומט

פיאט פונטו שנת 2000-2001 אוטומט/טיפטרוניק

אני יודע שלא כולן בדיוק באותו המחיר אבל אני מעוניין לדעת מי עדיפה ולמה.

אם יש עוד הצעות לרכב מהסוג הזה (קטנות זולות וחסכוניות) אשמח לשמוע.

תודה מראש לכולם על הנכונות והרצון לעזור.

פורסם

אני יכול שלא להמליץ לך על הפיאט פונטו ספייס האוטו עף ברוח, לא יציב ובטח שלא גיר טיפורטניק שהולך אחרי מאה אלף ומשהו קילומטר ואז אתה תצטרך להיפרד מ6 אלף שקל ואף אחד לא ירצה לטפל ברכב שלך כי זה גיר בעייתי שלא מוכנים להתעסק איתו.

** אני מדבר על הגיר שמשלב בין גיר אוטומט לבין גיר רגיל ( גיר רובוטי ) אם אנחנו לא מדברים על אותו גיר אז אל תשים לב אבל יש מצב שזה אותו סיפור גם עם גיר טיפורטניק.

[הכתוב למעלה תוייג ע"י ההנהלה כייעוץ לא מבוסס]

פורסם

יש מספיק מוסכים טובים שיטפלו בפונטו, גם אם היא רובוטית. להגיד שאי אפשר למצוא מוסך שמתעסק עם הפונטו זאת הגזמה פרועה, בדיוק כמו להגיד ש"האוטו עף ברוח".

גם לקורסה יש גרסא רובוטית, אני לא זוכר אם זאת הגרסא היחידה ששווקה בארץ באותן השנים. חיפוש בפורום בוודאי יענה לך על שאלה זו. כנראה שלא מדובר באותו הגיר שמותקן בפונטו, אבל העיקרון זהה. בגדול, אופי הפעולה של הגירים הרובוטיים הראשונים לא מוצלח במיוחד וכדאי שתעשה סיבוב מקיף על הרכב לפני שאתה שולף את המזומנים כדי לוודא שאופי הפעולה של הגיר מתאים לאופי הנהיגה שלך.

הפוקוס היא רכב מקטגוריה אחת מעל וקשה להשוות אותה לפונטו או לקורסה. באוניברסיטה לימדו אותי שמשווים תפוזים לתפוזים ולא משווים תפוזים לדגים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז מה שאתם בעצם אומרים זה לרדת מהאופל קורסה?

מה החלק הבעייתי בגיר שלה?

ובכל זאת, הפוקוס האצ'בק לא עולה הרבה מעל הקורסה, היא עדיפה עליה בהרבה?

פורסם

צודק. מודל 2000 זה עדיין הדור הראשון של הפונטו שהגיע ללא תיבת אוטומטית בכלל. רק במודל 2001 התחילו להגיע פונטו אוטומטיות, ושם יש רק תיבה אוטומטית רציפה. בכל מקרה, היא מבוקשת מאוד בשוק מהמשומשות בזכות מחיר מחירון מצחיק וקשה מאוד למצוא אחת טובה שעומדת למכירה.

פורסם

תולו בבקשה להתייחס לשאלותיי?

אז מה שאתם בעצם אומרים זה לרדת מהאופל קורסה?

מה החלק הבעייתי בגיר שלה?

ובכל זאת, הפוקוס האצ'בק לא עולה הרבה מעל הקורסה, היא עדיפה עליה בהרבה?

ודרך אגב, אם לא הייתה פונטו רובוטית, מה זה?

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=38&SubModelID=1404&FromYear=2000&UntilYear=2001&Auto=6&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=&fromHand=&Hand=

פורסם

אני מכיר לפחות אדם אחד שאומר שהגיר של הקורסה לא היה כזה נורא.

אבל אל תאמין לאף אחד, כולם אינטרסנטים. מצאת קורסה מעניינת? בקש מהמוכר לצאת לסיבוב קצר ותבדוק בעצמך.

פורסם

אני די בטוח שרק בקורסה 1200 היה גיר רובוטי. ב 1400 היה גיר אוטומטי רגיל 4 הילוכים.

• תוכן חדש...