Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהם שסתומים?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה לי אליכם חברים, מה הם השסתומים הנמצאים ברכב?

אני יודע בעיקרון שתפקידם הוא - אחד משמש פתח ליניקת אוויר, ואחד משמש פתח ליציאת גזי השריפה.

אז זאת אומרת, שברכבים מודרניים סטנדרטים הרי ישנם 4 צילינדרים, ועל כל אחד 2 שסתומים זאת אומרת- 8 שסתומים.

אז למה (נקח לדוגמא את ה306 XSI 8 שסתומים) עושים עניין מה"8 שסתומים"?

ועוד עניין קטן שמפריע לי, יש את הגולף V5 - זאת אומרת שיש לה 5 צילינדרים \ 5 שסתומים?

אשמח אם תוכלו לפרט אפילו אם השאלות נשמעות קצת של "צעירים" , תודה רבה :wink:

עריכה - בוצע חיפוש , אך לא ענה לי על התשובות

90 קמ"ש זו רק המלצה (:roll:)

פורסם

המינימום זה 2 שסתומים לצילינדר, אחד ליניקה, והשני לפליטה.

אם למנוע יש 4 צילינדרים, יש לו לפחות 8 שסתומים. זו הייתה התצורה הסטנדרטית של רוב המנועים, עד לפני 10-15 שנה.

בשנות ה 90 היצרנים היפניים, ויותר מאוחר גם האירופאיים, התחילו לבנות מנועים עם יותר משני שסתומים לצילינדר.

כלומר, במקום 2 שסתומים גדולים, יש 4 קטנים. שניים ליניקה, ושניים לפליטה.

4 שסתומים קטנים מכסים טוב יותר את השטח בראש תא השרפה, לעומת 2 שסתומים גדלוים. זה מאפשר מילוי טוב יותר של הצילינדר בתערובת אוויר/דלק, ופינוי טוב יותר של הגזים השרופים למערכת הפליטה. יתרון זה בא לידי ביטוי בעיקר בסיבובי מנוע בינוניים ומעלה.

קיימים גם מנועים עם 3 שסתומים לצילינדר וגם עם 5 שסתומים לצילינר, וכאן מדובר בוואריאציות של מה שתיארתי למעלה.

לגבי גולף V5 - הכוונה למספר הצילינדרים, ולא למספר השסתומים.

אות V, שמופיעה לפני המספר, מתארת את מספר הצילינדרים במנוע, שמסודרים בצורת V, כלומר יש זווית בין שתי חטיבות הצילינדרים.

הנפוץ ביותר הוא מנוע V6, שקיים כמעט בכל המכוניות בנפח מנוע 3 ליטר ומעלה.

אם האות V מופיעה אחרי המספר, הכוונה למספר השסתומים הכללי במנוע, כלומר מספר הצילינדרים כפול מספר השסתומם בכל צילינדר, לדוגמה 16V, 12V, 8V וכו'.

פורסם

אז למה (נקח לדוגמא את ה306 XSI 8 שסתומים) עושים עניין מה"8 שסתומים"?

ממש לא עושים מזה ענין. מנוע ה-16V עדיף בהרבה, במיוחד בנהיגה ספורטיבית בסל"ד גבוה.

אם האות V מופיעה אחרי המספר, הכוונה למספר השסתומים הכללי במנוע, כלומר מספר הצילינדרים כפול מספר השסתומם בכל צילינדר, לדוגמה 16V, 12V, 8V וכו'.

השסתומים נקראים VALVE, ומכאן השימוש באות V.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תוכן חדש...