Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6055 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לרכב של חברתי , נשרפו נורות בלוח השעונים .

הורדתי את ההגה למצב הכי נמוך .

פירקתי את שני הברגים בחלק העליון של לוח השעונים , אך לוח השעונים משוחרר למחצה .

את מה אני צריך לפרק ע"מ להוציא את לוח השעונים ע"מ להחליף את הנורות השרופות ? .

שאלה נוספת כמה נורות ואיזה סוג יש שם ? .

בשביל שלפני שאני אפרק את לוח השעונים אני ארכוש קודם כל נורות .

תודה מראש , אמיר .

Sound Stream -Trantula 800.2

פורסם

אתה מתכוון לנורה של שלושת הבוררים של המזגן (עוצמת מאורר, טמפ', ומיקום [רגליים\שמשה\רגיל]) ?

אם כן אתה צריך פשוט למשוך עם פלאייר את בורר הטמפ' ולהוציא את הדבר הירוק משם. החלף את הנורה באחת מחנויות האלקטרוניקה\אביזרים לרכב והחזר למקומה - היא מאירה גם את שני הבוררים האחרים. בהצלחה

פורסם

לאחר פירוק 2 הברגים עלייך לשלוף את הפלסטיק הקישוט שמסביב ללוח השעונים ולאחר מכן אתה תגלה 2 ברגים נוספים בצידי לוח השעונים ועלייך לפרק אותם.

לאחר מכן משוך את לוח השעונים קדימה בזהירות ופרק את הקונקטור מאחורי לוח השעוניים והוצא את לוח השעונים.

בדגמי פולו הותקנו מספר סוגים של לוחות שעונים תוצרת MOTOMETER וגם תוצרת VDO

לכן בכדי שאוכל לומר לך איזה מנורות עלייך לרכוש תחילה עלייך לצלם את לוח השעוניים משני צידיו ולעלות לפורום.

איזה כייף לי :)

פורסם

למרק10 - תודה על התשובה .

האם לפני שאני מפרק את הקונקטור של לוח השעונים - צריך לפרק את קטבי המצבר ? .

תודה ואני אעדכן בהמשך .

פורסם

תמיד יש לפרק את כבל המינוס של המצבר בזמן טיפול או ניתוק קונקטורים.

המנורות הם בעלי בית תקע אינטגרלי בעלי תכונות חשמליות הבאות:

12 וולט 1.1 וואט וגם 1.2 וואט.

לפי דעתי מוטב לרכוש אותם בצ'מפיון לפי פרטי הרכב מכיוון שלא כול המנורות בעלי אותו הספק חשמלי ואינני בטוח שתוכל לרכוש אותם בכול חנות.

893919040A_OSR_2439488A.jpg

פורסם

מרק אכן צודק ואני אתן הסבר מפורט:

1. אתה המפרק את הברגים העליונים מהפלסטיק קישוט שמכסה את הלוח.
  2. אתה משחרר את הפלסטיק הזה מחלקו התחתון (יש שם מן קליפסים כאלו שנכנסים לתוך חורים בדשבורד.
  3. אתה מוציא את הפלסטיק החוצה ומפרק שני ברגים של הלוח שעונים.
  4. אתה מטה את הלוח קדימה, בחלקו התחתון יש מעין ציר, מכניס את היד פנימה ומנתק את הקונקטור שנמצא בחלק השמאלי מאחורי הלוח.
  5. אתה מרים את הלוח מהצירים. בשלב הזה תהיה זהיר כי יש מעין גומיות על הציר והן נוטות ליפול פנימה בזמן הוצאת הלוח.
  6. אתה מטה את הלוח בצד אחד פנימה, בצד השני החוצה ובמשחקי אקרובטיקה מוציא אותו החוצה דרך ההגה (כשהוא לאורך).

בפנים תמצא שתי סוגי נורות, סוג אחד עם בסיס מפלסטיק כתום, אלו הנורות הספציפיות להתראות, וסוג שני עם פלסטיק לבן. אלו הנורות לתאורה הכללית. יש 3 בחלק העליות של הלוח ו-2 באמצע. תקנה אותן נורות בדיוק, בחברה ניתן להשיג נורות של Osram.

אל תקנה נורות עם פלסטיק בצבע אחר (למשל כחול) כי ההספק שונה. תקפיד להחליף כל נורה בנורה זהה מבחינת הספק, אחרת חלק ידלקו חזק וחלק חלש.

עוד טיפ- אם בחלק העליון (איפה שיש 3 נורות) אחד מהפסים המוליכים מתרומם מהפלסיק הדבק אותו עם דבק מהיר, אחרת הנורות פעם ידלקו ופעם לא. הנרות יוצאות החוצה ברבע סיבוב.

פורסם

הלוח שעונים פורק - אודות להסברים המדוייקים .

רכשיתי נורות - הלוח שעונים ברכב הנ"ל הוא של חברת VDO .

החלפתי את כל הנורות בלוח שעונים ויש 12 כאלה .

שני נורות בחלק העליון של הלוח שעונים .

מתחת לשני הנורות הללו יש עוד 10 נורות - 3 שורות של נורות .

הנורות שפירקתי היה להם בתוך הזכוכית שלהם "צבע לבן" - האם זה מראה שהן לא תקינות ? .

האם יש בדיקה ביתית פשוטה שתוכל לומר לי האם נורה היא תקינה או לא ? .

למרות החלפת כל הנורות - הלוח שעונים לא מאיר כלל , התייעצתי עם מכון ספידומטרים והוא אמר לי שככל הנראה יש "נתק" .

הוא שאל אותי אם יש ברכב הנ"ל עמעם אורות , לפי ידיעתי אין .

האם אני יכול לסדר את הנתק לבד באם קיים ? .

תודה מראש .

פורסם

עידכון : הלוח שעונים מאיר .

יש כפתור שמוסבבים אותו "עמעם" .

כשפירקתי את הלוח ראיתי שיש מקומות שניתן לשים בהם נורות אך אין בהן נורות .

האם כדאי.צריך לשים במקומות הריקים נורות ? .

פורסם

לוח השעונים בפולו הוא אוניברסלי כלומר הלוח יכול להתאים גם לדגמים עם רמת גימור שונה או עם חיווים נוספים או שונים לכן קיימת הכנה לנורות נוספות ואין צורך להוסיף במקומות הללו נורות.

בדיקה פשוטה של המנורה יכולה להתבצע במספר דרכים.

1. חבר מתח של 9-12 וולט למנורה ובדוק האם היא מאירה.

2. בעזרת מד-מתח עם אפשרות לבדיקת רציפות בדוק האם קיימת רציפות בין שתי המגעים של המנורה.

הצבע הלבן מעיד על נורה שרופה.

פורסם

שאלה נוספת:

כעת, אחרי החלפת הנורות שמתי לב שכאשר מדליקים את הסוויטץ' הנורות של הארמברייקס ושל המד טמפרטורה(של המים) לא נדלקות. הנורה של האמברייקס לא נדלקת כלל.

האם זה קשור לקונקטור של לוח השעונים או קונקטור אחר?

האם המנורות משפיעות על הסימנים האלה להידלק?

אודה לכם על תשובה מהירה

אמיר

• ספונסר פורום
פורסם

כנראה שהמחבר של לוח השעונים לא מחובר היטב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
שאלה נוספת:

כעת, אחרי החלפת הנורות שמתי לב שכאשר מדליקים את הסוויטץ' הנורות של הארמברייקס ושל המד טמפרטורה(של המים) לא נדלקות. הנורה של האמברייקס לא נדלקת כלל.

האם זה קשור לקונקטור של לוח השעונים או קונקטור אחר?

האם המנורות משפיעות על הסימנים האלה להידלק?

אודה לכם על תשובה מהירה

אמיר

בזמן שהרכב מונע נורת בלם היד דולקת כאשר אתה מושך את הבלם ? האם מנורת התאורה של חום מנוע דולקת כאשר אתה מדליק אורות ?

• תוכן חדש...