Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעוד חודשיים המשפחה מתרחבת, והגיע הזמן להצטייד ברכב משפחתי.

התקציב שלנו הוא עד 70 אלף ש"ח, ולאחר בדיקה בסוכנויות למיניהן (אוויס, אלדן, שלמהSIXT וכו') הגענו למסקנה שהבחירה תהא בין מגאן 2007, פוקוס 2007 או מאזדה (2006, או 2007 עם ק"מ גבוה).

הייתי שמח לשמוע עצות והמלצות כנות על כ"א מהדגמים, ובמיוחד על ההשוואה ביניהם.

מדפדוף בפורום גיליתי שבשנת 2006 התנהל כבר דיון כזה, ואז עיקר הטרוניה על הפורד היתה שהיא לא סוחבת, ועל המגאן - שיש לה מזגן חלש ובעיות בגיר האוטומאטי. אם מישהו יודע אם הבעיות האלה קיימות עדיין - אשמח לשמוע.

תודה,

שי

פורסם

לי יש מגאן 2006 והמזגן מצויין. לגבי הגיר לא אחווה דיעה כי שלי ידנית.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אתן דעה על המגאן:

מ2006 עד היום עברו במשפחתי כבר 3 רנו מגאן.

הראשונה הייתה דיזל ידנית שעברה 120K קילומטרים ככה שהיא פחות רלוונטית, ובכול זאת אפרט את רשימת התקלות:

לרכב היו שני מרימי חלונות ששבקו והוחלפו במסגרת האחריות, חוץ מזה לא חווינו שום תקלות עם הרכב.

הרכב נמכר עקב קבלת רכב מהעבודה, אבי שוב בחר במגאן 1.6אוטומט עבר עם החדשה עוד 50K קילומטרים ולא היו ברכב שום תקלות!

לאחר תקופה מסויימת אבי החליט שהוא מעדיף רכב פרטי(מוזר אני יודע), החזיר את המגאן וקנה אחת יד שניה עם 60K קילומטרים שמאז כבר הגיע לאזור ה100K כמעט.

ברכב החדש התגלו כמה חלקי פלסטיק שהתקלפו אך הרכב עוד היה באחריות והכול הוחלף בחלקים חדשים(אפילו הגה חדש במקום ההגה הקודם שבחלק העליון שלו, זה שחשוף לשמש, הוא קצת "נשרף").

אני יסכם את הכול:

עניין הגיר הוא דבר שקשה לבחון ראיתי כבר רכבים עם הגיר המדובר שנסעו קילומטראז' רב ולא החליפו גיר.

הגיר עצמו הוא בסדר לא יותר מזה ולא פחות מזה, ויכול להיות שיש משהו בטענות על האמינות שלו, אבל אני לא יכול לתת על כך את דעתי גם שני רכבים אוטומטיים הם לא ממדד ובמיוחד כאלה שלא עברו את ה100K קילומטרים.

היתרונות של הרכב הם בנוחות הנסיעה, בגודל, ובמרחב ולמשפחה הוא מהווה אופציה מצויינת, ואני יוסיף שבסעיף החיסכון בדלק הוא אחד המצטיינים(אבי נהג ב3, בפוקוס, סיד, I30 במשך כמה שבועות בכול אחת ולפי דבריו המגאן הייתה הכי חסכונית)

החסרונות- פלסטיקה שיש לבדוק ב-7 עיניים אלה אם הרכב באחריות, וגם אז לא לצפות לאיכות גבוהה מדי, מוניטין בעייתי שמשליך ישירות על המחירון של הרכב אם זה חשוב.

למרות כול מה שאמרתי, ולמרות הניסיון המעולה שלנו עם הרכב הייתי בוחר בפוקוס מכיוון ששני הייתרונות הגדולים של המגאן, עניין הבטיחות והגודל מתבטלים מולה, ולפי מה שהבנתי היא לא נופלת גם בעניין הנוחות.

איכות החומרים בפוקוס טובה יותר, והמוניטין טוב יותר ולדעתי זה מכריע את הכף.

עניין האיטיות פחות צריך להדאיג אותך שניה לפה או לשם הם שום דבר, ואני בטוח שבפועל ההבדלים הם קטנים מאוד גם אם הרכב מקרין תחושה אחרת.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בתור מי שנוסע שנה וחצי על מגאן 2008 עברה בנתיים 55 ק"מ , שום תקלות רציניות חוץ מפנס שהלך.

האוטו מפנק , חוסך בדלק , הנוחות מדהימה .. הייתי בוחר בו בלי לחשוב פעמיים

פורסם

אני לא כ"כ מכיר את הרנו אבל לגבי הפוקוס אני יכול לאמר בוודאות שהיא סוחבת בסדר גמור.

באופן כללי גם המאזדה וגם הפוקוס מאד אמינות, נוחות, מחיר הטיפול בהן סביר והפוקוס גם די חסכונית (לא אוהב להיכנס למספרים כי זה מאד תלוי באופן הנהיגה.

לא הייתי לוקח רכב עם קילומטראז גבוה מדי- הכי הרבה שאני ממליץ להתפשר זה על 30000 ק"מ בשנה וגם זה רק אם אתם עומדים לאזן את זה במיעוט נסיעות ארוכות.

לא מכיר מנסיון אף חברת ליסינג אבל אם זה יעזור אז יש לי חבר שעובד באוויס שעל פי מה שהוא מספר אוויס מנהיגים מדיניות טיפולים די נוקשה ברכבי הליסינג שלהם וגם מתעדים את כל מה שעבר על הרכב (דבר שגם בקניה מפרטי לא מקבלים)

בהצלחה

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

בתור אחד שנהג על כל אחד מהרכבים המדוברים מספר לא מבוטל של קילומטרים אני אמסור את דעתי האישית:

המאזדה 3 הכי כיפית לנהיגה למרות שהנתונים היבשים לא מראים שום יתרון רציני הגיר הזריז וההגה והבלמים פשוט עושים לך חשק לנהוג אבל בתור אבא לשני ילדים אני אציין שזהו הרכב הכי לא פרקטי למשפחה גדולה [פעם אחת נאלצתי לשבת בין כסא תינוק לבוסטר של הילדה מאחורה והטוסיק שלי פשוט לא הגיע למושב [צפוף צפוף צפוף]

אז המאזדה ירדה משיקולי צפיפות.

הפוקוס מרווחת אבל באמת לא זזה כל עליה לזכרון יעקב הרכב בקיק דאון לשני ופשוט הרגשה של נסיעה בקצב של צב.

המגאן מרווחת ואם לוקחים בחשבון את הקריזות של הגאז שלה [עד שהוא מגיב ללחיצה יכול לקחת שניה או שתיים]

ממהירות 70 קמ"ש הרכב דווקא נוסע לא רע.

כרגע אני על מגאן שנת 2008 וביקשתי לעבור לטויוטה רובוטית כשזה יקרה אני אעדכן

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

לדעתי הפוקוס מציעה את החבילה הכוללת הטובה יותר.

אז נכון,היא לא בדיוק מהירה אבל היא אמינה ונוחה,מרווחת יחסית ואפילו מהנה למדי לנהיגה.

V5

• תוכן חדש...