Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיווני מערכת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4423 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המאמר מDIY מלפני כמה שנים במקור, גם שם מעלים אותו באוב מדי כמה זמן.

אכן מאמר מעולה, בגלל זה הרגשתי צורך אתמול, בשעות שאני בדכ יישן, לשבת ולתרגם אותו.

היום התעסקתי קצת עם המערכת לפי המאמר הנ"ל וההבדל באמת אדיר. מוזר שעד היום לא חשבתי

להשתמש בערוצי האקולציה הנפרדים כמעיין באלאנס מפורט מאוד של המערכת. בצורה זו הצליל הרבה יותר צלול

ממה שהיה קודם, באמת שלא האמנתי לשינוי האדיר שזה מחולל למערכת.

חבל שהרבה מחברי הפורום שלנו, ואני בניהם, מוציאים כל כך הרבה כסף על רכיבים טובים מבלי לדעת לנצל אותם

כראוי. לא מבין למה כולם רצים ל3 WAY מבלי לדעת לכוון או למצות את כול הפוטנציאל מהמערכת 2 WAY שהיתה

להם ומפילים את האשם בחסרים מסוימים ולא בכיוונים טובים או אף נכונים ובסיסיים שלא מבוצעים כהלכה.

לסיכום, מה שחשתי על בשרי, עדיף מערכת בינונית עם כיוונים מצויינים מאשר מערכת מעולה עם כיוונים מחור$#נים:wink:

(כמובן שעדיף מערכת מעולה עם כיוונים טובים, לא?)

אלי

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ואימרו אמן.

לפני שעברתי לשלושה חלקים חשבתי שזהו זה עכשיו אני אקבל את הסאונד שייחלתי לו, אבל קיבלתי סטירה כואבת המערכת פשוט נשמעה כל כך גרוע שחשבתי לפרק את המידים ולחזור לשתי חלקים, כיוונים זה לא הצד החזק שלי במפגש האחרון עזרו לי אנשים טובים עם כמה טיפים, בבית עשיתי כמה שינויים בעיקר TA וכל התמונה השתנתה, רק בזכות כמה כיוונים קטנים ממכשיר דל אופציות.

כיוונים זה המפתח, לא פעם אני שומע על אנשים שיש להם ציוד טופ של הטופ ואנשים יוצאים אחרי ששמעו ברכב ואמרו שבג'סטי שומעים אותו דבר.

תודה על המדריך כן ירבו כמוך! אני חושב שמדריך כזה חייב להיות נעוץ בדביק.

Audison Bit 10 | Dynaudio Esotar E650 + Scanspeak D3004| Arc Audio 4200SE | Dynaudio Esotar 1200 | JL Audio HD 750/1

פורסם

תוגה רבה על המדריך.

נתחיל בשבת ונראה לאן זה יקח את הסאונד ברכב .:-)

HU- clarion 785 l COMP- hertz hsk165 l

AMP-audison lrx4.5 l SUB- Sharp 7000

פורסם

אלי,

מאמר יפה ונחמד מאוד - אבל לכל אחד יש את השיטה שלו לכוון מערכת ולכל אחד יש את המלח והפלפל שהם אולי "קצת יותר מידי" בשבילו...

אני מכוון את המערכת בלי רעש וורוד אלא פשוט אני בוחר שלושה טרקים מסגנונות שונים שאני מאוד אוהב ומנסה להגיע לתוצאה הטובה ביותר לשלושתם.

באמת בסוף התהליך אני עושה משחקי RTA ואיקוליציה - אבל אז אני גם חוזר אחורה לאורך כל שרשרת הכוון של המערכת ובודק אם כעת אפשר לשנות דברים שכבר קיבעתי בכדי לקבל תוצאה טובה יותר.

אחרי משחקי RTA ואיקולציה יש מקום למשחקי גיינים ושוב משחקי איקולציה וחוזר חלילה ולכן אני מבין ומזדהה לחלוטין עם מה שאליקו אמר.

ספר מתכונים זה דבר נהדר - בסופו של יום, אתה מבשל את הארוחה של עצמך...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי,

אתה צודק במאה אחוז, וזה מה שיפה בשיטה הזאת, בלי שום RTA רק לפי הטעם שלך.

כל כיווני האקולציה בשיטה זו מכוונים רק לפי הטעם האישי שלך לפי טראק מוכר היטב ולא רעש ורוד.

השלבים האחרונים, של כיווני אקולציה נפרדים לכל ערוץ, רק ממרכזים אותה ומשפרים לעין ערוך את האימג'ינג שלה.

היום יצא לי להתעסק יותר בשלבים אלו בדיוק ואדי, אתה חייב לשמוע את ההבדל. הוא פשוט אדיר, מעין אורגאזמה מוסיקאלית

פשוט כך, כל הבמה תפסה נפח ופירוט ברמה שעוד לא היתה לי. כל זאת מבלי להתעסק עם RTA כמעט בכלל ( טוב אולי קצת

בהתחלה לאקולציה המשותפת וגם כאן השינויים הם מינוריים גג 3DB )

אלי

פורסם

איקולציה נפרדת והגברה נפרדת לכל ערוץ זה מה שאני עושה כבר מספר חודשים טובים :-)

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

כל הכבוד על כל הפירוט.ממש מובן.

אבל אני שמח שאני לא בתחום הsq וצריך את כל הכיוונים האלו.

hu:pioneer 7800mp:comp front-infiniti refrance comp rear:sound strem rubicon. amp1:hifonics bxi6408 amp mono:hifonics 2008d class

sub:FI BTL 15

פורסם

אפרופו אלי,

אני הולך להעביר מהרכב הפרטי של אבא שלי את המידבאס אילייט והטוויטר מקביל סופרימו (אומגה CR101) לרכב של אבא שלי בקרוב (הגברה עדיין בתכנון אצלו)

הסט יותקן בקיק פאנל, יוגבר בתצורת בי-אמפ על גבי ה3sixty.1 ונקודת החיתוך בין הרכיבים תהיה בסביבות ה2.5 עד 3K

זה הולך להיות סט שני חלקים שאני בונה בו על משחקי אויקולציה בשביל לכסות על תחושת חסרון כלשהיא של מידריינג'

בלי TC (לא ממש צריך כשהכל מותקן באזור הקיק דרך אגב - מנסיון) אבל עם משחקי איקולציה והגברה ובאלאנס.

את המערכת הזו אני הולך לכוון בעזרת משחקי פאזות, משחקי עוצמות, מדידות RTA

- את הרמקולים של המערכת ברכב של אבא שלי (סט פולס שני חלקים מוגבר בבי אמפ) אני הולך לשלב ברכב הפרטי וההתקנה הולכת להיות מידבאסים בדלתות, CDMים בקיק פאנלים וMT22 בקורות במיתקון המקורי שלהם כנראה.

הדלתות של שני הרכבים יעברו בידוד אוקסטי היות ואני הולך להתקין לו אילייט בדלת ולא בתיבות - פשרה לצערי, אבל עדיין עליית מדרגה רצינית ביותר בשבילו. במידה והתוצאה תהיה לא מספקת, האילייט יועמדו למכירה ובמקומם יבואו וופרים של HAT קלארוס.

- אבל הכוונה העיקרית מאחורי כל הסיפור תהיה בעצם להצדיק את מה שאמרת -

מערכת אחת בינונית שתשמע יותר מנהדר.

ומערכת אחת טובה שמבוססת על סט שני חלקים שהחסרון של מידריינג' לא יורגש בה. - אני מתבסס כאן בעיקר על מרחק מהראש ומשחקי איקולציה.

Pioneer TS-X150

פורסם

חן חן על המאמץ וההשקעה.

אני משוכנע כמעט לחלוטין שנתתי כאן לינק למאמר המקורי לפני זמן מה אך אינני מוצא זאת.

אשמח אם תוכל להפנות אותי שוב למקור.

פורסם

אפשר ליישם את השיטה הזאת גם להגברה פאסיבית (קרוס אובר) אתה צריך להחליף את ה+ ב- לא בכניסה לקרוס

כי אז אתה מחליף את הקוטביות (פאזה) של שני האלמנטים, אלא ביציאה לכיוון האלמנט, הטויטר או המיד באס.

צביקה סליחה, לא ראיתי עד עתה את הבקשה שלך, בבקשה:

http://www.diymobileaudio.com/forum/diyma-tutorials/33740-simple-way-tune-courtesy-cmusic.html

אדי, בטוח שאם הידע שלך זה יצליח.

אלי

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

היום לאחר מספר שרשורים בנושא החלטתי להקפיץ את השרשור הזה מלפני כמה וכמה שנים. נשאר לא פחות רלוונטי היום וכנראה שיותר.

אלי

פורסם

אכן! טוב עשית.

היום, אחרי שעברו כל כך הרבה שנים ואחרי שכיוונתי את המערכות שלי בכל כך הרבה שיטות שונות וטובות, יכול לאמר שהיום יש לי שיטה בה אני מכוון את הפאזה של המידבאסים גם בין אחד לשני וגם בין כל צד לשאר האלמנטים במכה אחת!

ארחיב על כך ביום ראשון אבל זה בדיוק הדבר הקטן הזה שפספסתי במשך הרבה שנים וברגע ש"ציפור קטנה" גילתה לי את הטריק הזה, זה פשוט סידר לי את החלק הקטן הזה שבאמת היה נחוץ בכדי לכוון את המערכת נכון.

ארחיב על כך ביום ראשון.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...