Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפש המלצה לרכב על 7000 שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מחפש המלצות לרכישת רכב עד 7000 שקל.

הרכב צריך להיות משפחתי ולא קטן.

נכון שיש מגוןן של מכוניות מהמזרח ועד המערב.

סדר החשיבות הוא:להנאה ,אמינות, אחזקה ודלק בסוף הרשימה

זה צריך להיות רכב שיקח 4 אנשים , רוב הנסיעה בתוך העיר

תודה

פורסם

וולוו 740

רכב משפחתי גדול בטיחותי ודי מפנק...

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

Guest ספורטמוטורי
פורסם

אני ממליץ על מיצובישי לנסר 1500 ידנית לא אוטומט

רכב אמין מאוד,נוח,מרווח,די מהנה לרכבים בקטגוריה שלו,וחסכוני.

אחזקה ממש זולה,,הוא די אמין ואם בכלל יצטרך חלק,החלקים שלו זולים מאוד.

דלק:לאחרונה סידרתי חור שהיה לי באגזוז,וכיוונתי את המפלג,מאז שמתי לב (אחרי בדיקה כמובן) שהאוטו התחיל לצרוך פחות דלק,בין 11.5 ל12 ק"מ לליטר בנסיעות עירוניות, ובכביש מהיר כ13.5 ק"מ לליטר עם מזגן כל הנסיעה.

בהצלחה.

פורסם

הבעיה שוולוו או לנסר למרות שהם מכוניות טובות הם כבר בנות 17-18 שנה וזה בעיה של בלאי

בטוח שאני לא ימצא משהו שלא צריך השקעה

לגבי הפיאטים זה זבל

הסיטרואן נחמד אבל חלקים לא יקרים או אחזקה לא יקרה ?

מה עם יונדאי או פיאט מריאה\מראבה ?

מה עם משהו אמריקאי כגון גרנד פרי או לומינה ?

Guest ספורטמוטורי
פורסם
הבעיה שוולוו או לנסר למרות שהם מכוניות טובות הם כבר בנות 17-18 שנה וזה בעיה של בלאי

לגבי הפיאטים זה זבל

הסיטרואן נחמד אבל חלקים לא יקרים או אחזקה לא יקרה ?

מה עם יונדאי או פיאט מריאה\מראבה ?

מה עם משהו אמריקאי כגון גרנד פרי או לומינה ?

גרנד פרי ולומינה ממש לא זולות לאחזקה,וגם צריכת דלק כפולה אם לא יותר מהלנסר.

יונדאי,אין לי נסיון אחזקה,אך הנאת נהיגה ונוחות לא תמצא באוטו הזה.

הפיאט מריאה/בראבה אמינות כמו פונטו דור ראשון(לא רעה),נוחות לא משהו מיוחד אך מקובלת,אחזקה זולה(אך אל תתקרב למוסך מורשה)

פורסם

כן חשבתי על בראבה או מריאה

יש אמינות ?

לי לא אכפת לשלם יותר דלק בעוד 200-300 שקל בחודש אבל על אמינות אני לא רוצה להתפשר

אמריאית אמינה מאד וגם וולוו

כל השאר לא משהו ולכן אני בבעיה

יש לי אופציה ללנציה דדרה 1600 יד 2 , 220 אלף , טסט לשנה

כל זה ב7000 שקל שמחירון 10000

הזהירו אולי לא להתקרב

מה נשאר ?

פורסם

בתקציב הזה מאמריקאיות תשכח.

אבל דלק הן לא לוקחות כפול !!

לומינה LTZ לוקחת מחוץ לעיר בערך 1 ל 10 (בדוק).

טמפרה - מאד מהנה לנהיגה. נוחה, יציבה - מסוגלת לעשות פניות פרסה כמו של אופניים ומאיצה חזק.

רק מה ? בעיות חשמל למיניהם. לדעתי אם נשארו טמפרות... הן וודאי גמורות. אבל שווה לבדוק.

מיצובישי - פשוט וטוב - לבדוק שלא אוכלת שמן.

דעותיי הנ"ל מבוססות על עובדת היותי חובב אמריקאיות והיו לי כמה.

השאר - רכבים שהיו לחברים טובים והעידו על הבעיות הנ"ל.

באפן כללי - לך רק על ידני. (הרבה יותר אמין).

בהצלחה.

פורסם

פורד סיירה מדגם בכיר אם תוכל למצוא. רכב גדול, מאוד נוח, אחזקה די זולה, את רוב הטיפולים תוכל לעשות לבד.

JEP.

פורסם

כשאתה מדבר על מכוניות, אני מקווה שאתה זוכר שתקציב שציינת הוא 7K. בתקציב כזה קונים משהו שכושר נסיעה יומיומי וכל השאר זה בונוס.

מצד אחד אתה רושם:

הפיאטים זה זבל

מצד שני אתה רוצה פיאט:

כן חשבתי על בראבה או מריאה

ידידי, קודם כל תתמקד בכמה מכוניות. החברים ציינו מכוניות טובות שיכולות להצתרף לרשימה, ממיץ לשקול אותן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חברה פונטיאק גרנד פרי או שברולט לומינה אפשרי להשיג בסכומים האלה

כמו כן גם וולוו שנת 92-4

נכון שעל דלק אני ישלם עוד 20% יותר אבל אמינות ונוחות ופינוק יש !

לפי דעתי ותקנו אותי אם אני טועה, אם לקחת פיאט,יונדאי,סיטרואן,מיצובישי או לקחת את אחד הרכבים שרשמתי למעלה בסוף שנה שנעשה סיכום הוצאות ,מי ביקר יותר במוסך ? מי ישלם יותר על הוצאות רכב שוטפות בסוף שנה ?

לפי דעתי זה צריך להיות כמעט זהה .

אם באמריקאיות או בוולוו אני יהיה רק פעמים בשנה במוסך ויוציא נגיד 2000 שקל , אני בטוח שגם ברכבים האחרים לא רק שאני יבקר לפחות 4פעמים בסופו של דבר יעלה לי אותו הדבר , לא ?

תחשבו ותענו

תודה

פורסם

נכון - חלקית !

נוחות ופינוק יש ! אמינות אין.

הלומינה נחשבת לאמינה. אבל בוא נזכור שזה רכב ישן מאד.

יש הרבה דברים שיכולים להתקלקל שאתה אפילו לא מודע לקיומם.

למשל סעפת יניקה עליונה - בלומינה לפחות - זה דבר שבשלב מסויים פשוט מזרים מים אל תוך המנוע.

ואם אתה לא מבין כ"כ במנועים וגם תנסה להניע שנית, ותזדקק למנוע חדש - יצא ששילמת יותר מהמחיר בו רכשת את המנוע.

הייתה לי לומינה עד לפני שבוע. רכב מדהים (LTZ) כוח זמין בסל"ד נמוך מאד, שיוט ב100 קמ"ש על 1700 סל"ד.

אבל ? 20,000 שקל תיקונים לאורך שנתיים מבהיר מספיק למה לא כדאי לך.

אני גם בטוח שרכבים בתקציב זה, לא ממש זוכים ליחס חם. לשמן מנוע טוב, למים נכונים ברדיאטור.

כל זה יתפרץ לך בכיס ! הרכב הזה רגיש ליחס מזלזל.

פורסם

אם באמריקאיות או בוולוו אני יהיה רק פעמים בשנה במוסך ויוציא נגיד 2000 שקל , אני בטוח שגם ברכבים האחרים לא רק שאני יבקר לפחות 4פעמים בסופו של דבר יעלה לי אותו הדבר , לא ?

תחשבו ותענו

רק נביא יודע כמה יתקלקל רכב מסויים וכמה צריך להשקיע, אתה יכול לעשות מיליונים אם תצליח לנבא בצורה מדוייקת. איך היגעת למסכנה שבוולוו תוציא 2000ש"ח בשנה במוסך כאשר מדובר על רכב ישן ותבקר רק פעמיים בשנה?

ברכב חדש אולי תבקר פעמיים, אבל כמו שנכון מאוד ציינת, לרכב ישן יש בלאי. 2000ש"ח בשנה זה רק טיפולים, אבל יש גם תקלות.

לפי מה שאתה כותב, מניח שזה רכב ראשון שלך. במידה ואתה צריך רכב משפחתי ממליץ לשקול רכבים כמו סובארו לגאסי/לאונה שיכנסו בתקציב שלך.

תחשבו ותענו

תחשוב אתה ותקרא מה שכבר כתבו לך ושנה סדרי עדיפויות בצורה שתוכל לתחזק את הרכב, למשל בצורה הבאה: רכב משפחתי, אחזקה זולה, חסכוני בדלק והנאה מנהיגה שים בסוף הרשימה.

עצם העובדה רכב שהיה פעם יקר נעשה זול לקנייה לא הופכת אותו לזום לאחזקה. 2000ש"ח בשנה לאחזקה מה שציינת לא יספיקו לכלום. תשאיר בצד לפחות 7~10K לאחזקה (וזה בהנחה שיתקלקלו רק דברים קטנים).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקיצור מה שנשאר לי זה ללכת על פיאט מריאה או בראבה (שנתון 96-98) ?

מה עוד יכול להתאים כמו שאתם רשמתם ?

אחזקה זולה , אמינות , צריכת דלק, נוחות נסיעה

תודה לכולם על העזרה , זה באמת יעזור לי להגיע למסקנה מהירה

• תוכן חדש...