Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זו כמובן שטות מוחלטת, משום שגולף השיגה 97%. ;-)

שטות מבחינתך אבל מבחינת אחרים לא ככה בשביל אחוז מסכן אני צריך לשלם 10,000 וצפונה בשביל אחוז קטן ומסכן שקשור במקרה לגולף המהוללת שלך שהיא כמובן הפסגה שבסגת הרכבים בעולם (נאמר בציניות).

וברצינות הקרוז מאוד בטוחה "הקרוז השיגה כאמור 5 כוכבים, כשבשני המבחנים החשובים ביותר השיגה את הציון המקסימלי, 16 נק', במבחן ריסוק החזית, ואת הציון המקסימלי, 8 נק' במבחן ריסוק הצד כנגד עצם בתנועה. בנוסף קיבלה הקרוז ציון טוב של 7.3 (מ-8) במקרה של פגיעת צד חמורה. בסיום פרק ההגנה על נוסעים שאינם תינוקות זכתה לציון מרשים של 96 מתוך 100. בהגנה על תינוקות זכתה לציון טוב של 84. בעוד שהקרוז מספקת הגנה טובה לנוסעים בה רצוי שלא לפגוש אותה בתור הולך רגל שם זכתה הקרוז לציון נמוך של 34 בהגנה על הולכי רגל".

*נלקח ממוטוקאר

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מבין מי זה הכתב רכב שהעיז להכתיר את הקרוז!

לאבא שלי יש כזאת, את הדגם המפואר-1.8 עם סנרוף וג'נט 17 וכל האבזור.

זה אוטו פשוט מקולל!

יש לו דיליי מטורף מרגע הלחיצה על הדוושה עד לרגע התזוזה מהמקום שלא נדבר על תאוצה בקצב זחילה מורט עצבים

ושלא נדבר על הגיר הטיפש משהו שיש לה. מתבלבל בין ההילוגים במשחק בדוושה. של נדבר על הטיפטרוניק האדיש.תא הנהג מצועצע בצורה מזעזעת והריפוד על הקונסולה פשוט צובר ליכלוך בכמויות!

מבחינת יופי היא יותר יפה מהג'טה זה נכון וגם יותר מאובזרת אבל חוץ מזה ז-ה-ו!

אחרי 12K נשרף לנו חיישן אויר ברכב, פלסטיקים נפלו, מכסה מיכל דלק נשבר קליל והאוטו סירב להניע בבוקר בגלל תקלה במחשב

שגרמה לו להשתגע.

מצד שני לאחותי יש ג'טה 09' וחוץ מרעש מנוע רועם בהאצות ופחות איבזור הרכב הזה פשוט נוח, שקט בשיוט גם ב-140 קמ"ש

תחושה הרבה יותר מאסיבית ואיכותית מהקרוז המצועצעת .

בקיצור מניסיון מרובה בשני הרכבים הייתי מעדיף בכמה רמות את הג'טה. כי אין מה לעשות גרמני זה גרמני!(ולא קוריאנית מחופשת לאמריקאית)

פורסם
אותי מעניין לדעת כמה מהכותבים פה שפוסלים או לחילופין משבחים כל אחד מכלי הרכב שהיו במבחן, באמת נהגו בהם.

וכשאני אומר נהגו, אני מתכוון לנהיגה בת יותר מ-10 דקות. נהיגה של כמה מאות ק"מ במגוון גדול ורחב של סוגי כבישים.

אין מה לעשות, בשביל זה יש מבחני דרכים בעיתונות.

רוב האנשים שרוכשים רכב חדש לא עושים נסיעת מבחן של יותר מחצי שעה ולרוב הם מבצעים נסיעה רק על 3 פיינלסטיות בהם בחרו. מבחני דרכים כאלו עוזרים לאדם בעל ההבנה הממוצעת לסנן מועמדת כזו או אחרת לפי הסיבות הרלבנטיות עבורו.

רוב כותבי הפורום לא נהגו על חלק גדול מהמכוניות עליהן הם מביעים דעה, כולנו ניזונים בין היתר מדעות שאנחנו שומעים, בין אם זה מהעיתונות ובין אם זה מהסביבה הקרובה.

אני לא חושב שצריך לנהוג מאות ק"מ כדי לחוות דעה בסיסית של כמה שורות על רכב מסויים. מובן וברור שדעות כמו "זה זבל קוריאני ואסור לגעת" אלו דעות שלא עושות הרבה כבוד לכותב אותן.

ועוד משהו בכלל על השרשור הזה...

אנשים, אפשר להפסיק לבחון מכוניות לפי זוית האלכסון בעיניו של המייצר\מתכנן. ברור שכדאי לקחת בחשבון את הסחירות העתידית שמקורה בבורות של שוק הרכב הישראלי, אבל פה בערך זה נגמר. אפילו הרנו פלואנס היא למעשה רכב קוריאני (מתוצרת סמסונג) כך שהתג בחזית לא אומר כלום.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
כי אין מה לעשות גרמני זה גרמני!(ולא קוריאנית מחופשת לאמריקאית)

מה זה אומר גרמני זה גרמני? הג'טה תוכננה ע"י קונצרן גרמני ומיוצרת במקסיקו. הקרוז תוכננה ע"י קונצרן אמריקאי (השתתפו שם צוותים גרמנים, אמריקאים וקוראנים) ומיוצרת בקוריאה.

emotion of motion

פורסם
השברולט קרוז נראת פי 17 יותר יפה מכל רכב אחר בתקציב .

ואין ספק שזו סיבה מצוינת לבחור רכב.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אמנם הנהיגה בג'טה יותר עדיפה מהקרוז מבחינת נהיגה, אבל הקרוז מנצחת מהסיבה הפשוטה.

צרכני ה-1600-אוטומט לא מחפשים רכב עם הנאה מנהיגה ובטיחות, אלא רכב עם כמה שיותר תוספות ורכב ש"שומר על הערך שלו".

הקרוז והפורטה הם הכי מאובזרות בקבוצה, אבל עדין קיה לא תשמור על הערך שלה לעומת שברולט (ותודה ללוי יצחק).

הג'טה רכב מעולה, אבל גם רכב שנוטה לאבד ערך (ככה זה שיש יותר ביקוש לגולף משומשת).

הפלואנס רכב מאוד בטיחותי, ורנו הוכיחו את עצמם במבחני ריסוק בשנים האחרונות, אבל כמובן אצל "מר ישראלי" צרפתיות הם רכבים בעייתיים, ועידו רוזנבלום בשבילם יכול לאמר עד מחר שרנו לא רואה מוסך.

זה הסיבה שקרוז מנצחת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אין מה לעשות גרמני זה גרמני!(ולא קוריאנית מחופשת לאמריקאית)

:roflmao:

הצחקת אותי על הבוקר...

Insane things comes from insanely people.

פורסם
מה זה אומר גרמני זה גרמני? הג'טה תוכננה ע"י קונצרן גרמני ומיוצרת במקסיקו. הקרוז תוכננה ע"י קונצרן אמריקאי (השתתפו שם צוותים גרמנים, אמריקאים וקוראנים) ומיוצרת בקוריאה.

לא דיברתי על נתונים יבשים!

הכוונה הייתה שהקרוז היא קוריאנית טיפוסית שמתפרקת כשהיא יוצאת מהמפעל!

הרכב אצלנו כבר 5 חודשים עשה בערך 13 אלף ק"מ וכבר נהיה קשה לעקוב אחרי כמות הפלסטיקים שנפלו(מה שטיפוסי לרוב הקוריאניות). איכות החומרים במקומות מסויימים טובה יחסית וזהו.

בכל הקשור לאיכות הרכבה וחומרים והרגשה כללית והגה שמחזיר פידבק(עד מידה מסויימת, כן!?)VW מתעלה עד המון רכבים!

הג'טה פשוט לא רואה את הקרוז ממילימטר. נקודה!

קודם שהכתבי רכב האלו יחיו עם הרכבים האלה כמה חודשים ואז ניראה מה יש להם לומר ולא את הבלבולי ביצים שהם כתבו

בכתבה על סמך יום נהיגה

פורסם

לדעתי הצוות האמריקאי השתתף בתכנון הסמל של שברולט, הצוות הגרמני השתתף בתכנון הסמל של אופל

והקוריאנים עשו את כל השאר, כלומר בניית עוד דייהו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הלו תתעורר, אין יותר קבוצות שימוש, עד 130K שווי השימוש הוא באחוז קבוע ממחיר הרכב.

העניין הוא שאף אחד לא אמר שהמבחן הוא ללקוחות הליסינג בלבד. ותאמין לי ידידי, אם היו לך 120K לשים על רכב פרטי לא היית שם אותם על רכב עם ירידת ערך כמו שברולט. אני ממליץ לך לברר אצל כמה בעלי אופטרה שקנו מהסוכנות וספגו ירידת ערך אסטרונומית.

אין לי מושג מי אתה ושיישאר כך, אבל את הזלזול תשאיר אצלך, קודם כל עד לפני חודשיים עמדתי בדילמה בין הקרוז לבין עוד כמה מתחרות, ולבסוף בחרתי לעזוב את הקרוז רק מסיבות הגיר וירידת הערך. מסתבר שיש אנשים שקיימים אצלהם 120K ומתלבטים בין הדילמות, אז את האמונות שלך בנוסף לזלזול עדיף ולא תוציא.

בסופו של דבר החלטתי להשקיע בצרפתייה, והתמורה שקיבלתי היא רכב בעל אבזור ונוחות בתמורה למחיר.

אופטרה הייתה לי בעבר במשך 4 שנים, פרט לספיגת ערך אסטרונומית שעל כך אני מצטער, היא הייתה רכב מאוד מפנק.

ולאוריאל - ייתכן ובאמת הקרוז שלכם היא לימון, כיוון שיצא לי לנהוג לא פעם ולא פעמיים על קרוז ליסינג שנמצאות כבר קרוב ל5 חודשים על הכביש, איכות החומרים עדיין מצויינת והרכב למרות שהוא 1600 הוא נותן המון תמורה למחיר.

Confidence In Motion

פורסם
אמנם הנהיגה בג'טה יותר עדיפה מהקרוז מבחינת נהיגה, אבל הקרוז מנצחת מהסיבה הפשוטה.

צרכני ה-1600-אוטומט לא מחפשים רכב עם הנאה מנהיגה ובטיחות, אלא רכב עם כמה שיותר תוספות ורכב ש"שומר על הערך שלו".

הקרוז והפורטה הם הכי מאובזרות בקבוצה, אבל עדין קיה לא תשמור על הערך שלה לעומת שברולט (ותודה ללוי יצחק).

הג'טה רכב מעולה, אבל גם רכב שנוטה לאבד ערך (ככה זה שיש יותר ביקוש לגולף משומשת).

זה הסיבה שקרוז מנצחת.

לוי יצחק ממש לא שומר על הערך של תוצרת שברולט קוריאה.

אני מניח ששמירת הערך של הפורטה והקרוז תהיה דומה, כלומר טובה אבל לא כמו יקירות המחירון של המדינה...היפניות.

לא חושב שיש מה לחשוש מהסחירות העתידית של הג'טה, בעוד 3 שנים זה יהיה רכב שנותן הרבה רושם (גם אם מדומה) תמורת מחיר לא גבוה (תוצאה של עלות רכישה כחדש נמוכה יותר ממה שהיה מקובל בד"כ ב-VW).

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

גם אני בעל קורז 1.6 מלפני שבועיים ועברתי כ 1500 ק''מ בדרכים בין עירוניות ועירונוית כולל נהיגה מאומצת ורגועה.

מה שיש לי להגיד זה דבר ראשון האוטו חסכוני מאוד לפי המחשב דרך הוא עושה 1 11.7 שזה די מכובד

מה שכן האוטו באמת קצת כבד אבל בינינו מי שקונה אוטו כזה היום הוא לרוב בעל משפחה ולא הולך להתחיל לזגזג בין נתיבים ולהשתולל.

האוטו עמד יפה במבחן מהירות די גבוה בכביש 443 שיוט רגוע ולא מרעיש קרוב לסגירת הסקלה הגה קצת רעד אבל זה כמעט בכולם.

הבקרת יציבות אכן מתפקדת מעולה ולדוגמא בכביש 38 מירושלים לבית שמש עם האוטו הקודם שלי (מאזדה 3 2006) לא יכלתי לנסוע יותר מ70 בכביש ועם הקרוז תודה לבקרת יציבות אני מגיע גם ל 100 ומרגיש בטוח ויציב

בקשר לכל הדברים המתפרקים נחיה ונראה :)

פורסם
לוי יצחק ממש לא שומר על הערך של תוצרת שברולט קוריאה.

אני מניח ששמירת הערך של הפורטה והקרוז תהיה דומה, כלומר טובה אבל לא כמו יקירות המחירון של המדינה...היפניות.

לא חושב שיש מה לחשוש מהסחירות העתידית של הג'טה, בעוד 3 שנים זה יהיה רכב שנותן הרבה רושם (גם אם מדומה) תמורת מחיר לא גבוה (תוצאה של עלות רכישה כחדש נמוכה יותר ממה שהיה מקובל בד"כ ב-VW).

הקרוז בניגוד לאופטרה (שזה רכב שממש לא הייתי מתקרב אליו) תשמור יותר על הערך, מכיוון שהיא מכונית גלובאלית, בארה"ב היא החליפה את הקובאלט (דגם שהחליף את הקאווליר).

לגבי מחירונים של פולקסוואגן משומשת, תרשה לי להראות לך עובדה.

המחירון של הבורה שלי כיום הוא 32,000 שקלים, לעומתה גולף מאותה שנה, אותו מנוע ואותו רמת אבזור המחירון שלה הוא 10,000 שקלים יותר.

גם גולף דור 5 שנת 2006 מנוע 1600 המחירון שלה הוא 79,000 ולעומתה הג'טה שנת 2006 בעלת אותו מפרט המחירון שלה הוא 74,000 שקלים, הפרש שעם השנים רק עולה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...