Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כל יבואני הרכב נדבקו למספר הקסם 119 א"ש, אז מה האלטרנטיבה ?

הרי ברור שמדובר פה על התיישרות של כל היבואנים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בכל העולם, רכבים מתחרים, מאותה קבוצה, מתומחרים דומה מאוד.

זה לא שבאירופה יש איזה פער ענק בין גולף לאסטרה או בין דובלו לקנגו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כי ככה זה בקרטל. אמנם לא מוצר זהה, אבל מספיק דומה.

וככה זה כשאין תחרות. גם אם יבוא מקביל יוזיל רק ב- 5K לרכב, או יספק אותו עם חבילת אבזור נדיבה (נניח מה ששמור ללקוחות ה"פרטיים" בתוספת מחיר מופרכת - זה גם הרבה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם יבוא מקביל יתן את אותו המוצר בדיוק כמו היבואן הנוכחי רק במחיר נמוך יותר, סביר להניח שאנשים יבחרו במחיר הזול יותר.

השאלה היא אם יבואן מקביל באמת יתן את אותו המוצר, זאת אומרת שצריך לבדוק האם הוא יתן אחריות בעצמו כמו היבואן הנוכחי, ואם כן מה היא תכלול בתוכה וכ"ו.

זה שמישהו יתחיל לייבא רכבים במחיר זול יותר מהיבואן הנוכחי, לא אומר שזה ישתלם ללקוח בטווח הארוך.

אל תשכחו שמעבר למה שהחוק אומר, יש את עניין הבלעדיות. יש תחומים בהם היצרן נותן בלעדיות ליבואן מסויים ולא משנה שהחוק מאפשר לכולנו לייבא, היצרן פשוט לא ימכור לנו ויבוא אפור זה לא דבר שהלקוח הקטן מעוניין בו אלא אם המחיר נמוך מאוד מה שקשה לי להאמין שיתאפשר בתחום המכוניות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
למרות המחירים הגבוהים והמעצבנים של רכבים בארץ, אני חייב לציין שיצאתם קצת מפרופורציות, ממתי בעל עסק פרטי חייב למישהו דין וחשבון מתי, כמה ולמה הוא מעלה מחירים?

הוא מעלה ב 12.74 אחוז כי זה בדיוק אורך האיבר שלו, יש למישהו בעיה עם זה? שיקנה במקום אחר.

דעתי כדעת אחרים כאן, רק פתיחת השוק לתחרות תגרום לירידת מחירים (וגם לא בטוח, יותר הגיוני שהיבוא המקביל ימכור רכב מקביל בהנחה של כמה אלפים בודדים או יתן איזו חבילת איבזור כצ'ופר מאשר שפתאום מישהו ימכור פה מזדה 3 ב 90K ש"ח ).

כי מדובר במונופול. מונופול הוא רע לשוק תחרותי.

תומר - גם את היצרן אפשר להכריח ולכופף. הנה עובדה שזה קורה במקומות אחרים. (היצרן יכול לקבוע סטנדרטים שכל היבואנים יהיו חייבים לעמוד בהם לדוגמא).

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

בניגוד לדעה הרווחת כאן, דעתי היא שייבוא מקביל לא ישנה שום דבר מהותי במחירי המכוניות בקבוצה 2.

ההגיון הוא מאד פשוט- גם היבואן המתחרה יבין היטב שאם הוא חפץ חיים הוא חייב לרכז את ליבת הפעילות שלו לחברות הליסינג/ציי הרכב, במקום לנסות "לצוד" כמה אלפי לקוחות פרטיים- על כל המשתמע מכך (הוצאות שיווק, שטחי תצוגה וכיוב').

משכך, גם היבואן המקביל- כמו הראשון- יהיה חייב בראש ובראשונה להתחשב בצורך המשמעותי ביותר של הלקוחות שלו- לשמור על שווי הצי שברשותם. כאן למעשה נגמר הסיפור..

לדעתי האישית בעניין- מי שיש לו הממון לרכוש מכונית מחוץ לטווח המקולל של קבוצה 2 (שמן הסתם גם תהיה יותר מיוחדת/מהנה/יוקרתית), תפאדל. לעומת זאת, לרכוש מכונית חדשה מהסגמנט הזה כלקוח פרטי- זו שטות ממדרגה ראשונה.

גם משלמים מחיר מופקע בגלל סיבסוד צולב, גם מקבלים מוצר פושר.

פורסם

זה אולי נכון אלא אם חברות הליסינג הגדולות יתחילו ליבא לעצמן את הרכבים (מה שכנראה יקרה) ואז ליבואנים הנוכחיים לא תהיה ברירה אלא "לצוד" לקוחות פרטיים.

emotion of motion

פורסם

אני לא מבין מה הסרט של כולם.

סה"כ העלו את המחיר של הרכב הכי פופלארי בישראל ב4000 ש"ח.

מה השתנה? שמיים וארץ?

מי שהיו לו 114000 ש"ח יהיה לו 119000 ש"ח.

זה יפגע בכלום.

מי שקונה היום רכב חדש מהחברה הוא עשיר, אומנם טיפש אבל עדיין עשיר.(כן כן, 120K זה לא בדיוק אופציה למשפחה ממוצעת).

ולמה טיפש?

כי רכב כזה בן שנה +- על הכביש נמכר 40-35 אש"ח פחות.

והוא עדיין ימצא בכיסוי של כשנתיים אחריות וכל המשתמע מכך.

יש כלכך הרבה דברים שמתייקרים מסביב שבאמת, עלות הרכבים החדשים פחות מטרידה אותי.

קודם שירדו מחירי המזון.

אח"כ מחירי הנדל"ן.

אח"כ מחירי הדלק.

ובמידה וכולם במדינה יקבלו העלאה במשכורת בהתאם להתייקרות שנהיית כאן בשנים האחרונות, אז נדבר על מכוניות.

אבל אני כמו כולם, עדיין מרוויח +- את אותה משכורת.

רק שהיום בקבוק קולה בקיוסק הקרוב עולה 8 ש"ח, שאני זוכר בבירור שקניתי אותו בעבר ב6ש"ח,עם אותה המשכורת..

(דוגמא צינית למי שלא הבין).

בקיצור, לא מעניין.

under construction..

פורסם

אם זה לא מעניין אותך, אל תכנס לשרשור.

ממש לא מי שקונה רכב חדש הוא טיפש. חלקינו אוהבים לקנות דברים חדשים ולחלקנו שיקולים אחרים. רובנו ממש לא עשירים.

זה פורום מכוניות ולכן מדברים על מכוניות ולא על מזון ונדל"ן.

אם יש לך בעיה עם המשכורת שלך, פנה למעסיק שלך או חפש עבודה אחרת, כאן לא יוכלו לעזור לך.

emotion of motion

פורסם
כי רכב כזה בן שנה +- על הכביש נמכר 40-35 אש"ח פחות.

והוא עדיין ימצא בכיסוי של כשנתיים אחריות וכל המשתמע מכך.

תראה לי איזה רכב מאבד 33% מהערך שלו תוך שנה +-...

ידידי, ירידת הערך היא כ- 15% בשנה הראשונה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

זכותם לעלות את המחיר כמה שרק ירצו, וזכותנו גם לקנות. אם המחיר לא מוצא חן בעיניכם פשוט אל תקנו.

מה שכן מעצבן אותי פה זה חוסר התחרות שיש ביבוא הרכבים לארץ כיום.

פורסם

אני לא מבין מה "קדוש" כל כך ברכבי "קבוצת 2" (מהיום אין קבוצות יותר...) הקלאסיים, למי שיש ראש "פתוח" יש אופציות עדיפות (לדעתי) והרבה יותר זולות.

לפני כשנה וחצי, הייתה לי הזדמנות לסיים את חוזה הליסינג שלי, ובהתחשב בעליית המחיר של אופציית הליסינג ובכך שאני לא נוסע הרבה (כ-18K לשנה), החלטתי לרכוש מכונית פרטית. בחנתי מספר אופציות, כולל האפשרות לרכוש יד שנייה. לאחר בדיקה של הרבה מועמדות בחרתי בסקודה פביה סטיישן, דגם 1.4 ידנית.

המכונית הזאת מאד מרווחת למשפחה של עד 4 נפשות (אחוז נכבד מהמשפחות הצעירות) - הרבה יותר מרווחת למשל מהמזדה 3. בנוסף יש לה תא מטען ע-נ-ק-י וסופר שימושי שנותן פתרון מעולה (טרקטורון של הילד נבלע בקלות ללא כל מאמץ).

בזכות משקל קליל (1075 ק"ג), גיר ידני ומנוע גמיש (86 כ"ס ו-13.5 קג"מ ב-3800 סל"ד, אשר אחוז נכבד מהם מגיע הרבה לפני), יש לה ביצועים זריזים יותר מרב המשפחתומתיות. כמו כן היא סופר חסכונית (כ-14 ק"מ/ל' משולב), יש לה תעריף ביטוח זול למדי (ללא צורך להתקין כל מיני עלוקות וחולרה'ס למינהם) ואחזקה זולה מאד. וכל זה במחיר שהוא זול ב-30000 :shock: מאותן משפחתומתיות בזכות היותה ממוקמת בקבוצה 4 (כמו כן היא מאובזרת בבקרת יציבות, 4 כ"א, 4 ח"ח הנפתחים/נסגרים הלחיצה אחת,מראות חשמליות עם הפשרה ועוד). בסיכומו של דבר לדעתי (הצנועה) היא מהווה אלטרנטיבה מצויינת למשפחתית תוך חסכון משמעותי.

המסקנה - לא להיות מקובעים.

ד"א, היבואן החל בשיווק של הרומסטאר עם אותו מנוע 1.4 וגיר ידני ב-99000 ש"ח - עוד אופציה מצויינת כתחליף לדגמים הסטנדרטיים היקרים ב-20000 ש"ח.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לדעתי האישית בעניין- מי שיש לו הממון לרכוש מכונית מחוץ לטווח המקולל של קבוצה 2 (שמן הסתם גם תהיה יותר מיוחדת/מהנה/יוקרתית), תפאדל. לעומת זאת, לרכוש מכונית חדשה מהסגמנט הזה כלקוח פרטי- זו שטות ממדרגה ראשונה.

גם משלמים מחיר מופקע בגלל סיבסוד צולב, גם מקבלים מוצר פושר.

לצערי הרב הטזה הנ"ל הינה שגוייה לחלוטין. דווקא לדגמי הליסינג מקבוצה 2 ובמיוחד מקבוצה 4 יש בארץ מחירים שפויים, אשר מתקרבים לאלה באירופה. מי שמעדיף מכונית "מיוחדת/מהנה/יוקרתית" (הייתי מוסיף גם "ספורטיבית")- משלם מחיר כפול ומכופל.

פורסם
מי שקונה היום רכב חדש מהחברה הוא עשיר, אומנם טיפש אבל עדיין עשירין.

הגרמנים נוהגים לאמר "אנחנו לא מספיק עשירים בכדי לקנות דברים בזול". והנה כמה עובדות:

1. בישראל ירידת הערך של רכבים הינה נמוכה במיוחד בקנה מידה עולמי. ז"א רכבים משומשים יקרים במיוחד.

2. ההגנה על הצרכן בישראל לוקה בחסר. לכן הרמאות המקצועית, כן מצד הסוחרים התמהוניים וכן מצד המגרשים הגדולים פורחת. ולא החוקים, ולא התקנות ואפילו לא בתי המשפט אינם מסוגלים לעשות סדר בנ"ל.

אז מי שקונה רכב חדש אולי עשיר אבל טיפש הוא לא.

ועוד דבר... אני מתחזק בדעה כי מסחר הליסינג בסופו של יום טוב לצרכן הנבון אשר עושה עליו טרמף (קונה בזול ומוכר ביוקר)

• תוכן חדש...