Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6010 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא להתרגש.

נכון, זו שחיתות. אין ספק. אבל אם פסלו אתכם על לוחית בלבד - שלמו "דמי גנבנות" של כמה עשרות שקלים וסעו לשלום. כמו שאומר המשורר - "לא נורא חבר, יש צרות גדולות יותר". דוגמה אמיתית מהחיים:

פלוני העמיד את רכבו, מסוג ג'אסטי 1994, לבחינה שנתית. הרכב נפסל בגלל תקלות שונות בבלמים ובהגה, ונרשם על הטופס שחובה לתקן במוסך מורשה, להביא קבלות, משכנתא על הבית, וכן הלאה. בעל הרכב, ברוב חוצפתו, דווקא חשב שרכבו בסדר גמור. פנה למשרד התחבורה, והסביר שטופס הבחינה אבד. שילם 30 ש"ח, קיבל טופס חדש, פנה למכון בדיקה אחר ללא תיקון או שינוי כל שהוא ברכב - ועבר את הבחינה בהצלחה.

את המסקנות יסיק כל קורא בעצמו.

דני

היום הכל נכנס למחשב, אני לא בטוח שזה עוזר.

פיאג'ו 2020, MP3 500

יונדאי סנטפה, 2014

פורסם
אני לא מבין , איך יכול להיות שמכון אחד פסל רכב על תקלות כל כך מהותיות , והוא עבר בהצלחה במכון אחר ?

מה שמעלה את השאלה איך אני רואה כל כך הרבה כלי רכב מזהמים בעשן שחור כשאת הרכב שלי פוסלים על חריגה של 0.0001% ?

מה שווה כל הבדיקה הזו ?

אתה צודק ואני מסכים איתך. הבעיה, או יותר נכון, הסיבה לכך היא, שכולנו בני אדם (לטוב ולרע) - לכל בוחן יש את השיפוט שלו,

ואולי את ההטיות שלו לכאן או לכאן, גם אם לפעמים זה בצורה בולטת (ושלא תבין אותי לא נכון - גם אני ראיתי יותר מפעם אחת רכב שיצא עם חותמת "עבר טסט" ושהפנסים שלו נופלים, או שמעשן...:?). זה מרגיז אבל בגלל זה אתה יכול להתלונן.

אם לדוגמה מחשב היה בודק את הרכבים - היה אולי יותר "צדק", אבל גם יותר משעמם (ופחות תעסוקה, ולא היה עם מי להתווכח :wink:).

alfa 156 2.5.

פורסם

לדעתי לא זו הבעיה, אלא שבמדינת ישראל, בכל תחום כמעט, מה שקובע זה לא העובדות אלא דעתו של הפקיד. היו כמה שרשורים לאחרונה בנושא מכס, שבהם התופעה הזו בלטה.

לשם השוואה, גם בישראל וגם באנגליה יש מבחן נהיגה (לנהג, לא לרכב). בישראל אפשר להפסל בלי לדעת בדיוק למה; בישראל ברור למדי שמי שירגיז את הבוחן, סיכוייו להצליח במבחן קטנים. אבל באנגליה יש שיטה אחרת: יש חוברת כתובה שאומרת: מי שעושה את זה, או זה, או זה, נכשל. יש רשימה של כמה עשרות סעיפים, ואי אפשר לפסול בלי להסביר מה בדיוק עשה הנהג בניגוד לסעיף מסוים. כלומר, המבחן תלוי בעיקר בצורת הנהיגה של הנבחן ולא כל כך בדעתו האישית של הבוחן.

בישראל יש במקום זה את שיטת מפא"י, שבה - כידוע - מי שמכיר את האנשים המתאימים, לא צריך פרוטקציה.

דני

פורסם

בעקבות חויה קשה שעברתי במבחן רשוי ליד חיפה מזה תקופה שאני מנהל מאבק נגד התעמרות בלתי נסבלת של חלק ממכוני הרשוי בנהג הישר' המצוי.

לראות בחלק מהמכונים את הסיבות לכשלון בטסט, את "מוסכי הלווין" אליהם אתה נשלח לתיקון מהיר, להתפלץ מכל ה"מאכרים" העוברים טסט ברכבים לפניך, לראות נהגים מפוחדים וחסרי אונים מול נוקשות בוחנים, לסבול יחס פוגע למרות שאתה משלם מחיר מלא על המבחן, כל זה הביא אותי להאבק בתופעות הללו.

הצעתי למשרד התחבורה, פיקוח מדגמי וסלקטיבי ופרסום הולם הם הערובה הטובה ביותר להפעיל לחץ על המכון. בדיוק כשם שיש פיקוח על תחנות הדלק ופרסום מוהלי הדלק ע"מ שהציבור יזהר כך יש לערוך בדיקות מדגמיות של בוחני משרד התחבורה בסיום מבחן הרשוי.

בדיקות כאלו יקטינו את הכשלונות המדומים וחשוב יותר, יבקרו בצורה אמיתית רכבי "מאכרים" מסוכנים.

פורסם

אני מאד מסכים איתך בעניין הזה,

הצעתי למשרד התחבורה, פיקוח מדגמי וסלקטיבי ופרסום הולם הם הערובה הטובה ביותר להפעיל לחץ על המכון. בדיוק כשם שיש פיקוח על תחנות הדלק ופרסום מוהלי הדלק ע"מ שהציבור יזהר כך יש לערוך בדיקות מדגמיות של בוחני משרד התחבורה בסיום מבחן הרשוי.

בדיקות כאלו יקטינו את הכשלונות המדומים וחשוב יותר, יבקרו בצורה אמיתית רכבי "מאכרים" מסוכנים.

אבל אני לא חושב שמשרד התחבורה ירצה או יוכל לפעול בצורה כזו, פשוט כי אין לו אינטרס, הרי מה אכפת לפקידים שם שמכשילים שלא בצדק מספר מסויים של רכבים ? משרד התחבורה הרי מקבל אחוזים או משהו בדומה לזה ממכוני הבדיקה, אז למה להם את כאב הראש הזה ?

גם אם הם יחליטו על פיקוח או בדיקות מדגמיות הרי שבסופו של דבר יהיה מספר אפסי של בדיקות כאלה. ראה מה קורה עם אכיפת חוקי העבודה (כמה פקחים יש במדינה שבשטח נכנסים ובודקים מדגמית עסקים ?), חוקי הבריאות (כמה פקחים יש בשטח שנכנסים לבתי עסק ובודקים את המזון ? למשל בשר ודגים ?).

אני חושב שצריך לבטל לחלוטין את השיטה העקומה הזו של מכוני רישוי, ולהגדיל מאד את הבדיקות של כלי הרכב בדרכים, אבל אני יודע שאין סיכוי שזה יקרה. שילטון הפקידים מאוהב בכח שיש לו על בעלי כלי הרכב.

פורסם

מנסיון לנו הכח לגרום לשינוי

כמי שהיה מקורב לטיפול בתלונות אלה אני יודע איזה

תלאות עוברים בעלי\מנהלי\ובוחני מכוני הרישוי.

רק תחשבו על זה שאחד העונשים שבוחן יכול לקבל(ומקבלים)

הוא השהייה מעבודה לתקופה ממושכת.

להגיש תלונות כמה שיותר על כל דבר שנראה לא סביר.

משרד התחבורה אגף הרכב מחלקת מוסכים.doc

אם לא מנסים לא מצליחים

• תוכן חדש...