Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6021 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה ומוצלחת קניתי את הרכב הראשון שלי אז... יש לי מלא שאלות.

דבר ראשון המצבר, אני שם לב שבמהלך ההתנעה לוקח טיפה זמן עד שהאוטו מניע אז אני מניח שהמצבר חלש. השאלה שלי בעצם היא.. איזה מצבר כדאי לקנות ובאיזה מחיר? אני מאזור המרכז דרך אגב.

עוד שאלה זה לגבי האזעקה. ברכב יש קודן, יש את החיישנים האלה מעל השמשה הקידמית בצדדים, יש שלט שבא עם המפתחות ויש אפילו משהו שנראה כמו אימובילייזר אבל אזעקה עצמה - אין. כאילו, זה פשוט לא עובד. ידעתי מראש שאין אזעקה אבל נראה לי מוזר שיש את כל הדברים האלה והם פשוט לא עובדים. במה מדובר? והאם ניתן לתפעל את האזעקה מחדש וכמה זה בערך יעלה לי?

חלון של הנהג לא עובד (גם משהו שידעתי מראש) אלא אם נותנים כמה מכות בדלת כדי שהמחשב שם יתחיל לעבוד. מה המחיר בערך שדבר כזה יעלה לי?

יש כמה נזילות שחלקן השפיעו גם על הרצועת טיימינג שדרושה החלפה וגם התושבות מנוע, ויש לי בחירה בין לתקן אותם פשוט ובהמשך הדרך לשים עין ולטפל כמו שצריך באוטו כדי שזה לא יחזור למצב הזה או אם אני רוצה שזה יהיה כמו חדש אז להחליף את כל העסק (שהבנתי שזה כולל החלפת מנוע) ולא לדאוג לזה בכלל. אז קודם כל מה עדיף, לתקן או להחליף לגמרי בהתחשב במחירים ושזה אוטו ישן ומה ישתלם לי בעתיד וכד'? אם לתקן אז התיקונים יעלו לי סביבות ה-3-4 אלף ואם להחליף אז הבנתי שאפשר לקנות מנוע חדש או מנוע משופץ (או משהו כזה), מה עדיף ומה הסדר גודל מחירים של שניהם? (אני מצטער מראש שאני לא הכי ברור פשוט אני לגמרי בור בכל הקשור לתחום הטכני של המכוניות)

המראות הצדדיות, וזה כבר משהו שקשור למבנה הרכב עצמו, לא נותנות לי שדה ראיה מספק. המראה השמאלית לא הולכת ימינה מספיק והמראה הימנית לא הולכת למעלה מספיק. השאלה אם זה משהו שניתן לשנות איכשהו? או שיש סיכוי שזאת בעיה טכנית כלשהי במראות האוטומטיות? (אבל זה לא שהשמאלית לא הולכת בכלל שמאלה או הימנית לא הולכת בכלל למעלה, הן זזות לכיוונים האלה ועוצרות באיזשהו שלב, שלי זה לא מספיק בשביל להשיג שדה ראיה טוב).

שזה לא ישמע נורא מדי, אני ידעתי על כל הבעיות האלה וקניתי את הרכב ב-6 אלף פחות מהמחירון וגם עם התיקונים אני אשאר מתחת למחירון. לדעתי זה אפילו עדיף שאני עושה לבד את התיקונים מאשר להסתמך על מה שהבעלים הקודמים אמר לי שהוא עשה או לא עשה במקרה שאין ספר טיפולים כמו במקרה הזה (הרכב היה אצלו שנה וחצי והוא נאלץ למכור עקב נסיעה לחו"ל).

לסיום 2 שאלות קטנות: שמן ומים. מה עדיף, איפה, איזה מחירים וכד'.

אשמח לכל עזרה שמישהו יספק לי, תודה מראש :-)

פורסם

אם אפשר לשאול, בכמה קנית?

אני גם מחפש וכבר ראיתי 3 מזדות 323F ופשוט כל אחת מהן הייתה עם בעיה מוגזמת. כבר חודשיים שאני מחפש רכב.

האחרונה הוצעה לי כבר אפילו ב18K (תיקונים היו עולים עוד 3K).

בדקת כמה רכבים לפני הרכישה הנוכחית?

אני נראה לי מתייאש מלנטיס 323F. נראה כאילו כולן גמורות וקרועות כי אנשים חשבו שהן רכבי ספורט!(בגלל הצורה והמנוע 1.8)

וכמובן - תתחדש אחי!

Mazda 2 2013

פורסם

עברתי איזה 6 מכוניות עד שהגעתי לזאת.

כבר הייתי עם אחת שהיה לה קילומטראז' 83 אלף (שנת 97) ובדקתי את זה וזה באמת היה הקילומטראז' אבל מה?

מזגן עם תיקונים של עד 2000 שקל, כל הגלגלים צריך להחליף, הצבע התקלף כמעט מכל האוטו והפחחות שם הייתה על הפנים עם פגיעות בכל מיני מקומות ומבפנים הוא נראה מוזנח מאוד. הבחורה רצתה 22 אלף, אמרתי עם כל התיקונים האלה מעל 19 אלף אין מצב שאני מבזבז (לפי החישובים של כל התיקונים) והיא בסוף ויתרה.

גם אני כבר הייתי קרוב לייאוש והיו איזה שבועיים-שלוש שהפסקתי לחפש וגם לא היה לי כל כך זמן לחפש ואז פתאום עשיתי ככה סתם חיפוש ביד 2 ראיתי בחור שרשם שהוא טס לחו"ל, מכר 323F שנת 97 ב-18.5 אלף (מחיר מחירון שלה 21.5 אלף). אחרי שנפגשתי איתו הוא בעצמו כבר ירד ל-16 אלף. בהתחלה היה קצת מחשיד אבל אמרתי נזרום, עשינו בדיקה, עברנו במוסך שאני מכיר, קיבלתי אישור מהמוסכניק ובמעמד הקניה הצלחתי להוריד עוד קצת וסיכמנו על 15.5 אלף. 6 אלף פחות מהמחירון. נוסעת טוב, התקלות לא חמורות. ועוד נשאר לי מספיק כסף לטפל בה קצת מעבר לתקלות ואפילו לביטוח (היה לי תקציב של 25 אלף).

פורסם

קודם כל תתחדש!

בנוגע למצבר, אתה צריך מצבר 60 אמפר, ממליץ על VARTA, ממליץ לך לבצע חיפוש באזור יצחק-שדה בת"א כגון אצל הפרסי או צנטרל, עלות המצבר כ-550 ש"ח.

בנוגע לאזעקה, ממליץ לך לגשת למקום מקצועי\חשמלאי רכב על מנת לבדוק את העניין לעומק.

נתקלתי כבר בבעיה דומהלגבי החלון בלאנטיס F של חבר, ספריי מגעיים יעודי אמור לפתור את הבעיה, צריך להוריד את כיסוי הדלת הפנימי ולרסס על המגעים של פיקוד החלונות.

תושבות מנוע זה נקודה חלשה בדגמי BA, ממליץ לך להחליף את כולם לתושבות של חברת NOK ועל הדרך להחליף רצועת טיימינג כולל מותחנים ומשאבת מים כולל שאר הרצועות - בעצם לבצע יישור קו ולאור העובדה שהורדת את המחיר של הרכב בעוד כמה אלפים, אל תחסוך בזה - אתה רק תרוויח!

לגבי המראות, את האמת גם אצלי יש את הבעיה הזו אבל לא מצאתי זמן להתעסק עם זה עדיין, לפי דעתי אם מפרקים את המראה לגורמים ומשמנים את החלקים הדרושים בתוך המנגנון של המראה אז זה צריך לסדר את העניין.

שמן מים - נוזל קירור יעודי בלבד! כגון פרסטון, שמן - ממליץ על liqui moly 10w/40

• תוכן חדש...