Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4098 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין ספק שהדרך חשובה לא פחות מהתוצאה כי את הדרך - בעיקר בפחחות וצבע, קל יחסית להסתיר.

מה שכן, וזה נכון כמעט לגבי כל בעל מקצוע, מחיר גבוה לא מבטיח תוצאה יותר טובה בהכרח, ובוודאי שלא דרך טובה יותר. גם מישהו שלוקח סכומים גבוהים במיוחד כי יש לו "שם" יכול לעגל פינות, ובמקרים רבים מידי זה גם מה שקורה.

את זה למדתי על בשרי עוד בצעירותי כשמוסך פחחות ידוע מאוד (עד היום, אחד מבעלי ה"שם") עשה עבודה שנראתה יפה מאוד על מרצדס שהיתה שייכת לאבי והיום היא שלי. הנזקים שעיגול הפינות שלו עשה נראו תוך חצי שנה, ויש נזקים שנמצאים שם עד היום. מה שפחח גרוע או מעגל פינות עושה, קשה מאוד לתקן. עדיף לא לגעת מאשר לעשות עבודה בעייתית.

הצרה הכפולה היא שלהרבה בעלי רכבי אספנות אין ידע מקצועי מינימלי בפחחות וצבע, ולכן תוצאה יפה תהיה מקדם מכירות נפלא, בלי שאף אחד יודע מה באמת קרה מתחת לצבע המבריק. בגלל זה אני חושב שבכל עבודה שעושים על רכב כזה חייבים לחקור ולהתמקצע, לפחות ברמת התיאוריה, בשביל לדעת מה לבקש, מה לחפש, ואיך לבדוק את בעל המקצוע בכל שלב מתוך ידע אמיתי.

ומתוך מעט ההתמקצעות והידע שהצלחתי לרכוש אני טוען שהסכומים שנזרקים פה לאויר לא מבטיחים כלום חוץ מזה שיהיה יותר קל בכיס. אני מכיר (וזה אחרי מחקר ארוך) לפחות שני בעלי מקצוע שעל אחד מהם המלצתי כאן, שהעבודה שלהם לא נופלת בכלום - ולטעמי גם עולה בהרבה על עבודות שנעשו בסכומים מטורפים.

מה שכן, תשלום גבוה או נמוך לא מבטיחים כלום במבחן התוצאה. כמו לגבי כל בעל מקצוע חשוב מאוד לבדוק מה הוא עושה, איך הוא עובד, ובאיזה חומרים הוא משתמש לפחות כל כמה ימים, ואם משהו לא נראה להתעקש ולשנות. זה הדבר היחיד שיבטיח תוצאה ברמה שכולנו רוצים, לא תשלום של סכום כזה או אחר.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הייתי רוצה לראות באמת אצל מי תקבל כזאת עבודה ב 15K וכיצד היא תראה ותחזיק.

זה שמעניין לך את ה... אם מרתכים פח על פח או בשיטה אחרת, רק מצביע על הבורות שלך בכל הקשור לנושא הזה.

מה שעושים היום ולפניי שנים רבות בארץ, זה בד"כ לרתך פח על פח ולמרוח חומר, או לרתך בנחושת, שבכל אחד מהמקרים מדובר בטעות גסה.

עובדה היא שרוב רובם של השיפוצים המקומיים לא החזיקו\מחזיקים (שלא לדבר על כך שהם גם נראים על הפנים)

בשני המקרים הנ"ל העבודה תהיה שווה באמת לת.. וחלודה תצוץ מחדש ואף תחמיר ותתרחב.

ואפרופו ניקוי חול - ניקוי חול עלול גם להזיק וליצור פגמים בפח.

אם הרכב לא פורק למצב של פאזל, איך בדיוק יעזור לך ניקוי חול ? ואיך בדיוק תוודא שנפטרת מכל שאריות גרגרי החול ושלא נשארו כמה תקועים בכל מיניי חורים ? חשבת פעם מה יקרה לאותם גרגרים שייתקעו בכל מיניי מקומות ? ל=לחות ח=חלודה.

מניין לך שעבודות בחו"ל טובות יותר, או שנעשות בשיטות שונות ? אם אתה לא מדבר מתוך ידע אמיתי וניסיון, כדאי שלא תדבר שטויות.

אם למישהו לא מתאים המחיר, פשוט מאוד שלא יילך לאותו בעל מקצוע, אף אחד לא מכריח אותו.

צריך להכיר עבודותו של בעל מקצוע מקרוב, על מנת לאמוד את המחיר והשווי, כמו גם להיות מסוגלים להשוות השוואה אמיתית לבעלי מקצוע מקבילים.

אי אפשר לצעוק כל פעם גנב רק בגלל שהמחיר נשמע לכם יקר, או לא תואם למחיר של איזה פחח מהמשולש.

אל תבלבל לא את ה ..... תסתכל בשירשור של השיפוץ ספיטפייר שאני מבצע בעצמי ואחר כך תדבר,

אנטולי פשוט מגזים במחירים שלו ולגבי איכות עבודתי שלי ואני מספיק מבין והיא מצויינת

אז תרשה לי לא להמשיך לענות לך ואל תיכנס לפסים אישיים ואל תזלזל ותקרא לאף אחד בור או תטען שהוא מדבר שטויות, חוצפן

הכל באהבה :agrue:

מוזמנים להציץ בשירשור על שיפוץ הטריומף ספיטפייר קבריולט שלי

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=254662

פורסם

חברים יקרים אני משפץ ספיטפייר 68 בעזרת חבר ב15000 אלף ש"ח לאחר שביקשתי מאנטולי הצעה שהיתה כ 70000 אלף ש"ח ויכול להיות יותר( אמר לי החצוף כי הוא לא יודע כמה שעות עבודה זה יקח בדיוק)

שלבעל מוסך ותיק ובעל הרבה ריכבי אספנות שהמליץ עליו והוא ביצע לו עבודות והוא היה מקבל משכורת חודשית כדי לעבוד לו על הרכבים

פתאום הוא נהיה "דוקטור"

אז שיתחיל להיות על הקרקע עם המחירים שלו

את השיפוץ אני מבצע גם על ידי החבר וגם חלק בעצמי

אני יודע מה בדיוק עושים לי ברכב ורוב החיבורים של הפחים המקוריים הם פח על פח

יש גם גבול לרמת הפחחות שאפשר להגיע ברכב ישן בניגוד להיום שמבצעים ברכבים חדשים טבילה וציפוי באלקטרוליזה,

ברכבים ישנים לא עשו זאת בעבר ובמיוחד בשיפוץ תמיד יהיו ריתוכים במקומות שרק בצד אחד ניתן לטפל ,

כאשר הצד השני אי אפשר ואין גישה גם לידידנו "אנטולי"

הכן כן כל אחד יבחר בעל מיקצוע לפי ראות עיניו

אבל דחיל רבק ואני חוזר שוב יש גבול לכל תעלול

אתם מוזמנים לראות את השרשור שלי בקישור למטה ואני ממשיך לעדכן אותו לפרטי פרטים ולראות איך עושים פחחות וצבע ב 15000 ש"ח לא כולל חלקים חדשים שהבאתי ,

(למרות שהמחיר של אנטולי היה בידיעה שיש חלקי פח חדשים ואין צורך בשיחזורים)

וללא ריתוכחם של נחושת ועם ניקויי חול כמו שצריך ושיוף בסקוטש לאחר הניקוי חול וצביעה בממיר חלודה בנוסף וכן ניקוי החול מהרכב עד הגרגיר האחרון שלא תצטבר רטיבות

ודרך אגב לכל החכמים למיניהם שמרכיבים כנפיים ברכבים ישנים ב"פונקטשוויז" ולא על ידי ברגים כמו ברכבים החדשים,

לא מלחימים פח על פח ומורחים בוסטיק?

פורסם

כל בעל מקצוע יכול לבקש כמה שהוא רוצה וכל לקוח יוכל לבחור לו את המחיר שניראה לו לשלם

הסכום בפועל הוא נקודת המפגש בין השנים.

מחיר גבוה לא היה מעולם ערובה לטיב העבודה, אבל תמורה לעבודה טובה משלמים יותר!

פחחות רכב ושיקום רכב ישן היא אומנות, בנוסף לידע ולכלים המתאימים נידרש גם נסיון רב,

לא כל מי שריתך שלושה פחים בחיים שלו וצבע אותם נחשב פחח. כמו שלא כל מי שגובה סכום אסטרונומיים

נחשב כפחח מעולה.

באירופה פחח רכב קלאסי במיוחד במוסכים יעודיים עובר הרבה השתלמיות ומקבל תעודת מקצוע מיוחדת

ונחשב שם לבעל מקצוע מוסמך, התשלום על עבודתו בהתאם.

בארץ אין עדיין תו תקן לבעל מישרה ולעולם אינך יכול לדעת בוודאות מי בעל המקצוע שעובד על הרכב שלך.

כמו בכל דבר גם בחומרי הגלם של עבודת הפחחות ישנם מחירים וסוגים שונים של איכויות צבע וחומרים שגם

הם משפעים על המחיר הסופי, חומרים וצבעים איכותיים עולים יותר, ומחזקים יותר ללא קשר לעבודת הפחח.

מצב הרכב הראשוני לפני העבודה הוא כגורם משמעותי בעבודה, רכב שמור יחסית שלא תוקן בעבר ובמצב התחלתי

טוב יותר יהיה קל יותר לתיקון והעבודה תיראה בסוף איכותית, רכב רקוב ובעייתי יהיה הרבה יותר יקר לתיקון

ולא תמיד התיקון יראה טוב, כאן נכנסת גם המקצועיות של הפחח לתמונה!

בקיצור על עבודה טובה וחומרים משלמים יותר, הסיכוי ליפול על בעל מקצוע טוב שמכבד את עבודתו, אוהב אותה

וגם נהנה ממנה, קטן ולכן בעלי מקצוע כאלה דורשים סכומים שאם הסכמת לשלם אותו שניכם הרווחתם ואם לא...

אז לא! - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לבעל הספיטפייר - רואים שרצית מאוד והתאמצת מאוד, ואכן הבאת הרבה חלקים וזה יפה מאוד.

לצערי הרב עדיין לא התלהבתי מהכנת המשטחים ומהריתוכים שנעשו, אז אולי אני חצוף, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שהעבודה לא מספיק טובה.

פורסם
לבעל הספיטפייר - רואים שרצית מאוד והתאמצת מאוד, ואכן הבאת הרבה חלקים וזה יפה מאוד.

לצערי הרב עדיין לא התלהבתי מהכנת המשטחים ומהריתוכים שנעשו, אז אולי אני חצוף, אבל זה עדיין לא משנה את העובדה שהעבודה לא מספיק טובה.

כל אחד וראות עיניו ,מה גם שהשיפוץ עוד לא נגמר ומהתמונות קשה לעמוד את טיב הריתוכים שיעברו שיוף וריתוך ומילוי איפה שצריך אל ידי מנורה שתראה מהיכן האור מאיר

אבל מכל מקרה תהיה בריא

דרך אגב אני אשמח לראות שיפוץ שאתה עשיתה ואת טיב עבודתו ....:lol:

פורסם

אין שום קשר לשאלת הלמי יש גדול יותר.

התשתית לא מספיק מוכנה ונקייה על מנת לרתך, המקום לא בריא לחלוטין.

הריתוכים עצמם נראים מעט גסים בחלקם.

מאחל לך בהצלחה בכל אופן.

פורסם
אין שום קשר לשאלת הלמי יש גדול יותר.

התשתית לא מספיק מוכנה ונקייה על מנת לרתך, המקום לא בריא לחלוטין.

הריתוכים עצמם נראים מעט גסים בחלקם.

מאחל לך בהצלחה בכל אופן.

תודה רבה!!!!

פורסם
חפשו את ההבדלים:

1. http://www.youtube.com/watch?v=Vyp0ri5QLHM&feature=related

2.

3.

4.

בהצלחה-רן

לזה מה שהתכוונתי שבחול יש חברות שמנקות את הרכב וטובלות ומנקות אותו בחומרים כימיים (חבל שאין לי את האפשרות :-()

ולאחר מכן מצפות בחומרים ע"י אלקטרוליזה

רן תודה על העזרה להוכיח את חפותי :wink:

• 5 שנים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...