Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6070 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול לקחתי XS לבדיקה לפני קניה. מדובר ברכב משנת 2001 עם 110 כ"ס יד שניה עם 160 אלף ק"מ ששייך לבחורה שמחזיקה בו כמה שנים ואת מרבית הנסועה הוא צבר בנסיעות לאילת (ראיתי ת.ז., הכתובת של הבחורה באמת באילת).

המוכרת הציגה לי קלסר טיפולים והתגאתה כי לא חסכה ברכב כסף וטיפלה רק במוסכים מורשים, למרות שזה הרבה יותר יקר. במקור היא ביקשה על "היהלום" יותר מהמחירון. סגרנו על מחירון - 31 אלף, כפוף לבדיקה ואם יוצאים ריג'קטים יותר מ 2000 ש"ח כל צד יכול לסגת מהעיסקה.

מאחר והמוכרת הצהירה וחתמה בפני (אני עו"ד והחתמתי אותה על משהו שאינו משתמע לשני פנים) כי למעט תיקון צבע כתוצאה מסריטה בכנף האחורית הרכב לא עבר שום תיקון, ומאחר ואני יודע עד כמה במכונים המורשים הבדיקה היא בעיקר כסת"ח, ואח"כ בכל מצב צריך ללכת למוסך ולבדוק באמת את הריג'קטים, החלטתי ללכת בעקבות המלצה של קולגה מהעבודה-לבדוק את הרכב במוסך בראל ברעננה (עד לפני שנה-מורשה של פיז'ו).

הבדיקה שם עלתה לי 250 ש"ח פלוס מע"מ. לדברי בעל המוסך, הבדיקה נעשית ידנית (קומפרסיה נמדדת מיכנית בכל צילינדר) ומשקפת את המצב האמיתי של הרכב. הוא מודה כי את השילדה הוא אינו מסוגל לבדוק באותה רמה כמו במכונים מורשים שיש להם מיכשור אחר, ולכן בתור אחד שעיקר חששותיו הוא מהמכניקה, האופציה הזו ניראתה לי מצויינת.

יצאה רשימת ריג'קטים באורך הגלות. פולי מנוע, קלאץ' גמור, 2 משולשים, 2 בולמים, צמיגים יבשים, דוד אגזוז אמצעי ואחורי רקוב. הערכת תיקון: כ 9000 ש"ח.

בנוסף, התברר שהשריטה שתוקנה נגרמה משפשוף עם משאית. לדברי בעל המוסך (בדק את הצבע באיזורים שונים במרכב עם מכשיר דיגיטאלי קטן ידני שבודק אם איזור מסויים עבר צביעה) הכניסו בתיקון לדופן של הדלת 8 ק"ג חומר מילוי. לדבריו הרכב חטף פיצוץ. אין שאסי אבל לא מדובר בשריטה של מפתחות. לדבריו גם התיקון בוצע בצורה רשלנית.

כל הריג'קטים לעיל הם בלאי טבעי, למרות שהרכב טופל רק במוסכים מורשים, ועבר טיפול לפני כחצי שנה. ברור שירדתי מהרכב, וכעת לצערי אני שוב מתחיל את החיפוש מחדש.

בעלת הרכב הייתה בשוק. היא באמת האמינה שיש לה פנינה ביד. מהפדיחה שלה למרות שלא סוכם על כך מראש (פאק שלי כעו"ד-הייתי צריך לצפות גם תרחיש כזה...) שילמנו את הבדיקה חצי חצי.

מוסר השכל:

כנראה שהיסטוריה מתועדת במוסכים מורשים אינה ערובה לכלום... למדתי משהו...

נ.ב.

אם מישהו מעוניין למכור:

147, XS, איביזה במצב טוב, אני מוכן לשלם מחירון כפוף לבדיקה... אשמח אם תיצרו קשר בפרטי

פורסם

אתה מחפש רכב ישן במצב חדש.

אין דבר כזה.

כל רכב יש לו בלאי.

פגיעה אחת ברכב של כמה שנים בלי עניין של שילדה באמת דבר סביר.

פורסם

אם אתה כבר רוצה לבדוק את הרכב בצורה יסודית, קח למוסך בצירוף עם פחח מקצוען.

בדיקה של מוסך בלבד שלא מתמחה בפחחות ושלדות , היא רק חצי עבודה.

באופן עקרוני מה שמצאו לא מעיד על הזנחה פושעת, זה דיי הגיוני לרכב בגיל הזה. אם הרכב לא היה "נשרט" ממשאית, הייתי מנסה להוריד כ5K ולתקן את הרכב במקום שמתמחר בצורה יותר נורמלית.

יש ים של 206 למכירה, זו לא צריכה להיות בעיה למצוא אחת שלא חטפה פיצוץ.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני דווקא הייתי רוכש.

מורידים 10K ממחיר המכונית בכפוף לכישורי המו"מ שלך - וסוגרים עם מוסך שיש לו מחלקת פחחות וגם מחלקת מכונאות עיסקה גדולה.

אני בטוח שלא בעייה להשיג דלת במצב תקין לחלוטין של 206 ולצבוע אותה בצבע הרכב, כנ"ל לגבי כל החלקים הבלויים.

אחרי זה באמת הייתה לך פנינה ביד.

פורסם

לאבי היתה וולבו 850 שנת 96' במצב מעולה - שמורה היטב, נסועה נמוכה יחסית וספר טיפולים מסודר.

לפני כחודש הוא החליט להתקדם והציע אותה למכירה.

הגיע קונה שלקח אותה לבדיקה, ובאותה הזדמנות נפרד מ 700 ש"ח (!), בשל העובדה שהמכונית עם 5 בוכנות.

הבדיקה יצאה מצויין למכונית בת 13 ו 103,000 ק"מ, אבל בכל זאת, זו מכונית בת 13, וחדשה היא היתה בספטמבר 95'.

כמובן שהקונה ניבהל מכמות הריג'קטים והחליט לוותר.

שבוע לאחר מכן הגיע קונה אחר, בדק אותה במוסך שמבין עיניין, ורכש את המכונית.

מסקנה - אין שום טעם לחפש נתונים של מכונית חדשה במכונית בת 7-8 ומעלה, חבל על הריצות, אובדן ימי העבודה והכסף לבדיקות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

לכן בכוונה לא לקחתי את הרכב למכון אלא למוסך.

קולגה שלי מכרה רכב וניגשה עם הבדיקה של המכון אליו למוסך והוא דווקא מיזער את דו"ח הבדיקה ואמר שהרוב זה שטויות וכסת"ח.

בעל המוסך טען שבמקרה שלי, הכל זה שבר, ושמדובר בדברים אקוטיים...

• תוכן חדש...