Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוקטביה דיזל או סופרב בנזין? (לא דחוף ולא נעליים. אנחנו לא עובדים בשבילך)

yairm
שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום חברים,

אני צריך בבקשה את עצתכם, אני נוסע בסביבות 40K ק"מ בשנה ורוצה לקנות רכב חדש שאחזיק בו לפחות 5 שנים.

בגלל כמות הקילומטרז' חשבתי על האוקטביה דיזל, הלכתי היום לסוכנות סקודה ובמסגרת המבצע של סקודה שיש עד יום שישי הקרוב הם מציעים לי את האוקטביה דיזל 1.9 DSG רמת גימור Ambiente במחיר של 154K (כולל רישוי ואיתורן)

או את הסופרב בנזין 1.8 TSI במחיר של 160K.

מבחינת רמת האיבזור אין מה להשוות והסופרב נראית עסקה מעולה וההפרש במחיר יחסית זניח, הבעיה שלי היא האם שווה להשקיע את עלות הדלק הגבוהה יותר תמורת הפינוק של הסופרב או להצמד לדיזל בגלל צריכת הדלק החסכונית.

האם מישהו יודע מה צריכת הדלק של הסופרב ? (רוב המוחלט של הנסיעות שלי הינן בין עירוניות בשעות ללא פקקים)

אשמח לשמוע את דעתכם

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לצפות לכ-1:18-1:20 בדיזל, ו-1:16-1:14 בבנזין בבין עירוני. בנסועה שלך מדובר בהפרש של כ-600 ליטר בשנה, ואם נניח לרגע שמחיר הדיזל והבנזין דומה, תקבל הפרש של כ-4000 שקלים בשנה לטובת הדיזל. בוא נניח 5000 לצורך הדיון - כאן אתה צריך להחליט האם ההפרש הזה שווה לך את ההפרש בין האוקטביה לסופרב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט וקל. תיכנס לאתר של יד 2, יש אופציה שם של רכבים חדשים ותעשה השוואה.

נכנסתי, אומנם לא מצאתי את האוקטביה עם DSG ( יש שם אוטומט או ידני ), אבל עשיתי השוואה בין הדיזל ולבין הבנזין ורשום שהצריכה של הסופרב בעיר זה 18 ק"מ לליטר ובדיזל זה 13 ק"מ לליטר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקילומטראג' שכזה הייתי לוקח אך ורק דיזל, ב5 שנים אתה תגיע במומצע ל200 אלף קילומטר, בבנזין זה קילומטראג' מכובד במיוחד, בדיזל זה עוד יחסית סביר,

מה שכן sronis-הבנתי מאנשים שקנו את הדיזל משולב עם DSG שמחוץ לעיר אפשר להגיע אף ליותר מ23 קילומטר לליטר, כמובן תוך כדי שמירה על מהירות סבירה, אפילו הייתה כתבה שהצליחו להוציא 1/30 בתנאי מבחן (מחוץ לעיר)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פשוט וקל. תיכנס לאתר של יד 2, יש אופציה שם של רכבים חדשים ותעשה השוואה.

נכנסתי, אומנם לא מצאתי את האוקטביה עם DSG ( יש שם אוטומט או ידני ), אבל עשיתי השוואה בין הדיזל ולבין הבנזין ורשום שהצריכה של הסופרב בעיר זה 18 ק"מ לליטר ובדיזל זה 13 ק"מ לליטר.

ואתה מאמין לכל מה שרשום? זה נראה לך הגיוני שסופרב בנזין תהיה כל כך הרבה יותר חסכונית מאוקטביה דיזל? לא ברור לך שהתבלבל להם הנתון של הצריכה העירונית עם הנתון של הצריכה הבינעירונית?

מה שכן sronis-הבנתי מאנשים שקנו את הדיזל משולב עם DSG שמחוץ לעיר אפשר להגיע אף ליותר מ23 קילומטר לליטר, כמובן תוך כדי שמירה על מהירות סבירה, אפילו הייתה כתבה שהצליחו להוציא 1/30 בתנאי מבחן (מחוץ לעיר)

אולי בפאביה 1.4. בטח שלא באוקטביה שנתון היצרן שלה לבינעירוני הוא 21 בערך. 1:30 תוציא רק בחלומות. גם 1:20 יהיה לך קשה מאוד.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה קונה רכב ל 5 שנים ,אל תשכח להכניס לחישוב את ירידת הערך.

סופרב תספוג ירידה משמעותית יותר מהאוקטביה ... אבל כידוע על הנאות צריך לשלם :wink:

What's the first rule when into a man's car ?

RESPECT a man's car the man RESPECT you !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5578 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...