Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתמול בערב חזרתי מהמרכז לצפון , ובדרך על כביש 6 רציתי להוריד הילוך מ 5 ל 4 ואז פתאום אני שומע כזה צרחה ורעש מהגיר והוא לא נכנס.

עצרתי בצד לשתי דקות וניסיתי להכניס אותו בכוח לראשון אז תפס ונסעתי כל הדרך עם רעש של טרקטור מאיזור הגיר והוא בקושי משתלב בכל ההילוכים.

הגעתי עד 15 KM מהבית ואז זהו הגיר לא רצה לעבוד יותר, הזמתי גרר הביתה.

היום בבוקר בא המכונאי שלי ואמר שהלך הגיר, פירקנו אותו ופתחנו את פקק השמן שלו ואז מה? אין בפנים טיפה אחת של שמן הגיר היה שרוף כל גלגלי השיניים שרופים ושבורים המיסב לחץ התעקם הציר האמצעי נשבר.

יש לציין שלפני 5 חודשים הלך הגיר המקורי שהוא בן 5 שנים ואז קניתי אחד מפירוק יבוא, התקנו אותו ומכונאי מלא שמן אחרי ההתקנה,

אחרי חודשיים מההתקנה התחלתי לשמוע עם החלפת ההילוכים ובדרך מין רעש כזה של זמזום וצריחות, נסעתי ככה3 חודשים עד אתמול .

אני חייב להודות שזואת רשלנות שלי שלא בדקתי מה מקור הרעש, וגם רשלנות של המכונאי שהוא מילא קצת שמן וחשב שזהו מספיק ואז כל השמן הזה הלך ולא היה מספיק וככה זרקנו את הגיר.

עכשיו יש 2 הצעות, או לעשות שיפוץ (לגיר הראשון המקורי ששם הלך רק הילוך 5 וR ) ב 2000 ש"ח, או לקנות אחד מפירוק ב 4000 ש"ח?

מה אומרים המומחים?

תודה.

!!!DODGE RAM 3500 HD 6.7 CUMMINS TDI 2013

פורסם

שפץ את שלך אבל תחליף את כל המיסבים. רוב העלות זה הפירוק אז חבל לחסוך כמה מאות שקלים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בטח שאני מחליף את כל המיסבים ,אני רוצה להשקיע קצת אבל לקבל עבודה טובה ואמינה.

שאלה,

הגיר המקורי נסע 300אלף KM ,ועכשיו אני עושה לו שיפוץ האם יסע KM כזה עוד הפעם?

פורסם

ממסרה שרופה מחוסר שמן לא משפצים, עלות החלפת גג"שים, צירים, משלבים ומיסבים תהיה גבוהה פי כמה מאשר החלפת ממסרה מפירוק.

• ספונסר פורום
פורסם

דניאל,הוא כתב שהוא מתכוון לשפץ את התיבת הילוכים הראשונה של הרכב,לא זו השרופה.

אורן

פורסם

אוקי חברים, הגיר תוקן והכול עובד מצויין,

עשינו שיפוץ לגיר המקורי.

עכשיו רק בין ההילוכים 1-3 לפעמים צריך קצת כוח בכדי להכניס הילוך,

המשפץ אמר לי שזה יקח כמה ימים עד שהגיר יתפוס מקום וזה יסתדר לבד.

מה דעתכם?

פורסם

דעתי היא שרק החלק האחורי של התיבה שופץ, קרי הילוך 5 והילוך אחורי מבלי ללפרק ולבדוק את שאר המכלולים. היה צריך לפחות להחליף מייסבים וסינכרוכים לכל ההילוכים.

אפשרות נוספת שיש חופש באחד מצירי התיבה או מצמד לא תקין.

פורסם

הלפתי גם מיסב ראשי שיושב מעבר למצמד וגם החלפתי מיסב לחץ שיושב בתוך הגיר צמוד למזלג.

ושאר הדברים השיפוצניק אמר שתיקן והחליף הכל.

אני חושב שהמצמד כבר עייף כי הוא עבד קשה ביום שהגיר נשבר.

עכשיו היום יש תקלה חדשה:

המנורה עם סמל מנוע בצבע צהוב דולקת כל הזמן, מה זה אומר? תקלה במערכת החשמל?

חייב מוסך UMI לבדוק עם מחשב?"

פורסם

אולי מתג ניוטרל בתיבה או החווט שלו לא תקין. יש להכנס למוסך מורשה לבדיקת קוד התקלה שמתקבל. האם התיבה פורקה לגורמים לצורך בדיקה כללית?

פורסם

עדכון:

היום הלכתי ל UMI ועשו בדיקת מחשב, ואמרו שיש לי בעיה "ביונת ניוטרל" או חיישן ניוטרל לא יודע בדיוק מה השם המדויק.

אז יצאתי משם עם הצעת מחיר בשמיים, והלכתי למשפץ של הגיר והראיתי לו מה התקלה ומה אמרו בחברה, אז הוא הרים את הטנדר ומצא שהחוטים שמתחברים על החיישן היו רופפים, חיבר אותם אבל לא עזר כלום אז הוא החליף את החיישן הזה באחד אחר גם לא עזר והמנורה של תקלה נדלקת כל הזמן, אז הוא אמר לי אולי יש בעיה אחרת או שהחוטים עצמם עושיםמגע או קצר, היתכן?

מה דעתכם?

מי צודק יותר המוסך או המשפץ?

(חשבו לציין שהגיר הוא רגיל ולא אוטומתי)

פורסם

מפסק ניוטרל מופעל מתוך התיבה ע"י אחד מהמוטות הפנימיים שמיזיזים את המזלגות.

יתכן ומדובר בתקלה פנימית במוטות ולאו דווקא בחיישן. הבדיקה אמורה להיות פשוטה וכל שדרוש לה זה רב-מודד. בבדיקת התנגדות למפסק חפש שינוי של קצר ונתק כאשר משלבים הילוך ומשחררים לניוטרל . יש לחזור על הבדיקה שהמפסק מפורק ואם נמצא תקין, אך כאשר היה מורכב, לא תקין, הבעיה פנימית בתיבה.

מקווה שהיייתי ברור.

פורסם

דניאל,

לא יודע אם הבנתי נכון, אבל יתכן ויש בעייה בתוך הגיר עצמו?

ואם כן צריך לפרק אותו ולתקן?

אבל עד עכשיו אני נוסע ובלי שום בעיות, המנורה דולקת אבל לא הרגשתי שום הפרעה או בעייה בגיר.

האם אפשר להמשיך לנסוע ככה או שחייב לתקן את זה דחוף?

פורסם

הבנת נכון. התקלה יכולה להיות מכנית פנימית בתיבה.

אם בדיקת ההתנגדות כאשר המפסק מוצקן יוצאת תקינה אז יש בעיית חווט בין המפסק ליחידת בקרת המנוע.

התקלה הזו יכולה לגרום לבעיות דימום מנוע לקראת עצירה, שילוב הילוכים לא תקין ותצרוכת דלק קצת גבוהה.

• תוכן חדש...